bambaska bir dert , gecim derdi

Bana mi dediniz baban mi Sabanci kocan mi diye
? C hic biri duz devlet memuruyum .Babadan da beklentim yok esimden de cok sukur

Bana mi dediniz baban mi Sabanci kocan mi diye
? C hic biri duz devlet memuruyum .Babadan da beklentim yok esimden de cok sukur
Yok canım yaaaa sana olur mu,konu sahibine yazarken sana cevap yazmaya başladım unuttum sonra gönderdim ,ondan oldu .

Farkedince düzenlemeye bastım ama süre dolmuş düzeltmesini yapamadim,olur mu çilekeş özel egitimci kardeşim,bileğinin hakkıyla yaşıyorsun.

Maşallah!! Allah daha çoğunu versin.
Sen almanyadaydin değilmi?Mesleğini merak ettim.Vende almanyada çalişiyorum ama aldiğim maaş sadece 2000€ .Yanliş meslek secmişim belki değiştire bilirim.

Netto oder Brutto 2000?
Biz iki kişi 6000 aliyoruz.
Ben hukukcuyum canim

Hem 300 doları sadece alışverişe harcamıssınız hemde turkiyede hayat daha ucuz diyorsunuz burda 300 dolar cogu İnsanın sadece bır aylık maasi nerdeyse

Netto oder Brutto 2000?
Biz iki kişi 6000 aliyoruz.
Ben hukukcuyum canim
Mesleği başarina tebrik ederim !
Ben eczanede PTA olarak çalişiyorum .
Aldiğim maaş brutto 2000€ .
Artin hiç menmun değilim .Çaliştiktan sonra biraz işime yarasin istiyorum.
Bizimki anca bir karintokluğu.

Mesleği başarina tebrik ederim !
Ben eczanede PTA olarak çalişiyorum .
Aldiğim maaş brutto 2000€ .
Artin hiç menmun değilim .Çaliştiktan sonra biraz işime yarasin istiyorum.
Bizimki anca bir karintokluğu.

Teşekkürler canim' Haklisin Brutto 2000 € baya baya az. Netto eline 1400 civari kalir
Firsatin varsa hemşire ol, kazanci baya ıyi.

Sizin için diyecek birseyim yok. Yurt dışında isler nasıl yürüyor bilmiyorum ama biz türkiyede bacagimiza don alamaz hale geldik. Zam da zam. Vergi de vergi. Nefes alamaz durumdayız. Değil birikim ay sonu gelmiyor artık. Ha çok şükür benim maddi durumum çok kotu değil ama inan ki haftalık 100 tl den 10 tl kalıyor. Ben anlamıyorum nasıl oluyor. Birikim yapacak halde değiliz. Beslenmek için mecbur dolaba yicek alıyorsun bi bakmışsın yoğurt 8,bilmem kaç kurus ,peynir süt yağ. Ateş pahası.

Eskiden 25 kuruşa simit ekmek alınırdı. 10 tl yle meyve sebze alınırdı. Ben nalet ediyorum domates alırken. Daha dün 5-6 tane sözde koy domatesi (hormonlu) inanır misin 16 tl ödedim.

Bizden çalıyorlar yetmedi çocuklarımızın geleceğinden çalıyorlar. Çok merak ediyorum nereye gidiyor bu kadar para. Pardon paralarimiz.

Benzin mozot gaz bunlara girmiyorum bile. Köprü geçişleri elektrik su doğal gazzzz.

Haberde gördüm

Ödediğimiz 100 tl ilk elektrik faturasindan sadece 50 tl si harcanan elektrik. Gerisi vergi.

Küfür edecem az kaldı.

Geçim derdi yazdığını görünce dedim acaba ne sıkıntı yaşıyor yazık.. ama yok siz sadece daha fazlası yok diye paraliyorsunuz kendinizi. 200 milyarlık saati baz alıp düşünürseniz elbette canınız sıkılır. Şöyle biraz gerçek manada "üç kurusa muhtaç" insanları gözünüzün önüne getirin.

