Bana akıl verin..

Asmin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
7.771
210
163
kızlar bana akıl verin lütfen..
ben yapı olarak çok sinirliyim.. çocukken olmuş bu yeni taşındığımız yere uyum sağlayamamamışım ve aşırı sinirli bir çocuk olarak büyümüşüm.
sevgilim ise çok sakin bi adam. heyo ne güzel diyecekseniz biliyorum, ama aslında hüç güzel değil bir yandan.
annesi ve kız kardesi benim gibi sinirli yapıda insanlar ve sevgilim kadınların sinirli olmasından nefret edıyor. tamamen nefret edıyor hem de.
benim sinirli olmamı algılayamıyor. sinirli olduğumda daha da beter üstüme geliyor ve aslında onu da anlıyorum çnkü benim ona snirlenmeme çok güceniyor.
ama bir yandan da haksız buluyorum çünkü insan sevdiğini olduğu gbi kabullenmesi lazım değil mi yani sevgi bunu gerektirmez mı?
yani evet sinirliyim onun için de bunu olabildiğince frenlemeye çalışıyorum ama o bunu anlayamıyor anlamıyor.
bana akıl verin.. bu konuda onunla çok konuştum, tamam da sevdiğim ben seni sinirlendirecek ne yapıyorum ki sen boşuna sinirleniyorsun ben de buna kızıyorum diyor. ama oyle hissediyorum kı bana kızdığı zaman davranışlarından benden uzaklaşıyor soğuyor yani..
sinirlenmeyin demeyin bu çok zor inanın.. onunla konuşup bunu ona kabullendirmem de çok zor.. ama ne yapcağımı şaşırdım ben de..

sinirlilik bir karakter yapısı istesende kolay kolay değişemiyosun
bu konuda sana hak veriyorum
insanın elinde değil..
ama ilişkinin yürümesi için bir tarafın alttan alması şart
sen sinirli o da sen sinirliyken dahada agresif oluyorsa birbirinizi yıpratırsınız
birinizin mutlaka bunu frenlemesi lazım ki olay birazcık yatışsın
ama zamanla düzelecek bunlar
ne kadar zamandır sevgilisiniz bilmiyorum ama yıllandıkça alışır ve kabullenirsiniz
sevgi her şeyin üstesinden geliyor
bir bakmışsın sende süt dökmüş kedi oluvermişsin :))
hiç belli olmaz bu işler

ben çok sinirlendiğimde içimden sayabildiğim kadar sayı sayıyorum o sırada tutmuş oluyorum kendimi.
denemişsindir bunu ama gerçi.

canım 2 bucuk senelık ılıskımız onun evvelınde de 1 sene arkadaslıgımız var yanı aslında bırbırımızın huyunu bılıyoruz
ama sorun su kı o benım sınırlı yapımın degısmesı ıcın ugrasıyor ve ben de ugrasıyorum zaten saglıgıma zarar en basta bunu bılıyorum
ama gel gor kı arada patlamalar yasıyorum hanı tartısmayalım dıye uzaklasayım dıyorum buna hıc musade etmıyor
sorunsuz bır ılıskımız var aslında ve hanı o yapı olarak sınırlı olmadıgı ıcın bunca zamandır en fazla 2-3 kez sınırlendıgını gordugum ıcın benı anlayamıyor ve bunun kolayca degısıtırılebılecek bırsey oldugunu dusunuyorç,.
evdekıler bıle bana jandarma der yanı yapım bu. tamam kendımı frenlıyorum ama bu sefer de bu kısı ben olmuyorum kı.
aynı evın ıcerısıne gırdıgımızde kendımı frenleyemedıgım cok fazla olay olması muhtemel. o zaman benden daha beter soguyacak.
bunu ona anlatmanın bır yolunu bulamıyorum malesef.

tamam da sevdiğim ben seni sinirlendirecek ne yapıyorum ki sen boşuna sinirleniyorsun ben de buna kızıyorum diyor.

sık sık duydugum cumle yasadıklarımın etkısıyle çogunlukla sınırlı bır ınsanım cabuk parlarım .. sevgılımede bunu yapıyrm ve pısman oluyorum sonra cunku oda sakın rahat bır adam ...

