Bana ailesiyle yaşayacağımızı söyledi

arkadaşlar gerekenleri çok güzel söylemişler.insan evlenmeden bunları tam anlayamıyor ama içine girince ne yaptım ben dersin.
ben hep diyorum sorun karşı tarafın iyi yada kötü olması değil böyle iç içe yaşantılarda özel hayatın evlilik adına bir paylaşımın olmaz orda kendini eş gibi değil de kızkardeş gibi hissetmeye başlarsın bir yerden sonra bunalırsın canım
bende eşimin kardeşleriyle yaşadım onlarla hiçbir sorunum yoktu aramız iyiydi ama buna rağmen kendimi o evde eş gibi değil kardeş gibi görmeye başlamıştım
yani ev üstüne ev olmuyor canım.

sana verecegım akıl su,kopruyu gecene kadar he de beraber yasıcaz de,sonra bır yolunu bulup evlerı ayırırsınız,bızım komsumuz vardı gelın alıcaklar bunlar,gelın namzedı kesınlıkle aynı bınada oturmam demıstı,ogullarına restı cektıler,o zaman ayrılacaksın dedıler,son bır gorusme yaptıktan sonra kızı ıkna etmıs cocuk,ust katı dayadılar dosedıler ama gelın herzaman mesafesını korudu,ayda yılda bır haberlı gıdebılıyorlardı evıne,eeee hakettıler.

erkek arkadaşım ailenn tek erkek çocuğu ve doğulu bir aile kendilerine göre hayat tarzları felan var yaklaşık 4 yıldır beraberz ailelerimz taanıştı Allah a şükür büyük bir üniversitenn güzel bölümlernden mezun olacağız seneye. ve ne benm ailem ne de onun ki şöyle yapacaksnz felan diye konuşmuyor konuşamıyor daha doğrusu çünkü Allahın izniyle seneye işimz maaşımz olacak ne diye bilirlerki muhtaç olmayacağz çünkü. ama sen onunla evlenrsen eşinn ailesine muhtaç olacaksın bir nevi hizmetçileri ne diye bilirsinki sonuçta onların ekmeğini yiyeceksn onlarında işini yapmaya bir nevi mecbursun. önce sevgilin kendi ayakları üstünde durmayı öğrensin bence evlenmek çok kolay

Son düzenleme:
hadi aynı apartmanda oturmayı anlıyorum. çünkü başka ev alacak durumları yoktur ve kiraya çıkmaktansa orada oturulur. ama bu birlikte yemek ne oluyor yaa. tam komedi yani. o zaman evlenmenin ne anlamı varki?? eğer katlanamazsan aynı yerde de oturma. sen cadıysan kaynananlara çektirirsin onlar cadıysa sana çektirirler. bunun orta yolu yok maalesef

Hem çalışmana izin vermiyor hem de yemekleri beraber yiyeceğiz diyor bence sen arkadan bakmadan kaç... Burda eşinin ailesiyle oturupta ne kadar sorun yaşayan bayan var bir gün oturup okumanı tavsiye ederim ileride sende o duruma düşmemek için...

Tatlım hemen karamsarlığa düşme bence , benim çok arkadaşım var o şekilde kayınvalidesiyle aynı binada oturanlar. Ya evin tek oğlu,
belli ailesi de düşkün, oğullarını mutlu etmen için el üstünde tutarlar seni. Yemek işi de gayet güzel bence. Siz yeni evli olacaksınız bir sürü masrafınız olacak. Ne güzel işte mutfak masrafınızıda bir kenara koyar biriktirirsiniz. Canım 1 ömür geçireceksiniz dile kolay. Ömrünün sonuna kadar orada oturacağın ne malum. Biirbirinize alıştıktan sonra zaten zor gelmez o şekilde yaşamak. Birde şöyle düşün durumunuzu düzelttikten sonra başka bir eve geçersiniz , o zamandan sonra zaten ailesinin kalkıpta bir şey diyeceğini zannetmiyorum. Bence o şekilde istemelerinin sebebi maddi durumlarından kaynaklanıyordur. Eğer seviyorsan bu çocuğu ona destek ol bir süre katlanacaksın artık. Onun ailesi de ailen olacak zaten. Sen sevgide saygıda kusur etmezsen, herşey çok güzel yolunda gider. Biraz sakinleş ve iyi düşün derim.
Evlenme teklifine gelince bende nişanlımla uzun zamandır beraberim, o da bana evlenme teklif etmedi. Zaten niyetiniz belli öle ufak tefek detaylara takılıpta boş yere üzmeyin birbirinizi. Çok yıpranırsınız . Allah göstermesin de ileri de daha farklı problemlerle karşılaştığınızda aşacak güzü kendinizde bulamazsınız. Onun için böyle şeylere çok takılmadan, birbirinizi kırmadan, aileleri yıpratmadan bir an önce bu işi halledip yuvanızı kurmaya bakın. Geçip evine oturduktan sonra, siz beraber mutlu olduktan sonra, gerisi boş inanın buna.

bence durumu ailene anlat, bu konu artık seni aşmış ve bunu bırak büyükler halletsinler.. ailen baskın davransın veee bu karardan vazgeçirmeye çalışsınlar.. şimdi ogulları çok kıymetlidir onların, 2 günde yaşlandırırlar seni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…