• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana akıl verin..

Sevgılım oldugundan suphelenmeye basladım onun gıbı konusuyorsun..:jeyyar:
Demek kı aklın yolu bir bu kadar kişi çok fazla diyorsa buna hakkaten fazldır. ben fazla değil dememle olmuyor.
amacım karşımdakinin hayatını zehretmek değil o yuzden de çözüm bulmak istiyorum.
olmadığım kişi gibi davranma konusunda da bilmiyorum, ya buysam ve sevgilim kafasında olmadığım kişiyi çizmişsse? asıl beni endişelendiren de bu.

belkide diğer ihtimal sevgilin seni ikna edebilmek için farklı hesaplar açtı ve farklı kullanıcı adlarından sana benzer cevaplar yazdı :asigim:

amacın elbetteki karşındakilere hayatı zindan etmek değil, ama düşünsene insanlar en ufak şeyde bile alınıp kırılırken hep benzer olumsuz bir tavır sergilemek nasıl sonuçlar doğurur orta ve uzun vadede? Olduğun kişi olup olmadığını belirleyecek bir çok faktör ve etken var, sadace buna bakılar birşey söylenemez, ama bu tip sürerlilik göstreren bir durumun ilişkiyi yıpratıcı etkisi olduğunu kimse inkar edemez. Bence sen sevgilinin kafasında çizdiği kişisin, ve bu da onu fark etmişki hala bir beraberliğiniz var, ve seni gerçekte olduğun haline geri getirmek için çabalıyor. Belki zaman alacak ama sonuçta güzel olacak. :asigim:

bende eskiden çok sinirliydim aşırı siniriliydim ama şimdi kedi gibiyim değişmek zorundaydım hem kendimi hem de onu üzüyordum hele ki bide reflü vardı her gece mide ağrısı fenaydı
karşılıklı fedakarlıklar olmak zorunda sende değişmek için çabalıycaksın fazla zor olmuyor insan alışıyor :)

şimdi diyebilirsin çok sert konuşuyorsun ama söylemek zorundayım; madem değişmem değişemem diyorsun, yollarınızı ayırmalısınız. ömrunuzun sonuna kadar yanyana olmak için sadece sevmek yetmez, iş mantığa gelince bir çetere tutulur. istediğim özellıkler diye maddelenır ve en önemlı konuda taviz verılmez. senın sevgılın demek ki yıllardır ailesınden çok çekmiş, sakın ve dıngın huzurlu bır hayat ıstıyor senden. sen de dıyorsun kı ben degışemem bunu ona veremem, o zaman yollarınızı ayıracaksınız. o sakın sen sınırlı bır hayat ıstıyorsanız bu zıt ıkı kutupla olmaz. orta yolu bulabılırsenız olur ama degışmem dıyorsan yazık etme çocuga canım.

sinirli olmak kötü bir huydur, benı böyle kabul etsın diyebılecegın, arkasında durabılılecegın bır huy degıl. şişmansındır,zayıfındır,güçsüzsundur,sessizdir, çatlaksındır,duygusalsındır dersın kı; benı böyle kabul etsın.ama sinir huyunu degıştırebılırsınız, bu arkasında durabılecegın,savunabılecegın bır huy degıl. gereksiz ömür törpüsü, huzursuz bır hayat vaad edıyorsunuz ona.

