balkondan halı silkmek, halı patpatlamak deliricem yahu

mad_sad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
1.047
5
66
İstanbul
gerçekten canıma tak etti bu konu!! istanbul da bir apartman dairesinde oturuyorum, biraz şehrin merkezinde oturuyorum haliyle binalar iç içe, her balkon karşı evin balkonuna bakıyor, evler birbirine oldukça yakın, sorun ise şu; mübarek bayram geldi geçti, herkesin evinde hummalı bir çalışma halılar balkona atılır artık evde kim var ise güçlü kuvvetli hep beraber tutar silkelenir, temizlik çok güzel bir durum ona diyecek lafım yok yanlış anlaşılmasın bende çok temiz bir bayanım evimde toz birikmez uçuşmaz lavabolarım banyoların fayanslarım hep tertemizdir, ama sen yolluğunu örtünü silkelerken hiç bakıyomusun alttaki komşunun çamaşırı var mı yok mu? ya da aşagıya inip bir sorma zahmetinde bulunuyor musun camlarınızı kapatabilir misin bi 10 dk diye, canıma tak etti inanın, her boş camdan bir şeyler silkeliyor, seni takmıyor yani, sürekli evde tetikteyim bir silkme sesi duyunca balkona koşuyorum, ya da yetişebilirsem pencereleri kapatıyorum sadece onu değil herkesi uyarıyoruz ama nafile, istemediğimi niçin başkasına yapayım kul hakkı değil mi bu? o da çok şikayetçi bu duurmdan, 8 aylık hamileyim karnım burnumda hiç mi dwalla benim alt komsum bana bugüne kadar tek kelime ile mad_sad senden rahatsz oluyorum balkondan bişey silkme demedi kendime yapılmasını üşünemiyor insan, çamaşırlarım tozlansa tekrar yıkabilceck gücüm var mı? ben bunun temizlik olduguna inanmıyorum kendi evi temizken başkasını düşünmeyen insan pistir!! evde çekirdek kabuklarını çöpe atıp dışarda yere atması gibi, dükkanı temzileyip o deterjanlı suyu dükkanın önüne pervasızca boşaltıp gelenin geçenin köpüklerle mücadele etmesini umursamayan insanlar sadece kendini düşünen insnalardır, halısını tozlarını başkasının üstüne aldırmadan silkeleyenin düşüncesiz biri olduguna inanıyorum, ama gerçekten artık bıktım bıktım bıktım bende apartman katında oturmasam müstakil bir evde otursam her gün her şeyimi çırpayım halılarımı yolluklarımı, ama apartmanda oturmanın bir adabı uyması gerekn kuralı var, ben bu konuda innaılmaz dertliyim ve magdurum siz neler düşünüyorsun sevgili kk bayanları?

Son düzenleme:
Bende benzer bir mağduriyet yaşıyorum ya da yaşıyordum diyelim.
temizlik günü belirlenmiş pazartesiymiş bende o gün çamaşır vs asmıyorum,
camları bile açmıyorum ki
milletin tozu girmesin.
üst katımda benden yaşça çook büyük bir aile var.
bir iki üç.. defa oldu sabır sabır bir de gelin olup buraya geldim herkesin gözü üstümde
en son balkona beyazları astım o da üstüne murtfak kilimini silkelerken yakaladım.
kilimin ucundan tutup aşağı doğru çektim.
dedim ben manyağım,aynen böyle dedim.
işte halıya şeker döküldü silkelemek gerek dedi
benim evim çöp mü dedim ?
afedersin dedi ne diyeceksin aramızda 40 yaş var ?
çektim kilimi aşağı attım o silkelerken bana arada gelir giderler bence kötü olmayalım dedim
o günden beri tık yok..
ama sonrasını bilemem.
bencilliğe bakar mısın o evini temizliyor benimkini kirletiyor.
nefret ediyorum bu insanlardan.
git ahırda yaşa insan değilsen hayvansan !
değil mi ama ?

Son düzenleme:
Herşeyin bir adabı varbu insanlar neden bukadar düşüncesizler acaba.

Kendilerine yapılsa kavga kıyamet koparırlar ama başkasına çokta güzel yaparlar.

