• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balayına giderken düğün takıları ne yapılmalı

Evlendikten sonra balayına giderken takıları evde bırakmaya çekiniyorum aslında mevcut evlerden birinde yaşayacağımız için çevreden taşınma, çeyiz vs gibi bir algı olmadı apartmandan da kimse bilmiyor. Ben takıların ailede durması taraftarı değilim kendi aileme de vermek istemiyorum bu kez de el tarafı huzursuz olsun istemiyorum. Henüz aramızda bu konu hiç geçmedi ama ben düşünmeye başladım. Şu an da evimde aslında epey altın var. Sizce dikkat çekmeyeceği için evde kalması sakıncalı olur mu?
Apartmana gelinlikle girmemek için salondan çıkarken üstümü değiştirmeyi düşündüm ama bunu yapan ilk gelin olarak tarihe geçerim herhalde 🤣

Bulabilirseniz kiralık kasa, biz bulamamıştık evlendiğimiz dönem, kayınpedere verdik, o koydu kiralık kasasına. Sonra ev için bozduracakken geri aldık. Düğün harici hiç görmedim takılarımı

Kasa fiyatları değişiyor ya vakıfbank en son küçük kasa 7000’di devlet bankaları bu civarda. Özel bankalar bir tık daha pahalı, genelde depozito ile birlikte 20.000’i buluyor.

Biz yazın sorduğumuzda üç dört bankada boş kasa vardı valla. Belki 1 milyonluk altını evde bırakıp çıkmam asla, biz eşimle biraz gram birikimi bile şehir dışında çıkınca yanımıza alıyorduk da en son kasa kiraladık da rahatladık.

Annene birak Watsap Dan mesaj yaz tatile gidiyorum zamanim yok altinlarimi sana birakiyorum kac gr ne kadar Hatta modeline göre bilezik küpe burma vs yaz

Gelince senden alacam de git tatile anneme ben güvenirim ama abime güvenmem mesela 😂

Böyle aileye emanet edemeyenlerde nasıl bir güvensizlik var bilmiyorum ama aile ya hani bu neden bırakmayasınız? Ben düğünden sonra takıları kurdaleleri söktüm koltuğa koydum ablamla kv topladı etti ne var ne yok çetelesini de tutmadık.Balayına giderken de kv ye bıraktık kendisi korka korka aldı zaten ya bişey olursa diye. Bu kadar mesele edilcek bi güvensizlik yaratmadılarsa bence ailelere bırakmak en güvenlisi.

Aileye emanet edememek değil de insan ailesini zan altında bırakmaktan korkuyor. Aile de sorumluluk almak istemiyor.
Bi tarafımızı sürekli koruma dürtüsüyle yetişmiş bazılarımız. Eşe ve ailesine karşı bile laf olmasın halindeyiz.
Benim kayınvalide ben ellemem dedi kendi annemler ben ellemem siz kendiniz halledin dediler. Kimse altın sorumluluğu almak istemedi.
Bu yüzden sayıp gittik ve ailemin kasasına kendi ellerimizle koymuştuk döner dönmez de gelin alın dediler.
Yoksa çoğumuz anasından babasından emindir zaten. Ama yaşanmışlıklar deneyimler insanları bu hale getiriyor :)

Evlendikten sonra balayına giderken takıları evde bırakmaya çekiniyorum aslında mevcut evlerden birinde yaşayacağımız için çevreden taşınma, çeyiz vs gibi bir algı olmadı apartmandan da kimse bilmiyor. Ben takıların ailede durması taraftarı değilim kendi aileme de vermek istemiyorum bu kez de el tarafı huzursuz olsun istemiyorum. Henüz aramızda bu konu hiç geçmedi ama ben düşünmeye başladım. Şu an da evimde aslında epey altın var. Sizce dikkat çekmeyeceği için evde kalması sakıncalı olur mu?
Apartmana gelinlikle girmemek için salondan çıkarken üstümü değiştirmeyi düşündüm ama bunu yapan ilk gelin olarak tarihe geçerim herhalde 🤣
Otelde odalardakasalar var ben gittiğimde oraya koymuştum

konu sahibi yurtdışına gideceğim diyor, çıkarabilir mi bilemedim hiç orasını. Bilgim yok. Olmadı koluna takacak bir kısmını, gittiği yerde kasaya koyacak, kalanı da ailesine teslim edecek.
Kesinlikle evde yüklü miktar para ve ziynet eşyası bırakılması taraftarı değilim, düğün sonrası değil normal zamanda da.
(normalde oluyor özel gün takılarımız, pırlanta ve setlerimizi bırakmak zorunda kalıyoruz ama bence onlarda iyi yerlerde muhafaza edilmeli )

siz zaten miktarı biliyorsunuz kv ye bırakabilirsiniz. huzursuzluk çıkmasın istiyorsanız kasa tek çözüm. yaşadığınız muhit güvenliyse evdede durabilir iyice saklarsınız sarar sarmalarsınız

