Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Var, nişanlım söyledi bana, ben de sorun yaratmadım, benden önceki ilişkisi sonuçta. Gayet mutluyuz. Benim olsa o da yaratmazdı çünkü öncesinde denedim kendisini.
Bir de ne şartlarda yaşadınız bilmiyorum ama ben cinsel birlikteliğimi hata olarak görmüyorum, lütfen böyle nitelendirmeyin siz de ilişkinizi.

Ne o dalga mi geçiyorsunuz
Ne deselerdi kocan seni vurur ömür boyu bunu senin suratına vururlar
Mutsuz olursun
Günah hepiniz cehennemliksiniz yorumu nasıl peki
Memnun olur musunuz bu yorumdan

Daha once ayni konular acildigindan ve bu yorumlar yapildigindan oyle yazdim.

Cok zit gorusler olabiliyor ornegin kimi soyle derken kimi ona ne ki soyleme seklinde konusuyor.
Bu sorunun cevabi kisisel ve herkes kendi dogrusunu yazar konu sahibinin de kendi dogrusunu yapmasi ve yasamasi lazim gerektigini dusunuyorum
Saygilar..

Bu toplumda kadınları objeleştirip belli çizgiler etrafında şekillendirmeye çalışanlara böyle çekingen ve kendini aşağılayarak davranarak önayak olmayın. Kimse kimseyi yaptıklarına göre yargılayamaz. İsterse uzak durur tercih meselesi. Neden yaşadığın bi şey için bu tarz bi suçluluk duyasın ki? Seni yaptığın seçimlerden dolayı yadırgayacak insanları asıl senin hayatında tutmaman lazım. Şu ilişkilerde yaşanılan saygısızlığa tahammül edemiyorum. Lütfen bu ezik psikolojisinden çık. Bu konulara fazla takılan erkekler özgüven sıkıntısı yaşayanlardır. Sen de zaten öyle biriyle bence olma. Kadınlığınızı böyle çağdışı cehalet saçması şeylere göre yaşayacağınıza saygınlığınızı koruyarak başınız dik yaşayın.

Soylemen lazim. Sonradan ogrenmesi dogru olmaz.

Ayrica sirf bu yuzden seni istemez, ufak bile olsa sorun cikarirsa onunla ne kadar cok sevsen bile evlenme derim..

Herkes çeşitli hatalar yapar. Senin hatan bu olmus. Benim başka, onun baska, oburunun daha başka...Bosver. Hersey olacagina varir.

Diktirmeye karsiyim. Bana kisinin kendine ve esine yaptigi saygisizlik olarak geliyor.
Sevgilin sana bakire misin diye sormadiysa hicbir sey soyleme. Iliski sirasinda kan da herkesten gelmiyor zaten.
Sorarsa da bu konuyu konusmak istemiyorum dersin artik ne anlarsa anlasin.

Ben söylenmesine karsiyim. Cünkü toplumumuzun bazi gercekleri var ve yeterli kadar seylere tanik oluyoruz. Her insan sizin düsündügünüz kadar iyi niyetli degil. Kiz bunu o adama güvenip söylese onu dönüp ona karsi koz olarak kullanmayacagi ne malum. Bakin benin bir akrabagimin esi tecavüze ugramisti. Ailesi durumu örtbas etmek adina kizi hemen evlendirmek istedi ama kiz bunu nisanlisina söyledi. Oda kabullenmis gibi görünüp evlendi. Cocuklari bile oldu. Sonra evlilikte Problemer oldu. O andan irtibaren "seni böyle aldigim icin ayaginin altini öpmen lazim" gibi laflar esitti o kadin. Tecavüze ugramis kadina bu laflar yapilfi. Tek adamdan degil onun ailesi de ögrendi öyle laflar etti. Simdi diyeceksiniz ki "ya adam öyle degilse?" Bahsettigim koca cok iyi bir insan gibi görünür ama kavga aninda degisebilir insan. Ayrica kizin söyledikten sonra cinsel iliskiye zorlandigi vakalar da mevcut. Bence söylemeyin

Bakire olarak evlemis biri olarak söylüyorum ; gecim denilen sey o zarla olmuyo. Kafayla oluyor. Evlenince zarın ne kadar da onemsiz bir sey oldugunu birebir yasadim.
Kendimden suphem yoktu ama ya esnek olursa gibi aptalca bir dusunceye de girmedim degil. Bence durust ol. Ama soylerken durum boyle boyle diye konus. Gayet net ve dik bir sekide.

