BANA ANCAK SİZ YARDIM EDEBİLİRSİNİZ :(

Bacım cebinizdeki 5.000 lira mı 50.000 lira mı?
Bu paraya hondayı satıpta ekleseniz gene 10 yıl borç öderisiniz BMW için.
En ucuz BMW nin fiyatı 120.000 civarıdao_Oo_O
Bu arada nişanı neden sizin aileniz yapmadı kız tarafı olarak?

Konuya son noktayı koyuyorum.
image.webp
Muhtemelen satacakları honda bu 98 model civic. 15-17 bin arası gider.
image.webp
Alacakları bmw de bu. 97 model 316i. Bunu da 18-20 bin arasında alabilirler.

5 milyarla borçsuz bi bu yapılabilir.

Nişanlın parayı zaten sizin için çekmiş. 5 lira 10 lira fark etmez..
Öncelikle şunu belirteyim ki; arabaya asla ama asla yatırım olmaz. Bence o seçeneği kafanızdan çıkarın. Hem düğün arifesinde boşu boşuna borç altına girersiniz, hem de arabanın binbir çeşit ıvır zıvır harcamaları da cabası olur.!
Durduk yere kendinize yeni bir masraf kapısı çıkarmayın.!
Parayı da bankaya yatırın düğün zamanına kadar, vadeli olarak.. hiç dokunmayın, az da olsa damlar.. 100 lira bile eklense o paraya kârdır.
Duvarına bir kitaplık, salona sehpa, abajur ya da mutfağına blender, masa filan .. işte bir eşyanı tamamlarsın.!
Düğünden sonra da birşeyler takılırsa onlarla arabanızı yeniler veya varsa borçlarınızı kapatır, yeni uygun bir kredi çekerek arabanızı alırsınız. En azından herşey olup-bitmiş ve tek yere borçlu olursunuz. Başka masraf düşünceniz de olmaz.!
Kv nin paradan haberi var madem.. ona da nişanlın "arkadaşıma acil lazımdı, borç verdim, düğünden önce verecekmiş" desin.. Sonuçta sizin geleceğiniz ve mutluluğunuz için bütün bunlar..
Ayrıca her ne kadar ikiniz de çalışıyor olsanız, ailelerin "doğurdum-büyüttüm-okuttum" diyerek kenara çekilmesi doğru değil.. Marifet de doğurmakta değil.! Sana ihtiyacı olduğunda, çocuğunun yanında olabiliyor musun?.. önemli olan bu..!
Sonuçta kimsesiz değilsiniz ki herşeyinizi kendiniz düşünüp, kendiniz yapasınız..
Hem ilerde çocuğunun "ailem hiçbir şey yapmadı" diyerek üzülecek olması, bir anne ya da babayı üzmez mi?
Küçük de olsa bir katkısı olsa kv nin fena mı olur yani?
Teşekkür ediyorum yorumunuz için...

Çok önemliyse araba alacağınıza evinize harcayın. Ayrıca 5 bin lira için araba değiştirilmez ruhsatı üstüne alma trafik sigortası derken bin lirası gidecek zaten. 100 liraya ihtiyacı olan adamın düğün vakti araba peşine düşmesi de ilginç. Ayranı yok içmeye....
Bnde fikir almak için yazdım buraya arabaya yatırım mı yoksa kenara atıp evlendikten sonra bi eksiğimizi almak için mi saklamalıyız diye maşallah demediğiniz kalmadı yani.

