Bana Aşağıya Yazdığım Cümleyi Açıklar mısınız?

canım, kimsenin aklını okuyamayız belki sana laf çarptı belki çarpmadı ama şunu unutma çarptıysa zaten bunu kendi ezikliğinden yapmıştır, zaten kendisine saygısı olan kendilik değeri olan bir insan çalışıyor diye kimseye böyle laf sokmaz, demek ki o kadar koyuyor ki ona içindeki diline vurmuş, böyle bir insanı da takmakla ona hak etmediği değeri vermiş oluruz
eğer niyeti iyiyse zaten konuşulacak bir şey yok
sen her iki ihtimalde de hiiç gocunma

Hiç çalışan kadın-çalışmayan kadın topuna girmem de çalışan kadının işi 5te bittikten sonra ne yapıyor?
Çalışmayan kadın çamaşır yıkıyor, yemek yapıyor da çalışan kadınınki kendi kendine mi oluyor?

Gayet girdiniz o topa.. mesajlarımın hiç birinde çalışanların hepsinin yardımcısı var ya da ev işi yapmıyorlar demedim. Nasıl böyle anlaşılıyor hayret. Saygıdeğer olup olmamak çalışıp eve para getirmekle ölçülmez diyorum başka da bir şey demiyorum. Son sözümdür.

Hayır ben çalışan kadının mesaisi 5te biter lafını anlamadım sadece.
Yoo girmedim, yorum yaptığımı düşünmüyorum.

Doğru demiş. Maalesef 5 çocuk büyütüp herkese hizmet etsende ne maaş var, ne sigorta ne takdir. Görevin sanıyorlar. Kötü niyetle söylememiştir. Bu düşünce de ise kendi yaşlıysa kızı çalışsın. Siz de takılmayın
Yanlış anlayacağım biri söylese sende çalış derdim. Ben de hem çalışıyorum hem eve bakıyorum derdim.

Emin ol o kayınvalide istisnalar hariç her yerde aynı. Geline laf sokmak bir hüner. Eğer eşinle mutlu ve huzurlaysan takma hiç.

Laf çarpmak için söylediyse bilemiyorum ancak burda konu açan kimi üyelerin ‘ben çalışıyorum değer görmüyorum eltim çalışmıyor yine de değer görüyor kocası her istediğini yapıyor’ dediğini biliyoruz. Çalışan kadınların çalışmayanlardan daha fazla değer hakettiği toplumun çoğunluğunda olan bir kanı sanırım

Yanlış anlama diye başlanan cümleler zaten karşı tarafa dokundurmak maksadıyla kurulmuş cümleler olur.
Neden yanlış anlama der ki bir insan cümle içinde karşı taraf nasıl anlamak isterse öyle anlar ama bu cümle kurulursa zaten ister istemez insan cümleye alınıyor.

Aslında üzücü, kırıcı bir o kadarda doğru bir söz maalesef konu sahibi. Hem çalışıyorsunuz hem bu cümleyi kuruyor “yanlıs anlama” diyerek.

Ben şu şekilde hissettim sanki “işinden gücünden olma aman evladım” der gibi ima ettiğini düşünüyorum.

Bazı karaktersiz beyinler için doğru bir söz malesef ...sırf saygı görmek için atanmak istediğim doğrudur malesef doğru..üstelik bir şey bilmemekle ilgisi yok ben ablamdan daha kültürlü ...daha çok kitap okuyan eğitim seviyesi olarak daha yüksek konumdayim lakin ablamın bir numarası yok ama çok fazla egosu var herkesi eziklemeye çalışır kendini üstün görür ..benimde kanımda mutevazilik var ..ablamın sözü geçer , ben ataninca sözümü zorla geçirdim deyim size karakteri bozuk insanciklara

Bir şey bilmese de derken ev işlerini, hamaratlığı kastetmiş bence. Evde her işi yapsak da itibar görmüyoruz demiş.

Kadın haklı bence.paran varsa özgürsün yoksa saçını süpürge etsen yaranamazsın demiş.

Kısmen doğru aslında ama şöyle söylenmeli ekonomik özgürlüğü olan bir gelin düşünelim ev hanımı bir eltisi olsa kayınvalide ev hanımı olandan daha fazla beklentiye giriyor.Çalışan kadın daha çok saygı görüyor maalesef Kayınvalideniz sizi kendisiyle ve kızıyla kıyaslayıp kıskanmaş bence.

Bir şey bilmeden çalışmanın çok mümkün olmadığını ve de doktor bir kadının profesör eşinden dayak yediğini hesap edersek kayınvalidemin densiz bir laf etmiş. Hayatı görmeden etmeden... Çalışmayan kadının da elinin altında kredi kartı umrunda olmadan harcadığını da hesaba katalım. Kesinlikle muhatap olunan insanların o saygı noktasında etkisi var.
Ben şu an atansam kayınvalidem el üstünde tutar.çalışmadığım için tüm hayatımı yoksaymaya çalıştı gel git hizmet et gibi. Kendisi emekli oldu ama tamamen parasıyla söz geçirir herkese.

Ekonomik özgürlüğünü eline alan kadınların bildikleri, bu ülkeye kattıkları "güzel pilav yapmaktan" daha değerli deseydiniz keşke. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…