Bana akıl verecek birilerine ihtiyacım var

mithrilfender

Guru
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
47
0
286
İstanbul
Merhaba,
Saçma sapan bir ev taşıma uğruna eşimden boşanıyorum galiba . Ben 1 yıllık evliyim. Eşimin benim çalıştığım işyerine çok uzak bir evi vardı. Ev tabiki onun işine yürüme mesafesinde. Evlenirken işten eve 4 vasıtayla gitmemin mumkun olmadığını konuşmuştuk eşimle. Biraz sorun olmuştu ama ikimizin işyerinin ortasında biryerde ev tutmaya razı olmuştu. Kendi evini de kiraya vermiştik.Evi annesi ile aynı binada. Annesi ise biz evlenirken çok fazla sorun çıkarmıştı. Örnek olarak sadece birini yazayım; eşimle gidip eşyalarımızı beğenmiş almaya karar vermişken, gidip kendi kendine eşyalarımız değiştirmiş bana da gelip benim zevkim seninkinden daha guzel demişti. Eşim de sanki konuşmamışız gibi bana destek olmamıştı. Bu gibi annesi kaynaklı birçok sorun yaşadık evlenirken. Şimdi eşimin evindeki kiracı çıktı. Eşim oraya taşınmaya karar vermişti. Hem annesiyle aynı binaya taşınmak hem de benim işe 4 araçla gitme sorunum vardı ve evi biraz masraf yaparak tekrar kiraya verebilirdik. Eşime bunları anlattım. Ancak çok üzüldüğünü görünce taşınmayı bir şekilde kabul ettim. yalnız meseleler burada bbitmedi. Dün benim mesleğim açısından hayati önem taşıyan bir sınavım vardı. Eşime madem taşınıyoruz bari sınavdan sonra taşınalım teklifiyle gittim. Ancak yarım ay daha kira ödemem diyerek reddetti. Ben de o zaman sen taşı ben annemlerde çalışayım dedim kabul etti. Bu süre zarfında taşıma şirketi falan ayarlamamıştı. Kendisi benim arkadaşlarımı çağırarak evi taşımayı düşünüyordu. Ben şirket tutalım diye ısrar edince sınav öncesi bir kavga çıkardı. Bana olmadık lafları saydı. Sonra sözüme gelip şirket tuttu.
Problemler bununla da bitmedi. Eşimle geçen cuma ev taşınacak diye konuşmuştuk. Kiracı salı günü evden çıkıyordu. Ben de çarşamba perşembe eve temizlikçi kadın çağırırım diye düşünmüştüm. Cuma da taşınacaktık zaten. Ama eşim annesiyle konuşup çarşamba eve taşınmaya karar vermiş. Tabi bu arada ev temizlenmiyor. Bana söylenmeye tenezzül bile edilmiyor. Ben eşimden bu durumu tesadüf eseri öğrendim. Sabrım taştı artık. Ben çarşamba taşınmam dedim. Kendisi de taşınmazsan taşınma ben kendi eşyalarımı taşırım dedi bana. Ben de taşın o zaman dedim. Ben gelmiyorum o pisliğin içine. Neyse gecesinde bana mesaj atmış ben senden de evden de ayrılıyorum yarın diye. Cevap vermedim. Ertesi gun aradı. Bana bir suru laf sayıyor. Defol git falan diyip telefonu suratıma kapattı. Arkasından mesajlar ben kontratı iptal ediyorum. Elektriği suyu kapatıyorum falan. Sonra hemen gel eşyalarını al hepsini sokağa atıyorum diye mesajlar yine. Taşınırken niye yardım etmiyormuşum falan. Anlatmaya çalıştım sen benim sınavımın ne kadar önemli olduğunu biliyordun ama yanaşmadın sonra taşınmaya tutturdun ben taşınacağım şimdi diye falan. Ama anlamıyor bağırmaya devam edip ben senden ayrılıyorum diyip telefonu suratıma kapatıyor.Ben de artık hiç ilgilenmedim evle falan. Eve gidip kıyafetleimi topladım. Kendi kendime lanet olsun gerisini atıyorsa atsın diye düşündüm. Evi de taşıdımı taşımadı hiç ilgilenmedim sonrasında.
Neyse bu olayların üzerine ben artık mesajlarına cevap vermemeye başladım. Sessizlikle geçti birkaç gün. Sonra cuma günü bana mesaj attı tekrar. Sınavında başarılar, iyi çalışmalar kolay gelsin ben evi taşıdım şeklinde. Pazar gunu sabah 9 da sınav salonunun önünde olacağım diye. Cevap atmadım ben. Zaten sınava babam götürecekti beni. Dün sabah sınav salonunun önüne gelmişti. Pek konuşmadım sınavdan önce. Çıkışta da oradaydı. Selam verdim ben eve gidiyorum dedim. Ne evi evimize gitmiyormuyuz. Ev dağınık toplayalım falan dedi. Yok dedim ben gelmiyorum. Boşanmak istiyordun ben ayrılıyorum senden dedim. Şaşırdı falan. Sanki hiç birşey yapmamış gibi. Ben oyle birşey istemiyorum dedi.Ben de sen teklif ettin ben de düşündüm, haklı olduğuna karar verdim dedim. Yine laf saymaya başladı, sen bu noktaya getirdin bana yardım etmedin vs diyor hala. Kendimi savunmayacağım dedim ben. O da madem oyle kendin açarsın davayı falan dedi.
Olaylar böyle arkadaşlar. Ne yapmalıyım sizce? içinde bulunduğum durum o kadar saçma geliyor ki bana şuan....