sınırlendıgınde nefes al derın derın ... :1hug:

dıyebılcegım bu cnm ya uumarım guzel yorumlar cıkarda bende yararlanırım :uhm:

ben çok sinirlendiğimde içimden sayabildiğim kadar sayı sayıyorum o sırada tutmuş oluyorum kendimi.
denemişsindir bunu ama gerçi.
dun gece tartıstık zaten en az yarım saatten fazla tuttum kendımı en sonunda da uzaklasmak ıstedım sonra tartıstık yanı konustuk rahatsız oldugum seyı soyledım sinirlerim bozuk üstüme gelme dedim. ama bunu anlayamıor.
yanı ona göre bir sorun hemen çözülmeli beklendiğinde tadımız kaçar.
dün gece yatarken bile ki artık sabah 4 e gelıyordu saat, sakinleşmemiştim.
bugun de ruh gibiyim.
benden bu huyumun değişmesini bekliyor tamam eyvallah ama bu sefer de beni olduğum gibi kabullenmek sevmek bu işin neresinde kalıyor?

sevgilinin işi zor. keşke sinirini kontrol edebilsen. bende ani sinirlenmeler ,yaşarım. senin kadar değilse bile... ama kontrol etmeyi öğrendim. öfke geldiği an sakin ol diyorum kendi kendime..zorlanıyorum ama başarıyorum. çok azdır kendini tutamadığım anlar...
bu senin kendinle ilgili bir savaşın olacak.. kendi kendini telkinle bu huyunu asgariyeye indireceksin. zorlanacaksın ama yapmak zorundasın.
bak sevgilin değil,çevrendeki hiç bir insan buna katlanamaz..yapamıyorsan,
bir uzmandan, psikologtan yardım iste. öfkeni nasıl kontrol edebileceğinin konusunda sana yardım etsin..

ya zaten sınırlenınce karsımdakıne bagırıp cagırmıyorum kı rahatsız oldgum seyı anlatmaya cabalıyorum
ama bu sefer karsımdakı damarıma basıyor.
tamam sinirliyim ama kendimi kaybettiğimi sanmıyorum yani dizginlemeye çalışıyorum kendi içimde.
ve malesef ki karşımdaki insan sinirlendiğimde sinirlenen kişiden uzak durması gerektiğini sorunları sakin zamanda konuşulması gerektiğini anlayamıyor.
sinirli olmak hoş birşey deil elbette ama hani içinden gelen o öfke varya onu tutmak o kadar zor ki.
ve ne yazıkki en çok da sevdiklerime karşı böyleyim yani sevmediğim birini umursamam bile ama sevdiğim kişilerden anlayış beklerim.
sanırım bunu beklememem gerek..
saol okypete cim yorumun için..

Bizde aynen böyle bir çiftiz. Ben inanılmaz sinirli, sabırsız, agresif bir insanım. Sevgilim de bir o kadar rahat ve sakin...

O da beni artık çok iyi tanıyor bazen kavga ediyoruz ve ben yine patlıyorum ama o sakince dinliyor. Ben konuşuyorum konuşuyorum konu kapanıyor. kaydirigubbakcemile3

Neden bana cevap vermiyorsun dediğimde eğer ben de aynısını yapsam, biz bir çift olamayız seni idare etmek zorundayım diyor.

Sağ olsun bu konuda beni çok iyi idare ediyor, ona minnettarım...

Burada iş sevgiline düşüyor. Eğer ki sen kendini değiştiremiyorsan o seni idare edebilmeli...

Bizde aynen böyle bir çiftiz. Ben inanılmaz sinirli, sabırsız, agresif bir insanım. Sevgilim de bir o kadar rahat ve sakin...

O da beni artık çok iyi tanıyor bazen kavga ediyoruz ve ben yine patlıyorum ama o sakince dinliyor. Ben konuşuyorum konuşuyorum konu kapanıyor. kaydirigubbakcemile3

Neden bana cevap vermiyorsun dediğimde eğer ben de aynısını yapsam, biz bir çift olamayız seni idare etmek zorundayım diyor.

Sağ olsun bu konuda beni çok iyi idare ediyor, ona minnettarım...

Burada iş sevgiline düşüyor. Eğer ki sen kendini değiştiremiyorsan o seni idare edebilmeli...

ıste ben de boyle dusunuyorum ama sanırım bu beklenti fazla geliyor.

ben yapı olarak sakin bir insanım ama kardeşlerim çok çabuk sinirlenir.
yazdıklarında onları gördüm. ikisi de dünya iyisidir ama sinirlendiklerinde çok kırıcı olurlar... aile içinde ve duygusal ilişkilerinde böyleler, arkadaş ya da iş yaşantısında uyumludurlar.:sm_confused:

sevgilinin alttan alması gerektiğini söylemişsin canım ama ben yapamazdım bunu. ne kadar seversem seveyim, agresif insanlar beni soğutur. devamlı alttan alan taraf olmak istemem.
bu benim fikrim tabii. eşim de benle aynı düşünüyor sanırım, öyle alttan alan biri değildir çünkü. tartışmalar, gürültüler bizi yorar. arada biz de tartışırız ama öyle şiddetli geçmezler.

