Nişanlın parayı zaten sizin için çekmiş. 5 lira 10 lira fark etmez..
Öncelikle şunu belirteyim ki; arabaya asla ama asla yatırım olmaz. Bence o seçeneği kafanızdan çıkarın. Hem düğün arifesinde boşu boşuna borç altına girersiniz, hem de arabanın binbir çeşit ıvır zıvır harcamaları da cabası olur.!
Durduk yere kendinize yeni bir masraf kapısı çıkarmayın.!
Parayı da bankaya yatırın düğün zamanına kadar, vadeli olarak.. hiç dokunmayın, az da olsa damlar.. 100 lira bile eklense o paraya kârdır.
Duvarına bir kitaplık, salona sehpa, abajur ya da mutfağına blender, masa filan .. işte bir eşyanı tamamlarsın.!
Düğünden sonra da birşeyler takılırsa onlarla arabanızı yeniler veya varsa borçlarınızı kapatır, yeni uygun bir kredi çekerek arabanızı alırsınız. En azından herşey olup-bitmiş ve tek yere borçlu olursunuz. Başka masraf düşünceniz de olmaz.!
Kv nin paradan haberi var madem.. ona da nişanlın "arkadaşıma acil lazımdı, borç verdim, düğünden önce verecekmiş" desin.. Sonuçta sizin geleceğiniz ve mutluluğunuz için bütün bunlar..
Ayrıca her ne kadar ikiniz de çalışıyor olsanız, ailelerin "doğurdum-büyüttüm-okuttum" diyerek kenara çekilmesi doğru değil.. Marifet de doğurmakta değil.! Sana ihtiyacı olduğunda, çocuğunun yanında olabiliyor musun?.. önemli olan bu..!
Sonuçta kimsesiz değilsiniz ki herşeyinizi kendiniz düşünüp, kendiniz yapasınız..
Hem ilerde çocuğunun "ailem hiçbir şey yapmadı" diyerek üzülecek olması, bir anne ya da babayı üzmez mi?
Küçük de olsa bir katkısı olsa kv nin fena mı olur yani?