Bizim binada halı çırpmak yasak,öyle belirlenen gün falanda yok...

Çok çırpmak isteyen olursa apartmanın içinde kapı önünde merdiven boşluğuna çırpılıyor.

Buda saçma geliyor bana ama neyapacaksın işte...

Tek halı olsa o da bir gün olsa öpüp başımıza koyacağız biz. Kadın eline ne geçerse bütün camlardan oturma odası, salon, yatak odası ,balkon dinlemden eline ne geçerse silkeliyor. Adam da eline ne geçerse atıyor bir de bunlar 70 yaşında söz dinlemiyorlar ama kadın ne kadar çirkef anlatamam 20 yaşındakiler başa çıkamıyor o derece Allah'a havale ettik artık . Babamın emekliliğine 2 yıl kaldı onu bekliyoruz anında taşınıcaz bu iğrenç insanların içinden..

aaaa çok ayıp gerçektenn:47:
böyle insnlar var mı hala ya yuhhh ya halı silkelemekte ne oluyor halısını süpürsün süpürge diye bir icad çıkmış demi cıkcık büyük terbiyesizlik ya gerçekten ben seninle birlikte yaşıyormuşum o evde kadar sinirlendim canım konu sahibi senin adına ne demek insan hele ki çamaşırını yıkayıp misler gibi astıktan sonra halı silkelenmesi inana katliam çıkar yani çok ayıpp saygısızlık evet kul hakkına bu da giriyor bence hem bizim evimiz mesela kendimize ait olmasına rağmen biz öyle halı silkeleyelim bilmem ne yapmayız yani çok çokk ayıppp:53:

Son düzenleme:
Bende benzer bir mağduriyet yaşıyorum ya da yaşıyordum diyelim.
temizlik günü belirlenmiş pazartesiymiş bende o gün çamaşır vs asmıyorum,
camları bile açmıyorum ki
milletin tozu girmesin.
üst katımda benden yaşça çook büyük bir aile var.
bir iki üç.. defa oldu sabır sabır bir de gelin olup buraya geldim herkesin gözü üstümde
en son balkona beyazları astım o da üstüne murtfak kilimini silkelerken yakaladım.
kilimin ucundan tutup aşağı doğru çektim.
dedim ben manyağım,aynen böyle dedim.
işte halıya şeker döküldü silkelemek gerek dedi
benim evim çöp mü dedim ?
afedersin dedi ne diyeceksin aramızda 40 yaş var ?
çektim kilimi aşağı attım o silkelerken bana arada gelir giderler bence kötü olmayalım dedim
o günden beri tık yok..
ama sonrasını bilemem.
bencilliğe bakar mısın o evini temizliyor benimkini kirletiyor.
nefret ediyorum bu insanlardan.
git ahırda yaşa insan değilsen hayvansan !
değil mi ama ?
aynı durumu bende yaşıyorum ve tam silkelerken yakaladığımda çekip atmayı düşünüyorum artık ama daha denk gelemedim.
ben zabıtaya şikayete bile gittim ama kadın bana mısın demiyo,temizmiş,benim silkelencek bişeyim yoksa o ne yapsınmış,silkelermiş.
hatta ben o na,şu pencereyi hiç açmıcam,ne zaman istersen silkele ama diğerlerinden lütfen silkeleme,evimin içine giriyo dedim,orda sehpası varmış,hanım kaldırıp mı silkelicekmiş.
ve benim üst katımdaki de 55 60 yaşlarında,ama aklı büyümemiş sanırım.

bakıyorum da arkadslar bu durumdan muzdarip çok kişiyiz:(( ne yapmak lazım bende bilemedim, ben biraz yumuşak yüzlüyüm eşim inanılmaz sert o da kızıyor çare yine yok, nasıl adam olur bu şekilde rahatsız edenler, başkasına zarar vererek birşeyler silkelemenin temizlikle ne alakası olabilir.... eşime diyorum burda taşınmak istiyorum bıktım ahh canımm malesef bu insanların kültürsüzlüğü gittiğin her yerde tek tük olsa yine çıkacak diyor, çok haklı galiba, baksanıza ne kadar kişiyiz herkesin canına tak etmiş..

