Baln da siz syler misiniz ?..

• Konu Sahibi Konu Sahibi kar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir de ben şunu anlayamıyorum.şu anda bekar olan bir sürü boşanan,çocuğu olan arkadaşımız var.neden bekar evli ayrımcılığı yapılıyor

hayat tecrübesini sadece ewlilikle sınırlandırıolar cnm bence ondan..

adı ustunde kadınlar klubu..bırbırımıze destek olcagımıza kostek oluyoruz..herkes bırbırıne kotu laflar soyluyor kımse kımsenın yerıne kendını koymadan yorum yapıyor abuk subuk elestırıyor..bırı bı kuyua tas atıyo,bızde bılmem kactane delı cıkarmaya calısıyoz kaydirigubbakcemile3

cekhuuuuŞeniz

çoo..ook haklısınız.
her erkek aynıdır.evlenince bozulur.erkekler aldatır gibi genellemeler hiç hoşuma gitmiyor.
aynı şekilde 8 sene sevgili kaldık 2 senedir evliyim çıktığımız ilk günden çok daha büyük bir sevgi saygı aşk var aramızda ama burada her nedense her erkek aynıdır ve değişmeye mahkumdur...evlilik bir şirket gibidir yönetim meselesidir ve her iki tarafta biter olay..

konuya dönecek olursam "kar" bence çok haklısın.günümüzde teknoloji o kadar ilerlediki bilgi o kadar çabuk yayılıyor ve bilgiye o kadar kolay ulaşılıyor ki artık bi şehri bir ülkeyi bilmek için o ülke hakkında görüş sunmak için oraya gitmeye gerek yok sokak sokak earthden görülebiliyor aynı şekilde cinsellik hakkında konuşmak için illa cinselliği yaşamaya gerek yok her türlü bilgi internette mevcut.ben evlenirken kimseyle hiçbir büyüğümle konuşmadım hoşlanmıyordum bu tür konuşmalardan neyi merak ediyorsam açtım interneti öğrendim.o yüzden bekarsın anne değilsin ne anlarsın safsatalarına izin vermeyelim.

Hangi topicde aldığınız tepkiden dolayı bu kadar üzüldüğünüzü bilmiyorum...

Tabii ki bekarlar birşeyden anlamaz demek çok yanlış..Bu konuda sizinle hemfikirim ama şöyle bir gerçek de var ki, asla gözardı etmemek lazım...

Evlilik birçok konuda insana tecrübe kazandırır ve bu tecrübelere de birçok bekar, doğal olarak sahip değildir..

Mesela siz bekar bir bayan olarak, çocuk bakımından çok iyi anladığınızı düşünebilirsiniz, ama çocuğunuz olup, birebir pratiğe geçtiniz zaman, aslında o zamana kadar çocuk bakımından hiç anlamadığınızı anlarsınız:)....Bu kötü birşey değildir..

Ben bekarken, çocuğuma şöyle bakıcam böyle bakıcam, ben çok iyi bececerim, asla kucağımda pişpişlemem, ayağımda sallamam, emzik vermem alışmasın gibi atıp tutarken, çevremdeki evli ve çocuklu bayanlar, ''büyük konuşma ,henüz bekarsın, evlen çocuğun olsun da görürüz yapmam dediklerini bak nasıl bir bir yapıyorsun'' ...derdi..ben de o zamanlar ''aman bekarım diye anlamıyorum mu sanki'' derdim..

Ama evlenip çocuğum olduktan sonra onların dediklerine geldim..
Çocuğum uyusun diye yapmadığım denemediğim yol kalmadı..:))))) Gerçekten yaşanmadan anlaşılmıyormuş bebek bakımı mesela..
Şimdi bunu gayet rahat söylerim..
Evet bebek bakımı, başa gelmeden öğrenilcek birşey değil bence...

Bu sadece bir örnekti..

Size de şimdi bu tarzda evlenince görürsün, bekarsın pek anlamazsın ..tarzındaki cümleleri bence yanlış anlamamaya çalışın..
Yani kötü niyetle söyleneceğini sanmıyorum ben..

