Bakire olmadığını dürüstçe söyleyip evlenen mutlu olan var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben orda yazık günahı dalga amaçlı söyledim hanımefendi anlamıyor musunuz? Kimseyi yönlendirdiğimi düşünmeyin lütfen,konu sahibinşn kendisi de bu mesajda yazılanların gerçek olmadığını anlamıştır merak etmeyin. Benim yorumum; ne olursa olsun söylememesi yerinde. 2. El muhabbeti mi yapılsın kıza karşı? Kızın sevgilisi modern olmayabilir bu durumu kaldırmayabilir. Anlatabildim mi? Ayrıca günah günah diye düşünseydim bende evlilik dışı çocuk sahibi olmazdım.

İyi de sizin cinselliğe bakış açınızla konu sahibininki bir mi ? Hayır.
Siz bunu ''cinsellik gayet doğal'' olarak görüyorsunuz,konu sahibi ''hata''.Size göre normal ona göre bir ''hata''.
Öyle görmese zaten burada bu soruyu sormaz,yaptığını sahiplenir,en başta kendisi verir yargılayanlara cevabı.Öyle görmesinin toplumsal,dini sebepleri var.Onları tartışmak da bu konuda olmaz.

Allah iyi etsin bacım.

Canım bu ayette ilişkiye girmsyin zina yapmayın diyor. Kızlık zarı demiyor.

O zaman neden namus kadın cinayeti işleniyor diye aglanmasinlar burda.
Tek temel nedeni bu zihniyet by kadının meta görülen hali.

Harikasınız, ne eksik ne fazla olması gerekeni yazmışsınız.. Bizler mal değiliz, geçmişte yaşananların vicdanı da üzüntüsü de mutluluğu da sadece kişinin kendisini ilgilendirir.
3. bir şahsa anlatmak gereksizdir.
İşin dini boyutunda bile, günahların ya da kötü deneyimlerin anlatılması hoş değildir. Olabildiğince üzeri kapatılmalıdır.

Ben de inançlı bir insanım ama namus kavramı ve zinaya yaklasmamak sadece kadınlar için değil erkekler içinde aynıdır..Kadın ne kadar dikkat ediyorsa erkek te o kadar dikkat etmelidir.. Bu konu sadece kadına indirgenmemelidir. Dini açıdan bakarsak da Allah tövbe edenleri affediyorken, kuluna laf söylemek düşmez. Allah'la kendisi arasındadır.

O zaman neden namus kadın cinayeti işleniyor diye aglanmasinlar burda.
Tek temel nedeni bu zihniyet by kadının meta görülen hali.

Ya yanlış anlamayın da söylediğiniz şey ülkenin bir yarısı için tamamıyla imkansız.
Bunun için öldürülen kadınlar var hala ülkede.Kimse o yüzden kolaylıkla çıkıp ''ben bakire değilim'' diyemez her yerde.Bu kadının nasıl bir ortamda bulunduğunu bilmiyoruz.Belki etrafındakiler dışlayacak,sevgilisi sürekli yüzüne vuracak vs ? Siz diyorsunuz ki öyle insanlarla ne vakit kaybediyorsun,evet teoride haklısınız da pratikte ülkenin her yerinde böyle insanlar yok işte.Bazı yerlerde bu bir cinayet sebebi dememin nedeni o.

Ben ortada bi hata görmüyorum,
Herkesin kendi bedeni kendi tercihi.

Ama ben olsam söylerdim, oturup da itiraf eder gibi değil. Gayet doğal bi konuşma anında pat diye. Söylemek istememin nedeni hata olması değil, karşımdaki adamın zihniyetini anlamak olurdu.