ama şöyle bir gerçek de var. sebepler ne olursa olsun, çevremde sinirini kontrol edemeyen çok sayıda kız var. bayanların çoğu sinirlerini, sevgili ya da eşlerden çıkarıyor.
erkekler de alttan alıyor genelde, dayanamayan bir süre sonra ilişkisini noktalıyor zaten.

sinirinin mutlaka bir sebebi vardır. etkenleri ortadan kaldırmaya bak bence. kendin baş edemiyorsan bir psikoloğa git.
öncelikle kendin için, iç huzurun için bu gerekli.
stresin davetiye çıkardığı bir sürü rahatsızlık olduğunu da unutma.

sinirlrnmr olayına karşı tarafın anlayış göstermesini bekleyemezsin.aynı şekilde o sinirlense sen anlayış gösterebilirmisin.olzbildiği kadar çözümlemeye çalışgerekirse profesyonel yardım al.çümkü aynı evin içinde dahada zorlanırsınız

Seven olduğu gibi kabul eder ama senin durumun normal değil ki anladığım kadarıyla.. Kendinede hemen ben öyleyim değişemem diye bir kabuk oluşturmaya çalışma lütfen. Herkes her zaman değişebilir istediği müddetçe. Karşındakini her zaman huzursuz edersen, saçma nedenlerden tartışma çıkmasına yol açarsan bu sevgiyide bitirir, insanları uzaklaştırır etrafından, her zaman yanlız kalmaya mahkum olursun. Ben sinirliyim beni böyle kabul etmeli birisi dersen hiç kimse seni kabul etmez, bence bir piskologa gerekirse bir pisikatriste git. Belirli ilaç tedavileri desteğinde bu problemden kurtulacağını düşünüyorum. Aksi taktirde hem kendine hemde başkalarına hayatı zindan etmekten başka birşey yapmış olmazsın, ve bir yerden sonra karşındaki insanların tahamül seviyesini aşmış olursun. Herkes her zaman tolerans gösteremez. İşallah en kısa zamanda bir çözüm bulursun rahatsızlığına..

bambusı
guatr ve benzerı rahatsızlıklarda sinirlenmeye karşı kolaylık olduğunu duydum en kısa zamanda bunun ölçümünü yaptırmayı planlıyorum..
onun haricinde dediklerinin hepsinde de haklısın. derdim yalnız kalmak felan değil ya da sürekli alttan alınması değil evet böyleyim evet bndan ben de hoşlanmıyorm sinirli kadınlardan ben de haz etmem ama nasıl düzeltebileceğimi bilmiyorum. yardım almayı düşünmeliyim belki cidden..
emcan ve Vengeance,
zaten benim derdim de ondaki sevgiyi bitirmek bu davranışımla. biz bundan başka hiçbir konuda hemen hemen tartışmıyoruz zaten. yani hatta onun deyimiyle bunu aşşak süper olcaz. evet biliyorum ve zaten ben de bunun için çok çaba gösteriyorum kendımı çok frenliyorum ama netice olarak huyumu da biliyorum sinirlendim mi yanlış şeyler yapabilirim yalnız kalmak istiyorum bu yuzden. olduğu gibi kabullenmek konusunda halen kafam karışık. olmadığım birşey olmamın beklenmesinden haz etmiyorum bu çok net.

canım istersen bi doktora git..o sana kendini kontrol edebilmeyi öğretecektir..onun dışında yeşilçay fln iç tadına dayanabilirsen sakinleştirir..sevgilinde bundan hışlanmıyor olsa bile biraz alttan alsın.hatta beraber gidin doktora daha da iyi olur..bunun pek çok nedeni olabilir dedikleri gibi guatr fln..
inş rahatlarsın çözülür sorunun..:teselli:

canım istersen bi doktora git..o sana kendini kontrol edebilmeyi öğretecektir..onun dışında yeşilçay fln iç tadına dayanabilirsen sakinleştirir..sevgilinde bundan hışlanmıyor olsa bile biraz alttan alsın.hatta beraber gidin doktora daha da iyi olur..bunun pek çok nedeni olabilir dedikleri gibi guatr fln..
inş rahatlarsın çözülür sorunun..:teselli:

doktor konusunda herkes hem fıkır sanırım..:sinifsinif:
ben nedense kendimi çok normal görüyorum yani tamam sinirliyim biraz ama tüm güzellikleri örtmez ki bu demi? kendimi kandırıyorum sanırım...
yeşilçay akşamları denicem tadını severim zaten..
o zaten birlikte gitmeyi teklif ediyor da ben sıcak bakamıyorum.. gitmeliyiz belki de.. sagol çok..

