Bakire olmayip evlenen var mi?

Abraham Maslow ihtiyaçlar hiyerarşisini incelemenizi öneririm.
Su içtin, yemek yedin diye de başına kakar o zaman erkekler.
Çok fazla genelleme yapmışsınız. Kaç farklı bölgeden erkek tanıdınız ki kabul eden çok nadirdir gibi bir sav oluşturuyorsunuz ?
Benim yaşadığım/yetistigim civarda diye belirtirseniz daha anlamlı olur.
Turkiye'nin her bölgesindeki erkekler bekarete önem verir dersem siz hangi bölgeyi bu genellemeden cikartirsiniz?
Ayrica Maslow un ihtiyaçlar hıyerarsisinin bekaret takintili erkeklerin umurunda olduğunu sanmıyorum. Yediği yemek ile bekareti nasıl bağladınız merak ettim doğrusu. Zaten erkek ben cinselliği yaşarım elimin kiri ama kadınim yasayamaz kendini bana saklamaliydi diye düşünüyor.

Son düzenleme:
Turkiye'nin her bölgesinde erkekler bekarete onun verir dersem siz hangi bölgeyi bu genellemeden cikartirsiniz?
Onu diyorum ya işte, Karadeniz Ege bölgesi ya da doğusu batısı diye genellenemez bir konu.
Kişinin düşüncesine bağlı tamamen. Herkes önem verir diyemedigimiz gibi hiçkimse önem vermez de diyemeyiz.

Onu diyorum ya işte, Karadeniz Ege bölgesi ya da doğusu batısı diye genellenemez bir konu.
Kişinin düşüncesine bağlı tamamen. Herkes önem verir diyemedigimiz gibi hiçkimse önem vermez de diyemeyiz.
Ayrıntılara, istisnalara takilmiyorum ama
peki yüzde bir düştüm hatiriniza. Yüzde biri onem vermiyor bekarete.
Tanıdığım bütün erkekler önem veriyor.
Bakire olmayan kızlar için kullanılan tabirler ise herkesin malumudur.

Son düzenleme:
Ayrıntılara, istisnalara takilmiyorum.
Peki yüzde bir düştüm hatiriniza. Yüzde biri onem vermiyor bekarete.

Anlıyorum...
Türkiye'deki tüm erkekleri örneklem olarak seçtiğiniz ve elde ettiğiniz bilimsel verileri bizimle paylaştığınız bu kapsamlı tezinizi kongrelerde sunmanız, yayımlatmanız dileğiyle :)

Anlıyorum...
Türkiye'deki tüm erkekleri örneklem olarak seçtiğiniz ve elde ettiğiniz bilimsel verileri bizimle paylaştığınız bu kapsamlı tezinizi kongrelerde sunmanız, yayımlatmanız dileğiyle :)
Teşekkür ederim. Size birseyler öğrettiysem ne mutlu bana.

Son düzenleme:

Arkadasim olan ki sayisi oldukca fazladir hicbir erkek onem vermiyor bekarete
Ailemdeki erkekler de ( kardes ve kuzenim) bekarete onem vermiyor
Ben mesela bekaretin hala bu kadar sorun oldugunu bu forumda ogrendim
Kocamin da umurunda degil bekaret
Herkes dunyaya kendi yasadigi cevreden bakiyor , yanlis bir genelleme yapiyorsunuz
O zaman benimde bekarete onem veren erkek yok demem lazim cunku cevremde yok gercekten
Bu ulkede farkli kulturde , farkli dusuncede olan milyonlarca insaniz , ulke bizim cevremizden ibaret degil

Zaten konu sahibi bu kızcağız da bekarete önem verilmedigi için gelmiş burada akil istiyor. Kendine dert arıyor.
Kim ne derse desin bunlar Türkiye'nin gerçekleri. Bunlarin degismesi için kimbilir daha kaç on yıl yüzyıl geçecek.

