bir de ben şunu anlayamıyorum.şu anda bekar olan bir sürü boşanan,çocuğu olan arkadaşımız var.neden bekar evli ayrımcılığı yapılıyor
adı ustunde kadınlar klubu..bırbırımıze destek olcagımıza kostek oluyoruz..herkes bırbırıne kotu laflar soyluyor kımse kımsenın yerıne kendını koymadan yorum yapıyor abuk subuk elestırıyor..bırı bı kuyua tas atıyo,bızde bılmem kactane delı cıkarmaya calısıyoz kaydirigubbakcemile3
cekhuuuuŞeniz
:) Derins güzel ifade etmişsin arkadaşım..
Ben bir de şunu sevmiyorum:
'Partneri ile süper bir iletişim içersinde olan bayanlara; evli arkadaşlar ' evlen ' göreceksin hiçbirşey kalmayacak;hepsi geçici;aşk uçucu; heyecan bitici .. hey gidi hey.. :)
gibi telkinlerde bulunuyorlar..
Bana da aynısını çok yapmışlardı..
Sözlendik;nişanlandık aynı gitti..
Evlendik... Hala aynı..
Bebeğiniz olunca görürsünüz; o stres sıkıntı bütün renkleri alıp götürür..''
Bebeğimiz de oldu şükürler olsun ama yine aynı heyecan güzellik.
Tabi ki evlilik ; sanat bir nevi;ama başarabilmek dünyanın en güzel şeyi..
Zahmetlerde daima rahmet vardır..
Bu insanların yapısından ve inancından kaynaklıyor aslında..
Neye inanıyorsanız öyle yaşıyorsunuz..
Ben derim ki kimseye kulak asmayın;abartmayın..
Keyfini çıkarın yaşamın :)
evlenınce gecıyomu pekı?..
gıdıp atarım bı ımza ozaman degıscekse hersey..
Hangi topicde aldığınız tepkiden dolayı bu kadar üzüldüğünüzü bilmiyorum...
Tabii ki bekarlar birşeyden anlamaz demek çok yanlış..Bu konuda sizinle hemfikirim ama şöyle bir gerçek de var ki, asla gözardı etmemek lazım...
Evlilik birçok konuda insana tecrübe kazandırır ve bu tecrübelere de birçok bekar, doğal olarak sahip değildir..
Mesela siz bekar bir bayan olarak, çocuk bakımından çok iyi anladığınızı düşünebilirsiniz, ama çocuğunuz olup, birebir pratiğe geçtiniz zaman, aslında o zamana kadar çocuk bakımından hiç anlamadığınızı anlarsınız:)....Bu kötü birşey değildir..
Ben bekarken, çocuğuma şöyle bakıcam böyle bakıcam, ben çok iyi bececerim, asla kucağımda pişpişlemem, ayağımda sallamam, emzik vermem alışmasın gibi atıp tutarken, çevremdeki evli ve çocuklu bayanlar, ''büyük konuşma ,henüz bekarsın, evlen çocuğun olsun da görürüz yapmam dediklerini bak nasıl bir bir yapıyorsun'' ...derdi..ben de o zamanlar ''aman bekarım diye anlamıyorum mu sanki'' derdim..
Ama evlenip çocuğum olduktan sonra onların dediklerine geldim..
Çocuğum uyusun diye yapmadığım denemediğim yol kalmadı..:))))) Gerçekten yaşanmadan anlaşılmıyormuş bebek bakımı mesela..
Şimdi bunu gayet rahat söylerim..
Evet bebek bakımı, başa gelmeden öğrenilcek birşey değil bence...
Bu sadece bir örnekti..
Size de şimdi bu tarzda evlenince görürsün, bekarsın pek anlamazsın ..tarzındaki cümleleri bence yanlış anlamamaya çalışın..Yani kötü niyetle söyleneceğini sanmıyorum ben..
Yoksa herkesin mutlaka bir fikri var, bekar da söyleyecek evli de..Birçok bekar, evlilerden daha olgunca ve doğru kararlar da verebiliyor zaman zaman..Neden olmasın?
Bekar_evli ayrımı yapmak evet çok yanlış..
Ben olaya bekar_evli olarak değil, tecrübeli_tecrübesiz olarak bakmayı tercih ederim ama herkesin fikrine de herzaman saygı duyarım..
