Bana akil verin.

Şu bir gerçek ki bir kaç hafta uyum sorunu yaşayacak hemde fazlasıyla. Onun bu sorununu birlikte çözmeniz daha iyi olur. Gerekirse ögretmeniyle görüşün arkadaşlarıyla kaynaşmasına yardımcı olur. Çocuklar işaret diliylede gayet iyi anlaşırlar. Eşimin işinden dolayı çok memleket gezdigimiz için azıcık tecrübem var. He diyebilirsin Türkiye içi ne fark edecek oğlum anasınıfına urfanın bir köyünde gitti. Ve çocuklardan tek türkçe bilen yoktu senin durumundan farklı değildi yani ama oğlum hemen Kaynaştı. Onlar bir şekilde anlaşırlar içini ferah tut. Gerekirse gitmeden biraz kurs alsın en azından bazı kelimelere kulağı alışık olur. Daha yaşı küçük kavrar hemen

Gideceği okul göçmen çocukları ağırlıklı ise hiç zorlanmayacak çünkü diğer çocuklar da çok hakim değil dile.Hep birlikte öğreniyorlar.Ben de yurtdışındayım.Evde tr konuşuyoruz.Bebeğim küçük ama tanıdıklardan biliyorum,çocuklar hemen öğreniyor.Şaşar da kalırsınız.Çocuğunuzun yaşına göre nasıl dil okulları tr de?Hiç bilmedğimden soruyorum boşa para vermeyin bence ,basit şeyleri siz öğretin(renkler,sayılar,alfabe,çocuk şarkıları).Okulda tanıdık gelir duyduğunda.Gideceğiniz yerde tanıdığınız varsa okulda söylenen şarkıları öğrenin ondan.Gitmeden çocukla birlikte oyun eşliğinde öğretirsiniz.Kolaylık olur öyle.

Ben 4 yaşındayken biz Fransa'ya taşınmıştık. Hiç uyum sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum; 1 sene kadar bir sürede o kadar iyi öğrenmiştim ki Fransızca'yı, anneme çevirmenlik yapıyordum.

O yaşta alışkanlıklar kolay unutuluyor.

Eşimin doktora arastirmasi nedeniyle evliligimin ilk 1 senesi abd boston da geçti. Korkacak, kaygilanacak birsey yok.. çocuğun icin de kaygilanma. Eşimin arkadaşı vardi o da bizle ayni zamanda 1 senelegine gelmişti, 5 yaşında kizi vardi, 1 yıl kaldılar, döndüklerinde bir de ogullari vardi. Kadın 1 sene içinde ikinci çocuğu bile yaptı :) mesela o 5 yaşındaki kız kresr gidiyordu ve hicbir sorun yasamadilar.

bizimde 2-3 yıl içinde muradımız bu..açıkcası ben oğlum için hiç telaşlanmıyorum,kendi adıma daha çok tedirginim..
çocuklar çok daha çabuk adapte oluyo

Sizde yoksa size öğretecek dili emin olun,o yaştaki çocuklar sünger gibi hemen kapıyorlar,Güzel günler sizi bekliyor.Yeni hayatınızda mutlulukar.

Oglunuz icin hic endiselenmeyin.
Siz kendinizi dusunun; yas ilerledikce dil ogrenme yetisi kaybolur insanlarda.

Benim kardesim 4 yasindayken tasinmistik yurt disina. En cabuk o ogrendi. Bize okulda ogrendigi bi kelime soylerdi evde. Bizde : haha oyle bi kelime yokki cok kotu uyduruyon" diye gulerdik.
Sinirden aglardi tepinirdi ben dogru soyluyorum diye.
Sonra baktikki gercektende varmis o kelime ama bizim haberimiz yokmus.

3 ay sonra yurt disina tasinacagiz. Oglum var 5 yasinda. Amerikan okuluna gidicek. Cok korkularim var. Nasil olucak alisabilecekmi. Ingilizce ogrenebilecekmi .dusuekten kafayi yemek uzereyim nerdeyse...
Alıştırma yapmaya başlayın

çocuk çabuk alışır, ama endişeli bir anne görürse olmaz

şimdi de anaokuluna gidiyordur herhalde

orda da İngilizce var mı

varsa öğretmenden özel rica et

ona biraz övsün; tanıdığı kişiden duymak hoşuna gider

İngilizce kursu demişler göndereceğim demişsiniz

alışır tedirgin olmayın

bizim bir hocamız anlatırdı bundan 60 yıl kadar önce İsviçre ye gitmiş

oğlu hiç dil bilmez ilkokula başlamış öğleden sonra da dil kursuna gitmiş ve

dil biliyorum diye giden babasından da hızlı öğrenmiş

yine oğlumun anaokulunun müdürü de aynı şeyi anlatır

oğlu 3 yaşında Almanya ya gitmişler

o da çok hızlı öğrenmiş

bence akışına bırakın, nasıl olsa her şey düşündüğünüzden daha farklı gelişiyor. oraya gittiğinizde öncelikle bir Türk arkadaş edinin, alışmanıza yardımcı olacaktır.

çok küçük daha beyni bi yetişkininki gibi dolu değil merak etmeyin sizden önce o alışır oraya kolayca öğrenir herşeyi

Endiselenmeyin.. biz de tr den amerikaya geldik bundan 10 yil once, ben o zamanlar 14 yasindaydim.. buyuk cocuk oldugumdan hemen adapta olamadim ama kardesim 9 yasindaydi o benden daha cabuk alisti, arkadaslik kurdu..ingilizceyi de 1 yil icinde ful ogrendi
Sizin ufaklik daha kucuk, 5 yasinda..emin olun coook cabuk ayak uyuracak

Çocuğunuzu yanlız bırakmayın herzaman onun başarabildiğini gösterin kurs süresince ben Ankara'dan Almanya ya Almanya'dan Ankara'ya taşınan bir bayanım beni desteklemedikleri için çok çektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…