Allah yardımcın olsun arkadaşım ama ben senin haksız olduğunu düşünmüyorum... ben olsam içimden geçeni yapardım. olayı yaşayan sensin.kendine en iyi sen yardımcı olursun. eşinin tavrı da hiç hoş değil henüz olgunlaşmamış bence.. bu tip bi insanla nereye kadar sürer onu düşün sonra kararını ver.. hakkında hayırlısı olsun

Öyle hiç düzelmeyecek bir problem göremedim ben canım yaaa. başlıktada dediğin gibi saçma sapan bir konu
Eşin suçlu ve bence pişmanda olmuş sınava gelmesi bunu gösteriyor

Zamana bırak bence sen haksız değilsin
Gerekirse araya birileri girer düzelirsiniz inşallah o da hatasını anlar
Ama özür dileyip yalvartmadanda gitme evine

konu dediğiniz gibi saçma sapan görünse de eşinizin tavırları olayı başka boyuta sürüklemiş.

siz evlisiniz ailesiniz eşiniz kendi başına eve taşınma kararı alıyor siz konuşuyorsunuz sonra üzgün görüp eşinizi kabul ediyorsunuz.4 vesait yol gitmeye. haftanın 5 yada 6 günü.

Annesi oğlunu parmağında çekip çeviriyor. durum bu. aileler tabii ki fikrini söyleyecek destek olacak ama bu durum öyle değil eşiniz de kendi ayakları üzerinde duran bir insan değil maalesef.

siz 2.planda kalmışsınız. kendi basına karar alıyor eşiniz sürekli.aile kavramından bihaber. kaldı ki en önemli sınavınız var ve bu tutum içerisinde.

barışılabilir devam edebilir evlilik ama kişinin karakteri değişmez. siz sevginizi geleceğinizi görebiliyor musunuz bu ilişkide önemli olan bu.

Annesi ise biz evlenirken çok fazla sorun çıkarmıştı. Örnek olarak sadece birini yazayım; eşimle gidip eşyalarımızı beğenmiş almaya karar vermişken, gidip kendi kendine eşyalarımız değiştirmiş bana da gelip benim zevkim seninkinden daha guzel demişti. Eşim de sanki konuşmamışız gibi bana destek olmamıştı.

SELAMLAR BU PAARAGRAF CİDDİ OLAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM NE DEMEK BU YA ŞAKA MI ARKADŞIM VE SENDE ONUN ALDIGI EŞYALARA OTURDUN ÖYLE Mİ HİÇ SES ETMEDEN ?

KONUYU OKUDUM VE HİÇ ANLAM VEREMEDİM EŞİN DENGESİZ GALİBA SİNİRLE DAHİ OLSA BOŞANACAM GİT DEMEK; GEL EŞYALARINI AL NE DEMEK KİMSİN SEN KİMİ NERDEN KOVUYOSUN HİÇ TAVİZ VERME ARKADŞIM ANLADIGIM KADARIYLA ÇALIŞAN AYAKLARININ ÜZERİNDE DURAN BİR BAYANSIN BÖYLESİYLE ÖMÜR GEÇER Mİ EN İYİ SEN BİLİRSİN AMA İNCİR ÇEKİRDEGİNİ DOLDURMAYACAK DAVADAN DOLAYI SENİ SİLEN ADAMA GÜVENİLMEZ CANIM ALLAH YARDIMCIN OLSUN ...

Sırf göze grmek ve bir hiç uğruna Kendisi ve ailesi uğruna, eşini karşısına alan insanlardan her zaman nefret etmişimdir. ( belkide O yüzden halen bekarım :) )

saçma olan senin eşin güzelim, annesinin yaptığı terbiyesizlik kimden cesaret aldığını gösteriyo zaten, hangi erkek eşinin 4 vasıta değiştirerek işe gitmesine razı olur, bunun karı var kışı var, basiretsizlik örneği bir eşin var, sen o üzülmesin diye taşınmaya razı oluyosun o sınavı bekleyemiyo, bu işte alenen dolduruşa gelme var, bencede boşan, olay ev değil karakteri tuhaf, hoşuna gitmeyen bi durum olduğunda hakarete başlayan hiçbi insandan hayır gelmez.

