bambaska bir dert , gecim derdi

Bir de yurt disinda yasayanlar gayet de memnun halinden. Surekli sikayet eden bir tek sizi gordum ben. Orada 2000-2500 dolar maas alan esiniz burada 2500 liralik maasi bence ruyasinda goremez. Universite mezunlari issiz dolaniyor ortalikta. Kapici olmak icin siraya giriyorlar cunku ev kirasi ve fatura derdi yok diye. Napsinlar?
Her konunuzda size bunu anlatiyoruz ama anlamiyorsunuz. Bence donun gelin. Kosa kosa geri yurt disina cikip oradaki topragi opersiniz kesin

Diğer konularınıda baz alarak diyorum ki kişiliğin mutsuz olumsuzluklar aslında hepimizin hayatında var
Kişinin tatmin duygusu hayatla ne kadar başa çıkabildiği ile alakalıdır

Ayağını yorganına göre uzat. Çok güzel bir atasözü. Sonra üşütürsün ayacıklarını. başkalarının taktığı saate aksesuara vs. İmrenmen de hoş değil. Maddi durumun elvermediği şekilde harcama yapmamalısın. Tutumlu ol ve gelirimi nasıl arttırabilirim diye çözümler ara. Başkalarının elde ettiklerine hayıflanmak sana bir şey kazandırmaz. Bu arada Türkiye de ekonomik olarak güllük gülistanlık değil bilesin.

valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi
Iyyy kusura bakmayın ama en itici bulduğum insan tipisiniz. Başkalarının malına mülküne imreniyorsunuz. İmreneceksen saate, kıyafetine, yediğine, içtiğine değilde... insanlara iş verip ekmek kapıları açtılar, gençleri okuttular, üniversiteler açıp eğitime ve yaptıkları akıllıca yatırımlar sayesinde Turkiye ekonomisine katkıda bulundular. Bunları takdir et. Sen daha sahip olduğun 300 lirayla nasıl harcama yapabileceğini öngöremiyorsun. Kolay değil o saati koluna takmak.
Kiminin dedesi, kafasını, zekasını kullanır, boğazını, nefsini tutar, parasıyla yatırım yapar. İş zekasına sahiptir. Kendini de kurtarır, sülalesini de kiminin de dedesi kocaman tarlaları, köyünü, apartmanlarını satar nataşalarla yemek için. torununa bırak saati, borç bırakmasa iyi..

Şüphesiz ki bazı şeyler türkiyede daha ucuzken, bazı şeyler de yaşadığını ülkede saha ucuzdur.

Ama genelleme yaparsak türkiye gayet pahalı bir ülke.
küçük şehirlerde bile kiralar almış başını gitmiş, ev alayım desen ev fiyatları yüksel kredi oranları da aynen. Isınma çok pahalı. Ulaşım pahalı.

Markaya göre tekstil ucuz gelebilir, ama asıl ihtiyaçlar o kadar pahalı ki ucuzları da gözümüz görmüyor.

Valla ben eve de kendıme de ıhtıyac olmadıgu surece alısverıs yapmıyrum bogazımızdan kısmıyoruz ama eve esya falan hıc almıyrum essek yukuyle veergı oduyruz burada hayat pahalı , ayrıca borcumuz var araba ıcın kredıye grdık neredeyse bır yıl bıtecek sukur bence bırıkım yapmak sevılmeyecek sey degıl gencız ınsanın canı almak gıymek ıstıyr evet ama abartmamak lazım her ay kıyafet alınmaz mesela bız esımle bır ay kenarı uc bes atarız nrmalde atamıyruz maas faturaa ve kredıye gıdyr ertesı ay maası alınca da bıraz ustune koyup alısverıs yaparız sınemaya falan gıderız hep kemer sıkılmıyr ama bırıkımsız de olmaz

Valla eşim 2800 maaş alıyo 1500 kredi ödüyo bi bakmışız 480 vergi kesintisi üstelik 5 aydır kesiliyordu az az son iki ay tavan yapmış durumda.. türkiyede hayatın kolay olduğunu kim söyledi herkes geçim derdinde bi ev aldık ucu ucuna geçiniyoruz eşim ek işlere gidiyo vesaire siz bence starlara özeneceğinize halinize şükredin akşamları pazarları gezin bakalım pazar toplanırken kaç kişi çürük meyve sebzeleri ucuza almak için yarışıyor doğuda yaşamıyorum yaşadığın yer İzmir.. yapmayın Allah aşkına beğendiğiniz bardağı çanağıda almayıverin..

