Bakire olmayip evlenen var mi?

Vay canına!!! Kk nın ana sayfamda açılan öneri üzerine buraya gelmekle şok olmam bir oldu. İnsanların ne kadar halden anlamadığını büyük bir kaygıyla fark etmiş oldum. Görüyorum ki türk kadınının 21. Yüzyıl karakteri nedir diye bir soru sorsam bundan daha yüklü doneler elde edemezdim. E tabiki burası kadınlar kulübü aramızda 17 lik yeni yetmeler de var 65 lik teyzeler de. Hiç sakıncası yok.
Yalnız üzüldüğüm çok şeyler var . Mesela sık sık namus iki bacak arasında değildir diye bir tanım kullanılmış . Hayır efendim tam olarak ta namus insanın hem iki bacağının arasında hem iki gözünün hem iki elinin hem dilinin hem de yüreğinin ortasındadır. Hepsini birden koruyan erkek veya kadına namuslu hiçbirini korumaya na da namussuz denir. Tabiki küçük yaşlarda evlilik ümidi ile hafhata yapıp b bundan pişman olan insan namussuz değildir. Onada tövbe etmiş pişman olmuş denilir. Unutmayın ki bir günah işleyip bunu bir daha yapmayıp ve de yürekten pişman olan bunu yapmamış gibidir. Ha birde ne vardı yeni yetme bir arkadaş ta ( ne yani ömür boyu seviseceğimiz insanı hiç sevişmeden mı seveceğiz) yazık dedim. Senin zaten evlendikten sonra da tek kişi ile yetinmen mümkün değil. Sonra diyorlar ki aşk kalmadı. Kalmaz tabiki ahlaki boşalan bir toplumun tüm kadın ve erkekleri namus u da aşkı da para için sattılar.
Birde ne vardı bunları düşünme hayatına bak kendi paranı kazan kariyer yap diyenler. Yahu kadın nacizane sormuş tecrübe eden vard mı fikir ver en var mı diye hayat önerisi istemiyor ki. Hem o kadar haklı ki düşünün bir kere bol keseden atıyorsunuz. Bir tanıdık vs bir beyle tanıştırmak isterse arkadaş gerçeği söyleyince sadece o beyin vaz gecmesine üzülmeyecek acaba herkes duyacak mı diye de tedirgin olacak tanıdıklar vs. Abla sizin bulduğunuz kız vardı ya çok iyiydi k anlasiyorduk da ama onun önceden ilişkisi olmuş ya haberiniz olsun da başka kısmet filan bulmayın. Ne kadar çirkin ama içi boşalan ahlaksız edepsiz günümüz türkiyesinde çok beklenen bir olay.
Birde benim bedenim benim duygum canım istedi yaptım diyerek tepeye çıkan lar var onlara diyecek hicbir sözüm yok zaten. Sorulanı anlamak bu kadar zor mu diye düşünüyorum. Haaa birde şey diyenler var ya ay yalan söylemektense.... . Herşeyi yapıp yalan söylemeye haya edenler vay be ne yüce...
Burdaki hicbir kadını kendi inancı anlayışı hayat tarzı için eleştirmem normalde birşey yazana neden niye diye sormam ama bir insan bir soru sormuş diye alakalı alakasız herkesin sorulan sorunun cevabından farklı içerikli akıl verici mesajlar yazması saçma oluyor helede normal hayatta çoğunu kendileri yapamıyorken.

Ama haklarını yemeyim güzel cevaplar veren arkadaşlar da oldu çok şükür.