Oncelikle sinav haftasi boyunca telefonlarina cevap vermemekle cok iyi yapmissin. Senle barisirim ama bir sartla o evi kendin toplayacaksin deyin. Hem kafasina gore tasinmis hem de gel evi topliycaz dio. Yok ole bisi. Esin cok bencilmis. Hele annesinin esyalari degistirmesi basli basina bir kriz bence. Valla ben olsam evden atardim o esyalari. Ne demek bana sormadan? Tabik bosanma bu sebep yuzunden ama esini iyice adam etmen lazim. Cok sacma davranislar sergiliyor.

daha taşınmadan sizi hiçe sayıp annesiyle kararlar alıyosa
bence tavrınızı değiştirmeyin
çünkü böyle devam eder..
eşinizin karekteri oturmamış halen anne sözü dinleyen çocuk gibi
kendi kendine celallenen sonrada bişey yokmuş gibi davranan koca bir çocuk
eğer baştan bunlara taviz veririseniz böyle devam eder söyleyeyim
alıp karşınıza konuşun
biz evliyiz bizim evimiz bizim kararlarımız diye anlatın
umarım anlar

olay saçma gerçekten...
daha taşınmadan annesi girmiş kanına belli ki yazık....
adamda haketmiş senden bunları duymayı...
bence haklısın....

Sebep kücük ama esinizin bu konudan dolayı size yüklenmesi gercekten abartılacak bir durum, haksız degilsin kesinlikle, ama esinde biraz dengesizlik var? Yoksa bana mı öyle geldi? Kafasına göre hareket ediyor, sınavın oldugunu bildigi halde üzerine geliyor..

Yardım etmedin diye bosanıcam senden, bilmem ne.. Öfkesi dinince sanki hic birsey olmamıs gibi devam.. Bu bana o kadar tanıdık geliyor ki, bu durumda senin bir sucun yok, öyle bir durumda bende bana yaptıklarını hatırlatırdım, olmamıs gibi hareket edemezdim.

Son düzenleme:

arkadaşa aynen katılıyorum. annesinin sözüyle hareket edip daha baştan seni ezen, sırf kendi rahatına bakıp sizin 4 vasıta değiştirmeniz, sınavınız umrunda bile olmayan, işine gelmediğinde hemen ağzını bozup hakaret eden ve defol git diyen bir adamdan da -biraz ağır bir laf olacak kusura bakmayın ama- bir cacık olmaz. hiç düşünmeyin. değmez. gitsin anasıyla yaşasın. sinirlendim ya. böyle adamlar niye evlenir anlamam ki. o kadar meraklsın anana, evlenme. git ananla bir ömür yaşa. tövbe tövbe ya.

bir şans daha vermeyin, düşünmeyin de. bu çok basit konuda böyle davranan adamdan size hayır gelmez. bırakın gidip anasının dibinde yaşasın. ne diye hayatınızı heba edeceksiniz böylesi için. sizin onurunuzu korumayan bir adamla yaşamayın, hiç değmez.

Eşin tamamen etki altında kalmış gözüküyor, taşınma kararı, taşınma günü vs. Keşke kabul etmeseydin, sen 4 vasıta ile gideceksin, eşin yürüme mesafesinde...Bence kadının işi baz alınmalı, çünkü ev işlerinde, çocuk bakımında neredeyse tüm sorumluluk eşte; ama siz çift olarak daha da olumlu düşünerek ortak uzaklık olsun demişsiniz ve çokta iyi olmuş. Peki şimdi değişen ne? O evi kiralayacak tek bir kiracı vardı da, şimdi evden çıktı başka kiracı mı bulamayacaktı? Keşke ne sebeple olursa olsun kabul etmeseydin taşınmayı, aynı apartmand çok daha zor olacaktır eşinin ailesiyle ilişkin. Eşin etki altında kalmaya çok müsait, çoğu erkek gibi tabi:) Orası sizin eviniz ve tüm kararlarınız ortak olmalı, eşin sinirden saçmalamış, ayrılma lafları falan...Yakın bir zamanda tekrar taşınmayı planlayabilirsin, orada biraz zorluk çekebilirsin, sonrasında olmuyor; işe daha yakın bir yere taşınalım diyebilirsin. Umarım ilişkiniz yoluna girer, eşin seni seviyorsa ve sende seviyorsan herşey yoluna girer...