Bakin benim ailem doğulu . Namus yüzünden beni öldürmezler ama bunu çok fazla değerli bulurlar küçüklükten beri bana bunu aşıladılar .
Ben küçüklükten beri farklı düşündüm farklı yasadim . Ailem de bunu biliyor . Hiç konuyu açmıyorlar
Şuan yine doğuda bayağı küçük bir yerde yaşıyorum . Ve buraya nasi özgürce bunu yazıyorsam arkadaş ortamında da söylüyorum .
Bazı şeyler cesaretle başlıyor . Oldurulecegimi bilsem yine söylerim çünkü bu benim dogrum . Çünkü bu düzenin değişmesi için soylemek gormek gerekiyor .
Her gün kadın hakları ile ilgili konuşuyoruz biz. Her gün hastanede kadınlar iletişim kurmaya calisiyoruz
Ama görüyorum ki bosa çaba harciyoruz

Adamın kabul görüp görmeyeceğini az çok bilirsin .eğer yedi yılsa iyi tanıyor olmam lazım bu durumda ağzını yokla .bir örnekle anlat mesela deki bir arkadaşım vardı bakire olmadığını eşinden saklamış evlenince adam öğrenmiş ve boşanmış gibisindem bir laf ortaya atıp nabzını yoklamanı ona göre söyleyip söylememe kararını vermeni tavsiye ederim.onı en iyi sen tanıdığın için bu şekilde yapman uygun bence ona çaktırmadan tepkisini anlarsın.

Katılıyorum.

Konu sahibi bencede söylemeyin.bu zamana kadar çevremde gördüklerim tanik olduklarim duyduklarım dogrultusunda soyluyorum.yerinizde ben olsam soylemezdim.

Benim anlamadığım şu,
Söylemeyecektir söylemeyin diyenler 3-5senelik ilişkinizde hiç mi sevişmek istemiyorsunuz? Ya da partneriniz size hiç mi yanaşmıyor? Eğer hiç yanaşmıyorsanız karşılıklı olarak zaten belirli hassasiyetleri olan bir insan karşı taraf. O adama da yazık günah yapmayın ayrılın söylemeden. Sevgilisi kişisi yanaşıyor ama siz aaa yapma evlenmeden olmaz diyorsanız evlendiğinizde anlaşılırsa ne yapacaksınız? Adam demez mi tamam benim için önemli değil ama sen beni kaç sene kndırdın? Eşim ağır abi denilebilecek kişilerden ha okumuş etmiş yaşamış görmüş. Bakire değilim demedim seviştim geçtim. Bir süre sonra sordu ayrıntı istemedi biraz üzüldü ama geçti. Siz ona güven veriyorsanız haliniz tavrınızla birşey olmaz.
Ama söylenecek insan vardır söylenmeyecek insan vardır. Bunun ayrımını kişi daha iyi yapar. Herkes aynı hayatı yaşamıyor anlıyorum çekinmenizi. Eğer 7 yıldır birlikte olmadıysanız kimseyle ve ilişkiniz boyunca da söylemediyseniz artık söylemeyin. Doktora falan götürmez götürürse ayrılın zaten. Hadi götürdü diyelim doktorlar bu hassas konularda zar esnek vs der geçer çünkü burası Türkiye başına gelebilecek şeylerden kadını korur.

Ya öyle keyfi olarak kimse kimseye zar muayenesi yapamaz zaten .
Yasal değil bu .

Bence gidip diktirin Türk erkeğinin %95’i en modern görüneni bile bu işi öyle kolay hazmedemez sana bişey diyemese de kafada kurar da kurar hiç uğraşmaya değmez.
En modern görünen kadını hazmeder mi, erkekleri bu kadar neden bir haltmıs gibi anlatıyorsunuz onlar kimki aramızda sadece cinsiyet farkı var , bizlerden üstün olan neyi var akıl desen bizdede var. El ayak kas göz desen bizde de var, sizin gibi düşünenler erkekleri tepemize çıkarıyor zaten , hem nerden biliyorsun en modernin de öyle düşündüğünü, söyle düşünün , evlenip ayrılmış insanlar nasıl evlenebiliyorsa nasıl yargılanmadan eşleri kabul ediyorsa bu da aynı bence, ha erkek kadının 2. Evliliği, ha erkekle kadının 2. Beraberliği fark ne?

Bence söyleyin. Eğer sizi seviyorsa her durumda kabul eder. Belki biraz tepki görürsünüz ama kandırmak yalan söylemek çok daha kötü olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…