Sevinç arkadaş öncelikle geçmiş olsun. Aklı başında hicbir insan başka bir insan tarafından kaldırılmak istemez.hemde hicbir konuda sen büyük bir sınav vermişsin o yüzden geçmiş olsun. Ne mutlu sana ki bu yaşadıklarından ders almissin önemli olan bu. Sen yüreğinin sesini dinle senin yuregin buraya sordugun sorunun cevabını zaten biliyor. Ve emin ol çok değerlisin. Seni değerli kılan kadın olman değil vicdan sahibi olman o yüzden gün gelecek ve mutlaka kazanacaksın. Evrenin seni bir aşk ile bulusturmasını diliyorum. Hayata pozitif bak. Kötüden korkma, korkarakk kötüyü cagirirsin. Ve günün birinde güzel bir insan bulup tanıyınca ne yapacağına o zaman karar ver. Toplum etkisinde kalmamak için görücü usulü ve konu komşu aracılığı ile tanışmayı tercih etme . İlişkin ilerleyip bu benim ömür boyu tüm dünyanın yükünü taşımak istediğim insan olabilir dediğin kişi yi bulduğun zaman da yüreğinin sesini dinle. O ses sana söyle derse söylersin ister yola devam desin ister bitirsin kendini üzme. Sen doğru olanı yaptıktan sınra seni hak eden seni kazanacaktir bunu unutma. Ha içindeki ses söyleme derse söyleme. Bazen bazı doğruları söylememek insanı yalancı yapmaz bunu unutma. Bu dünyada sadece insanın Rabbi ile arasında olan şeyler vardır bu seni suçlu yapmaz seni o kişiye ihanet etmiş yapmaz. Bazen bazı şeyler sonsuza kadar unutulur tercih sana kalmış. Eğer böyle karar verirsen de ilk gece için endişe duyma erkeklerin çoğu bunu çokta anlamazlar bir halt bildikleri yok. İlk gecede hiç kan gelmeyen de var bir iki damla gelen de çok gelende sonuçta bunu biliyorsa sormaz bile. Ama sana bir abla tavsiyesi
Derdini hicbir zaman hicbir derdini kimseye söyleme hele kadınlara hele arkadaşlara. Unutmaki kadının asıl düşmani kadındır. Sana Allah tan güzel insanlarla mutlu bir yaşam diliyorum. İsmin gibi sevinç olsun hayatın...
Bu arada üstünden çok geçmiş ama okuyunca yazmadan edemedim saygılar...

Konuyu tekrar görünce ana sayfada, yazmadan geçemedim. Yorumuzun da yarısına kadar anca gelip devamını okuyamadım ancak yarısına dahi vereceğim cevap umarım sizin için yeterince ''namuslu'' olur.
1.si insanlar sizin inandığınız inançlar doğrultusunda yaşamak zorunda değil. İnanan var inanmayan var.
2.si yok sürtmüş yok bekaretini vermiş falan burnumu ekşitmeme sebep olan yorumlar hakikaten cinselliğe bakış açınız nasıl bir hayat yaşıyor olduğunuzu bana sorgulattı,
3.sü ''NAMUS'' karakterdir, ahlaktır,vicdandır,merhamettir. Başını yastığa koyduğunda haram yemedim demektir, iki lafından biri yalan olmaması demektir, güçsüze sahip çıkıp yeri geldi mi koruyup kollamaktır. Namus, dürüst olup insanların gıyabınızda ''yahu ne güzel insan'' deyip size güvenmeleridir.
Ben kimsenin cinsel hayatını sorgulamam namuslu olup olmadığını anlamak için. Size de tavsiyem insanların yatak muhabbetini merak edip, namus kavramını öyle yargılayacağınıza sosyal hayatlarında yukarıda saydığım -en azından aklıma gelenleri saydığım- kriterleri esas almanız.
Önce ahlak...

bu ne ya 1 sene önceki bekaret mevzusunu kim neden hortlatır ki? zaten kadının kendine bu şekilde biçtiği değer mevzusu yeteri kadar mide bulandırıcı. tartışmalar büyüsün millet birbirini yesin diye mi hortlatılıyor anlamıyorum yeminle.
bunu tartışmak da her düşünceye de birbirini aşağılayıcı cevaplar vermek de herkesin hoşuna gidiyor sanırım.
Mune Mune çok rica ediyorum forumun kalitesi için bu tarz konular zamanında tartışılır biter neyse de tekrar tekrar gündeme geldiğinde devam ettirilmese. bir üye olarak ricamdır.

