- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
vayyy anasını coloradaa haaCanim coloradoda yasiyorum, sen nerdesin?
Çok haklisin canim .Devlet bizi sömürüyor.Sizin için diyecek birseyim yok. Yurt dışında isler nasıl yürüyor bilmiyorum ama biz türkiyede bacagimiza don alamaz hale geldik. Zam da zam. Vergi de vergi. Nefes alamaz durumdayız. Değil birikim ay sonu gelmiyor artık. Ha çok şükür benim maddi durumum çok kotu değil ama inan ki haftalık 100 tl den 10 tl kalıyor. Ben anlamıyorum nasıl oluyor. Birikim yapacak halde değiliz. Beslenmek için mecbur dolaba yicek alıyorsun bi bakmışsın yoğurt 8,bilmem kaç kurus ,peynir süt yağ. Ateş pahası.
Eskiden 25 kuruşa simit ekmek alınırdı. 10 tl yle meyve sebze alınırdı. Ben nalet ediyorum domates alırken. Daha dün 5-6 tane sözde koy domatesi (hormonlu) inanır misin 16 tl ödedim.
Bizden çalıyorlar yetmedi çocuklarımızın geleceğinden çalıyorlar. Çok merak ediyorum nereye gidiyor bu kadar para. Pardon paralarimiz.
Benzin mozot gaz bunlara girmiyorum bile. Köprü geçişleri elektrik su doğal gazzzz.
Haberde gördüm
Ödediğimiz 100 tl ilk elektrik faturasindan sadece 50 tl si harcanan elektrik. Gerisi vergi.
Küfür edecem az kaldı.
İşin kötüsü ne biliyor musun. Tamam savunma ve milli güvenlik için alınıyor amaÇok haklisin canim .Devlet bizi sömürüyor.
Nereye gittiği o paralarin belli ,daha iki gün önce gereksizim fransadan füze ve uçak almişiz.
Herkes geçim derdinden dem vuruyor ama Zaralar, Mangolar, Victorias Secretlar resmen yağmalanıyor güzel ülkemde.. Makyaj desen Mac'ten aşağısını yüzüne sürmez. Nasıl geçim derdi bu anlamadım gitti.
Paradan ziyade insanların elinde kredi kartı var artıkBen cok abartildigini dusunuyorum
Calsitigim yerde;
18 liraya kahve
14 liraya kek
30 55 arasi porsiyon yemek
10 tl kutu icecek satiyoruz
Tatlilar; makaron 5 tl
Porsiyonluklar 15 25 arasi
Mekan tiklim tiklim.
Herkes ne kadar zengin diye bakiyorum ben de bazen
Hadi keyif icin geldiler diyorum ama kutu icicek alip paket yaptirip cikan var.
Adam tam karsimizdaki migrostan 2 3 tl ye degil bizden 10 tl ye 4 tane kola aliyor posete koydurup gidiyor.
Gosteris meraki mi nedir anlam veremiyorum. Veya paranin kiymetini bilmeyip dengesiz harciyorlar.
Bana surekli geziyorum cok tatile gidiyorum diye laf carparlar. Geceligi kisibasi 24 tl ye ukraynaya gittik dun gece donduk. 2 gece kaldik otel 100 tl. Biletleri erken almistik orda yeme icme bi kac mini hatira dahil 2 kisi 500 tutmaz.
Bunu genelde bir gecede bir mekanda yiyip parasizliktan dert yaniyor cevremdeki insanlar.
Para cok tuhaf bir sey.
Ben cok abartildigini dusunuyorum
Calsitigim yerde;
18 liraya kahve
14 liraya kek
Tatlilar; makaron 5 tl
Mekan tiklim tiklim.
Adam tam karsimizdaki migrostan 2 3 tl ye degil bizden 10 tl ye 4 tane kola aliyor posete koydurup gidiyor.
Gosteris meraki mi nedir anlam veremiyorum. Veya paranin kiymetini bilmeyip dengesiz harciyorlar.
Bana surekli geziyorum cok tatile gidiyorum diye laf carparlar. Geceligi kisibasi 24 tl ye ukraynaya gittik dun gece donduk. 2 gece kaldik otel 100 tl. Biletleri erken almistik orda yeme icme bi kac mini hatira dahil 2 kisi 500 tutmaz.
Bunu genelde bir gecede bir mekanda yiyip parasizliktan dert yaniyor cevremdeki insanlar.
Para cok tuhaf bir sey.
Ne guzel anlatmissiniz.Ben cok abartildigini dusunuyorum
Calsitigim yerde;
18 liraya kahve
14 liraya kek
Tatlilar; makaron 5 tl
Mekan tiklim tiklim.
Para cok tuhaf bir sey.
Aynen canım biz de kıştan yaza, yazdan kışa tatil ayarlıyoruz yurt dışına.. Çok ucuz oluyor. Uçak biletiydi, oteliydi, orada kullanacağımız otobüs biletine varana dek alıyoruz aylar öncesinden.. 2 hafta sonra gideceğiz mesela, ağustosta aldık biletleri.. Akıllı kullanırsan çok paran olmasına gerek yok. Yine yaparsın istediğini..
Çok teşekkürler :) Size de şimdiden iyi tatiller :)Biz de 1 ay sonra phukete gidicez. Ya o kadar komik rakamlar ki...
48 tl gecelik otel. Vize masrafi falan da yok. Bilet oyle uygun degil ama millet her sene bodrumda 50 liraya lahmacun yesin dursun ben onlarin lahmacun parasiyla dunyayi geziyorum
Para harcamayi gercekten bilmek gerek. Yoksa ayda 20bin de olsa su gibi akar gider.
Iyi tatiller simdiden :)
Paradan ziyade insanların elinde kredi kartı var artık
Sanki banka babasının hayrına ödüyor gibi
Ay başında da sadece asgarisini ödüyor ya da ödeyemiyor
Bende pazar donu diyeyim benim totomun neyi eksik ki anlamadım biraz büyük ondan heraldeAynen oyle kredi karti.. gozumle gormesem inanmam 1000 liralik kiyafet alisverisi yapan kadin bunu 10 taksit yapti sonra da kizina dondu “bu ay da asgari odeyecegiz” dedi saka gibi.. o kalabalik mekanlarin yuzde 50 sinden fazlasi kuru kalabalik gerisi de karta abananlar.. gosterisli bir sekilde batiyoruz ama olsun mabadimizda donumuz victoria secret..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?