bakire değilim nasil evlenicem

Kabullenmesi çok zor toplumumuzda nasıl kabullendi?
Nesi zor pardon da ? Bu algıyı yaratan aslında biz kadınlarız. Benim bedenim hakkında söz sahibi olan sadece benim, hayatımı başkaları ne der diye de yaşayamam. Sevgiliyken birlikte olurken iyi hoş evlenmeye gelince sen bakire değilsin ben seninle evlenemem mi diyecekti. Ben hiç bir zaman daha önce cinsel ilişki yaşadım diye kafamı öne eğmedim, utanmadım. İstiyordum ve yaşadım. Pişmanlığımın tek sebebi yanlış kişiyle yaşamam oldu. Kabullenip kabullenmeme kişinin karakteriyle alakalı kabullensin diye yalvarmadım. Bakire olmadığımı biliyordu, birliktelikte yaşadık şuan evliyiz 1 senelik ve şuana kadar da namus bekçiliği hiç yapmadı.

Nesi zor pardon da ? Bu algıyı yaratan aslında biz kadınlarız. Benim bedenim hakkında söz sahibi olan sadece benim, hayatımı başkaları ne der diye de yaşayamam. Sevgiliyken birlikte olurken iyi hoş evlenmeye gelince sen bakire değilsin ben seninle evlenemem mi diyecekti. Ben hiç bir zaman daha önce cinsel ilişki yaşadım diye kafamı öne eğmedim, utanmadım. İstiyordum ve yaşadım. Pişmanlığımın tek sebebi yanlış kişiyle yaşamam oldu. Kabullenip kabullenmeme kişinin karakteriyle alakalı kabullensin diye yalvarmadım. Bakire olmadığımı biliyordu, birliktelikte yaşadık şuan evliyiz 1 senelik ve şuana kadar da namus bekçiliği hiç yapmadı.
Aradığım cevap Ne güzel yazdınız öyle. Sizi ötekileştirmeyip ortada anormal bir durum varmış gibi davranmadığı için eşinizide tebrik ediyorum.👏👏

Nesi zor derken bunu kabullenip/ kabullenmekle değil, kendi kültürümuzde reel olan durum bu.
Söz hakkına sahip olup olmama idealizminden daha reel bi gerçek ki bizim toplumumuzda bu önemli bi olgu, eşin veya benzer düşünenlerin olması bu gerçeği değiştirmez.

Nesi zor derken bunu kabullenip/ kabullenmekle değil, kendi kültürümuzde reel olan durum bu.
Söz hakkına sahip olup olmama idealizminden daha reel bi gerçek ki bizim toplumumuzda bu önemli bi olgu, eşin veya benzer düşünenlerin olması bu gerçeği değiştirmez.
Toplumda şuan için önemli bir olgu ilerleyen yıllar içinde hiç bir önemi kalmayacak. Eşim ve benzer düşünenlerin olması bu gerçeği değiştirir bizlerin düşüncesi ile yetişen oğlan çocuklarımız ve kız çocuklarımız bu algıyı yenecek. Zira namus bacak arasında aranacak bir şey değil.

Toplumda şuan için önemli bir olgu ilerleyen yıllar içinde hiç bir önemi kalmayacak. Eşim ve benzer düşünenlerin olması bu gerçeği değiştirir bizlerin düşüncesi ile yetişen oğlan çocuklarımız ve kız çocuklarımız bu algıyı yenecek. Zira namus bacak arasında aranacak bir şey değil.
Asırlar sonra belki, toplum olarak zor görünüyor.

Çok sevdiğim bir arkadaşım var ve bu konuda mağdur oldu maalesef istemediği halde oldu, üzüntüm böyle istismar edilenlerin üzüntüsü.
Diğeri en azından kendi isteği ve eşinin kabullenmesiyle sınırlı.

Cimere buradan şikayetler oluyor
Yöneticiler tüm bilgileri gönderiyorlar
Ve ip den tespiti yapılıyor.
Buradan şikayet edilerek bir çok sonuç alındığını biliyorum.
Ama bu durumda ne olur bende bilmiyorum.
Sonuçta 16 yaşında çocuğun cinsel istismarı söz konusu.benimde konu sahibinin yaşlarında kızım var ilk düşündüğüm o oluyor ve empati yapmak lazım.Bu kötülerin dışarıda kalması çocuklarimiza zarar sonuçta.
Ben teşekkür ederim 🙏
InsAllah tecavuzcusu ile evlendirilen kizlarin basina gelen konu sahibinin basina gelmez

Asırlar sonra belki, toplum olarak zor görünüyor.

Çok sevdiğim bir arkadaşım var ve bu konuda mağdur oldu maalesef istemediği halde oldu, üzüntüm böyle istismar edilenlerin üzüntüsü.
Diğeri en azından kendi isteği ve eşinin kabullenmesiyle sınırlı.
Tamamının değişmesi söz konusu bile değil zaten ama çoğunluğu artık bu fikirde olacak.
İstismar edilenler çok ayrı bir konu, hayalleri başka olan bir genç kadının bazen de bir çocuğun başına korkunç şeyler gelebiliyor. Dediğiniz gibi ben ve benim gibi düşünenlerin kendi isteği ile alakalı evlenilecek kişi kabul etmiyor ise de yol gösteriliyor. İstismar kişinin kendi tercihinde olan bir şey değil. Allah kimseye göstermesin.

Tamamının değişmesi söz konusu bile değil zaten ama çoğunluğu artık bu fikirde olacak.
İstismar edilenler çok ayrı bir konu, hayalleri başka olan bir genç kadının bazen de bir çocuğun başına korkunç şeyler gelebiliyor. Dediğiniz gibi ben ve benim gibi düşünenlerin kendi isteği ile alakalı evlenilecek kişi kabul etmiyor ise de yol gösteriliyor. İstismar kişinin kendi tercihinde olan bir şey değil. Allah kimseye göstermesin.
Rabb'im kötüyle karşılaştırmasın.
Bu fikre gelince değişken bir durum, tamamen değerler dizgesi ve hayat felsefesiyle ilintili.

Bende 18 iken çocukluk aşkımla birliktelik yaşadım hoş 18 de çok büyük bir yaş değil sadece reşit oluyorsun. Sonradan çok pişman oldum. Eşimle tanıştım, doğru insanın o olduğunu anladım sevgiliyken onunla da birlikte olduk şuan 22 yaşımdayım 1 senelik evliyim ve 9 haftalık hamileyim. Doğru insan mutlaka karşına çıkacaktır. Sadece nasıl olsa bakire değilim diye tanıştığın, sevgili olduğun insanlarla ilişkiye girme gerçekten sevdiğin, sevildiğin kişilerle birlikte ol. Kadınların da cinsel hayatı olmalı bu bir ihtiyaç sen bunu hata değil de ihtiyaçmış gibi görürsen kendine kızgınlığın hafifler, kendine olan güvenin yerine gelir. Ben çok isterdim eşimin ilkim olmasını ama olmadı yapacak bir şey de yok.

Not: 22 yaşında evli hamile olmama laf edecek arkadaşlarım, ablalarım lütfen etmeyin. Herkesin kendi hayatı. 🙃🌸
sizin adınıza çok sevindim umarım benim hayatımda yoluna girer

Back
X