yeni geldim bu saatte dahi cevaplarinizi merak ettigim icin actim okudum.
oncelikle yengecburcu evliligine ve esinin sabrina hayran kaldim. hayalimdeki boyle bisey diyebilirim.. ama ne yazik ki hayat her istedigini vermiyor. baskalari icin degismek ilac almak konusunda ise hakli tarafin var. ancak bu ona zararimdan cok kendime de zararim olan birsey. reflu migren vs. gibi hastaliklara davetiye en basta ki ben de hepsi de mevcut.
benim ondan beklentim bana karsi anlayisli olmasi.. ama gulkurusunun da dikkati cektigi ve cok dogru olan bir nokta var ki evet o annesinden kardesinden bu konuda cok cekmis ve asla boyle bir hayat istemiyor. isteeemiiiyooor. yani adama zorla gidip beni bu halimle sev diyecek halim yok, benimki de boyle bir adam hicbirseyime takilmaz ama sinirlenmeme delirir.
ancak gulkurusu, yollarinizi ayirin demissin ya o is oyle kolay degil. yani bi sinirliyim diye ben sevgilimle yolumu ayirmam. ha o ayirmak isterse saygi duyarim amenna kimseye zorla gel sevgilim ol demiyoruz. ben zaten kendi icimde bunun mucadelesini veriyorum her gun patlayan kavgalar cikaran bir insan da degilim. diyebilirim ki bu yazin basindan beri ilk kez bu kadar delirdim hatta ki kendi halimden ben bile korktum. dahasi sinirlendigim icin karsimdaki insana hayati dar eden biri de degilim. tek istedigim yatisana kadar yalniz kalmak ve sakinlesince aramizdaki meseleyi halletmek. ama malesef sevdigim sinirlenmemi olagan karsilamadigi icin - cunku ona gore sinirlenmek cok olagandisi durumlarda gerceklesen bir olaydir- hemen halledilmesi gereken bir konu oldugunu dusunuyor. bu dusuncesinde onun bakis acisina gore hal verebilirim zaten, ama ortada karsi tarafin cizdigi bir sinir var.
diyorum beni yalniz birak sinirli iken ustume gelme.. ama iste o da yapi olarak bir sorun olunca beni yalniz birakmak istemiyor.
tum sorun bana kalirsa burda basliyor. ona gore ise sinirlenmesem aslinda super bi ciftiz.

canım sanırım senın sınırin aşılabilir bir sinir. o zaman öfke kontrolu için uzmana gideceksın. ve bu sorundan kurtulacaksın. başka çaren yok. dıyorsun ki; bi sinirliyim diye ayrılamam, o kadar basit degıl bu sinir meselesi. benim babam çok sinirlidir, biz çok çektik babamdan. bir gün evde ağzımızın tadı olmadı, bir gün arabayla gezmeye çıkıp gülerek eve dönmedik, trafıkte linç yaratır benım babam. akrabalar babamı fenerbahçeli diye kızdırır en sonunda kavga çıkar, ortam gerılır, ağlayarak eve dönülür. babam da dunya ıyısı bir ınsandır ama gelgelelım cok sinirli. yani heran bır tatsızlık çıkacak dıye hiç huzurumuz olmaz ve sureklı alttan alan taraf oluruz biz.

senın kendını degıştırmen lazım, zaten hatanı kabul etmek değişmenın yarısıdır, sen yarıyolu almışsın. ben değişecegıne ınanıyorum. kendıne, gelecek guzel gunlerıne, senı seven bu adama bunu yapma tatlım. huzur çok guzel bır şey. şunu da unutma sadece kuyumcular bağırmaz, manavcı, tuccar hepsi bagırır, malı ucuz ınsan bagırır, malının kıymetını bılen adam bagırmaz, kendını parçalamaz,sakın ve guvenlıdır. sevgılerr

bu konuda hakli olabilirsin huzur konusunda yani.. o bana oldukca huzur veriyor su gibi sakin bir adam ne guzel diyorum her an ne olacak diye tedirgin degilim. ama bunlari onun da gormeye hakki var bu dogru.
ama isin su kisminda iste benim kafam karisik yani beni severken bu adam sigara ictigimi sinirli bi insan oldugumu sk sk depresyona girdigimi cok fazla problemim oldugunu biliyordu. once sigarayi biraktirdi bana, sonra depresyona girmemi engelledi. tamam super bir durum bu. problemlerimin cogunun problem olarak gormedi benim de oyle gormemi istemedi. boyle yaparsan hayatin kolaylasir dedi. sanirim sinir icin de aynisi gecerli daha az sinirli olursam daha az yipranirim dusuncesinde eminim iyiligimi dusunuyor. ama surekli bir degisim kaygisi icinde iken karsindaki insan bu dusunceden rahatsiz oluyor. bunu onunla konustum, bunlarin hepsini sen kendi isteginde yaptin ben kendimi yirtsam istemesen zaten degistiremezdin diyor.
ama bilemiyorm. Vengeance in dedigi gibi aslinda belki oldugum kisi bu negatif kisi degil.. o benim aslimi mi bulduruyor?
nerden biliyor aslimi? belki aslim bu?..
kafam karisik iste.

bu arada benim babam abimde cok sinirli insanlardir.. yani evet aile icinde cok rahatsiz edici bir durum biz de cektik bundan.. ama babamiz canimiz abimiz dedik ille degisin demedik. yani ne bileyim benim aklima gelmez karsimdakini degistirmek neyse odur hoslanmadigim huylari vardir soylerim ama o istedigini yapar. bu konuda israrci olunmasi normal mi?

