Mutfak Püf Noktaları baklava için şerbet tutturamama

gelincik2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
394
3
118
Ankara
bunun ölçüleri ve püf noktaları nelerdir ?

her defasında baklavayı mahvediyorum :26:

1 bardak şeker 1 bardak su biraz limon koyup yarım saat kaynattım sonuç iyi olmadı.

tepsi ölçün nedir,1 bardak su ,2 bardak şeker ile dene yarım saat kaynat ağdalaşsın,birebir aynı ölçü yaparsan ağdalaşmaz su gibi olur...

tepsi ölçün nedir,1 bardak su ,2 bardak şeker ile dene yarım saat kaynat ağdalaşsın,birebir aynı ölçü yaparsan ağdalaşmaz su gibi olur...

tepsi 30 cm heralde. tepsinin 4 e 1 ini yapmıştım kendime güvenmediğim için.

verdiğin ölçü ne kadarlık tepsi için. bir de bunu deneyeyim:kkk:

30 cm küçük fırın tepsisi kadar sanırım ,verdiğim ölçü uyar,eğer çok ağdalı seviyorsanız ,bir bardak su,2,5 bardak şeker koyabilirsin yarım saat muhakkak kaynat baklava soğuk,şerbette ılık olacak şerbeti döktükten sonra en fazla bir dk.üzerini kapat sonra açık kalsın....

kaç cm bilmiyorum ama şu yuvarlak tepsiler için ( aliminyum olan) ben 5 bardak şeker 5 bardak su kullandım..
şerbeti ocağa koyduktan sonra şekeri eriyene dek karıştırıyorum.sonra şerbet kaynayınca limon sıkıyorum 1/2 ..
sonrasında kaşıkla kontrol ediyorum..çok hafif bir yoğunluk oluyor suya damlattığın zaman anlıyorsun içinde daha katı duruyor..
şerbet soğuk tatlı ise ılık olmalı..ve bir gece beklemesi gerekiyor şerbeti döktükten sonra..:31:

Back
X