Ne derseniz deyin en kültürlü erkekten en cahil erkeğe kadar bütün hepsi eğer evlilik niyeti ile bir kıza yaklasiyorsa onda bakirelik arar. Daha önce bir erkeğin sevdiğine dokunmasina tahammul edemez. Edeni çok nadirdir. Değil ilişkiye girmesini dokunmasına bile. Yok namus bacak arasında değil yok şöyle, böyle. Erkeklerin düşüncesi göre kadınlar ilklerini unutamaz. Hep kalbinde tasir ki bence doğrudur.
Kadinlar ilklerino unutumaz sozune pek katilmiyorum. Karsinda ayaklarini yerden kesicek bi adam varsa ilkin aklina gelmez.

Bekaret ne be? Kendinize etiketler yapmayın! Barkodlarınızı sökün!! Ve sevişin arkadaşlar en iyisini bulana kadar!:)) evlenmezmiş ay dötüm seninle kim evlenir ki. Evlilikte beni biri alsın bana baksın asalak gibi yaşayayım boyuna doğurup sonra yine bir asalak gibi öleyim diye yapılmaz. Seversin anlaşırsın evlenirsin bu kadar. Ama hepsinden önemlisi sevişin bak sonra çok pişman olursunuz demedi demeyin:)))

Arkadasim olan ki sayisi oldukca fazladir hicbir erkek onem vermiyor bekarete
Ailemdeki erkekler de ( kardes ve kuzenim) bekarete onem vermiyor
Ben mesela bekaretin hala bu kadar sorun oldugunu bu forumda ogrendim
Kocamin da umurunda degil bekaret
Herkes dunyaya kendi yasadigi cevreden bakiyor , yanlis bir genelleme yapiyorsunuz
O zaman benimde bekarete onem veren erkek yok demem lazim cunku cevremde yok gercekten
Bu ulkede farkli kulturde , farkli dusuncede olan milyonlarca insaniz , ulke bizim cevremizden ibaret degil
Çevrenizde bekarete önem vermeyen erkeklerin olmasi güzel bir şey. Türkiye şartlarındaki bu yigitliklerinin düzeyini merak ettim. Mesela bakire olmayanla, bir veya birden fazla kişiyle cinsellik yaşamış bir kadinla evlenirler mi? Ya da kızının, kızkardeşinin bir veya birden fazla kişiyle gezip tozmasina, cinsellik yaşamasına musaade ederler mi? Erkek kardeşinin veya kendi oglunun bakire olmayan, erkeklerle gezip tozan, bakire olmayan biriyle evlenmelerine musaade ederler mi? Onu geçtim gayet normal bir durum olan bosanmis biriyle evlenmelerine izin verirler mi? Cevapların hepsi evetse tebrik ediyorum. Yoksa bekarete önem vermemeleri sadece dillerinde mi? Merak ediyorum.
Bu konuda genelleme yapiyorum. Sadece istisnalar var, katılıyorum. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Zaten dinimiz de evlenene kadar cinselliği yasaklıyor. Bunun da kültürümüzde etkisi çok büyüktür. Tabii dinimizde evlilik dışı cinsellik her iki cinsiyet için yasak olmasına rağmen sanki sadece kadına yasakmış gibi davranıliyor.