Çünkü teorik ve pratik her zaman farklıdır.
bekarlıkla değil kar cım biliyosun banada öyle laflar soktular ya sinir oldum çocuğum olmayabilir ama bende çocuk bilgisine sahibim bilgi sahibi olmama bile gerek yok bahsettiğimiz konuda mantık işler hazır meyva püresini bebeğe yedirerek anne olunmaz dedik evde yapın dedik kırıcı laflar işittik.
kınıyorum o kişileri mutlaka okuyor kendileri şuan buralara girip utansınlar.
Aynen katiliyorum denize.....bekar evli ayrimi yapmak tabikide dogru degil...:hulya:
Fakat söyle bir gercek var
Diyelimki ben Evlilikte olabilecek sorunlar problemler hakkinda bilgi istiyorum.....
Bu konuda bana evli birimi daha yardimci olabilir yoksa bekar birimi?
Bazi seyleride yasayan bilir.....
bekarlıkla değil kar cım biliyosun banada öyle laflar soktular ya sinir oldum çocuğum olmayabilir ama bende çocuk bilgisine sahibim bilgi sahibi olmama bile gerek yok bahsettiğimiz konuda mantık işler hazır meyva püresini bebeğe yedirerek anne olunmaz dedik evde yapın dedik kırıcı laflar işittik.
kınıyorum o kişileri mutlaka okuyor kendileri şuan buralara girip utansınlar.
"Bekarsın anlamazsın" ağır bir cümle ama..
Ben yaşayan bilir derim aslında genelde..
Anne olmadığım için bebeklerle ilgili sorunlara ben anlamam ama... diye başlarım cümlelerime daima..
Evlilik zaten karşıdan göründüğü gibi olmadığı için gerçekten de ancak aynı durumda olanlar bilir. Kayınvalide,eş sorunlarını...
Kendi adıma bir örnek daha; boşanma aşamalarında herkesten uzak kalmayı tercih ettim. En yakınlarımın bile en ufacık yorumunu kaldıramıyordum. Yaşlar sadece gözümden değil yüreğimden de akıyordu o dönem.Yaşamadıkları için bilmiyorlardı,görmüyorlardı,anlamalarını beklemek imkansızdı.. Yeter ki abuk sabuk yorum yapmasınlar diye kapandım odaya gecelerce..
"Bekarsın anlamazsın" ağır bir cümle ama..
Ben yaşayan bilir derim aslında genelde..
Anne olmadığım için bebeklerle ilgili sorunlara ben anlamam ama... diye başlarım cümlelerime daima..
Evlilik zaten karşıdan göründüğü gibi olmadığı için gerçekten de ancak aynı durumda olanlar bilir. Kayınvalide,eş sorunlarını...
Kendi adıma bir örnek daha; boşanma aşamalarında herkesten uzak kalmayı tercih ettim. En yakınlarımın bile en ufacık yorumunu kaldıramıyordum. Yaşlar sadece gözümden değil yüreğimden de akıyordu o dönem.Yaşamadıkları için bilmiyorlardı,görmüyorlardı,anlamalarını beklemek imkansızdı.. Yeter ki abuk sabuk yorum yapmasınlar diye kapandım odaya gecelerce..
Eee işitirsin tabii...Kırıcı söze, kırıcı cevap almışsın .Neden bozuluyorsun ki..
ışte söyleme tarzının önemi burda devreye giriyor..
Sen kalkıp da ''hazır meyve püresi yedirmekle anne olunmaz'' gibi kırıcı bir tavırla uyarı yaparsan, üzgünüm ki '' nerden biliyorsun? kendi çocuğuna yedirdin de bir zararını mı gördün? kaç çocuk yetiştirdin?'' gibi kırıcı sözler işitmeyi hakedersin..
Ben zaman zaman oğluma, doktorumuzun tavsiyesi ile hazır organik meyve püreleriyle besledim ve hiçbir zararını da görmedim mesela..ılginç..
Asıl sizin ''meyve püresi yedirmekle anne olunmaz'' gibi kırıcı bir cümle kullanmak nerden aklınıza gelir anlamadım..
Günümüzde imkanları olmadığı için belki kuru ekmekle belki de salçalı su ile yaptığı çorbayla çocuklarını doyurmaya çalışan ve anne olduklarından emin olan kadınlar var...
Bak konu nerden nereye geldi değil mi?:)
Ama getirene değil, getirtene bakıcaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?