böyle bir konuda yorum yapmak kolay. sana hemen bununla hayat geçmez ayrıl diyebiliriz ama yaşarken o kadar kolay olmuyor. arada sevgi var, bir yuva var, verilmiş emekler var. evliliğinizin bu sorunlaradan geriye kalan kısımları nasıl biz bilemeyiz. ama ailesine bağlı olmakla bağımlı olmak arasındaki farkı anlamayan erkekler zordur. olgun bir erkek eşini de annesiini de dinler. ortalama bir tavır takınıp ikisini de üzmez. ama senin eşin annesi konuşunca diğer her şeyi unutan birine benziyor.bu tavır size gelecek yıllarda da sorun çıkarabilir. bu süreçte söyleyeceğiniz olumsuz şeyler annesini gözünde daha da büyütecektir. söylediklerinize dikkat edin annesiyle bir probleminizn olmadığını, sorunun onun tavırları olduğunu hissettirin. samimiyetinize inanmazsa bunu çözemezsnz bence.

Nişanlıyken, annesiyle konuşmuştur "1 yıl otururuz yine geliriz buraya" diyerek...
1 Yılın sonunda sizi oraya taşınmaya ikna edemeyince, anneciğinin gözünde kılıbık olmamak için apar topar eşyaları götürmüştür.
Hatalı olan siz değilsiniz. Makul ve mantıklı yaklaşmışsınız bütün olaylara. Daha fazla taviz vermeniz sizi mutsuz eder.

İleride çocuk olunca daha da zor olur her şey.

Kolay kolay kimseye boşan demem ama, sözünüzün biraz arkasında durup, burnunu sürtebilirsiniz. Geri adım atarsa ne ala, yok atmazsa paşa gönlü bilir.

Allah yardımcınız olsun.

eşinin davranışları çok tutarsız ana kuzusu olgunlaşmamış evliliğin anlamını bilmeyen biriişin zor canım Allah yardımcın olsun sana boşan demek içimden gelmiyor ama iyi bir gözdağı ver eşine.hemen yumuşama senden özür dilemeden evine dönme.ayrıca ben senin yerinde olsam o eve taşınmaya razı olmazdım eşin resmen bencillik yapıyor seni düşünmüyor sen niye onu düşünüyorsun ki

Çevremdeki insanlar yaptıklarına bakınca doğru olanın ayrılmak olduğunu söylüyor bana. Çünkü normalde ben çok sessiz bir insanımdır. Arkadaşlarım vs. de eğer seninle geçinemiyorsa hayatta kimse ile geçinemez diyorlar. Bilmiyorum aslında sevgisinden şüphe etmiyorum. Bence kafasında kendi kendine birşeyler kuruyor. Sonra ona inanıyor. Evliliğimizin başından beri ikimizi ilgilendiren şeylerde ortak karar vermemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Ama anlatamadım bir türlü. Bu olay ise artık iyice sabrımı taşırdı. Aslında eşimi hala seviyorum, sevmesem hiç düşünmezdim. Bilmiyorum yani kafam o kadar karışık ki. Şimdilik onunla hiç konuşmamaya karar verdim. Bana ayrılmak istiyorum diyince dava aç dedi ya. Acaba şimdi dava açmalı mıyım? Yoksa biraz beklemek mi en iyisi?

Yahu pes...Kaynanan nasıl beğendiğiniz eşyları değişir...Kendisimi evleniyor...Eşin buna ses çıkarmamış zaten tavrını belli etmiş....

Kendi eşyalarımı alamayacaksam,hangi evde oturacağıma karar veremeyeceksem,ev taşınacağında kendime uygun zamanda taşınalım diyemeyeceksem ee bu evlilikte benim sözüm ne zaman geçecek???

Eşini değiştirmen zor.Çok ciddi konuş.Şartlar koy.Annesinin asla kararlarınıza karışamayacağı yönünde.Ama gerçekten ciddi ol...Sonra onun tavrına göre hareket edersin zaten....Ama asıl zorluk şimdi başlayacak aynı binada uff Allah yardımcın olsun:18::18::18:

Bastan anasi esyalari degistirdikten sonra esinde sana destek cikmadigi icin keske o zaman ipleri koparsaydin..

Birde 4 vasita degistirmek ne demek yaa??? Birde eminim hafta ici eve gelip ev isi yapiyorsundur, yemek bulasik gibi…

Boylelerine hic taviz vermeyeceksin bastan ..yuzsuz sey..birde bagirip cagirip hersey normalmis gibi davranmasi yenilir yutulur birsey degil…

Bu adam seni cok uzecege benziyor, omur boyu boyle sacma sapan seyler yuzunden cingar cikaracak gibi duruyor burdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…