Çevrenizde bekarete önem vermeyen erkeklerin olmasi güzel bir şey. Türkiye şartlarındaki bu yigitliklerinin düzeyini merak ettim. Mesela bakire olmayanla, bir veya birden fazla kişiyle cinsellik yaşamış bir kadinla evlenirler mi? Ya da kızının, kızkardeşinin bir veya birden fazla kişiyle gezip tozmasina, cinsellik yaşamasına musaade ederler mi? Erkek kardeşinin veya kendi oglunun bakire olmayan, erkeklerle gezip tozan, bakire olmayan biriyle evlenmelerine musaade ederler mi? Onu geçtim gayet normal bir durum olan bosanmis biriyle evlenmelerine izin verirler mi? Cevapların hepsi evetse tebrik ediyorum. Yoksa bekarete önem vermemeleri sadece dillerinde mi? Merak ediyorum.
Bu konuda genelleme yapiyorum. Sadece istisnalar var, katılıyorum. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Zaten dinimiz de evlenene kadar cinselliği yasaklıyor. Bunun da kültürümüzde etkisi çok büyüktür. Tabii dinimizde evlilik dışı cinsellik her iki cinsiyet için yasak olmasına rağmen sanki sadece kadına yasakmış gibi davranıliyor.

Merakinizi gideriyim , 2 kere evlendim iki esim de bakire olmamami umursamadi zaten onlara gore dogal olani buydu

Erkek kardesimin nisanlisi da bakire diil , beraber de yasadilar bir sure ailelerin bilgisi dahilinde yani sadece dilde olan bir konu degil ve daha once belirttigim gibi arkadas cevremizde bu sekilde , yani bu ulkede buna onem vermeyen insanlar da yasiyor anlatmaya calistigim sey bu

Merakinizi gideriyim , 2 kere evlendim iki esim de bakire olmamami umursamadi zaten onlara gore dogal olani buydu

Erkek kardesimin nisanlisi da bakire diil , beraber de yasadilar bir sure ailelerin bilgisi dahilinde yani sadece dilde olan bir konu degil ve daha once belirttigim gibi arkadas cevremizde bu sekilde , yani bu ulkede buna onem vermeyen insanlar da yasiyor anlatmaya calistigim sey bu
Kutlarim o zaman. Talihsiz kadinlarin yaşadıği topraklarda yaşayan şanslı kadinlardansiniz.

Siz cevap olarak giremedi icin bakire oluyor yazmissiniz bu aslinda deniyor olmuyor anlamina gelmiyor mu yani hepsi istekli aslinda anlamina geliyor da beceremiyor.
Belki evlilik oncesi karsilar inanclari oyle veya sartlar oyle gelisti bilemeyiz.

Bir de ne olursa olsun bir rahatsizliktan dolayi insanlar kirilmamali ki tedavisi olan bir sey.
Baskasina zarar vermiyorlar vajinusmuslar esleriyle onlarin arasinda olan bir sey.
Vajinusmusun fiziksel olarakta sebebi olabilir. Yanilmiyosam 3-4 cesiti var sebep olarak. Hemen herseye psikolojik demekte dogru degil aslinda.

Ha bu hastalik sadece bekaret baskisi olanlarda olmuyor zaten. Bekarete zerre onem vermeyen dinen manen herneyse hic bi sekilde onemsemeyen kisilerde bile oluyo.

Vajinusmusun fiziksel olarakta sebebi olabilir. Yanilmiyosam 3-4 cesiti var sebep olarak. Hemen herseye psikolojik demekte dogru degil aslinda.

Ha bu hastalik sadece bekaret baskisi olanlarda olmuyor zaten. Bekarete zerre onem vermeyen dinen manen herneyse hic bi sekilde onemsemeyen kisilerde bile oluyo.

Bir uye bakireler vajinusmus yazmis.
Siz de giremediginden bakire yazdiniz.
Ondan cevap yazdim.
Bakirelik secim ama vajinusmus degil.
Ikisi farkli seyler.
Kimse de bakire olsa bile vajinusmus olup olamayacigini bilmiyor yasiyor oyle ogreniyor.

Konu 2017 konusu , 2019 a girecegiz yine ayni. :halay:

Once erkekler o pis zihniyetlerini degistirsinler. Eglenilecek, evlenilecek kiz diye ayrim yapmasinlar. Belki o zaman evlendikleri bakire olmayan kizlari bir operasyon gecirmek zorunda birakmazlar.

