bambaska bir dert , gecim derdi

Hayat zor. Hele ki Türkiye’de hele ki İstanbul’da.
İki kişi çalışıyoruz. Daha dün ev sahibi kiraya 250 tl birden zam yapmak istedi de 150 tlye ikna oldu. Halbuki bizim niyetimiz 100 yapmaktı. Ama mal sahibi o onun sözü geçiyor.
Doğalgaz 1 hafta yaktık ve ısınmadık bile 100 tl gelmiş. Elektrik 75 su 75 internet 55 tl
Yazması kolay ancak alt alta toplanınca baya bir tutuyor.
Kıyafet deseniz çok birşeye bayılmazsam beğenmezsem marka avm mağazalarından değil mahalle arası butiklerden alıyorum. Hele bir yerim var Zara, mamgo birebir ham madde ve birebir model 4/1 fiyatına.
Ha marka takıntım asla yok bu bir artı. Zaten mango, zara, hm’den asla kendime kıyafet bulamam. Tarzım değil.
Mesela aldığım pantolon 45 tl.
Ha eskilerin adamlık dediği pahalı bir iki takım bir ayakkabı ve bir çantam var. İşyerinde kullanmıyorum. Daha çok kot-tişört. O adamlıklar da uzun süre yeter bana.
Yani demem o ki kıyafet, kozmetik vs. Envayi çeşit muadil ve alternatif var. Onlar işimi görüyor. Fazlasını istemem.

Ama mevzu kıyafet, kozmetik değil. Bana göre bu ülkede temel ihtiyaçlar inanılmaz pahalı.
Barınma, elektrik, su, ısınma, yol parası gibi.
Bence hakkımız olanı bu denli kara borsa ve yüksekten satmalarına ses etmeliyiz.

Onun haricinde yurtdışındasınız sanırım. Sizin yerinizde olsam şükrederdim.
Türkiye’de maddi, manevi yaşam çok çok zor....

Bende pazar donu diyeyim benim totomun neyi eksik ki anlamadım biraz büyük ondan heralde neyse konu sahibi bakalım geve hangi konuyla geleceksin diyorum ya dön Türkiyeye mis gibi yaşa

Valla bibi eskiden uzulurdum, simdi zerre acimiyorum batalim battigimiz yere belki alti ustunden daha iyidir ulkenin

Ne guzel anlatmissiniz.
Sahsen beni de hayatimda asiri salak hissettiren bir nokta 50 kurusluk sulara kahve zincirlerinde 2,75 lira para vermektir. Yemege ickiye varim ama su yahu bu

ben 10 tl lik kutu içeceğede yokum
fi tarihinde hava alanında suya 4 tl vermiştim yıllar geçti acısı geçmedi

ben 10 tl lik kutu içeceğede yokum
fi tarihinde hava alanında suya 4 tl vermiştim yıllar geçti acısı geçmedi
Havaalanında soda alırken 20 TL verip para üstü bekleyen benim umudumdan lazım bizlere... Para üstü alamadım ama olsun soda meyveliydi

Fiyatlar konusunda Türkiye de farklı değil. Bugün markete 370, pazara 150 verdim. Avm'den indirimden aldıklarım 400 civarı tuttu ki çocukların ihtiyaçlarıydı. haftasonu bir yemeğe çıksak en az 300 tl veriyoruz.
Hadi siz yine benzine az veriyorsunuz, ben bir de iki haftada bir 300 tl'ye depo dolduruyorum. Ama gelirim sizinki gibi olsa bir seferde 300 dolar harcamazdım, dikkat ederdim.

Hangi otelmis bu 48 tl geceligi

Keşke daha zengin olsam dediğiniz noktada sefaletten ölen insanları düşünün hastalıklarla savaşıp derman bulamayanları düşünün sonra da şükredin

Arkadasim hangi ulkede yasiyorsun bilmiyorum ama türkiyede hayat pahali cidden Ben türkiyede yasamiyorum Ama biliyorum bizim Paramiz turkiyede bozdurunca ucuz gibi geliyor Hersey Ama maleseff benim yasadigim ulkede mesela gida uygun geliyor bana türk markrtte kiyma mesela en Iyisii 7 euro ben 2 gün önce baya cok alisveris yaptim baliktan tut etine kadar toplam 100 euro tuttu euro bu alisveris türkiyede 700tl civari tutardi bence orda Bu kadar alisveris yapsaydim euro kazandigim icin uygun geliyor türk parasina hic bir zaman cevirip oo türkiyede bu kadar para yapiyor diye dusunmek sacma

Yine mi Şeyma subası
Sızın kocanız acun degil
Su Şeyma subasına ozenenlere de diyorum tek size degil
Ha birde Vehbi Koç un torunu değilsiniz
300 TL ye burda o aldıklarını da alamazdın birde gıda almışsın artı

ney 2500 euro kazanip 1000 euro mu biriktiriyorsun her ay? nasil yapiyorsun benim elin cok bol ben niye yapamiyorum kendime sinir oldum simdi. bi yardim etsen

Turkiye yada yurtdsi farketmiyor .1900 maasla hem ev kredisi odeyip hem
yasiyoruz. Esiniz hakli biraz birikim yapip oyle alisvers yapin.herzaman kenarda yok bildigim bi birikimim vardir .kendim icin olan alisveriste onu harcarim.sonra ufaktan yine yerine koyarim.gelire gore gider oluyor sanirim.

Size soyle soyleyeyim turkiye de marketin kapisindan gectiginiz an en aZ 50 tl gidiyor
Kasada fiyat soyluyor kasiyrr bakiyorum hicbisi almamisim ama hep pahali hep pahali :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…