Var.
Yaklaşık milyonlarca kadın falan...
Aradaki yorumları okumadım.

Evliliğimde başa kalkar demişssiniz.
5 senelik evliyim .
Evet bakire değildim.
Sorun oldumu asla.
5 senedirde hiç konusu geçmez
Eşim hatta bende yaptım evlenmeden önce sende mi başıma kalkıcaksın diye normal karşılamıştı seciceğiniz adama bağlı ..
Benimde böyle korkularım vardı .

"Kim namus ve ahlâk şövalyeliği yapıyorsa, Bilin ki en namussuzu o' dur...

En namussuz o mudur bilemeyecegim ama buradan da genelde görüyoruz kim büyük konuşuyorsa ayni konudan bir sey cikiveriyor ortaya. ..

Herkese hoşgörü , empati , baskalarini ve hayatlarini rahat birakma, gibi yetenekler diliyorum...

bu ne ya 1 sene önceki bekaret mevzusunu kim neden hortlatır ki? zaten kadının kendine bu şekilde biçtiği değer mevzusu yeteri kadar mide bulandırıcı. tartışmalar büyüsün millet birbirini yesin diye mi hortlatılıyor anlamıyorum yeminle.
bunu tartışmak da her düşünceye de birbirini aşağılayıcı cevaplar vermek de herkesin hoşuna gidiyor sanırım.
Mune Mune çok rica ediyorum forumun kalitesi için bu tarz konular zamanında tartışılır biter neyse de tekrar tekrar gündeme geldiğinde devam ettirilmese. bir üye olarak ricamdır.

Merhaba nefesalnefesver,
eski konuları kapatmalısınız mı demek istediniz ? Konu sahibesi kendi talep etmedikçe veya dini/siyasi yorumlar alıp başını gitmediği, topikte engellenemez kavgalar çıkmadığı müddetçe topik kapatmıyoruz artık.

Size demiyorum sakın söyleyeceklerimi üzerinize alınmayın, siz okuduğunuz nahoş yorumlar üzerine rica da bulundunuz, üyelere yaptığınız eleştirilerde haklısınız da, fakat maalesef biz binlerce konuyu kapatsak da yeni açılan binlercesinde düşüncelere saygısız, aşağılayan, yeren, küçümseyen, hatta hakaretvari, ezen bir üslupla yorum yapılmaya devam ediliyor, konu kapatmak da çözüm olmuyor, konuları açık tutuyoruz ya da kapatıyoruz, topiklere gelip uyarı yazıyoruz ya da direkt banlıyoruz diye kızan üyeler kendilerini değiştirmek, üsluplarını yumuşatmak, karşısındakinin fikirlerine saygı göstermek gibi davranış değişikliğine gitmediği, buradaki kadınların farklı köken, inanç, kültür, eğitim, görüş, çevrelerden olduğunu kabul etmediği sürece değişen birşey olmayacaktır.

Nedense burada herkes için demiyorum en azından bir kısmı, gözlemlediğim kadarıyla diyeyim, bir bastırma, dayatma, ezme çabasında, burası kimsenin arka bahçesi değil, kimsenin de diğerine üstünlüğü yok, ego savaşları için yanlış mecra.

Benim yıllar önce bir arkadaşım vardı.bakire olmadığı bilinmesine rağmen bir adam talip olmuştu ve evlendiler.yalnız bir şey fark eder mi bilmem ama kız çok çok güzel bir kızdı.

