bana akil verin ne yapmaliyim ?

Melone

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2009
168
0
96
39
Almanya
Kizlar ben 13 senelik evliyim. 13 sene de cok seyler yasadim buraya yazsam sayfalar yetmez. ama simdi esimle mutluyum cok sükür. önemli olan da bu diye düsünüyorum. ama gelin görün ki dert ve SIKINTI pesinizi hic birakmiyor. konuya degincek olursak sorun eltim.
eltim ogluna kiz istemeye gidicek. görümcem kocasi bi kac aile dostu da gelicek. ben hic orali olmadim yani bizi cagirmasa ne kirilcaktim ne de tavir yapicaktim. sonucitibariyle cok sorun yasadik o beni sevmez ben de onu. ama gecenler de kaynim esimi aramis. böyle böyle sen de gel diye. esim de bana söyledi. dedim ki evi niye aramiyorlar ? ben burda bostan korkulugumuyum yani bizim evimiz de sen ben yok ki biz variz dedim. yani ayni sey benim ailem de olsa tek beni cagirsalar ben tek gitmem kocamsiz . kocami istemeyen beni de istemez diye düsünürüm. ama esim benim gibi ince düsünmüyor maalesef. ben de konuyu anneme actim. annem sen gitmesen bile kardeslerin arasina girme diyor. kaynanama söyledim ki onlar türkiye de bana sen de git diyor. o evin büyügü kaynimmis ondan daha büyük otoritemi varmis felan filan. bense ne esimi ne de kendimigerek görmüyorum gitmeye. bundan öncede hacca gittiler. hac yemegine gene kocami cagirdilar. ve gene kaynim telefon acti esimin cebine. yani isleri düstügün de elin günün icin de ayip olmasin diye cagiriyorlar yoksa aslin da esimi de umursadiklari yok. ben de onlarin bi telefonla hazirol dayiz pozisyonuna düsmek istemiyorum. cünkü yasadiklarimiz yenilir yutulur cinsten degil. bana bi akil verin annem ve kaynanam ben kötü olmiyim diye böyle davraniyorlar biliyorum. yoksa ikisi de bana hak verior. sizin olaya daha objektif yaklasacaginizi biliyorum. simdiden tesekkürler.

13 yıllık evlilikde kimbilir ne sıkıntılar yaşadınız,atlattınız...Şimdiki bence büyük bir sorun değil,bırakın eşinizi arasınlar bırakın o yalnız gitsin,hiç umursamayın..Tepkisizlik çoğu zaman en doğru cevap oluyor bu tür saygısızlıklara,sıkmayın canınızı bence.

ayni annem gibi düsünüyorsunuz :) ama simdi söyle bi durum var esim tek gitse bile gene suclu duurumuna düsecegim. bak gelmedi etmedi esim de sagolsun kendi tarafina cok deger verir.esimden dolayi hala bak bizden vazgecemiyor basedememistir kocasiyla diye düsünecekler. bilmiyorum ya aklim almiyor. ben de gitsem guururuma yediremem. off

sen eltini arasan?eşimi aramışsınız ama bende bi arim sorim dedim erkek erkeğe bilmez onlar keşke beni arasaydınız kalabalık yapmayalm yada bşeye ihtiyac varmı gibi şeyler söylesen

Sizi nasıl suçlayabilirlerki gitmediğiniz için?Çağırmamışlar..Giderseniz daha tuhaf olmaz mı çağırmadık yine geldi diye bir de afra tafra yaparlar..Siz bilirsiniz tabi bu benm dışardan düşüncem,aileyi tanıyan sizsiniz.

canım seni anlıyorum;

gitmesen bak gelmedi olacak suçlu duruma düşeceksin onların gözünde...

aslında aranıp çağrılmadın ama bu işler malesef böyle,karşı taraf kurnaz...

senin yerinde olsam mutlu yuvamın huzurunu bozmaz

giyinir kuşanır en rahat tavırlarla gider, onların ağzına laf vermem...

ancak tepkisizde kal demiyorum...

eltine ''böyle durumlarda beni araman daha yakışık alır'' deyiver...