herkes söyleme yok başına kakarlar yazmış .
Siz nasi insanlarla tanışıp nasi ilişkiler kuruyorsunuz ?
Ben bu dünya da yaşamıyor muyum ya ? Benim sevgilim bunu başıma kakacak hayalini bile kuramıyorum bu kadar mı kendinizi savunmaktan acizsinız? Bu kadar mi sorunlu adamlari hayatuniza aliyorsunuz .
Bir erkek bakireliği önemsiyorsa tek nedeni kadını meta olarak görmesidir , kendisi bakirse de boyledir. Vucunuzdaki basit bir zara , sizi küçükken dışkıdan koruyan bir zara yüklediğiniz anlamlara bak . Yemin ederim şok oldum ya . Sonra neden ülkede kadın cinayeti fazla namus cinayeti fazla .
Hepsinin nedeni bu zihniyet işte . Kadının kadından başka düşmanı yok.
Benim sevgilim başkasıyla yatsa degil ama yaptıklarını sahiplenmyen yalan söyleyen biri olsa o zaman şüphe duyarım o zaman biter bu iliski.
Çok üzülüyorum bu zihniyetler bide çocuklara akıtılıyor. Sonra ülkede vajinismus tecavüz gırla gidiyor
Ne diyim biz hak ediyoruz bunları . Daha fazlasını hak ediyoruz

Bunun farklı örnekleri var. Birde olayın erkekler tarafından algılanış biçimi var. Kadın ya da erkek farketmez herkes farklı düşünce yapısına sahiptir. Sahip olabilir. Herkes bir konuda hem fikir olamaz ve olmak zorunda da değildir. Sizin sorunuz dışında nice kariyer sahibi yakışıklı beyefendilerin evliliklerde kadınlara yaşattığı psikolojik baskıları görüp duyuyoruz. Günümüz maddiyat hat safhada. Nice zengin adamların ayrı ev açıp ikinci bir kadınla birlikte olduklarını da biliyoruz. Bu işler senin benim fikirlerimle düzelecek değildir. Denge meselesidir. Herkes kendi dengini bulmalıdır. Erkekler böyle o yüzden bizde bundan sonra boyleyiz diyerek toplumda sağlıklı aile oluşumu sağlanamaz. Nasıl birisiyle beraber olduğunuzu önceden kestirmeniz gerekli. Evlilik 5 yıllık 10 yıllık gibi yaklaşımlar boşanmaları ve sorunları daha da büyütür. Siz bakire olsanız eşiniz sizi severek evlenmiş olsa başka sebeplerden dolayı yine evliliğiniz bitme noktasına gelebilirdi. Her boşanan bakire değildir diyemeyiz ve her evliliğini yürüten bakiredir de diyemeyiz. Siz gerçeklerden yana olun. Evlilik çocuk oyuncağı değildir. Kabul görmezseniz belki de ilerde daha mutlu olacağınız bunu sorun etmeyen birisi ile hayatınızı kurarsınız. Bunu kader belirler ve kaderinizide yarıyarıya seçimleriniz. Erkeklerin de hepsi aynı düşünce yapısına sahip değildir tıpkı kadınlar gibi. Kimi erkek kendisi birşeyler yaşamış olsa bile bunu kaldiramayabilir. Tepkiler farklidir. Kimi erkek önemsemez bu durumu. Erkekler yapıyor o yüzden bizde artık bu konuda rahatız diyerek toplumsal bir bilinç oturtmaya kalkarsak maalesef bu mümkün değildir. O yüzden siz denginizi yani sizi anlayacak ve sorun etmeyecek bir eş adayi ile hayatınızı idame ettirin. Kabul etmek istemeyen etmeyebilir. Sende geçmişinde ilişki yasamissin o yüzden bana hesap sorma hakkın yok gibi yaklaşımlar boşa zaman kaybıdır. Hayat kısa bu sorunlarla uğraşmak yerine sizi anlayan sizi o şekilde sevecek biri ile yuvanizı kurun. Karşınıza o şekilde erkek adayları cıkmiyorsa misal o zaman sizinde istediğiniz eş adayını bir oturup düşünüp belirlemeniz gerekir. Sevdiğim adam bu sorun yüzünden beni kabul etmedi diye kendinizi boşuna yormayin. Akışına bırakın. Bugün Avrupa da bir kadının evlilik öncesi yaşadığı ilişkilerin evlendikten sonraki doğacak çocuğuna genetik olarak bir yansıması oluyor mu bunun araştırmaları yapılıyor. Bunu batıda şöyle Doğu'da böyle diye bile bir ayrım yapmak olanaksiz. Çünkü aynı noktaya farklı bakış açısı ile yaklaşıyor toplumlar. Ayrıca her erkek önüne gelen kızla yatıyor düşüncesi de yanlış bilinen bir gerçek. Hayatında seçici olmayan bir kaç piyasa erkeğine denk gelen kadın bunu hemen genelleme olarak yansıtıyor. O yüzden yipratmayin kendinizi. Bu işin operasyonel tedavisine hiç girmiyorum. Ayrıca biraz akıllı erkek her türlü bir kadının ilişkiye girip girmediğini anlayabilir. Dürüst olun, olun ki evliliğiniz ileride düzgün yürüsün. Bunu içine atan bir erkekle evlilik yürümez. Salt sevgiden ibaret değil çünkü evlilikler. Erkekler kadınlar gibi düşünemiyor maalesef. Absürt örnekler vermek istemiyorum ama kafasınin köşesinde bunu gizli bir sorun olarak tutan bir sürü erkek mevcut. Yeri gelir açığa çıkar ya da çıkmaz biz bilemeyiz. Ne evlilikler düzgün zeminde kurulmuş olmasına rağmen boşanma aşamasında çiftler birbirine düşman kesiliyor. O yüzden dürüst olun ve Sizi siz olduğunuz için sevecek kişi ile evlilik kurun.

