balıklarımı nasıl taşırım ?

tecrubesiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
263
1
26
Diyarbakır
merhaba hanımlar... bi dert diği ama fikirlerinize ihtiyacım var canlarım... yakında memlekete gidicem..yalnız gidiyorum... eşim sonradan gelcek... iki tane balığm var küçük bi fanusta.... yalnızlığımı gideren tatlı arkadaşlarım... şimdi onları burda bırakırsam eşim suyunu falan değiştirmeyi..yemlerini vermeyi unutur... zaten çalışıyor... kesin unutur... hayvancıklarım ya pislikten yada açlıktan muhtemelen ölürler... allah korusun... onları da yanımda götürmek istiyorum... komşuma vermek de istemiyorum yaa ayrılırsam üzülürüüüm ... acaba onları yanımda nasıl götürebilirim... 14 saatlik yol gidicem.. bana öneride bulunur musunuz ... ???

Hiçbir fikrim yok açıkçası.
14 saat yol boyunca da fanusu elinizde taşıyamayacağınıza göre
Sanırım evde bırakıp,eşinizi tembihlemek en iyisi :)

Hani bazı tupper gibi şeyler var, üzerinde hava alması için bir yuvarlak var çevirince hava alıyor. Ona koysanız yolda giderken? Edinmesi de kolay, pahalı da değil, yolculuk kabı olur balıklara. :)))
Kapalı da olmalı hava da almalı kullanacağınız şey.
Aklıma bir tek bu geldi şu anlık.

merhaba büyük kavanoza ıcıne koyup ama kapakları deldırme lazı hava gelmesı ıcın.oyle goturebılırsın.

Kuzenim su kaplumbağalarını yoğurt kutusunda getirmişti 20 saatlik yolculukta

canım bu dediğini nerde bulabilirim ki... ı tupper mi dicem alırken

canım bu dediğini nerde bulabilirim ki... ı tupper mi dicem alırken

Bizim bir milyoncuda bile var canım. Tabi öyle 1. kalite değil ama balıklar için ideal.
Bence kapaklı saklama kapları nerede diye sor, orada gözüne ilişir kesin. Adını bilmiyoruz bari sorup rezil olmayalım.

14 saat oldukça uzun bir süre o yüzden ne derece sağlıklı olur bilemiyorum ama seyahat kapları var. Benim gördüğüm üzeri kapalı, dikdörtgen şeklinde. Üst kısmında da hava alabilmesi için çizgi çizgi boşluklar var. Çok büyük bir şey değil. bir kitap büyüklüğünde ve boy olarak da 15-20 cm olmalı. Sanıyorum petshoplardan rahatlıkla temin edebilirsiniz. Plastik olduğu için çok da pahalı olduğunu sanmıyorum.

Minik bir bidonu çok iyi yıkayıp temizlemek şartıyla, götüre bilirsin.
Ama benim bildiğim balıklar, farklı bir çevrede veya kavanozda stres yaşiyorlar diye biliyordum.
Birinden biri ölme riski büyük.

Bence Google'dan iyice araşdir:)
Belki komşunusa burakman en doğrusu

Ben pet şişede getirmiştim ama 7 saat şişede kalmışlardı sizinki baya uzunmuş.. :44:
Arada da kapağını açıp 1-2 dk hava aldırıp tekrar kapatmıştım.. Ama sizinki 2 taneymiş benimki 1 taneydi.. Arkadaşların dedikleri kapları alsan daha iyi olur bencede ne olur ne olmaz..

Şişenin içindede bir şekilde hava olmazsı gerekmezmi?
Ben kapaga çivi ile delik açmayı düşünmüştüm. .

baliklari aldiginiz yere emanet olarak biraksaniz nasil olur ?

Şişenin içindede bir şekilde hava olmazsı gerekmezmi?
Ben kapaga çivi ile delik açmayı düşünmüştüm. .

Delik açmadım ben çünkü havalandırmadığım zamanlarda çantamda durdu pet şişe.. Eğer açsam şişeyi sürekli dik tutmam gerekirdi öyle yolculukta beni huzursuz ederdi..
2 kere yaptım bunu 2 side farklı balıklardı ama hiç sersemlemediler bile..

diğer cvp veren arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum... güzel fikirler verdiniz... artıkım önce bi mülyoncuya gidiyim bakıyım... sonrada biraz araştırma yapıyım... ağzı kapaklı kaplar için...

balıkların cinsi de çok önemli aslında. bazı balıklar havasızlıktan hemen ölebiliyor. dayanıklı demişsin ama fanusta yaşadıklarına göre deöyledir zaten.çalkalanmayacakları bir kap bulmak lazım aslında. su seviyesi önemli o yüzden de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…