Son düzenleme:
Siz davet edilmediyseniz, eşinizin de gitmemesini istemekte haklısınız. Neticede sizi davet etmemek sizi yok saymak demektir, eşinizin buna rağmen davete icabet etmesi onun da bu yok saymayı kabullendiğini gösterir.

Ama eğer davet edildiyseniz bence gitmelisiniz. Karşı tarafın ne düşündüğü önemli değil. Önemli olan kaynınıza malzeme vermemek ve eşinizle bir bütün, bir aile olduğunuzu gözlerine sokmak.

Gitmekle onların emrinde hazırolda bekliyor falan da olmuyorsunuz. Sadece zaruri hallerde gidip, gayet mesafeli bir şekilde oturup kalkacaksınız. Zaten kız isteme ne kadar sürecek ki. Normal zamanlarda gene görüşmeyin, ki zaten her 2 tarafta istemiyormuş görüşmeyi.

ablacım kesınlıkle gıtme bence snı bıseye saymıyolarsa sn onlara hıc deger verme ya bu kadar basıt,
esıne de tavrını koy bence aılesını cok sevıyo toz konduramıyor galıba oyle anladım
ayrıca telefon actıklarında sızın adınız gecmıs mı yoksa sadece esınımı cagımıslar?

Eşinizi tek mi çağırmışlar yoksa sizi de kapsayan bir davetle mi çağırmışlar? Sizi de içeren bir davetse eşinizi aramaları da yeterli bence. Ama sadece eşinizi "sen tek gel" diye çağırdılarsa, tepkiyi eşinizin vermesi gerekir zaten.

esime telefon da sen de gel demisler. siz de gelin dmek ayri sen de gelirsin demek ayri. ben esimin de gitmemesi taraftariyim aslinda. ayrica bu dertmi diyen arkadas ; ben buraya ilk defa konu aciyorum. ilk mesajim da yazdigim gibi ben dünkü gelin degilim. 13 senelik evliligim de cok badireler atlattim. bosanma noktasina geldik ve hep esimin ailesi yüzündendi. yani esimle benim kisisel problemlerimiz yok denecek kadar azdi. her evde olan tartismalardi. ben yasadiklarimi anlatsam canim sen de peygamber sabrimi varmis dersin. bi de su da var tabii ki nerden bileceksin. ufacik seyleri problem yapmam. ama eger bi kisisyle cok büyük sorunlar yasadiysan kücücük seyleri de mecburen sorun yapiyosun. karsimdaki insanin düsüncelerini cok iyi biliyorum. benim esim cok cok iyi bir insandir. iyi niyetlidir, kandirilmaya cok müsaiittir. ve bundan faydalananlar hep onlar oldu. maddi manevi bizi bitirdiler bosanmanin esiginden döndük. senelerce eltime hizmetcilik yaptim. evin de elimin degmedigi yer yoktu. ilk cocugumu bile benden soguttular. zorla kendilerin de yatiriyorlardi. cocugum bana anne bile demiyyodu düsünün.

isteme gününde gitmesine birkaç saat kala uyku ilacı içir kocana...gerisi kolay zaten

her şekilde haklısın.
ama bence gurur yapma. onlar gururunda gelmedi demezler.
kocanla aranda halen ailesi yüzünden sorunlar yaşadığınızı ve kapris yaptığın için gelmediğini düşünürler.
üstelik kocan sen istememene rağmen gittiği için sinirden çatladığını düşünecekler.
tam istedikleri tablo.
güzelce hazırlan giyin saüslen gir kocanın koluna git.
orda da elini bişeye sürme. baş misafir gibi otur. olabildiğin kadar keyifli ol.
o zaman onlar sinir olsunlar.