Bu konuda kimse kimseyi yargılayamayaz kardeşim, eminim suanki aklın olsa bu hatayı yapmazdın , koskoca 7 yıl geçmiş sunu unutma senin hayatın hiç bir erkeği ilgilendirmez, senin kabul eden böyle eder etmeyen de defolsun gitsin ,asla üzülme

Seni gerçekten sevmişse asla seni kaybetmek istemez bu konuyu da sorun etmez, ama seni gerçekten sevmemişse bu da bahanesi olur istemez, İnşaallah hakkında hayırlısı olur

Sen çeyizini actırdınmı onu söyle.

Şurayı atlamıssın Allah zina edenlerin bile tövbesini affeder, siz yeter ki tövbe edin diyor...

Kardeş hatalar insanoğlu içindir, belki de konuyu açan arkadaş ateist inanç yok o zaman ne diceksin?

Evlilik öncesi ilişkiye ben de karşıyım da çarşaf falan nedir ya ?? Bunlar çok eskide kalan yanlış ve cahilce davranislardi. Çarşafti , kan gelecekti diye diye köylerde kaç genç kızın hayatını mahvettiler.. Olmayana şeylere inanıp gerçeklerden uzaklasmayalim. Kandır, çarşaftir bunlar saçmalık sadece. Cahilce , bilimden uzak bir şekilde olusturulmuş saçma adetler.

Eski haline gelmiştir evet ama bir erkek salak değilse bunu çok rahat bir şekilde anlar lütfen dürüst olun ve ona anlatın fakat yavaş yavaş düşüncesini öğrenmeyede çalışın bu konu hakkında
Ben bu yazıyı dalga amaçlı yazmıştım. Diktireyim mi diye sordu (!) bende böyle böyle yap dedim. Dürüst olmayı her erkek hakediyor mu? Yüzüne vurmayacağı ne malum? Evlendikten sonra bir tartışmada yüzüne vursa bu kızın hali ne olur?

Moralini bozmak istemem ama,daha önce erkeklerin çoğunlukta olduğu bir form da okumuştum orada bir adam diğerlerine söylüyordu.karısına çok aşık olarak evlenmiş bakire olmadığını da biliyormuş."o zaman çok seviyordum yine de seviyorum ama benden öncesini düşünmeden edemiyorum bu yüzden sürekli tartışma çıkarıyorum" demişti.hata diğer erkek üyeler" o şekilde kabul ettiysen artık sorun çıkarmaman lazım" diyorlardi.ama sen sevgilini tanirsin ne tepki verecegini bilmen gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…