Bütün yorumları okuyamadım. Kayınvalide sizi yanında mı oturtmak istiyor? Yatak odası takımını size mi almış? Size yapılan kötülük tam olarak ne? Kendi parası ile kendine mobilya alması mı? Ailenin durumu iyi demişsiniz. İyi derken kenarda 20-30 bin paraları mı var? Nişanı kim yaptı? Nişan dışarda mıydı? Sizin ailenizin kullanılmasından bahsetmişsiniz (ailemi kullandırtmam diyerek) Nasıl bir kullanma oldu ki? Erkek tarafının tutumu tam olarak ne? Nişanlınız ne diyor bu konuda? O ailesi hakkında ne düşünüyor?
Evet kv yanında otjrtmak istiyor. evet bize sormadan bize alıyor. bana yapılan kötülük tam olarak laf sokmalar emri vakiler bizim eşyalarımız ortada yokkwn çocuklara yardımcı olalım demek yerine kendi rahatını düşünmesia. Destek olmaması. Söylediği laflara ben söylemedim özlem uydurmuş demesi. evet ailesinin durumu iyi kenarda paraları var. Nişanı biz yaptık yani kız taafı. nişan salonda oldu. şöyle bir kullanma oldu.adetler yönünden erkek tarafının üzerine ne düşüyorsa yapması gereken bizim adetimizde bu yok deyip kenara çekildi. Herşeyi annem yapmak zoru da kaldı. erkek taraının tutumu şu. Gerekirse cebimizden 5 kuruş çıkmadan evlendirelim düğün yapalım. Nişanlım da bana hak veriyor ailesinin tutumundan annesinin yaptıklarından oldukça rahatsız.

Bütün yorumları okudum öncelikle düğün masraflarına dahil olmamak için bahsi geçen arabayı almayı düşünmeniz hata üstelik zaten mevcutta bir araba varken bunu bir kenara bırakın çünkü öncelikle sizin için külfetli
Ailenin yardım etmesi olayına gelirsek yapsalar tabi ki güzel olur ama yapmazlarsa da onların kendi kararıdır müdahale edemezsin hem zorla yapılan hiç birşeyden hayır gelmez bugün olmasa yarın başınıza kakılır gerek yok elinizdeki parayı bankaya koyabilirsiniz altın alıp bir kenara koyabilirsiniz kimseye vermek zorunda değilsiniz bence buradaki en büyük sıkıntı kayınvalidenizin düğünde takılacak altınları almak istemesi işte bu hepsinden abes o yüzden azmedin kimseye tek kuruş harcatmayın ve düğünde takılan altınlarıda bütün masrafı biz yaptık borç bizim deyip siz alın sakın kimseye altın falan vermeyin ben bugüne kadar böyle saçma bir şey duymadım hakkında hayırlısı olsun inşallah eşinle bir ömür mutlu olursun canım:)
Ya zaten millete gösteriş olsun diye sahte takı taktı şu saatten sonra dışardan gelen altınları alsa da çok umrumda olmaz yani inanın ağız ddalaşına girmek istemiyorum onunla. Yorum yapan srkadaşlara bakarsak ben çok kötü niyetliyim ya bu değişmeyecek. O yüzden size de teşekkür ederim. Allah herkesi mutlu etsin tek beni değil.

İyi de kredi çekiliyor evleneceksiniz bir sürü masrafınız var o paradan 2 milyar zaten nişana harcanmış nişanı kız tarafı yapar sizin aileniz neden o zaman elini cebine atmadı? Bmv arabalar pahalı arabalar bunca borcunuz olacakken neden araba sevdasına düştünüz zaten arabanız varmış. O parayla ailesine de minnetiniz olmadan evinizi döşeseniz ihtiyaçlarınızı alanız daha iyi değil mi. Siz ya araba alalım ya kenarımızda dursun ailesi yapsın masrafları mantığınızdasınız ama yanlış bu. Ailesi de alsa belli ki borçları si ödeyeceksiniz araba yenilemenin mantığı nedir? Bu yaşa kadar büyütmüşler okutmuşlar ama ailesi bir şey yapmamış eşi bu yaşa kendi gelmiş oluyor. O parayla evlenin istediğiniz eşyaları alın olmayan parayı da isteyemezler biz yaptık da diyemezler.
O nişan için harcanan para çektiğimiz krediden nişan elbisesi vs erkek tarafının yapması gereken şeylerdi. Ailemin eli cebine girmesi gerekenden fazla girdiği için bu tepkim.

Bacım cebinizdeki 5.000 lira mı 50.000 lira mı?
Bu paraya hondayı satıpta ekleseniz gene 10 yıl borç öderisiniz BMW için.
En ucuz BMW nin fiyatı 120.000 civarıdao_Oo_O
Bu arada nişanı neden sizin aileniz yapmadı kız tarafı olarak?
Yorumları okumadınız sanırım. Nişnı biz yaptık kız tarafı olarak. Salonda oldu. Yapılabilecek en güzel şekil neyse o şekilde oldu nişanım. Bmw ye gelince 30.000 tlye 98 model bmw var bizim arabamız 97 model 26.000 tl ediyor. Paayı yatırı olsjun diye o şekilde kullanalkm dedik. Size de fikir danışayım dedim.

