Tatlı Tarifi Baklavam neden çıtır çıtır olmuyorr????

keşke bir araya gelip yeme imkanımız olsa ben sana yapardım canım emin ol hiç üşenmezdim yeter ki biri bana canım baklava börek istedi desin

ayy saol canim yimis kadarr sevindim , aslinda baklavalar yaparimda biraz daha kolay olanlari , yoksa hic yapmiyor bilmiyor deyil aslinda , ben burdaki tarifi alip yapacam bakalim nasil , becerebilecekmiyim urasacam bu arada sekerimde firlar ama

ayy saol canim yimis kadarr sevindim , aslinda baklavalar yaparimda biraz daha kolay olanlari , yoksa hic yapmiyor bilmiyor deyil aslinda , ben burdaki tarifi alip yapacam bakalim nasil , becerebilecekmiyim urasacam bu arada sekerimde firlar ama

şeker fırlıyo kilolar fırlıyo da gönül ferman dinlemiyo işte dene canım hatta yaptığında zahmet olmazsa buraya bir resmini koy biz de görelim, bu tarifteki baklava olmasada bende seyren nin verdiği ipucularla tez zamanda bir baklava açıp koyucam resmini

Başlığı görünce nasıl canım çekti yaa baklavayı çok sevmem ama ev baklavası olunca iş değişiyor tabi

aynen biz de eşimle ev baklavasını çok seviyoruz işte, tarifi sen de deneyebilirsin wishpearl eminim evde çok da güzel yaparsın, keşke canın çekmiş ben yapabilseydim sana ama olmuyor malesef

Son düzenleme:
Merhaba
Ben de baklava mı kendim evdem yapıyorum dediğiniz gbi çıtır çıtır oluyor..
EV YAPIMI BAKLAVA

Bu tarifi daha doğrusu hamur malzemeleri şiddetle tavsiye ederim
Birde baklavanın püf noktası baklava ağır ağır uzun sürede pişecek eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa dereceyi düşürün baklavanızın kat kat açılacağını göreceksinizAfiyet olsun

ayyy çok teşekkür ederim ben bu tavsiyelerin hepsini uyguluycam, bir de verdiğiniz tarif benim baklava tarifimle aynı ben bunu kendi kafamdan yapıyordum bir yerden aldığım tarif değildi malzemeler aynı yani bir tek şerbetini o kadar şekerli yapmıyorum 3.5 bardak şeker kullanıyorum, ben de yavaş pişiririm ve kat kat tane tane olur aynen dediğiniz gibi

Bu tarif benim annemin tarifi yıllardır bu tariften yaparBen de 6-7 yıldır yaparım herkes çok beğenirŞekeri birde böyle deneyinNişastayı fazla koyuyor olabilir misiniz:26:

Bu tarif benim annemin tarifi yıllardır bu tariften yaparBen de 6-7 yıldır yaparım herkes çok beğenirŞekeri birde böyle deneyinNişastayı fazla koyuyor olabilir misiniz:26:

olabilir ya nişasta konusunda elim boldur biraz dediğim gibi çok şükür lezzetine bayılıyolar incecik tek tek oluyor ama biraz daha yumuşak oluyor ben şu her katı çıtırdayan baklavalar var ya onlara hayranım ya annenizin tecrubesi başkadır tabi biz de yeni yeni yetişiyoruz işte burda bir arkadaşım tavsiye etti şerbeti sıcak baklavayı soğuk dökme tam tersini yap dedi daha yoğunluktan fırsat bulamadım da en kısa zamanda bu kadar bilgiyle tekrar yapmam lazım

Son düzenleme:
Nişasta kurutuyor baklavayıAçarken bol koysanız bile onu büyütürken azaltabilirsinizBilmem bu tarifte tam dediğiniz gibi oluyor şöyle iki parmağınızın arasına alıp hafifçe bastırınca çıtır çıtır sesi geliyorBen sıcak dökmüyorum öyle yumuşak ve hamur olduğunu düşünüyorumYinede siz bilirsiniz kolay gelsin

teşekkür ederim tekrardan nişastayı da azaltıyorum bundan sonra kuruttuğunu bilmiyordum o ortasına bastırınca çıtırt sesini ben de duyarım umarım

O kadar farklı baklava tarifi varki. Hangisini uygulasam acaba. Siz çıtır baklava yapmayı başarabildiniz mi?

Bu malzemelerle baklava yaptım kıtır kıtır süper oldu keramet yoğurt ve süt koymamak mış demek ki :) @ironiktürktelvesi teşekkür ler artık baklavamı hep böyle yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…