Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
7. Sanki kendisi bakir mi

Bu laf banaydı sanırım. :) ben nişanlandım hamile kaldım düşük yaptım mesela. Bunları asla gelecekteki hayat arkadaşıma söylemeyeceğim. Ne gerek var ? Her insanın bir özeli bir çizgisi vardır. Pişman olup ühü ühü diye karşısında kırım kırım kırılıp ağlayacağıma söylemem seni ilgilendirmez der geçerim canım. Emin ol erkekler bunu hakediyor,en iyisi bile büyük bi kavgada duymak istemediğin şeyleri söyleyebiliyorlar. Mesela geçen bi arkadaş açmıştı konu. Nişanlanmış nişanlısına daha önceden ilişkiye girdiğini bakire olmadığını söylemiş. Nişanlısı da başta tamam demiş daha sonra kız nişanlısının telefonundan başka bir forumda hakkında konuştuğunu öğreniyor. Nişanlısının yazdıkları aynen şöyle; "nişanlım bakire değil,benden en iyi eşyaları istiyoe bilezik istiyor,ben 2. El alıyorum eşya aldığıma şükretsin." tarzı şeyler ve daha bi çok şey yazmış kızın arkasından. Bu yüzden söylemesine hiiiç gerek yok.

Sizin gördüğünüz en iyisidir o.

Etik olmamasinin yanindaki asiri doz cehalet içeriği beni şoke etti.. "Eski haline dönmüştür, kendisi kas kanasın"
Şaka yapıyorum de lutfen..

Ben gördüğüm demiyorum canım. O kız burada nişanlısıyla çok iyi anlaştığını birbirlerini anladıklarını bu konuyu sorun etmediklerini söylüyordu ki kız bile şok olmuştu.
Hayır yazmışsınız en iyisi bile yüzüne vurur bilmem ne .
Sizin en iyiniz vurur. Bizim kimse yüzümüze vurmuyor.

Asıl bunu yapan dürüst değildir. Ve diktirme yaptıran. Oyun çevirmek bunlar

Karaktersiz insanlar gibi davranırsak onlardan farkımız kalmaz karaktersiz oluruz.Erkek arkadaşın bakire değilsin diye sana kötü davranıyorsa o sana tekmeyi koymadan sen koy zaten.Lazkizii54 özel hayat tabiki de senin kimseye hesap vermek zorunda değilsin.Ama yalan da söyleyemezsin.Karakter meselesi bu.
Benim dediğimle aynı kapıya çıkıyor.Kimse kimseye hesap vermek zorunda değil.Fakat ortak hayatı paylaşacaksan karşındaki eş kişisine bunu anlatmalısın.Kabul etmezse yolu ver ederse mutlu mesut yaşa.
Karakter bozmaya gerek yok.

Aslında dinen böyle şeyleri dile getirmek de çok günah araştırın isterseniz. Bakınız:

"Kişinin geçmişte işlediği günahları anlatması doğru değildir. Çünkü günahlarına başkalarını da şahit tutmuş olmaktadır. Eğer başkalarına örnek olması için anlatmak gerekirse, o takdirde isim vermeden "şöyle bir hadise olmuştu" şeklinde anlatmalıdır.

Dinimiz, hem kişinin kendi kusurlarını hem de başkalarının kusurlarını gizlemeyi emretmiştir.İnsan her ne kadar Allah’ın mükemmel bir biçimde yarattığı varlık olsa da zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek hata, kusur ve ayıp olarak nitelendirilebilecek türden davranış ve tutumlar sergileyebilir.

Ömür sürecinde hemen herkesin bu tür bir davranış veya tutum sergilemesi olağandır.
Zaten Hz. Peygamber (asm),

“Bütün insanlar hata yapar, hata yapanların en hayırlısı ise hatasından dönendir.”(1)

sözüyle bu hususa dikkat çekmiştir. İslâm’da kişilerin sergilemiş olduğu bu tür menfi davranışların, araştırılması ve ifşa edilmesi değil, örtülmesi teşvik edilmiş, emredilmiştir"

Canım sen karaktersizlikle karıştırma benimkini. Ben yalan söylemeyeceğim ama anlatmayacağım da o günün ertesi günü yüssüz gibi "kan gelmediiiiiğğğ" soracağını da sanmıyorum. Bi sohbet esnasında sorarsa elbetteki anlatırım. Ama durup dururken "ben bakire değilim ona göre evlenelim ha" demem.

Bi kavga anında hiç kırıcı bişey söylemiyorsa ne güzel o zaman. Çoğu türk erkeği böyle malesef. Bakirelik bu ülkede hala bir tabu.
Soyleyemez cunku ben bunu bir hata gibi gorup ezik hissetmiyorum .
Geçmişimi hislerimi yaptiklarimi hepsini en başından zaten sahipleniyorum . Benimle olacak insanda bunu hata şeklinde görüyorsa olmuyor bu kadar basit.

Şimdiden belli mi eş adayınız emin misiniz ki o bahsettiğiniz gibi kötü bir insan oldugundan belki iyi biridir bu kandırmak oluyor
Kandırmak değil ki canım yalan söylemeyeceğim ki. Sadece ben ona kendim açmayacağım bu konuyu. Karşılıklı bilgi paylaşımı yapabiliriz mesela. O bana güzelce sorar bende evet birlikte olduğum 1 kişi vardı derim biter. Karşısında acıtasyon yapamam yani.

Soyleyemez cunku ben bunu bir hata gibi gorup ezik hissetmiyorum .
Geçmişimi hislerimi yaptiklarimi hepsini en başından zaten sahipleniyorum . Benimle olacak insanda bunu hata şeklinde görüyorsa olmuyor bu kadar basit.
E bende hissetmiyorum. Diyorum ya bana sorarsa elbetteki birlikte olduğumu söylerim ama sormazsa durup dururken söylemeye kendini küçük düşürmeye gerek var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…