Yoksa herkesin mutlaka bir fikri var, bekar da söyleyecek evli de..Birçok bekar, evlilerden daha olgunca ve doğru kararlar da verebiliyor zaman zaman..Neden olmasın?

Bekar_evli ayrımı yapmak evet çok yanlış..

Ben olaya bekar_evli olarak değil, tecrübeli_tecrübesiz olarak bakmayı tercih ederim ama herkesin fikrine de herzaman saygı duyarım..

Çünkü ne de olsa; teorik ve pratik her zaman farklıdır.

Son düzenleme:
bütün derdin bumudur kar cımmm
canım benim evlen kurtul:))
şaka bi tarafa bekarlığın tadını çıkar,salla gitsin milleti
1,5 yıllık anneyim ama sen bu işin eğitimini alıyosun fikirlerine düşüncelerine her zaman öncelik verir ve saygı duyarım,
dediğin gibi doğurmakla anne olunmuyor canım,evlilikle ilgili yorum yapmak içinde evli olmak gerekmiyor
sen bildiğin yolda ilerlemeye devam et
arkdan gelen tiz seslere de kulağını kapa geç
öperim seni

bazı kişiler evlendikten sonra bilgi görgü sahibi olduklarından herkesi kendi bekarlıklarına benzetiyorlar zannımca..
Bence bekarların tahmin edemeyeceği tek şey doğum sancısıdır.. Onun dışında her konuda fikir sahibi de olabilirler akıl da verebilirler..

evlenınce gecıyomu pekı?..
gıdıp atarım bı ımza ozaman degıscekse hersey..

vallahi evlendikten sonra henüz boyumu aştığını düşünecekleri konulara yazmadım güzelim yaaaa kaydirigubbakcemile3
o yüzden bir şey diyemiycem. işte bu durum bizi kısır döngüye sürüklüyor. sevildiğimiz ve kabul gördüğümüz bir kaç başlığa bağımlı kalıyoruz. Elbette ki toplumda kimseyi yargılamak bize düşmez ama biz kadın olarak bir kere kadına saygı duymuyoruz ki...

Bekar olması bigili olmayacağı anlamına gelmez insanın...

>Ama şayet yakınlarda yazarsam bir cinsellik bölümünde jinekoloji bölümünde fikrimin nasıl karşılandığı konusunda yazarım burda :1hug:

Aynen katiliyorum denize.....bekar evli ayrimi yapmak tabikide dogru degil...:hulya:

Fakat söyle bir gercek var

Diyelimki ben Evlilikte olabilecek sorunlar problemler hakkinda bilgi istiyorum.....
Bu konuda bana evli birimi daha yardimci olabilir yoksa bekar birimi?

Bazi seyleride yasayan bilir.....

ınsan hayatta her tecrübeyi kendisi edinecek kadar uzun yaşayamıyor maalesef.
Elbetteki çevremizde gelişen olaylardan da ders alıyoruz, tecrübe ediniyoruz, bilgi sahibi oluyoruz.
Mutlaka yaşamış olmaya gerek yok.
Azıcık akıl, mantık ve yürek taşıyan herkes her konuda empati kurup anlayabilir, bilgilenebilir.
Ama klavye kahramanları vardır bilirsiniz.
Onlar mükemmellik derecesinde yaşar ve her şeyi herkesten daha iyi bilirler.
Dikkate alma hiç bence... gül geç.

hanımefendi sizi çok kınıyorum burda ne demek hazır meyve püresi bebeğine yedirerek
anne olunmaz ki ben yediriyorum şimdi ben anne değilim öylemi çok saçma işte böyle yaparak hata yaptığığınızın farkında değilsiniz anne değilsiniz çünkü çocuk bakımından anlayabilirsiniz tamam ama içgüdüsel olarak yaklaşamazssınız olaya bebeğiniz hazır püreyi seviyo yada değişiklik olsun diye veren anneler mutlaka vardır o zaman hiç biri anne değil onların şüpheli annelikleri yani bir yasıma daha girdim

Evt demek istediğim de tam olarak buydu canım..

