Bana Aşağıya Yazdığım Cümleyi Açıklar mısınız?

Kadın kendi çektiği sıkıntılardan öyle bir feryat etmiş. Söylediği şey doğru değil tam olarak ama onun açısından bakmaya çalışın. Siz alınmayın . Tamamen kendi acısını dışarı vurmuş.
Bazı çalışan kadınların da kocaları tarafından nasıl ezildiğini ben biliyorum. O yüzden kv söylediği tam olarak doğru değil. Yine de ekonomik özgürlük çok önemli. İsyanının haklı bir tarafı da var.

Bana kayınvalidem böyle cümle kursa çok üzülürüm. Ama onun için üzülürüm. Yani kadında nasıl bir travma yaratmış . Çevresindekiler nasıl bu kadar eziklemiş.
Hiç mi saygı görmemiş ya cidden içim acıdı onun için :KK61:

bu forumdakiler neden nabza göre şerbet veriyor. bir türlü anlamıyorum.

Son düzenleme:
Durup dururken siz onu doktora gotururken siz laf sokmak amaciyla boyle birsey diyebilecegini aklim almiyor. Arkasinda bence birsey var. Siz neden onu doktora goturuyorsunuz. Bugun oldugunu dusunursek bu olayin ozel doktor olarak dusunuyorum. Atiyorum bu doktorla ilgili bir katkiniz yorumunuz vs oldu mu? Belki esi gondermek istemedi ama siz birseye vesile oldunuz ve aile sizin bilgili oldugunuzu dusundu ve goturmenize onay verdi yada ne bileyim o kiziyla gitmek istedi ama sen gelinle git o okumus etmis anlar herseyden falan mi dediler. Kadin kendi kendine icerledi belkide ne bileyim. Ama o an icin ona yardim eden bir insana laf sokmaya calismasi bana mantikli gelmiyor ki kendine hakaret ederek bir ornek vermis bu kadin.

Evet Bir insan çalışıp para kazanıyorsa saygı görür kadın veya erkek olsun bu böyle ev hanımı saygı görmez diye birşey yok tabii ki ama bir insan para getiriyorsa yalandanda olsa bu devirde o tutuluyor bu benim düşüncem.

Eh malesef biraz doğru.
Ev hanımına saygı göstermeyen bir kesim var.
Ben çalışan bir kadınım. Üstelik anneyim.

Haftasonu daha çok yorulduğumu hissediyorum. Çünkü ev hanımlarının haftaya yaydığı işleri iki güne sığdırmaya çalışıyorum. Ve haftaiçine kolaylık olsun diye yemeği de fazla yapmaya çalışıyorum. Bu bile yarım gün demek..

Ev hanımı olunca da mesaimin bitmeyeceğini biliyorum ama en azından bir işi pazar akşamı yapmak yerine ertesi güne de sallayabilirim..
Ama iş hayatında da bu imkan yok. İşverene hesap verme durumu var.

İşin ucunda ev ekonomisine katkı varsa, meslek sahibiyseniz bu sosyal bir güçtür. Bu kesin bir kanıdır yeryüzünde. Bunu bir dahakine kv ye iletiverin..

Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.

Bu cümleler kesinlikle cahil kendini geliştirememiş geri kafalıların kuracağı bir cümle olur. Saygınlık çalışıp çalışmama ile kazanılmaz . Ben kendimi bildim bileli çalışırım ama bu konuda ev hanımı olup sen saygısızsın senin sözün lafın olamaz durumuna da karşıyım ! Heralde çalışmanı isteyip laf çaktı şuursuzca bir konuşma olmuş ...

Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu?

Eğer sen becerikli temiz titiz, düzenli biriysen sana dememiş, ancak çalışıyorum diye her işi başkalarına yıkan, akşam yemeklerini falan sürekli ihmal eden biriysen sana demiş

O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.
Tanıdığım bir kadın var. Ekonomik katkı sağlayabiliyor eve asgari ücret kadar. Ama ne ev işi gelir elinden ne çocuk yetiştirmeyi bilir ne bir çorba karıştırır eşine, ne eşinin beklentileri umrunda.. ne lafı laf ne aklı akıl.. ne işi iş.. sadece çıkıp iki bin lira kadar para getirebiliyor diye saygıdeğer mi buluyorum? Asla. Beş para etmez deyip geçiyorum. Ev hanımları kadar kim mesai yapıyormuş. 24 saat..

Tanıdığım bir kadın var. Ekonomik katkı sağlayabiliyor eve asgari ücret kadar. Ama ne ev işi gelir elinden ne çocuk yetiştirmeyi bilir ne bir çorba karıştırır eşine, ne eşinin beklentileri umrunda.. ne lafı laf ne aklı akıl.. ne işi iş.. sadece çıkıp iki bin lira kadar para getirebiliyor diye saygıdeğer mi buluyorum? Asla. Beş para etmez deyip geçiyorum. Ev hanımları kadar kim mesai yapıyormuş. 24 saat..
Çalışan kadınlar aynı zamanda ev hanımlığı yapmıyor mu... nedir bu ev hanımlığı güzellemesi övgüsü anlayamadım yıllardır. Çalışanlar yemek yemeden yaşamanın ya da makineden kuru çamaşır çıkarmanın sırrını mı çözdü de haberim yok 😂 aksine dar zamanda çok iş başarıyorlar ve toplum halen ataerkil

Çalışan kadınlar aynı zamanda ev hanımlığı yapmıyor mu... nedir bu ev hanımlığı güzellemesi övgüsü anlayamadım yıllardır. Çalışanlar yemek yemeden yaşamanın ya da makineden kuru çamaşır çıkarmanın sırrını mı çözdü de haberim yok 😂 aksine dar zamanda çok iş başarıyorlar ve toplum halen ataerkil
Benim yazımda eleştirdiğim bambaşka bir şey. Para kazanıyorum diye tamamen ne çocuğunun ne eşinin isteklerini beklentilerini önemsemesi.. yatakta yaklaşmamak dahil.. evle ve evlilik hayatıyla ilgili hiç bir sorumluluğu almaması.. konu sahibinin yorumuna göre ben bu insana sırf ekonomik bağımsızlığı var diye saygı duyar mıyım bunu söyledim. Kv belli ki para kazanmıyor diye gelini küçük görüyor. Belki atanamamış bir öğretmen onu başına kakıyor. Bana verdiğiniz cevaptaki gibi ne ev hanımlarını bütünüyle güzelliyorum ne çalışanları.. hayatta her şey dengesini bilince güzel.

Benim yazımda eleştirdiğim bambaşka bir şey. Para kazanıyorum diye tamamen ne çocuğunun ne eşinin isteklerini beklentilerini önemsemesi.. yatakta yaklaşmamak dahil.. evle ve evlilik hayatıyla ilgili hiç bir sorumluluğu almaması.. konu sahibinin yorumuna göre ben bu insana sırf ekonomik bağımsızlığı var diye saygı duyar mıyım bunu söyledim. Kv belli ki para kazanmıyor diye gelini küçük görüyor. Belki atanamamış bir öğretmen onu başına kakıyor. Bana verdiğiniz cevaptaki gibi ne ev hanımlarını bütünüyle güzelliyorum ne çalışanları.. hayatta her şey dengesini bilince güzel.
Anladım. Konu sahibi çalışıyor ama...

Back
X