Bende yurt disindayimnkizlar, konu sahibi cokta haksiz degil. Burda tek odali kucucuk apartman katinin kirasi 1200 dolar den basliyor.
Size faturalari mizi soyleyim az cok fikir sahibi olabilirsiniz

Kira 2000
Arabalarin sigortasi 350
Su 100( yaz olunca 200)
Elektrik gaz 250
Mutfak 1000
Telefon 220 dolar
Unuversite parasini hic yazmiyayim dudaginiz ucuklar...

Turkiyede buyuk sehirleri bilmiyorum, ama benim ailem kucuk bir sehirde akrabalarim hep nemur, hepside bize gore cok daha rahat geciniyir gezip tozuyirlar, ve birikim yapiyorlar. Alis veris nagazalari full dolu, restorantlara yine oyke, bir kac kere yer bulamadik. Ev hanimlari bile evine temizlikci aliyor. Burda temuzlikci almak bir luks, anca dukkan, kendi isinin sahibi cok zengin olanlar alabiliyir..
Bu arada ben 5 aydir calismiyorum mecburiyetten, esim haftanin 7 gunu sabah aksam calisiyor..

Son düzenleme:
Acikcasi soyleyecegim iki sey var

2000 dolar gelirle bir aile gidip avmde 300 dolar harcamamali.
Cocugun montu ve botu yok derseniz tamam derim. Ama bunlardan kesip birikim yapmayi dusunuyor olamaz esiniz sanirim. Pek gerekli bir alisveris oldugunu sanmiyorum.

Ikincisi, turkiyede yasam sandiginiz kadar kolay degil. Bugun 4 kutu bebek mamasi aldim 10 gun yetecek. 140 tl. 2 paket bez aldim 60 tl 10 gunden fazla yeter ama 15i bulmaz...
Pisik kremi aldim 23 tl.

Ortalama bir semtte duzgun bir ev 2000den asagiya kira yok istanbul icin soyluyorum

3 duraklik mesafe 2.60 otobusle.
Gidis donus 5.20. Bu da tek vesayitse.

Kucuk yerler farklidir tabii. Ama oralarda da is bulmak bu denli kolay degil.

Oyle ev hanimlari falan temizlikci aliyor dendigine bakma
Temizlikci gunde 160 tl istiyor. Kalkip esi 2000 alan ev hanimi almiyor temizlikciyi.

Orda bundan da kotu sartlariniz varsa acilen geri donun zaten.

Ben ihtiyacıma ve bütçeme göre alışveriş yapıyorum.
Ekimde 100 liralık kitap aldım.
Kasımda üç tane kazak aldım 110 liraya. Aralıkta 25 liraya çanta 11 liraya tayt 15 liraya şal aldım.
Bundan sonra sadece pantolon alırım yaza kadar. İhtiyaca düşecek şey pantolon gibi duruyo şimdilik.

Aldıklarım gayet moda olan kaliteli şeyler bence. Milyarlık çanta elbise almadım diye bi tarafım eksilmedi kıyafetleri addax ve faruk ekinden aldım ankara. Kitaplar kitapyurdundan. Özellikle marka söyledim ki aldıklarımın hiç de kalitesiz şeyler olmadığı görülsün diye

Artık pahalı ve moda olan= kalitelidir algısından kurtulmalıyız

Sosyal medyada gördüklerime de özenemiyorum. İnsan bi yerden sonra bazı şeyleri içinde halletmeli yaa

Başlık yanlış olmuş sanki. Bu geçim derdi değil ki. 300 dolar harcamışsınız. Üst baş alıp birikim olmaz. İnsanlar ev alırken. Kredi bitene kadar aynı eteği giyiyorlar. Eşiniz haklı. Yaşlılıkta zorlanırsınız.

siz nerdesiniz. su parasi odemiyorum Ben kira 675 dolar iki oda li . siz baya pahali biyerde yasiyorsunuz

türkiyede 300 e anca bi mont alırsın oda cokk marka bisey degil düsün yani sen amerikada takıl bosverrrrrrrrrr

milley amerikaya gitmeye yer arıyo sen hala turkiye diisyoun fırsatım olsa durmam amerikadasın ya daha ötesi varmı gez neresindesin amerikanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…