Yorumları okumadınız sanırım. Nişnı biz yaptık kız tarafı olarak. Salonda oldu. Yapılabilecek en güzel şekil neyse o şekilde oldu nişanım. Bmw ye gelince 30.000 tlye 98 model bmw var bizim arabamız 97 model 26.000 tl ediyor. Paayı yatırı olsjun diye o şekilde kullanalkm dedik. Size de fikir danışayım dedim.
Bende BMW alıcaz deyince sıfır zannettim.
İlk mesajı okuduğunda herkes size yüklenince birsürü detay atmışsınız ortaya.
Genelde tepki çekenler böyle yaptığı için şaşırmadım.
5.000lirayla yatırım yapıp sonra ortada kalmayın da.

Bende BMW alıcaz deyince sıfır zannettim.
İlk mesajı okuduğunda herkes size yüklenince birsürü detay atmışsınız ortaya.
Genelde tepki çekenler böyle yaptığı için şaşırmadım.
5.000lirayla yatırım yapıp sonra ortada kalmayın da.
Tamm olarak dediğim bu. Ortada kalırmıyız acaba bunun için fikir istemiştim. Sıfırı kim kybetmiş de biz bulcaz.

Canım ben evlenirkende benim eşim sahte set takmıştı yaşadım böyle şeyler biliyorum kolay değil arada kalmak falan ama un ki altınlar onların olsun ağız dalaşına giremem o ne demektir sakın öyle bir saçmalık yapma al altınlarını:)

Tamm olarak dediğim bu. Ortada kalırmıyız acaba bunun için fikir istemiştim. Sıfırı kim kybetmiş de biz bulcaz.

Öncelikle kendini yanlis ve gec anlattin. Ve her ne olursa baskasinin üstünden hesap kitap isi her zaman elinizde kalir.

Siz nisanlinizla muhattapsiniz ornegin sizi yaninizda oturtmak istemesi
altinlarinizi almak istemesi sahte altin
takmalari vs hepsinin muhattabi nisanliniz....nisanlin hop noluyor diyemiyorsa topu sana atiyorsa önce nisanlini gözden geçir.

Herkes ailesini bilir tanir benim annem sahte altin takacak haberim olmayacak ya da orada gorecegim ve hala elimdeki parayi neye yatirsamda aileme vermesem diye mi
dusunecegim?

Nisanlin diyecek ki destek olmuyorsunuz köstek de olamazsiniz. Ne sizinle oturulacak ne altinlar size verilecek takacaginiz altinlarda sahte olacaksa gelmeyin istemem rezil etmeyin diyecek bu kadar!

Kendi de arabasini satip biraz da kredi çekip ikiniz bir yapacaksiniz bir şeyler iyisiyle kotusuyle.

Ama nisanlin benden para isterler yok diyemem en iyisi arabaya yatirim.diye korkaklik yaparsa sorun nisanlinda ince onu çöz sonra annesine sira gelir diye dusunuyorum

Öncelikle kendini yanlis ve gec anlattin. Ve her ne olursa baskasinin üstünden hesap kitap isi her zaman elinizde kalir.

Siz nisanlinizla muhattapsiniz ornegin sizi yaninizda oturtmak istemesi
altinlarinizi almak istemesi sahte altin
takmalari vs hepsinin muhattabi nisanliniz....nisanlin hop noluyor diyemiyorsa topu sana atiyorsa önce nisanlini gözden geçir.

Herkes ailesini bilir tanir benim annem sahte altin takacak haberim olmayacak ya da orada gorecegim ve hala elimdeki parayi neye yatirsamda aileme vermesem diye mi
dusunecegim?

Nisanlin diyecek ki destek olmuyorsunuz köstek de olamazsiniz. Ne sizinle oturulacak ne altinlar size verilecek takacaginiz altinlarda sahte olacaksa gelmeyin istemem rezil etmeyin diyecek bu kadar!

