Balkonuma gelen hasta kuş için ne yapabilirim?

Serotoninnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
66
75
88
30
Merhabalar,

Dün sabah balkonumuza bir kuş kondu ve hiç kıpırdamadı. Biz de önüne su ve ufak ufak ekmek parçaları koyduk. Fakat hala orada öylece duruyor. Vücudunda bir yarası var gibi gözükmüyor ama yüzünden hasta olduğunu anlayabiliyorum çok mahsun mahsun bakıyor.

Bir kedim var, onu götürdüğümüz pet veterinere kuş götürülür mü bilemiyorum, ki nasıl tutacağımı bile bilmiyorum.

İnşallah bir bilgisi olan varsa yazarsa çok çok mutlu olurum.
Teşekkür ederim şimdiden.

Temkinli yaklaşın yine bulaşıcı bir rahatsızlığı olabilir doktor eldiveniyle bir kartın koli bulabilirseniz içine koyun hava delikleri açıp ağzını kapatırsınız veteriner anlar neyi olduğunu yara rahatsızlık vesaire ki mesleğini layığıyla yapan biriyse sokak hayvani olduğunu söylediğimizde ücretsiz tedavi etmesi gerekir diye düşünüyorum iyi şanslar

Çok teşekkürler keşke bayrama denk gelmeseydik, öğleden sonra kapanacak her yer ve vaktim olmayacak sanırım.

Koy kedinin taşıma kabına götür :)
Ben de ellerimle tutamam kuşu, üstüne kıyafet-havlu atıp alabilirsin. Böylece cirpinamaz ve kanatlarına zarar vermemiş olursun.
Biraz daha yardımcı olayim: vetmapp isimli bir uygulama var. Kuruyorsun telefonuna, şehrin bütün veterinerlerini sana 500 metre uzak, sana 3 km uzak diye sıralıyor. Evine yakın olanlari ara, öğren kus ile ilgileniyorlar mıymış. Elbet bir bakan vardır, gidersin.
Ama sakın ihmal etme . Kuşlar narin hayvanlardır.
Belki doktor minik bir serum verecek kemikleri güçlensin diye, basit bir işlemle kurtulabilecekken neden balkon köşesinde ölsün ki?
Benim de kedim balkonda kumru yakalamıştı. Zavallı hayvanin kanadı kırılmıştı,kanlar içinde...
O panikle kedi taşıma çantası da aklıma gelmedi, bakkal kolisiyle gezdim tüm şehri. (O zaman uygulamayı bilsem boşuna onca yol gitmezsgitmezdim hayvancagiz ölümle cebellesirken)
Sonuc olarak iki ağız serumu , bir tentürdiyot bir krem verdi veteriner.
Ama kuş ilk günler hiç yemek yemedi. Pirinç mirinc ıslak ekmek veriyordum.
Hatta internete yazdım, açlıktan ölecek diye. Ağzını zorla aç, kursağına bırak falan dedi deneyimli arkadaşlar.
Ama gerek kalmadı :) üçüncü gün kendi kendine iştahla yemeye başladı <3

Çok çok teşekkür ederim, veterinerler açılmaya başladığında aramaya başlayacağım :)

Inanın bunu bilmeyecek kadar kuşlar hakkında bilgisizim, fotoğrafını yükledim :)
Güvercin bu :)
Evet hasta görünüyor
Zayıf değil ama düşkün gibi. Vitamin gibi bişey verilse iyi olur veteriner değilim ama kuşlarla içli dışlıyım biraz :)
Aslında veterinerden çok kümeste güvercin yetiştirenler daha iyi anlar bu kuşun derdinden.
Bişey yedi mi? Buğday ya da ıslatılmış ekmek verebilirsiniz

Taze ekmeği ufalayıp verdik birazını yemiş, fakat sanırım tutamayacağım balkon kapısını açtığım an tedirgin oldu uçacakmış gibi.

içim sızladı maddı durumunuz varsa bır doktora goturun...
Ben de çok üzülüyorum, fakat bir yandan da çok korkuyorum kuşlardan. Onun yaşamasını çok istediğim için korkumu bastırmaya çalışıyorum fakat uygulamaya koyunca öyle olmadı. Tutamayacak gibi hissediyorum, bir de yanına yaklaşmaya çalışınca kaçacakmış gibi hareket ediyor, uçacak gibi. Yani nasıl tutacağımı bilmiyorum ve yardım isteyebileceğim hiçkimse yok.

Taze ekmeği ufalayıp verdik birazını yemiş, fakat sanırım tutamayacağım balkon kapısını açtığım an tedirgin oldu uçacakmış gibi.

Yemek yemesi iyi bişey
Hasta kuşlar genelde yemezler
Yavrum iyileşir inşallah
Belki kedi saldırısından falan kurtulup sığınmıştır
Bi kaç güne toparlanıp uçup gidebilir de
Buğday falan da koyun
Yumurta sarısı haşlayıp irmikle karıştırıp verin ama çabuk bozulacağı için akşam alın önünden
Bi de pet shoplarda güvercinler için toz vitamin var suya katılıyor
Ondan alın bugün açıktır petshoplar
Aşağıdaki gibi bişey

Çok teşekkürler, madem tutamayacağım beslenmesine dikkat edeyim kuş yemi alsam direkt onun da faydası olur değil mi?

Büyük kuşlardanmi yoksa muhabbet kuşu mu? Yaa cok üzüldüm icim acıdı bi yakınınızı cagırsanızda tutsa bi kutuya koysa yada belediyeyi arayın..

Çok teşekkürler, madem tutamayacağım beslenmesine dikkat edeyim kuş yemi alsam direkt onun da faydası olur değil mi?
Güvercin muhabbet kuşu yemi yemez
Buğday en iyisi hani sultanahmet meydanındaki kuşlara atılan gibi :)
Suyuna o vitaminlerden damlatın 8-10 tl bişeydir
Yumurta irmik havuç karışımı tarifleri de var internette onu yer mi tam emin değilim ama dene derim besleyici olur enerjisini toplar

Büyük kuşlardanmi yoksa muhabbet kuşu mu? Yaa cok üzüldüm icim acıdı bi yakınınızı cagırsanızda tutsa bi kutuya koysa yada belediyeyi arayın..

Bakmaz belediye malesef.
Kanadı kırık falan da değil galiba
Kuştan anlayan veteriner de sınırlı
Güvercin satan kuşçular oluyo onlar daha iyi anlıyo bu işlerden

Öyle bir yakınım yok maalesef, aksi gibi o kadar da yoğun bir günüm ki. Belediyenin böyle bir hizmeti olduğunu sanmıyorum, bir arabanın içinde kalan kedi için aramıştım dalga geçmişlerdi. Kurtuldu ama daha sonra kedi, aklınız kalmasın.
Beslenmesini düzgün tutup güçlendirmeye çalışacağım, umarım olur.

Bakmaz belediye malesef.
Kanadı kırık falan da değil galiba
Kuştan anlayan veteriner de sınırlı
Güvercin satan kuşçular oluyo onlar daha iyi anlıyo bu işlerden
Zaten aradığım hiçbir veteriner açmadı. Bir de küçük bir il burası topu topu 3-5 veteriner var. Hepsi de kedi köpek üzerine.

Kuşçu da hiç görmedim, internetten aradım ama bulamadım.

Sizin dediğiniz gibi buğday ve vitamin alacağım inşallah güçlü çıkar da iyileşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…