Tabi kardeşini arayacak ataerkil toplum bana daha beterini yaptılar kızım hastalandığında sadece eşimi arayıp sordular hanımları beni aramadılar bu hep böyle

ben de rouges e kesinlikle katılıyorum. sadece eşini bile çağırsalar senin de dediğin gibi sen ve ya eşin yok siz varsınız. o yüzden kesinlikle yalnız bırakma eşini. tak takıştır sür sürüştür, gir kocanın koluna git oraya. sen eşinle mutluluğunu göster onlar çatlasın

icimde ki hislerden birini yazmissin. onlarin düsüncelerini de tanimis kadar tahmin etmissin. evet tek yollarsam istediklerini vermis olucam. ama benim lanet olasi bi huyum var. politikanin p sini yapamam. yani cok istiyorum da yapamiyorum. hani bisey varken yokmus gibi davranmak. bu isler kurnazlik isi aslin da. oda ben de yok yani esim dese ki sen gitmiyosan ben de gitmem bütün hersey sütliman olcak aslin da. onu da kessen demez..

canım bulunduğun durumu çok iyi biliyorum.aynı şeyleri ben de yaşadım.belki daha fazlasını yaşadım.kaynımla benim aramda da sorun yaşanmıştı.çok büyük terbiyesizlik yapmıştı.kaynımın düğünü olacaktı.tabi ben çağrılmayacaktım o düğüne sadece eşim gidecekti.karışmaya da hakkım yoktu sonuçta kardeşi.ben hep dua ettim allaha.allahım bana öyle bir günü yaşatma diye.neyse kına günü geldi çattı.eşimi annesi aramış çok laflar etmiş.lanet okumuş,çocuğumuz çok hastaydı o aralar ona ilenmiş.ve daha da ağır şeyler söylemiş.kardeşiyle de bişyeler olmuş ama hala daha bilmem neler olduğunu.eşim beni aradı ve birden bire gitmeyeceğim dedi. 2 yıldır küsler kardeşiyle.senin de canın yandıysa dua et hep.mazlumun duası geçiyor

Tabi kardeşini arayacak ataerkil toplum bana daha beterini yaptılar kızım hastalandığında sadece eşimi arayıp sordular hanımları beni aramadılar bu hep böyle

bizim aile disarda ne kadar ataerkil görünse de aslin da kumanda kadinlarin elindedir. yani bizimkiler de kadinlar saltanati hüküm sürer. islerine gelmeyen yerlerde ya da tenezzül etmedigi diyim kocalar piyasaya sürülür. ama ben bunu hic yapamadim. hep kendimi attim ortaya herkesin kocasi yapmis oldu. kendisi safdisi kaldi. ben de de tam tersi. iki yüzlülükten nefret ediyorum. kendi düsüncelerinle yika kocanin beynini o kötü olsun sen disardan olanlari seyret.

haklisin canim ben Allahin adalatine cok inanirim. hani mevlanin bi sözü varya " hak sana dikeni yolladimi sevin yakin da gülünü de yolliycaktir" diye. su hayatta kimseye beddua etmedim. ya Rabbi sen görüyosun halimi sana havale ediyorum dedim. o kadar mucize gördüm ki ayi ikiye yarmadim ölüleri de diriltmedim ama kim benim canimi yaktiysa kat kat mislini gördüm. benim eltim konu komsunun yanin da esim icin ben olsam Meloneyi bosarim diyordu ben yeni evliyken. tabi hic bisey bilmiyordum ben o zaman yemek ev isi vs vs ondan kadinmi olur felan fesmekan. Allah öyle bi Allah ki ama ben gene cok üzülüyorum tabii ama oglunun biri ayriliyor. sebebi de bu ev isi yemek yapamamasi. yani bi cok seyler gene Allah kimsenin yuvasini yikmasin. ben cok üzülüyorum ama ben hep söyle derdim benim gözyaslarim hic dinmiyecekmi Allahim ben ne yapayim elimden hic bisey gelmiyor. insanlarin agzi torba degil ki büzesin. aglayan da senin kulun aglatan da sen bilirsin senden gelene raziyim derdim. o zaman ki cahilligimle ki ben cok kücük yas da evlendim. gene de cok üzülüyorum ama ogluna ohh iyi oldu bana yapti kendisi de buldu diyemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…