Balık menüsü için fikirlerinizi bekliyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi NaF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nasıl yaptın kı fırında helvayı ,bızım ıcın vazgecılmezdır :)

fırında kaşarlı mantar yapp...mmmm..balığın yanında süpper oluuuurrr:)))mantarların üzerine kekik ,karabiber kırmızı biber ve az tuzla fırında pişiriyosun ,sapları çıkarılcak ama doğranmıcak ,ve saplarının koparıldıı kısım üstte olcak,piştikten sonra fırından çıkar ,rende kaşar koy hepsinin ortasına sonrada fırınla tekrar:)) sıcak servis yapp...
közlenmiş patlıcan salatasıda güzel olur..

Nafcım çok güzel bir balık menüsü düşünmüşsün zaten sen. Belki Roka salatası da olabilir Balık menülerine patatesde çok yakışıyor bu arada Renkli patetes topları hazırlayabilirsin çok az yoğurtlu, pulbiberli ya da sade servis yapabilirsin .( çörek otuna ,Yeşil soğana,havuç rendesine ve Kıyılmış dereotuna bulayabilirsin zeytinyağlı. ... )
Tatlı olarakda küçük güveçlerin varsa eğer güveçte bildiğin tahinli helva yapabilirsin diye geliyor aklıma ama bunu da sıcak vermen gerek yapan için zor olabilir masaya katılman açısından. Bu arada şu tuzda balığın tarifini bizimlede paylaş cnm olumunekankayizsmile

Bayılırım balığaaaa, çok sık yerimm bir Akdenizli olarak. Canım balığın yanına en güzel roka salatası gider. Roka, sarımsaki ve domates. Sosuna nar ekşisi eklersen şahane olur. Ben genelde yanına kalamar ve karides yaparım. Gurme'nin karideslerini tavsiye ederim. Onları büyük bir kırmızı şarap kadehinin etrafına dizip kadehin içine de ketçap mayonez sos yaparsan şahane olur. Yada maydonoz limon sos da olabilir. Onun dışında patates salatası da yakışır blığa. Bide benim özel bi levrek tarifim var. Fırında levrek için, domates rendesi, zeytinyağı biraz sarımsak ve maydonoz ile folyo içerisinde pişiriyorum çok güzel oluyor, tavsiye ederim.

Neden ki çok lezzetlidir aslında :kedi: yapamamışlardır onlar :uhm:

Balık büyük birde rakı içilecek o yüzden yanına hafif mezeler yapayım diyorum midyeden vazmıgeçeyim :uhm:

Birde madem alkollü olacakmış sofran peynirsiz olmaz. :)) Basit ama görüntü ve tad çok güzel oluyor :hulya: Renkli dolmalık biber bulabilirsen içine peynir rendesiyle maydonozu karıştırıp doldur , soğut biraz dolapta peynir donsun yani , ince ince dilimle çiçek gibi duruyor üzerine biraz çörek otu koyabilirsin.

herkes senın ıcın seferber oldu valla :)

sen bu işi hepimizden iyi biliyorsun kuşum zaten
bence de nafcım

balım bence menün çok güzel
midye tavayı boşver bence fazla gelir ve en önemlisi seni fazladan yorar.. bence sen de pişirdiklerinin tadını çıkarıp sohbet edebilmelisin.. kızartma yaparsan daha çok yorulursun..
beyaz peynir ve kavun ekleyebilirsin.. menün çok güzel zaten..

bu arada deniz börülcesini çeşmede yedim iğrençççççççtiiiiiiiii
midye tava fazla olur bence canım ama yine sen bilirsin
belki kötü yapmışlardır
ben çok beğenmiştim..

Tatlı olarak da ya krem brulee yapıcam yada kedidili bisküvili pasta yapıcam muhallebili çikolata soslu filan boshayallersmile eşime kalsa şerbetli tatlı alalım diyo ama ben kendim yapmak istiyorum yerimseniben
krem brüleyi nası yakacaksın cnm ben bi ara merak salmıştım sonra vazgeçmiştim yakma zımbırtısı pahalı diye

Neden ki çok lezzetlidir aslında :kedi: yapamamışlardır onlar :uhm:

evt

Balık büyük birde rakı içilecek o yüzden yanına hafif mezeler yapayım diyorum midyeden vazmıgeçeyim :uhm:
vazgeç cnm

nafcım pek hamaratsınn maşallah

evet kavunla beyazpeynir de koyarsın canım çeşit olur
yeter artar bile cnm bu yaptıkların daha yorma kendini

Sağol bacımm desteğin yeter olumunekankayizsmile Bigün sanada pişiririm inşallah :kedi:

Aaa bu çok değişik bişey teşekkür ederimm bundan yapıcamm olumunekankayizsmile opuyorumnanaktan

nasıl yaptın kı fırında helvayı ,bızım ıcın vazgecılmezdır :)

Helvayı limon suyuyla ezdim sonra fırına verdim sempatiksalakcinni çok ekşi kek gibi oldu sempatiksalakcinni

Sonra daha az limon suyu koydum ezdim yine kek gibi oldu sempatiksalakcinni

Son kez 3-4 damla limon suyu ve azcık su ile ezdimm yine kek gibi oldu sempatiksalakcinni

Ve bunların hepsini aynı gün denedim :kedi:

Bende var bir beceriksizlik kaydirigubbakcemile3 sen nasıl yapıyorsun acaba rica etsem paylaşabilirmisin :kedi:

Aaaaa akannehir nasılda aklıma gelmedii çok teşekkür ederimmm normalde yapıyorum ama tamamen aklımdan çıkmış çok sağol canımmm olumunekankayizsmile

Sağol canımm benim olumunekankayizsmile Patates topları he sempatiksalakcinni bak o da olabilirr daha önce hiç yapmadım böyle yuvarlak top top yapıyolar sonra maydonoza bulayıp içine parmak bastırıp sarımsaklı yoğurt filan koyuyolar sanırım böyleydi :kedi: yapıcamm

Küçük güveçlerim varr sempatiksalakcinni ama helvayı beceremiyorum akannehir

Çok sağol canım fikirlerin içinn olumunekankayizsmile roka salatasını yapıcamm mutlaka

Fikir çok güzel canım am gelen arkadaşlardan bir tanesinin ve eşimin çiğ biberle problemi var yemiyorlar :kedi: ama başka birgün mutlaka yaparım bunuda çok sağol canım olumunekankayizsmile

herkes senın ıcın seferber oldu valla :)

Evettt ne çok seviliyomuşum :kedi: sağolun :asigim:

Midye tavayı yapmayayım o zaman canım zaten kararsızdım eşime söyleyeyim midye dolma alsın aklinialirimsmile

Pürmüzüm yok ( doğru yazdım inşallah ) canım ben fırının en üst rafına koyup karemelize olana kadar tutuyorum krem bruleeyi kaydirigubbakcemile2

Sende hamaratsın kuşum :kedi:

evet kavunla beyazpeynir de koyarsın canım çeşit olur
yeter artar bile cnm bu yaptıkların daha yorma kendini

Kavunda ekleyeyim :lepi:

Kızlar menümün son hali

Fırında tuzda levrek
Tereyağlı karides
Fava
Domatesli roka salatası
Patatesli yoğurtlu toplar
Zeytinyağlı deniz börülcesi
Kese yoğurtlu patlıcan ezme
Közlenmiş kırmızı biber salatası
Fırında kaşarlı mantar
Midye dolma(hazır)
Çiğ köfte(hazır)
Peynir
Kavun

Tatlı olarak krem brulee yada kedi dili bisküvili pasta yapıcam yadaaaa fırında helva yapıcam hala kararsızım -tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
siyah zeytin ezmesi üstüne biraz da zeytin yağı ve baharat süper oluyo,midye dolma alabilirsin,barbunya pilaki,haydari,roka ve yeşil soğanla salata üstüne baharat ve azıcık sarmısak,küçük güveçlerin varsa tadımlık kaşarlı kremalı mantar,ben her rakı-balık ziyaretimde bunları
yaparım..

Teşekkür ederim zeytin ezmesi bulursam yapıcam onuda olumunekankayizsmile

canım ben fırında helvaya
bir kaşık süt
bir tatlı kaşığı limon suyu koyuyorum ..

eger süt yoksa yogurt koyuyorum azıcık ..

canım ben fırında helvaya
bir kaşık süt
bir tatlı kaşığı limon suyu koyuyorum ..

eger süt yoksa yogurt koyuyorum azıcık ..

Aaaa o zaman bende süt ile deneyeyim çok teşekkürler olumunekankayizsmile

naf menün mükemmel ve kallavi...

Sağol tatlımm Şeniz

Harika geçtiiii boshayallersmile bitek patatesli toplarımı yetiştiremedim eve 7 gibi gittim geç kaldım alışverişe gittiğim için :kedi:
olsun artık o kadar opuyorumnanaktan ben olsam üşenir tek balık pişirir yanına da kavun peynir koyardım sadece :kedi: ha bi de roka ve soğanla haşlanmış patates enn fazlaaa kaydirigubbakcemile3 sen neler neler yapmışsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…