Yoksa bekar birisinin fikri olamaz, akıl veremez demek değil..

Ama bazı konular (her konu değil, bazı konular diyorum) tamamen, tecrübe_yaşanmışlık gerektiriyor..

Mesela, herhangi bir aldatma olayının sonunda, sizin vereceğiniz karar;bekarken de aynıdır evliyken de aynıdır belki.. Çünkü bu sizin hayata bakışınızla aynıdır değişmez..
''Ne olursa olsun boşanırım'' dersiniz bekarken, düşünceleriniz bu yöndedir, evlenince de değişmez.

Ya da kocasından kemerle dayak yiyen bir kadına ''ne duruyorsun boşansana ''demek için evli olmaya zaten gerek yok, bunun evlisi bekarı olmaz..:)

Bunları yanlış anlamamak lazım..

Sen bekarsın anlamazsın...cümlesinde bence uslüp yanlışlığı var..

Ama bebeğimin altını değiştirirken bana ''öyle yapma şöyle tut bebeği'' diyen bekar bir arkadaşıma da ben;
--Kaç kere bebek altı değiştirdin kız nerden biliyorsun sen bunlarılülülülülülü?....gibi şaka yollu bir cümle kurabilirim mesela...Bunda da kötü birşey yok ki.. (örnek)

Alıngan olmayın kızlar yaaa...Şeniz

Canım hiç dikkat etmedim Genelde güzel yorumlar yapıyorsun amaa
Senin için demiyorum ama şöyle bişiyde var..
Bazen evli bir arkadaş kocası ile ilgili bir konuyu anlatıyor. Bekar arkadaşlardan bazıları hemen başlıyor .. Kesin aldatmıştır ,hemen ayrıll, boşa gitsin, çek kapıyı git, filan gibi , gerçi evli arkadaşlardanda bu yorumlar geliyor ama , Bu bir erkek arkadaşı terketmek gibi olmazz , Boşan demek kolaydır ama yapmak o kadar kolay değildir.. Helede ordada kesin bişiyler yoksaa..
mesela kocan seni aldatıyordur sen onu takip et..Bu öneriyi okuyunda bi düşündüm ben kocamı takip edecek olsam nasıl yaparım diye.. Mümkün degil. Yani o bürosuna gidecek saatlerde orada duracak ben dışarda bekleyen bir tip.. sonra arabaya binecek ben taksi mi tutacağım arkasında peşinden gideceğim filan komik geldi.Helede büyük şehirde polis bile zor takip ediyor.. Hayatın olagan akışına aykırı..Ancak dizilerde olabilecek şeyler.Yada bir dedektif tut..Her köşe başında dedektif bürosu var ya

Diyorsunki böyle şeyler sadece burada oluyor..Çünkü gerçek hayatta seni tanıyorlar..Seni kişiliğini,hayat tecrübeni biliyorlar..Ama burada kimse bilmiyor , Burada insanları birbirinden ayıran ve bizim bunları bilmemizi sağlayan çok fazla şey yok. Ayırımlıarımız evli yada bekar olması,çalışması yada çalışmaması ,mesleği eğitimi, çocuk sahibi olup olmaması, bunun dışında kimsenin hayatı,hayat görüşü kişiilğini bilemiyoruzz..
Bu yüzden herkezi aynı statüye koymak kolay..Ben yorumları okurken çok fazla evli ,yada bekar olduğuna bakmam, Bekar arkadaşlardan ilişkiler konusunda da çok güzel yorumlar geliyor..

Cinsellik konusuna gelince ,Toplumumuzda oluşmuş belli değer yargıları var.. Hani bekar kızlar böyle şeylerden bahsetmez filan gibi . belki ondan dolayı oluşmuş bir önyargı olabilir..Yada yaşamadan nerden bileceksin filan gibi bişiyler oluşmuş olabilir.
Ama herkez herkezin fikrine saygı duymalı tabikii..

