Bana Aşağıya Yazdığım Cümleyi Açıklar mısınız?

Kım diye soranlara, kim oldugu önemli mı demıssınız.
Evet önemli kimin dedıgı.
Arkadasın dediyse dert yanmıs derım.
Kaynanan demıs, genel konusmus senlik bisey yok yine. Senın gıbı kadınlar dememıs, calısan kadınlar demıs. Belki de yıllarca kocasının eline baktıgı ıcın ezildi.

Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.
Çalışan kadının saygı görmesi kısmına katılmıyorum, bence üstünüze de alınmayın. Ama ev hanımının itibar görmemesi kısmına katılıyorum ne yazık ki toplumda öyle yanlış bir algı ve ezilen bir sürü kadın var. Bu yüzden dertlenmiş olabilir.

Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.
Laf sokmaya çalışmış. Demiş ki sen çalışıyorsun diye sırf bu yüzden saygı gösterirler laf etmezler. Ama ev hanımı olanlar sürekli ezilir, saygı görmez. Sorun şu ki zaten ekonomik özgürlüğü olan kadına kavga edip evden kovsan çarpar kapıyı çıkar gider. Ama birçok ev hanımı da bu lafı duysa bile gitmez. Kendine saygı göstermeyene kimse saygı göstermez. Aslında kendine güvenle alakalı bir konu. Kv yi takma. Zaten o kendi kendini yiyordur

Bu cümle nasihat cümlesi de olabilir, tecrübe de olabilir,laf sokma da olabilir, veryansında.Siz karşınızdaki kişiyi tanıyorsaniz ne için söylediğini bilirsiniz.
Ben laf soktuğunu biliyorum. Anneme, anneannesine söylenir durur. Elimden geldiğince susmaya çalışyorum. Laf içinde küfreder çocuk vae der susarım. Temizligime laf eder, yemeğime laf eder, eve temizlige yardimci almama laf eder.. Bu nedenle bu cümle bu kadar kafamda büyüdü belki

Canım sen de ver cevabını direk. Kartlarını açık oyna. Sonradan düzeltmek zor oluyor. Benim kayınvalidem de demisti bir kere. "Okumayla insan olunmuyor. Önemli olan diploma değil insanlık" falan tarzı gevelemisti biseyler. Çok sinirlendim. Ne demek istiyorsun beni ailem ne emeklerle okuttu ben ne emek çektim dedim. ( Elimden de her iş gelir kendi bana tarif sorar) Yok kızım sana demiyorum ki dedi. Konu kapandı daha ağzını bile açamadı.

Ayrıca çalışan kadın hiç iş yapmıyor imajı verilmiş burda. Çoğu ev hanımından daha detaylı daha sık daha temiz iş yaparım. Haftanın 7 günü okuldayim. Ve evimde her gün yemek pişer. Bazıları saçmalıyor.

Ben laf soktuğunu biliyorum. Anneme, anneannesine söylenir durur. Elimden geldiğince susmaya çalışyorum. Laf içinde küfreder çocuk vae der susarım. Temizligime laf eder, yemeğime laf eder, eve temizlige yardimci almama laf eder.. Bu nedenle bu cümle bu kadar kafamda büyüdü belki
Ben olsam umursamazdim.cidden bak..kötü niyetli ise kendini yer durur.

Ama tüm bunlara neden susuyorsunuz?

Konuyu bunlarla beraber acsaydınız daha farklı yorumlarınırdı.

Size laf söylemek için kurmuş bence o cümleyi, birşey yapmasan da oğlum sana çalıştığın için değer veriyora getirmiş. Kendini, kızınıda işin içine katmış biz herşeyi yapıyoruz demiş, ben böyle yorumlardım önceki laf söylemelerini de düşününce.

Anneme, evime, aldığım yardıma laf ettiğinde gerekli cevabı verirdim orası ayrı.

Eğer size laf soktuğunu düşünerek yorum yapmamızı istiyorsanız şunu söyleyeyim kv niz sizin ev hanımlığınızı beğenmiyor kendinden örnek vererek ev hanımlığımız çok iyi olsa da çalışmadığımız için hakettiğiniz saygı bana ve kızıma verilmiyo demeye getirmiş.

Ama tüm bunlara neden susuyorsunuz?

Konuyu bunlarla beraber acsaydınız daha farklı yorumlarınırdı.

Size laf söylemek için kurmuş bence o cümleyi, birşey yapmasan da oğlumu sana çalıştığın için değer veriyora getirmiş, kendini, kızınıda işin içine katmış biz herşeyi yapıyoruz demiş m ben böyle yorumlardım önceki laf söylemelerini de düşününce.

Anneme, evime, aldığım yardıma laf ettiğinde gerekli cevabı verirdim orası ayrı.
Cevap veremediğim için ayrıca kızıyorum kendime.

Back
X