Bana Aşağıya Yazdığım Cümleyi Açıklar mısınız?

Eğer size laf soktuğunu düşünerek yorum yapmamızı istiyorsanız şunu söyleyeyim kv niz sizin ev hanımlığınızı beğenmiyor kendinden örnek vererek ev hanımlığımız çok iyi olsa da çalışmadığımız için hakettiğiniz saygı bana ve kızıma verilmiyo demeye getirmiş.
Öyle yorumlamanızı istemediğim için yazmadım zaten. Sordular söyledim. Basşka ortamda söylense emin olun takilmazdım, üzerime bile alınmazdım. Dogruca bana söyleyince kafama taktım. Siz nasil anliyorsniz oyle cevaplayın lütfwn

Bizim toplum için doğru söylemiş.
Bi bayan çalışınca daha bi saygı görüyor.
Ev hanımı olunca evde akşama kadar kıç devirip yayıldığı sanılıyor.
Ev işi yemek çocuk bunlar iş değilmiş gibi davranılıyor.
Hele değer bilmeze denk gelirsen gram hürmet görmez aksine ne halta yarıyorsun lafı işitirsin.
Ben kızılacak bişey görmedim bu durumda

Ben bu çalısan kadın konusuna şöyle bakıyorum, çoğu kadın hem çalısıyor hem de ev hanımı gibi evinin temizliğini düzenini yemeğini ütüsünü yapmaya çalışıyor esasında işten geldiktn sonra ikinci mesai evde başlıyor bizler için.Elbetteki robot değiliz eve yardımcı kadın alacağız ki yükümüz hafiflesin yoksa işten gelip yan gelip yatmıyoruz.Eğer ki düzenli tertipli bir çalışan kadınsanız kv niz size imrenerek bakıyordur.Dünyanın en önemli şeyi bir kadının ayaklarının üzerinde durmasıdır bence kocanız zengin bile olsa kendi ekonomik özgürlüğüne sahip bir kadın olmak çok önemli.Şimdi siz söyleyin kv niz sizi yerdi mi yoksa övdü mü???

Bence kadın doğru söylemiş, size laf mı çarptı onu siz bilirsiniz ancak.
Ama dogru mu, çok doğru..
Erkeklerde de bunun kroyum amaa para bende versiyonu var.
O hesap yapmış o da işte.
Malesef paran varsa saygı itibar görürsün.
Bilginin, kültürün gücüne saygı göstermek için ancak o bilgi de, görgü de olmak lazım..
Ama para çoğu zaman koşulsuz şartsız saygı ve itibar getirir, malesef...

Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.
burda saır dıyor kı :)
sırf calıstıgı ıcın hıc bır haltdan anlamasa da saygı goruyor bazıları ama ev hanımları ıtıbar gormuyor dıyor
dırek sana degıl lafım yanlıs anlama dıyor
haklı maalesef kı oyle gercekten sadece sırf calıstı dıye kendını adam sanan ve ev hanımlarını ezen bır guruh var
herkesın dunya dongusune katkısı var halbukı ve hepımız oyunun sonunda beyaz renk kefen gıyecegız halbukı...

buna nıye kızdınız ben anlamadım kızmak ıcın bahane aramayalım :)

Ben laf soktuğunu biliyorum. Anneme, anneannesine söylenir durur. Elimden geldiğince susmaya çalışyorum. Laf içinde küfreder çocuk vae der susarım. Temizligime laf eder, yemeğime laf eder, eve temizlige yardimci almama laf eder.. Bu nedenle bu cümle bu kadar kafamda büyüdü belki

Tamamdır anlaşildi Bibibella Bibibella yorumunda yazdıgı gıbı

Ben laf soktuğunu biliyorum. Anneme, anneannesine söylenir durur. Elimden geldiğince susmaya çalışyorum. Laf içinde küfreder çocuk vae der susarım. Temizligime laf eder, yemeğime laf eder, eve temizlige yardimci almama laf eder.. Bu nedenle bu cümle bu kadar kafamda büyüdü belki
eger sureklı laf sokan bırıyse bu cumlesını oyuzden yanlıs anlamıs olabılırsınız bu cumle sırf bır sohbet acma gıbı kendınden dert yanma cumlesı cunku kızım ve ben adam yerıne konmuyoruz demıs ya esınden ya oglundan bırınden dert yanıyor kadın

bunun dısında sureklı elestıren bır kayınvalıdenız varsa elestırdıgı an boyle konustugunuzda uzuluyorum dersınız bunu dersenız bırdaha dıkkat eder etmezse sızde onun gıbı konusursunuz bu sefer kesın susar ama bır sesınızı cıkarın karsısında oyle durursanız herkes herseyı soyler

Bence insanin cevresine gore degisiyor sanırım bu durum. Ben çalışmıyorum kimseden de ezilme, itibarsizlik,deger görmeme gibi bisey görmüyorum. İstediğim herseyi de istedigim zaman alabiliyorum. Ama tersi olan ev hanimları da vardir tabiki Allah yardim etsin.
Hem çalışıp hem evi idare eden arkadaslarimiz da var tabiki Allah onlara da kolaylık versin 🙏
Ama calismakla, ekonomik özgürlük her zaman aynı sey olmayabiliyor ben en cok o arkadaslara üzülüyorum. Bakıyorum ben bisey almak istedigimde hemen alıyorum ama çalışan bi arkadasim gayette guzel maası olan bir arkadas hemde alamıyor. Esinden izin almasi gerekiyor. Böyle olunca cok sasırıyorum.
İtibar, değer görememenin bence çalışıp calismamakla her zaman cokta alakası olmayabilir. Karsindaki insana, cevrendeki insanlara gore degisiyor.

Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.
Bunda kızılack bisey göremedim.
Kendine özelestiri yapmıs.Ev hanımı sanırım,yapsanda yaranamıyorsn gibi.
Size bisey dememis.

Kayınvalideniz belki de eşinden ve çevresinden yeterince takdir görmediğini düşünüyor. Bence sizinle bir ilgisi yok. Bir kadının ekonomik özgürlüğü olması iyi bir şey. O'nun düşüncesine göre ekonomik özgürlüğü olan kadına insanlar daha çok saygı duyar, eyvallahı yoktur çünkü. "Bir şey bilmese de" lafına alınmayın derim o "ben de bir çok şey biliyorum ama kimse beni iplemiyor" demek istemiş olabilir bu şekilde ifade etmiştir. bence alınganlık etmeyin. Aklınca sizden empati görmek, takdir görmek istemiştir. Bu vakitten sonra çalışamaz da ekonomik özgürlüğünü eline de alamaz artık, belki de bunun için pişman.

Belli ki kadın çok ezilmiş, bu ezilmişlik hissi de kendi gibi olmayan insanlara laf sokmasına sebep oluyor. Ama onun bir çıkış yolu yok. Bırakın kendini tatmin etsin. Siz neden sinirleniyorsunuz.? Kendinizi neden kv ye ispat etmek zorunda Hissediyorsunuz. Çok ileri gitmediği müddetçe he deyip geçin Bence. Çalışıyorsunuz özgürsünüz ve aranızda kuşak farkı var. O sizin yaşlarınızda sizin gibi değildi demekki ve bu onu yiyip bitiriyor belki. Boşverin derim ben.

Size bişey dememiş.Ya kocasına yada başka bişeye içerlenmiş kayın validen.Ama yanlış kişiye yanlış cümle kurmuş.Sizlik bişey yok.

Back
X