bambaska bir dert , gecim derdi

Aylık gelirin 2000 dolarken AVM ye gidip tek seferde 300 dolar harcamak normal mi bilemedim. Bir şey alırken düşünmek istemiyorum demişsin ama o saydığın bir avuç insan dışında birşey alırken düşünmeyen insan yok neredeyse. Herkes kendine göre bir geçim derdinde. Şükretmek gerekiyor biraz da. Sürekli kendimizden iyi durumda olan insanları düşünürsek depresif bir ruh halinden kurtulamayız.

Sabancıya değil de çevrende görebileceğin homeless insanlara bakarsan şükredersin belki.
Buraya kaç milyon yorum gelse de sen bu konunun aynısını açacaksın yakında. Sorun senin kafa yapında.

Çok haklisin canim .Devlet bizi sömürüyor.
Nereye gittiği o paralarin belli ,daha iki gün önce gereksizim fransadan füze ve uçak almişiz.

300 dolara hem gida, hem kendinize alisveris, hem cocuga filan birseyler almissiniz. Gayet iyi bile. Turkiyede de hersey sudan ucuz degil. 300TLye 3 parca sey alirsin burada da. Bi gomlek aldim 100 tl hirka aldim 120 tl kazak aldim 125 TL enson. Bak uc parca kiyafet 300tlden fazla tuttu.
Gidip en ucuzlarindan toplarsan bir suru şey alinir o ayri ama dogru durust giyinip, gezmek, yemek icin Turkiye de ucuz değil.

Yalniz konu başlığını okuyunca cok uzulmustum aklima direk zor durumda bir aile geldi dert ettiginiz seye bakin. Ben zorunlu olmadikca bir sey almiyorum alamayacagimdan degil ama fuzuli geliyor cocuguma aliyorum kendime alacagima abartmiyorum tabi ki onu da

Çok haklisin canim .Devlet bizi sömürüyor.
Nereye gittiği o paralarin belli ,daha iki gün önce gereksizim fransadan füze ve uçak almişiz.
İşin kötüsü ne biliyor musun. Tamam savunma ve milli güvenlik için alınıyor ama

İŞİN KÖTÜSÜ

INSANI INSANDAN KORUMA DERDI.

Dünyanın sonu diyorlar ya. Bence oradayız. Sonumuz hiç iyi değil. Rant savaşları.

Olan biz zavallı insanlara oluyor.

Ben hiç duymadım çıkan iç savaşlarda mertebeli kişilerin ailelerinde kayıp olduğunu. Ha hepimiz insaniz onlardan ölen olsa içim soğuma sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor ama YAZIKKKK.

Füze almış mis mis. Tövbe Allah'ım ya. İnşallah onları kullanmak durumda kalmaz hiçbir ülke.

Herkes geçim derdinden dem vuruyor ama Zaralar, Mangolar, Victorias Secretlar resmen yağmalanıyor güzel ülkemde.. Makyaj desen Mac'ten aşağısını yüzüne sürmez. Nasıl geçim derdi bu anlamadım gitti.

Ben cok abartildigini dusunuyorum

Calsitigim yerde;
18 liraya kahve
14 liraya kek
30 55 arasi porsiyon yemek
10 tl kutu icecek satiyoruz
Tatlilar; makaron 5 tl
Porsiyonluklar 15 25 arasi
Mekan tiklim tiklim.

Herkes ne kadar zengin diye bakiyorum ben de bazen

Hadi keyif icin geldiler diyorum ama kutu icicek alip paket yaptirip cikan var.
Adam tam karsimizdaki migrostan 2 3 tl ye degil bizden 10 tl ye 4 tane kola aliyor posete koydurup gidiyor.

Gosteris meraki mi nedir anlam veremiyorum. Veya paranin kiymetini bilmeyip dengesiz harciyorlar.

Bana surekli geziyorum cok tatile gidiyorum diye laf carparlar. Geceligi kisibasi 24 tl ye ukraynaya gittik dun gece donduk. 2 gece kaldik otel 100 tl. Biletleri erken almistik orda yeme icme bi kac mini hatira dahil 2 kisi 500 tutmaz.
Bunu genelde bir gecede bir mekanda yiyip parasizliktan dert yaniyor cevremdeki insanlar.

Para cok tuhaf bir sey.

Paradan ziyade insanların elinde kredi kartı var artık
Sanki banka babasının hayrına ödüyor gibi
Ay başında da sadece asgarisini ödüyor ya da ödeyemiyor

Aynen canım biz de kıştan yaza, yazdan kışa tatil ayarlıyoruz yurt dışına.. Çok ucuz oluyor. Uçak biletiydi, oteliydi, orada kullanacağımız otobüs biletine varana dek alıyoruz aylar öncesinden.. 2 hafta sonra gideceğiz mesela, ağustosta aldık biletleri.. Akıllı kullanırsan çok paran olmasına gerek yok. Yine yaparsın istediğini..

Ne guzel anlatmissiniz.
Sahsen beni de hayatimda asiri salak hissettiren bir nokta 50 kurusluk sulara kahve zincirlerinde 2,75 lira para vermektir. Yemege ickiye varim ama su yahu bu

Biz de 1 ay sonra phukete gidicez. Ya o kadar komik rakamlar ki...
48 tl gecelik otel. Vize masrafi falan da yok. Bilet oyle uygun degil ama millet her sene bodrumda 50 liraya lahmacun yesin dursun ben onlarin lahmacun parasiyla dunyayi geziyorum

Para harcamayi gercekten bilmek gerek. Yoksa ayda 20bin de olsa su gibi akar gider.

Iyi tatiller simdiden :)

Çok teşekkürler :) Size de şimdiden iyi tatiller :)

Paradan ziyade insanların elinde kredi kartı var artık
Sanki banka babasının hayrına ödüyor gibi
Ay başında da sadece asgarisini ödüyor ya da ödeyemiyor

Aynen oyle kredi karti.. gozumle gormesem inanmam 1000 liralik kiyafet alisverisi yapan kadin bunu 10 taksit yapti sonra da kizina dondu “bu ay da asgari odeyecegiz” dedi saka gibi.. o kalabalik mekanlarin yuzde 50 sinden fazlasi kuru kalabalik gerisi de karta abananlar.. gosterisli bir sekilde batiyoruz ama olsun mabadimizda donumuz victoria secret..

Bende pazar donu diyeyim benim totomun neyi eksik ki anlamadım biraz büyük ondan heralde neyse konu sahibi bakalım geve hangi konuyla geleceksin diyorum ya dön Türkiyeye mis gibi yaşa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…