"Bekarsın anlamazsın" ağır bir cümle ama..
Ben yaşayan bilir derim aslında genelde..
Anne olmadığım için bebeklerle ilgili sorunlara ben anlamam ama... diye başlarım cümlelerime daima..
Evlilik zaten karşıdan göründüğü gibi olmadığı için gerçekten de ancak aynı durumda olanlar bilir. Kayınvalide,eş sorunlarını...
Kendi adıma bir örnek daha; boşanma aşamalarında herkesten uzak kalmayı tercih ettim. En yakınlarımın bile en ufacık yorumunu kaldıramıyordum. Yaşlar sadece gözümden değil yüreğimden de akıyordu o dönem.Yaşamadıkları için bilmiyorlardı,görmüyorlardı,anlamalarını beklemek imkansızdı.. Yeter ki abuk sabuk yorum yapmasınlar diye kapandım odaya gecelerce..

Eee işitirsin tabii...Kırıcı söze, kırıcı cevap almışsın .Neden bozuluyorsun ki..
ışte söyleme tarzının önemi burda devreye giriyor..

Sen kalkıp da ''hazır meyve püresi yedirmekle anne olunmaz'' gibi kırıcı bir tavırla uyarı yaparsan, üzgünüm ki '' nerden biliyorsun? kendi çocuğuna yedirdin de bir zararını mı gördün? kaç çocuk yetiştirdin?'' gibi kırıcı sözler işitmeyi hakedersin..

Ben zaman zaman oğluma, doktorumuzun tavsiyesi ile hazır organik meyve püreleriyle besledim ve hiçbir zararını da görmedim mesela..ılginç..

Asıl sizin ''meyve püresi yedirmekle anne olunmaz'' gibi kırıcı bir cümle kullanmak nerden aklınıza gelir anlamadım..

Günümüzde imkanları olmadığı için belki kuru ekmekle belki de salçalı su ile yaptığı çorbayla çocuklarını doyurmaya çalışan ve anne olduklarından emin olan kadınlar var...

Bak konu nerden nereye geldi değil mi?:)

Ama getirene değil, getirtene bakıcaksın..

valla kar'cım
yorum yapmak isterdim ama
ben bekarım anlamam-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-
:lepi::lepi:kaydirigubbakcemile3

Haklısın..

Ağır gerçekten...
''Bekarsın anlamazsın'' gibi bir genelleme çok yanlış...
Valla ne bekarlar var sitede..
Bazı konularda evlileri cebinden çıkarırlar..:)

Örnek Gurbiş (alışamadım evlendiğine), Derinss...:lepi:

Iste bu güzel yaklasimin icinde hicbir zaman olumsuz cevap aldigni düsünüyorum laalis.....lakin burda bazi bekar arkadaslarda Annelik ve Evlilik hakkinda malesef öyle büyük cümleler kuruyorki güzelim kactane büyütün veya kac kere evlendin:1rolleyes: diye tatli bir tebesüm etmiyor degilim acikcasi.:1hug:

Evet...gayet tabiki bekar bir insaninda sabit fikirleri prensipleri olacak ve bunlari paylasacak.....kocasindan dayak yiyen birine bosan demek icin evli olmak gerekmiyor denizin dedigi gibi..:hulya:......fakat bazi konular vardiki gercekci yorum yapabilmek icin yasamak gerek.....yasamayan birinin yorumu ancak varsayim olur benim gözümde....

ben konunun buraya gelmesinden çok rahatsızlık duydum konu sahibine değil sözüm burda bu konuyu okurken arkadaşın yazdıklarınna takıldı gözüm tüketici şikayetlerindede aynı şeyleri yazdığını okuyunca sinirlendim tutamadım kendimi açıkçası ne demek ki ben yediriyorum kızıma meyve püresi ben anne değilmiyim şimdi...siz çok güzel anlatmışsınız evet beni annen yeri gelmiş salçalı su ile yaptığı çorba ile büyütmüş benim annemde mi anne değil şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…