Bence sen sürekli şikayet edeceğin yere iş bulsan çok daha iyi geçinirsiniz. Bende Avrupa'da soğudum büyüdüm ve sonra kurumsal bir şirkette çalışarak 3 yıla yakın Türkiye'de yaşadım ve çalıştım. Türkiye'de iyi yaşamak istiyorsan İnan bana fazlasıyla paran olması lazım. Yani Türkiye'de yaşasan yine Şeymalara özenirsin ancak onun alışveriş yaptığı yerlerden bitiren bakarsın. Ne güzel yırt dışındasın işte dolar ve Euro zaten fırlamış gidiyor paranı biriktir Türkiye'de alışveriş yap o zaman rahat edersin
. Çalışmadan zengin olmak istemekte ayrıcalık tabi :)

Eşin haklı. 300 liraya Türkiye’de de bir şey alamıyorsun. Ama o 300 lirayı üstüne başına bardağa harcamasaydın üç dört ay biriktirseydin toplanan paraya aklıselim bir şeyler alabilirdin. Yaşam safi yurtdışında zor değil Türkiye’de de millet yendiğinden içtiğinden kıstığı halde geçinemiyor.

Zaten Şeyma subaşı ile kendini kıyaslayan insan sağlıklı düşünemiyordur.
Madem hayalperestsin, sen de kendin kazan acun Ilıcalı gibi, sen de harca.
Ya da biriktir dolarları, gel buraya bozdur bozdur harca. 300 dolar dediğin burda asgari ücrete denk.

300 dolar harcadim 300 Tl ye neler alinir niyerek buyuk gaf yapmissiniz sizin 300 dolarin karsiligi 300 TL degil ki

2500 dolar = 9375 Türk lirası

Türkiyedeki asgari ücretten haneribiz var mı 1600 Tl= 427 Dölağ

Bir alışverişte tüm parayı bitirmişsin gülüm.

Ah ahh şükür buna şükür ama orada temizlik içşiliği yapanın buradaki memurun 3 katı para alması...

İlkimiz ikinimik bıkımdan biyime kıyditiii cıri ıçıkta bir nımırıyııııız( burada cari açığı iyi bişeymiş gibi lanse eden yazar f*ck the system demek istiyor) bik bik bik... sokucam ağzına çam kozalağını görecek saf milleti kandırmak neymiş.

Maşallah!! Allah daha çoğunu versin.
Sen almanyadaydin değilmi?Mesleğini merak ettim.Vende almanyada çalişiyorum ama aldiğim maaş sadece 2000€ .Yanliş meslek secmişim belki değiştire bilirim.

Of hersey para degil. Oyle dusunmeyin, bizimde maddi durumumuz gayet iyi. Annem kanserden öldü. Hani para herseyi hallederdi? Dua edinki birikim yapacak kadar kazanabiliyorsunuz. Aza kanaat etmeyen cogu bulamaz demisler.

Seyma Subasida gorundugu gibi pahali kiyafetler giyiyor belki ama kendisini sevmeyen yasli kocasi var, ask yok sevgi yok. Istemezdim o hayati

300 dolar harcadim 300 Tl ye neler alinir niyerek buyuk gaf yapmissiniz sizin 300 dolarin karsiligi 300 TL degil ki
Yani bire bir çevirmiş ,sonuçta eşi burda çalışsa 2500 dolar alamayacakti ,muhtemelen 2500 TL bir maaş alacaktı ondan bu şekilde kiyasliyor.Yani 2500 dolar alamayacağını göre Türkiye'de bir iste

Son düzenleme:
Ben Sabancı ailesinin gelini/ kızı olmadigim için ve Acun'un sevgilisi/ eşi olmadığım için kendimce bu kiyaslamalari yapmiyorum .Yoksa siz Sabancı ailesine mi gelin gittiginizi sandiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…