Böyle aileye emanet edemeyenlerde nasıl bir güvensizlik var bilmiyorum ama aile ya hani bu neden bırakmayasınız? Ben düğünden sonra takıları kurdaleleri söktüm koltuğa koydum ablamla kv topladı etti ne var ne yok çetelesini de tutmadık.Balayına giderken de kv ye bıraktık kendisi korka korka aldı zaten ya bişey olursa diye. Bu kadar mesele edilcek bi güvensizlik yaratmadılarsa bence ailelere bırakmak en güvenlisi.
Bizim bir tanıdık balayına giderken kayınvalidesine bırakmıştı balayından dönünce kayınvalidesi altınları geri vermedi düğünde gelin çok masraf yaptırmış diye kişiden kişiye göre değişir.

Güvenlikli site olsa ne olacak aynı apartmandan çıkıyor çalan daha önce duydum birinin başına geldi

Evet de büyük sitelerde kimse kimseyi tanımıyor biri mi geldi balayına mı gitti ne bilsinler. Ondan dedim. Yine de ben de bırakmazdım. Araçla gidilecekse yanıma alırdım. Uçakla gidilecekse araç varsa yine kapalı otoparkta aracıma saklamayı tercih ederim.

Evet de büyük sitelerde kimse kimseyi tanımıyor biri mi geldi balayına mı gitti ne bilsinler. Ondan dedim. Yine de ben de bırakmazdım. Araçla gidilecekse yanıma alırdım. Uçakla gidilecekse araç varsa yine kapalı otoparkta aracıma saklamayı tercih ederim.
Ben de tatile giderken yanımda götürüyorum annem emanet kabul etmek istemiyor kayınvalideme uğrayacaksam eğer giderken ona bırakıyorum uğramayacaksam yanımda götürüyorum boş evde bırakmıyorum.

Ben de sizin gibi düşünüp bırakmıştım. Sonra ben balayındayken bildiğin birini bozmuştu borç için. Haa borçlar zaten üzerime takılan küçük altın ve paralarla ödendi. Bana kalacak olan iki tarafın taktığı bilezik ve setti. Paralar yetmemiş ki bileziği de bozmuş. Bana sormadan

Banka kasasi?

Bizim bir tanıdık balayına giderken kayınvalidesine bırakmıştı balayından dönünce kayınvalidesi altınları geri vermedi düğünde gelin çok masraf yaptırmış diye kişiden kişiye göre değişir.
Ya evet böyle kaynanalar var zaten burada çok okudum ama en baştan o güvensizliği vermişlerdir bence. Benim içimde de kuşku olsaydı bende bırakmazdım. Ama tanıdıkça anlaşılıyor illa insanların niyeti.

Ben de sizin gibi düşünüp bırakmıştım. Sonra ben balayındayken bildiğin birini bozmuştu borç için. Haa borçlar zaten üzerime takılan küçük altın ve paralarla ödendi. Bana kalacak olan iki tarafın taktığı bilezik ve setti. Paralar yetmemiş ki bileziği de bozmuş. Bana sormadan
Olay çıkarırdım ben. Bu ne terbiyesizlik

konu sahibi yurtdışına gideceğim diyor, çıkarabilir mi bilemedim hiç orasını. Bilgim yok. Olmadı koluna takacak bir kısmını, gittiği yerde kasaya koyacak, kalanı da ailesine teslim edecek.
Kesinlikle evde yüklü miktar para ve ziynet eşyası bırakılması taraftarı değilim, düğün sonrası değil normal zamanda da.
(normalde oluyor özel gün takılarımız, pırlanta ve setlerimizi bırakmak zorunda kalıyoruz ama bence onlarda iyi yerlerde muhafaza edilmeli )

Çıkaramaz. Çıkarsa bile güvenli değil bu durumda.

Kayınvalideme bırakmıştık biz. Balayı dönüşünde de altın hesabına yatırmıştı eşim. Ben evde bırakamazdım ya

Back
X