bambusı
guatr ve benzerı rahatsızlıklarda sinirlenmeye karşı kolaylık olduğunu duydum en kısa zamanda bunun ölçümünü yaptırmayı planlıyorum..
onun haricinde dediklerinin hepsinde de haklısın. derdim yalnız kalmak felan değil ya da sürekli alttan alınması değil evet böyleyim evet bndan ben de hoşlanmıyorm sinirli kadınlardan ben de haz etmem ama nasıl düzeltebileceğimi bilmiyorum. yardım almayı düşünmeliyim belki cidden..
emcan ve Vengeance,
zaten benim derdim de ondaki sevgiyi bitirmek bu davranışımla. biz bundan başka hiçbir konuda hemen hemen tartışmıyoruz zaten. yani hatta onun deyimiyle bunu aşşak süper olcaz. evet biliyorum ve zaten ben de bunun için çok çaba gösteriyorum kendımı çok frenliyorum ama netice olarak huyumu da biliyorum sinirlendim mi yanlış şeyler yapabilirim yalnız kalmak istiyorum bu yuzden. olduğu gibi kabullenmek konusunda halen kafam karışık. olmadığım birşey olmamın beklenmesinden haz etmiyorum bu çok net.

belki gerçek olduğun kişi gibi değilsin şuan,olmadığın birinin yaptıklarını yapıyorsun birde bu açıdan bakman gerek bence sengözlerimebaksanab

işallah en kısa zamanda çözümlenir. Ama bunun çözümüde yanlız kalmak olmayacaktır. Bu yanlızlık nereye kadar olur?. :1no2:

ben nedense kendimi çok normal görüyorum yani tamam sinirliyim biraz ama tüm güzellikleri örtmez ki bu demi? kendimi kandırıyorum sanırım...
o zaten birlikte gitmeyi teklif ediyor da ben sıcak bakamıyorum.. gitmeliyiz belki de.. sagol çok..

doktor konusu olumsuz birşey olarak algılama, nasıl ki belirli rahatsızlıklar duyduğunda yaralandığında, sağlık sorunları yaşadığında doktora gidiyorsun bunuda öyle düşün. Hem belki problem piskolojik değil, beyin fonksyonlarıyla ilgi bir makale okumuştum, elektromanyetik alanların beyine ve davranışlara etkisiyle ilgili. Eğer öyle birşeyse nöroterapide önerebilir doktorun. :ecrin_bebek:

Son düzenleme:
belki gerçek olduğun kişi gibi değilsin şuan,olmadığın birinin yaptıklarını yapıyorsun birde bu açıdan bakman gerek bence sengözlerimebaksanab

işallah en kısa zamanda çözümlenir. Ama bunun çözümüde yanlız kalmak olmayacaktır. Bu yanlızlık nereye kadar olur?. :1no2:

Sevgılım oldugundan suphelenmeye basladım onun gıbı konusuyorsun..:jeyyar:
Demek kı aklın yolu bir bu kadar kişi çok fazla diyorsa buna hakkaten fazldır. ben fazla değil dememle olmuyor.
amacım karşımdakinin hayatını zehretmek değil o yuzden de çözüm bulmak istiyorum.
olmadığım kişi gibi davranma konusunda da bilmiyorum, ya buysam ve sevgilim kafasında olmadığım kişiyi çizmişsse? asıl beni endişelendiren de bu.

bizde aynı siz gibi bir çiftiz ..
14 yıldır evliyiz ,evlilik için ilk adımı atmadan önce ona kendimi anlatmıştım bilerek sevdi istedi..
bazen üzülüyorum aslında ona diyorum ki sıkılmıyormusun benden ,eşimde diyorki yoo ben seni böyle sevdim şimdi değişsen yeni sene alışamam kaydirigubbakcemile3
hatta bazen benm bile anlıyamadığım bir sakinlik geldinde üzerime ,
eşim çok korkuyor hemen bir terslik filanmı var diye telaşanıyor :roflol:
kısacası demek istedğim aşk karşılıklı tarafların birbirlerinin karakterlerini değiştirmesi değildir sadece yapılması gereken iyi tanımak ve karşılıklı idareci olmak ,bu şekilde denge bozulmadan ilişkiler uzun ömürlü yaşanabilir yerimseniben
sevgiler.. a.s.

yok cnm yok yeşil çaymış ,psikologmuş,pskiyatrmış bunlar hikaye :1closedeyes:
can çıkar huy çıkmaz demişler sinirlilik bir karakter meselesidir ..
kendine zararı olduğunu düşünüyorsan bilemem ama yok yakınındakiler için kendimi değiştircem aldığım ilaçlarla uyuşuk gezicem bırakınca daha beteri olucam dersen dr. a
gidebilirsin :delphin:

Back
X