aynı durumu bende yaşıyorum ve tam silkelerken yakaladığımda çekip atmayı düşünüyorum artık ama daha denk gelemedim.
ben zabıtaya şikayete bile gittim ama kadın bana mısın demiyo,temizmiş,benim silkelencek bişeyim yoksa o ne yapsınmış,silkelermiş.
hatta ben o na,şu pencereyi hiç açmıcam,ne zaman istersen silkele ama diğerlerinden lütfen silkeleme,evimin içine giriyo dedim,orda sehpası varmış,hanım kaldırıp mı silkelicekmiş.
ve benim üst katımdaki de 55 60 yaşlarında,ama aklı büyümemiş sanırım.

Bendeki modelin aynısıymış seninki de ..
Kabus gibiler,sen yazarken bile daraldım.
Karşımda anneannem yaşımda kadın,kadına temizlik öğretiyorum.
Yöneticiye şikayet ettim.
yönetici de kankasıymış,şimdi tatilden döndüm.
izmarit gördüm balkonda,onu da atıyorlar 70 yaşındaki kocası içip atıyor.
tam cinnetlik.
Allah sabır versin bize

Bendeki modelin aynısıymış seninki de ..
Kabus gibiler,sen yazarken bile daraldım.
Karşımda anneannem yaşımda kadın,kadına temizlik öğretiyorum.
Yöneticiye şikayet ettim.
yönetici de kankasıymış,şimdi tatilden döndüm.
izmarit gördüm balkonda,onu da atıyorlar 70 yaşındaki kocası içip atıyor.
tam cinnetlik.
Allah sabır versin bize

ben küllük alıp hediye etmeyi düşünüyorum,balkonun mermerleri hep kül oluyo çünkü ama kocasına rastlayıp merdivende ona vercem,,daha etkili olur diye düşünüyorum ama görcez.
bide ev sahibine söylicem,ya cam taktırsın,yada branda,en azından çamaşırlarıma direk toz gelmemiş olur,balkonun iç tarafında bile kurutsam mümkün değil,ev içinde çamaşır kurutmaktan bıktım.
bunun bi çözümü yokmuş,zabıta ilgileniyo,gelip sadece uyarabiliyo,bi yaptırımı yok,belki zabıtanın tuttuğu tutanakla mahkemeye başvurulabilir,bi daha uğricam belediyeye.
bizim yöneticide iş yok,karısına söylettirmiş silkeleme diye,onun karısına da kızdım,yönetici sen misin ki sen söylüyosun,kocan neyin yöneticisi diye.

Yöneticiniz yok mu şikayet etseniz :18: Benim de annemin üst kat komşusu vardı üstelik yönetici eşiydi, toz pislik de değil un silkeliyodu habire. Yufka yapıp satıyodu ve ununu durmadan balkondan pencerelerden silkeliyodu pencere kenarları hep un oluyodu annem silmekten bıkmıştı artık, ben gittim konuştum annem de gitti konuştu senin kazandığın para helal mi dedi satıyosun ama beni üzüyosun unlarını pencereme atarak dedi, ev de kendimizin onlar da ev sahibiydi taşınma gibi bi durum yoktu en sinirimi bozan da yönetici eşi olmasıydı. Neyse son durum ne oldu bilmiyorum.

Bu arada hamileymişsin kendini üzme bebeğini düşün ona sahip olup da sadece şu derdini çekmeye gönüllü binlerce insan vardır eminim:49:

Bizim de evimiz 1.katta.Aynı sorunları yaşamaktan bıktık.Tam balkonu temizleriz onlar halı silker.Çamaşır asarız onlar halı silker.
Söyleyince de "Ee asmasaydınız kaldırsaydınız o zaman" derler.Olduuu. Başka ?
Asıl kendileri biraz medenileşip o apartmanda bir tek kendilerinin oturmadıgı bilincine varsa keşke.