Son düzenleme:
canım ınanki babamı değiştirmenın bır yolu olsa çoktan değişmesı ıçın baskı kurmuştuk ama yok, çunku o senın gıbı hatasını kabul etmıyor, siz benı sınırlı yaptınız dıyor. ben geçmışte çok kıskançtım ama eşim çok mücadele verdı bu huyumla, degıştım,tedavı gördum,kabullendım,üzüldüm,yıprandım ama artık mutluyum, iyi ki savaş vermış,üstune yatmamışız bu problemın. yoksa şimdıye boşanırdık. ılışkılerı başta sevgı kurtarıyor,evlenınce alışkanlık eklenıyor, tutku azalıyor ve hatalar daha çok göze batıyor, duzelmesem olmazdı,yurumezdı. sevgılını çok takdır ettım, ayakları yere basan bırı bence, senınle cıddı duşunmese,sevmese bu kadar ugraşmazdı. gezeyım tozayım tadımız kaçmasın derdı. çok sanslısın, biraz çaba gösterırsen herşey daha guzel olacak. ben böyleyım deme sakın bu en buyuk hata olur. ınsan kötu huylarını sahıplenmemelı, bu sana kaybettırır.

eşim hep derdı, kır şu çemberını, sana laf sokmuyorum, sen kötusun ben ıyıyım demıyorum, kavga için söylemıyorum ne olur degış derdı, o zaman o konuştukça ruhum sıkılırdı, gunumuz boşa gıttı yıne tartıştık, hep sorun arıyorsun canımı sıkıyorsun derdım. ama onu anladıgım gun değiştim. o gunden berı kendımı ıyı ıfade edıyorum ve ıyı hıssedıyorum. sen ıstedın ben degıştım degıl, ben gördüm değiştim diorum. kımse kımsenın zoruyla değişemez, fark etmen lazım bence etmışsın.

iste zaten bu konuyu acmamin nedeni buydu.
o bana sinirlerine hakim olamiyorsun dediginde sinirden daha beter delirdim ben. ancak simdi sizinle konusunca durumun normal ustunde bir durum oldugun kabul edebiliyorum hak verebiliyorum ona. dusunmekten nasil bir yol izleycegimi belirlemeye calismaktan inanin basim catliyor. cok sukur aramiz iyi konusuyoruz birsey yok gibi. zaten oyle uzun sure kus kalmayiz ama fikirlerimi ona da anlatmam lazim. zaten sinirli olmaktan kim memnun olur ki? sert bi insanim biraz belki bunun da etkisi var bilemiyorum.
dunden beri iki yerle gorustum, ikisi de ofkenin mutluluk nese gibi normal bir durum oldugunu ancak uzun sure devam etmesi ve hastaliklara neden olmasi durumunda kontrol etmekte zorlanildigini soylediler.
su an icin yardim alabilecek maddi gucum malesef ki yok. ama en azindan buna niyetim oldugunu ona bildirmem iyi olacak tabiki.
yine de tabi ki kimse ailen gibi olmuyor demek ki.. insan boyle birsey beklemiyor yani daha dogrusu karsisindaki insanin sevdiginin her kosulda yaninda olmasini bekliyor.
bu bende bir takim korkular da olusturmadi desem yalan olur. ilerde bir gun baska nedenlerden dolayi yanimda olamayacak mi demeye basladim..
bu da ayri bir konu tabiki..

zaten o her koşulda senın yanında olacaktır ama sadece bu huyunu değiştirmen için söylemiştir. bak sakinleş çok sakinleş bir daha bir daha düşün...aslında bunu kendın için yapman gerektiğini anlayacaksın tatlım.öpuyorum seni

sagol canim..
sevgilimle uzun uzun konustuk kafamdakiler sordum ona da..
yardim alma konusunda karar verdik..
o da sinirlendigimde cok ustume gelmeyecek artik sakinlesene kadar yalniz birakicak en azindan.
bakalim umarim daha guzel olur hersey..

konuyu sabirla okuyup cevap veren herkese tesekkur ederim.

opuyorumnanaktan öpüuorum seni tatlım. uzlaşmanıza sevındım kaydirigubbakcemile5

Back
X