Kendi de arabasini satip biraz da kredi çekip ikiniz bir yapacaksiniz bir şeyler iyisiyle kotusuyle.

Ama nisanlin benden para isterler yok diyemem en iyisi arabaya yatirim.diye korkaklik yaparsa sorun nisanlinda ince onu çöz sonra annesine sira gelir diye dusunuyorum
Kusura bakmayın geç olsun güç olmasın biraz ifade etme özürlüyümdür. Kesinlikle kötü niyetli değilim. Ama söylediğim kulandığım kelimeler yanlış oluyor genelde. nişanlım onlarla oturmayacağımızı söyledi. bu sefer gelin seni değiştirdi oldu adı. Nişanlım gerçekten denge kurmaya çalışıyor ama kv çok zorluyor çocuğu. kv anneme de hakaret etmeye başlayınca nişanlım müdahale etti takılan ne varsa hepsi özlemin. Kimse dokunmayacak onun üstünde kalacak dedi ama tabiki ikimizin takılan ne varsa. hep diyorum onunla ikimiz olsak çözeriz ama aileler girince işin içine çıkılmaz bir hal alıyo.

Kusura bakmayın geç olsun güç olmasın biraz ifade etme özürlüyümdür. Kesinlikle kötü niyetli değilim. Ama söylediğim kulandığım kelimeler yanlış oluyor genelde. nişanlım onlarla oturmayacağımızı söyledi. bu sefer gelin seni değiştirdi oldu adı. Nişanlım gerçekten denge kurmaya çalışıyor ama kv çok zorluyor çocuğu. kv anneme de hakaret etmeye başlayınca
nişanlım müdahale etti takılan ne varsa hepsi özlemin. Kimse dokunmayacak onun üstünde kalacak
dedi ama tabiki ikimizin takılan ne varsa. hep diyorum onunla ikimiz
olsak çözeriz ama aileler girince işin içine çıkılmaz bir hal alıyo.

İstedigi kadar söylensin siz duymayin gerçeği siz biliyorsunuz nasilsa siz nisanliniza annen boyke dedi ama ben kabul etmiyorum demeniz nisanlinizinda tamam demesi yeterli zorla surukleyecek ya da zorka altinlari cekecek degil ya...

Nisanlinizin babasi daha anlasilir bir adam ise nisanliniz babasiyla orta yol bulsun. Ve nisanliniz ailesini karsisina alip evet kiz tarafi üstüne düşeni yapti sira bizde ne düşünüyorsunuz neler yapacagiz konusalim bir desin ben sunu sunu yapacagim sizden de su
konuda yardim isterim.desin onlari beklemesin.

Ama araba isi emin olun daha kotu yapar olayları. Sonuçta nisanlin ailesiyle bir olup yapmali hani o 5 bin
bir şekilde nisanlindan cikacak imkani yok ki siz hic yipranmadan para harcamadan borçsuz evlenin 5 bin 7 bin çok küçük meblağlar evlilikte siz o araba elinizde kalirsa sukredin bu durumda

O zaman bastan en küçük detaya kadar anlaticaktiniz oyle bir giris yaptiniz ki...
Ailesiyle oturmayi asla kabul etmiyeceginizi, takilari vermiyeceginizi soyleyin ve yeni araba fikrinden vazgecin ikinci el bile olsa cok konusulur caniniz sıkılır laflara takan birisiniz çünkü ve de borcunuz artar. Karsi taraftan beklentinizi azaltin borclari ustlenin.

Bnde fikir almak için yazdım buraya arabaya yatırım mı yoksa kenara atıp evlendikten sonra bi eksiğimizi almak için mi saklamalıyız diye maşallah demediğiniz kalmadı yani.
Telefondan girdiğimden alıntı için ilk sayfalara bakamıcam şimdi de siz yazdığınız ilk mesajı okuyun bi bence. Kayınvalideden para kaçırmak için araba mı alsak yoksa eşyamızı almaları için kayınvalidelere verip boşuna borç mı ödesek. Kendi düğününüzün borcu nasıl boşuna oluyorsa... Üzerinize gelmek istemiyorum ama konunun başından beri çevir kazı yanmasın durumundasınız. Hatta en son biz suçlu olduk bravo valla ne diyim

Size hayatta başarılar, hadin selametle

Back
X