Gerci kizlarin bir yalan altinda evlilik yapmasina karsiyim, gunu birlik iliskilere de ... ama bir taraf artik dogru yolu bulmali. Yoksa gun 2039 olur yine ayni konular konusulur.

Bakire kiz arayan once kendisi bakir olsun. Bakir degilse de bik bik otmesin. :KK51:

Bir uye bakireler vajinusmus yazmis.
Siz de giremediginden bakire yazdiniz.
Ondan cevap yazdim.
Bakirelik secim ama vajinusmus degil.
Ikisi farkli seyler.
Kimse de bakire olsa bile vajinusmus olup olamayacigini bilmiyor yasiyor oyle ogreniyor.
Tum Vajinusmuslar bakiredir, ama bakirelerin hepsi vajinusmus degildir tabii:))

Konu acanlardan anlasiliyor ki baskalari olarak yasiyoruz.
Baskasinin dusuncesine gore oluyorsa o sen degilsin ki baskasi oyle dusunmesin diye oyle oldun.

Bakire olmayip evlenmenin yolu onemseyen biriyle iliski kurmaktir.

Bu suna benziyor.
Sarisin olup evlenen var mi?
Esmer olup evlenen var mi?
Kisa olup ya da uzun olup evlenen var mi?

Bu is bakirelikle ilgili degil evlilik meselesi.
Zengin guzel meslekli bekar kadinlar var onlar da evlenemeyebiliyor.
Tek evlenememe nedeni bakirelik mi olucak?
Kisilik karakter vb. etkenler yok mu??

36 yaşındayım, çok da geniş bir çevrem var ve çevremde bekarete önem veren tek bir erkek bile yok, ciddiyim.
özellikle belli bir yaşın üzerinde olup bekar olanlar kriterlerini sayarken açıkça, evlenmiş boşanmış da olabilir diyorlar.
bence çevreyle çok alakalı bu, eğitim ve sosyoekonomik düzey yükseldikçe kadına az kullanılmış "mal" muamelesi yapma oranı düşüyor.

Bir psikolog olarak diyebilirim ki Türkiyede genç kızların psikolojisini bozan konularda zirveye oynar bu bekaret mevzusu. İlerde yaşadıkları cinsel problemlere hiç değinmiyorum bile. Çünkü arada kalmışlık mevcut. Ha bu arada burada atıp tutan hanımlarımız çocuklarınız hakkında bilmediğiniz çok önemli şeyler var. Benim çocuğum yapmaz falan sanıyorsunuz ya durumlar bildiğiniz gibi değil. O yüzden pek de büyük konuşmayın derim.

Beni kimin ne yaşadığı zerre ilgilendirmiyor doğrusu. Sadece bu konuyu okuyup da aynı dertleri yaşayan ve depresyonun dibini görmüş birileri varsa onlara birkaç şey söylemek istiyorum: Lütfen yaşadığınızı da yaşamadığınızı da kimseyle paylaşmayın ve sakin olun. Bir de yakın arkadaşlarınızdan vs tepki görüp iyice perişan hallerde geliyorsunuz. Bu arada bir erkeğe yönelip işleri iyice kötü hale getirmeyin. Önce ruh halinizi düzeltin. Mutlaka bir ruh sağlığı uzmanından destek alın çünkü görüyorum ki tek başınıza işin içinden çıkamıyorsunuz. Son olarak iyi haber şu: eğer bu sorunun üstesinden gelebilirseniz kendinizi çok güçlü ve yeniden doğmuş gibi hissetmeniz çok muhtemel. Çünkü kadın olmak, insan olmak, değerler, ben kimim, nereye varmak istiyorum gibi pek çok konuya dair olgunlaşmış oluyorsunuz. Hepiniz biricik, tek ve çok özelsiniz. Sadece ‘insan’ olduğunuz için çok değerlisiniz. Kendinize sımsıkı sarılın ve kendinizden nefret etmeyin.

Back
X