Yuh hangi devirde yaşıyoruz. Cinsellik beslenme gibi barınma gibi bir ihtiyaçtır dürtüdür. Ne demek başa kakmak. Böyle düşüncede olan insanlarla zaten evlenmek bir kadının kendisine ettiği en büyük hakarettir. Ayrıca konu sahibi önce kendisini vücudunu ve dürtülerini kabullen, kabullen ki kendini evlenilmeye değecek ve değmeyecek olarak kategorize etme. Biz kadınlar kendimize saygı duymazsak kendi cinsel özgürlüğümüzü sahiplenmezsek kim yapacak bunu.

Göreceli şeyler için tartışmak çok boş.

Bi kadin erkegi nasil oyle kabul ediyorsa sevende her turlu kabul eder kardesim. Senin imtihanin boyleymis bu hatayi biliyosan bundan sonraki adimini ona gore atmalisin.

biraz klasik olacak yorumum belki ama gerçekten namusu zarda aramaktan bıkmadınız mı?herkes sevişiyor ve bunda bir kusur kabahat vs yok.Bunu bilmeyen , bunun ne kadar normal bir şey olduğunu bilmeyen biriyle bir ömür geçmez zaten.

çok takıyorsan git diktir arkadasım neden bu kadar kafa yoruyorsunki yaaa?

biraz klasik olacak yorumum belki ama gerçekten namusu zarda aramaktan bıkmadınız mı?herkes sevişiyor ve bunda bir kusur kabahat vs yok.Bunu bilmeyen , bunun ne kadar normal bir şey olduğunu bilmeyen biriyle bir ömür geçmez zaten.
Ne derseniz deyin en kültürlü erkekten en cahil erkeğe kadar bütün hepsi eğer evlilik niyeti ile bir kıza yaklasiyorsa onda bakirelik arar. Daha önce bir erkeğin sevdiğine dokunmasina tahammul edemez. Edeni çok nadirdir. Değil ilişkiye girmesini dokunmasına bile. Yok namus bacak arasında değil yok şöyle, böyle. Erkeklerin düşüncesi göre kadınlar ilklerini unutamaz. Hep kalbinde tasir ki bence doğrudur.

Ne derseniz deyin en kültürlü erkekten en cahil erkeğe kadar bütün hepsi eğer evlilik niyeti ile bir kıza yaklasiyorsa onda bakirelik arar. Daha önce bir erkeğin sevdiğine dokunmasina tahammul edemez. Edeni çok nadirdir. Değil ilişkiye girmesini dokunmasına bile. Yok namus bacak arasında değil yok şöyle, böyle. Erkeklerin düşüncesi göre kadınlar ilklerini unutamaz. Hep kalbinde tasir ki bence doğrudur.

Cok seven adam bunları takmıyor emın ol
Takıyorsada gitsin dıktırsın yanı
Hayat kısa takılacak konu degıl caresı var

Cok seven adam bunları takmıyor emın ol
Takıyorsada gitsin dıktırsın yanı
Hayat kısa takılacak konu degıl caresı var
Çok seven adam bile sorun yapar. Belki ayrilmaz, evlenir. Bu sefer sonrasında başına kakar.
Bakir olmayip evlenmek için bakire arayan kişi icin eş adayının diktirmesine ben de karşı değilim. Hakediyordur bence.

Çok seven adam bile sorun yapar. Belki ayrilmaz, evlenir. Bu sefer sonrasında başına kakar.
Bakir olmayip evlenmek için bakire arayan kişi icin eş adayının diktirmesine ben de karşı değilim. Hakediyordur bence.

Ben bakıreyım ama karsıma cıkanlar hıcte onemsemıyo

Yanlış mesajı alıntılamışım.

Abraham Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisini incelemenizi öneririm.
Su içtin, yemek yedin diye de başına kakar o zaman erkekler.
Çok fazla genelleme yapmışsınız. Kaç farklı bölgeden erkek tanıdınız ki kabul eden çok nadirdir gibi bir sav oluşturuyorsunuz ?
Benim yaşadığım/yetistigim civarda diye belirtirseniz daha anlamlı olur.

Back
X