Bizim apartmanda yçnetici filan da yok zaten kimse böyle bir apartmana yönetici olmak istemiyor herkes en az 50 yaşında ama hepsi birbirinden beter o yaştaki insanlar laf da anlamıyor her silkelediklerinde gürültü yaptıklarında dua ediyorum Allahım bunları nasıl biiliyorsan öyle yap bizi de tez zamanda bu apartmandan kurtar diye. Zabıta filna da hikaye geliyorlar bir şey yaptıkları yok şikayetiniz varsa savcılığa şikayet edin diyorlar neyi kanıtlıcam elimde kamera onlarımı gözlücem 24 saat. Yine diyorum Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bir gram hakkımı da helal etmiyorum böyle insanlara çevreye zarar veren insan görünümlü mahluklara.

Yöneticiniz yok mu şikayet etseniz :18: Benim de annemin üst kat komşusu vardı üstelik yönetici eşiydi, toz pislik de değil un silkeliyodu habire. Yufka yapıp satıyodu ve ununu durmadan balkondan pencerelerden silkeliyodu pencere kenarları hep un oluyodu annem silmekten bıkmıştı artık, ben gittim konuştum annem de gitti konuştu senin kazandığın para helal mi dedi satıyosun ama beni üzüyosun unlarını pencereme atarak dedi, ev de kendimizin onlar da ev sahibiydi taşınma gibi bi durum yoktu en sinirimi bozan da yönetici eşi olmasıydı. Neyse son durum ne oldu bilmiyorum.

Bu arada hamileymişsin kendini üzme bebeğini düşün ona sahip olup da sadece şu derdini çekmeye gönüllü binlerce insan vardır eminim:49:

canım benim çok teşekkür ederim amin, Rabbim her isteyene versin evlat inşAllah sağlıkla sıhhatle gelsinler, malaesef bizim yöneticimiz yok apartman biraz küçük az aileyiz bir baş tututarımız yok diyelim, sadece bu değil bir sürü konuda apartmanın bir birliği yok, balkondan sigara izmariti bulsan ki kimler içiyor belli biz yapmadık diyorlar, biz mi yaptık o zaman? yani şikayet ederken bile seni şuçlu duruma düşürüyorlar taşınmakta hemen öyle olmuyor bir sürü masrafı gideri var, bilmiyorum böyle çekicez burda kaldıgımız sürece sanıyorum.:(

Bizim de evimiz 1.katta.Aynı sorunları yaşamaktan bıktık.Tam balkonu temizleriz onlar halı silker.Çamaşır asarız onlar halı silker.
Söyleyince de "Ee asmasaydınız kaldırsaydınız o zaman" derler.Olduuu. Başka ?
Asıl kendileri biraz medenileşip o apartmanda bir tek kendilerinin oturmadıgı bilincine varsa keşke.

ooo çok ayıp böyle mi diyorlar gerçekten:( acaba hep alt katlarda oturanların kaderimi bu? aynı muamele kendilerine yapılsa, ben dip dipe yaşadıgım diğer apartmanlarda benzer durumlar görüyorum, ben de pike kullanıyorum koltuklarımı falan örtmek için ama ben alıyorum onları duşakabinin içine silkeliyorum bende bilirim dışarıya silkmeyi ama yapmam yazı alt komşlularımda hem balkonun içinde kurutuyor çamaşırlarını onlara yazı değil mi? inanın bana doktor hamileliğin sıkıtnılı geçiyor diye ev süpürmeyş her türlü agır işi yasaklamıştı evimde o kötü zamnalrımda tozlar uçuştu ben makine bile çalıştırmadımda yine gıkımı çıkarmadan oturdum kimseye zararım olmasın diye..

ben küllük alıp hediye etmeyi düşünüyorum,balkonun mermerleri hep kül oluyo çünkü ama kocasına rastlayıp merdivende ona vercem,,daha etkili olur diye düşünüyorum ama görcez.
bide ev sahibine söylicem,ya cam taktırsın,yada branda,en azından çamaşırlarıma direk toz gelmemiş olur,balkonun iç tarafında bile kurutsam mümkün değil,ev içinde çamaşır kurutmaktan bıktım.
bunun bi çözümü yokmuş,zabıta ilgileniyo,gelip sadece uyarabiliyo,bi yaptırımı yok,belki zabıtanın tuttuğu tutanakla mahkemeye başvurulabilir,bi daha uğricam belediyeye.
bizim yöneticide iş yok,karısına söylettirmiş silkeleme diye,onun karısına da kızdım,yönetici sen misin ki sen söylüyosun,kocan neyin yöneticisi diye.

