- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.410
- 798
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Ayağını yorganına göre uzat. Çok güzel bir atasözü. Sonra üşütürsün ayacıklarını.yurtdisindsyim soylemistim . bugun av gittik yaklasik 300 dolar gitti . ve esm baya kizdi niye dikkat etmiyosun biriktirelim vs vs vs diye cok kizdi eve gelene kadsr . aldiklarmi atasim geldi. birikim yapalim sonra alirdik falan dedi. gelir aylik iki bin bazen ilk bin besyuz dolar. Nasil dikkat ediyorsunuz? nelerden kisiyorsunuz? gercekten hic sevmiyorum birikimi. bikac parca kiyafet aldim bardak aldim col begenmistim cocga biseylr aldim ama cok dgl ve gida ile bukada r tuttu. of cok pahali buralar. turkiyede 300 tlye neler alinirki? moralim bozuldu. keske zengin olsaydim biraz diye cok dusundum . bakiyorum seyma subasi veya sabancilar koclar 200 milyarlik saat takiyo adamla r. biz uc kurusa muhtac. bilmiyotu m adaleti anlamiyorum bu dunyadaki. bisey alirken onnkez dusunuyorum. netten arakadaslarima bakiyorum turkiyede sanki yasamak daha kolay .
Aynen öylekendinizi seymayla kiyaslamaktansa cocuguna yedirmek icin kuru ekmek toplayan fatmayla,ayseyle kiyaslarsaniz hayatinizin kiymetini de bilir birikimin en alasini da yaparsiniz.
Iyyy kusura bakmayın ama en itici bulduğum insan tipisiniz.valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi
Ayyynen.Sen Turkiye ye de dönsen, Arzu Sabanci, Şeyma Subaşı gibi zengin de olsan mutsuz olursun.
Bence sen sürekli şikayet edeceğin yere iş bulsan çok daha iyi geçinirsiniz. Bende Avrupa'da soğudum büyüdüm ve sonra kurumsal bir şirkette çalışarak 3 yıla yakın Türkiye'de yaşadım ve çalıştım. Türkiye'de iyi yaşamak istiyorsan İnan bana fazlasıyla paran olması lazım. Yani Türkiye'de yaşasan yine Şeymalara özenirsin ancak onun alışveriş yaptığı yerlerden bitiren bakarsın. Ne güzel yırt dışındasın işte dolar ve Euro zaten fırlamış gidiyor paranı biriktir Türkiye'de alışveriş yap o zaman rahat edersinburdan turkiyede hayat daga kolay geliyor insana . bende is bulsam iyi olurdu
.bisey sorucam burda olan bir markayi turkiyeye tanitsam para kazanitmiyimki. burda gyzel seyler gorutodum bayanlarin sevecegi seyler ama nasil yapilir by is hicfikrim yok param da yok
Eşin haklı. 300 liraya Türkiye’de de bir şey alamıyorsun. Ama o 300 lirayı üstüne başına bardağa harcamasaydın üç dört ay biriktirseydin toplanan paraya aklıselim bir şeyler alabilirdin. Yaşam safi yurtdışında zor değil Türkiye’de de millet yendiğinden içtiğinden kıstığı halde geçinemiyor.yurtdisindsyim soylemistim . bugun av gittik yaklasik 300 dolar gitti . ve esm baya kizdi niye dikkat etmiyosun biriktirelim vs vs vs diye cok kizdi eve gelene kadsr . aldiklarmi atasim geldi. birikim yapalim sonra alirdik falan dedi. gelir aylik iki bin bazen ilk bin besyuz dolar. Nasil dikkat ediyorsunuz? nelerden kisiyorsunuz? gercekten hic sevmiyorum birikimi. bikac parca kiyafet aldim bardak aldim col begenmistim cocga biseylr aldim ama cok dgl ve gida ile bukada r tuttu. of cok pahali buralar. turkiyede 300 tlye neler alinirki? moralim bozuldu. keske zengin olsaydim biraz diye cok dusundum . bakiyorum seyma subasi veya sabancilar koclar 200 milyarlik saat takiyo adamla r. biz uc kurusa muhtac. bilmiyotu m adaleti anlamiyorum bu dunyadaki. bisey alirken onnkez dusunuyorum. netten arakadaslarima bakiyorum turkiyede sanki yasamak daha kolay .
Maşallah!! Allah daha çoğunu versin.1. Amerikaya daha yeni gitdiniz. Aslinda turkiyede gecim nasil sağlanır bilmeniz gerekir. Yani son 12 ay icinde Tr kökden değişmedi.
2. Gelirinize göre cok harcamışsınız. Biz (nişanlım ve ben) toplam 6 bin Euro kazaniyoruz ve ben genelde yaz veya kış sezon sonu alışveriş yapiyorum.
Mesela cuma günü alışveriş yapdım. H&M den 4 tane kazak aldim. Toplami 50 Euro verdim. Daha fazlasini vermezdim.
3. Kendinizi starlarla kiyaslamayin.
Yani bire bir çevirmiş ,sonuçta eşi burda çalışsa 2500 dolar alamayacakti ,muhtemelen 2500 TL bir maaş alacaktı ondan bu şekilde kiyasliyor.Yani 2500 dolar alamayacağını göre Türkiye'de bir iste300 dolar harcadim 300 Tl ye neler alinir niyerek buyuk gaf yapmissiniz sizin 300 dolarin karsiligi 300 TL degil ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?