Kesinlikle katılıyorum evin içinde zor kuruyor.
Rutubet oluyor uzun zaman onu havalandırıyorum. o da ayrı mesele yine toz vs girecek eve diye.

bir de ben balkondan halı silkelemediğim için piss imasında bulundu.
yani ben başkasına saçlarımı,yere düşen parçaları ne bileyim evin tozunu atmadığım için pisim!!!!
yahu evini temiz tut,adam gibi yemek ye,halını süpür sil..
ayy ne bileyim ya,yaşı benimle emsal olsa çoktan ortalık karışmıştı.

Kesinlikle katılıyorum evin içinde zor kuruyor.
Rutubet oluyor uzun zaman onu havalandırıyorum. o da ayrı mesele yine toz vs girecek eve diye.

bir de ben balkondan halı silkelemediğim için piss imasında bulundu.
yani ben başkasına saçlarımı,yere düşen parçaları ne bileyim evin tozunu atmadığım için pisim!!!!
yahu evini temiz tut,adam gibi yemek ye,halını süpür sil..
ayy ne bileyim ya,yaşı benimle emsal olsa çoktan ortalık karışmıştı.

benide balkondan birşey silkmediğim için tuhaf karşılıyorlar, sanki temizlik bu demek!! evde elektirk süpürgesi varken özellikle halı silkmek bana çok tuhaf geliyor eskidenmiş o, ama eskiden ne süpürge varmış ne apartman hayatı, şimdi eski kültürlerini kültürsüzce yaşatmaya çalışıyorlar, bodrum katta oturan bir kiracı vardı çok tatlı, tertemiz bir bayan kadın onu bile çileden çıkarmışlardı en son çamaşır yıkadım eve gidip balkonu yıkayıp asıcam bişey silkelerseniz boşuruz ona göre diye konuştugunu duydum bir keresinde, demekki herkes çileden çıkabiliyor

Kızlar bizim sitede halı silkelemek filan yasak o yüzden kimse bir şey yapamıyor ama şu üst katta ki komşuyla sigara külü yüzünden bir gün çıkıp kavga etcem söylüyoruz söylüyoruz bizden değil diyorlar ee bizim üstümüzde onlardan başka biri yok kalan 2 dairede boş :47: ya yan binadan geliyor ya da bu üst kat komşumdan :44: Geçen gün annem görmüş yan binadan bir kadın ufak birşey silkeliyormuş aşağıya annem hemen bağırıyor " ayyyy nasıl insanlarsınız siz hiç saygınız yok mu ayıp yaa neyi silkeliosun sen" die kadına bağırmış gerçi ufak bir şey ama olsun sonra cılığını çıkartıyorlar :1: ondan sonra daha silkeleyen yok :27:

Son düzenleme:
halı silkeleme işini bende anlamış değilim süpürün güzelce olsun bitsin tertemiz olur zaten silkelemeye ne gerek var ki:19:benim üstümde sadece 1 ev var şimdilik böyle bir durumla karşılaşmadım çok şükür:31:düşüncesiz insanlarla uğraşmak çok zor

bende bıktım şu sözde temizlik manyağı kadınlardan bizim apartman yetmezmiş gibi birde yandakiler kışın neysede yazın hiç çekilmiyor

Bunları okuyunca bir arkadasım aklıma geldi onunda başına böyle bi olay gelmişti hemen anlatıyım :) bunlar 1. katta oturuyorlar 2 kattakı kadın süreklı bişeyler sirkelıyor falan .. 1 olur 2 olur kadına söylemiş iste yapmayın halı silkeyeceğinizide haber verin kapıyı kapatalım veya çamaşırımızı içeri alalım diye ama nafileee.. neyse benm arkadasmın canına tak etmiş çıkmış 3. kata elındede kocaman bir demlik çay :D bu kadınında bembeyaz çamaşırlar balkonda asılı bir güzell demliği döküvermiş bembeyaz çamaşırlara o gun bugündür kadın bir daha bişey silkelememış :D:D:D

Back
X