- 20 Temmuz 2019
- 1.574
- 2.890
- 133
- 38
- Konu Sahibi MutluHuzurluBereketli
-
Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.
Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu?
Tabi ki önemli kimin dedigi ve neden dedigi önemli durduk yere soylenmedi mutlaka bu cümleler. Yani soylenecek cumle de degil cahil insan cumlesi diyelim haset insan diyelim hayatinizdan fırlatıp atın gitsin.Kimin dedigi önemli mi? Kayınvalide dedi.
Tanıdığım bir kadın var. Ekonomik katkı sağlayabiliyor eve asgari ücret kadar. Ama ne ev işi gelir elinden ne çocuk yetiştirmeyi bilir ne bir çorba karıştırır eşine, ne eşinin beklentileri umrunda.. ne lafı laf ne aklı akıl.. ne işi iş.. sadece çıkıp iki bin lira kadar para getirebiliyor diye saygıdeğer mi buluyorum? Asla. Beş para etmez deyip geçiyorum. Ev hanımları kadar kim mesai yapıyormuş. 24 saat..Bir kadının ekonomik özgürlüğü varsa bir şey bilmesede saygı görür, kimse ona bir şey demez. Ben ve kızım gibiler(ev hanımı) köpek gibi her işi yapsak itibar görmeyiz. Bir de yanlış anlama diyor.
O kadar sinirlendim ki! Kızacak bir şey yok mu? Ben bir şey demedim ama kafamda dönüp duruyor cümle. Size söylense siz nasıl tepki verirdiniz? Kayınvalide bana dedi. Ben çalışyorum.
Çalışan kadınlar aynı zamanda ev hanımlığı yapmıyor mu... nedir bu ev hanımlığı güzellemesi övgüsü anlayamadım yıllardır. Çalışanlar yemek yemeden yaşamanın ya da makineden kuru çamaşır çıkarmanın sırrını mı çözdü de haberim yokTanıdığım bir kadın var. Ekonomik katkı sağlayabiliyor eve asgari ücret kadar. Ama ne ev işi gelir elinden ne çocuk yetiştirmeyi bilir ne bir çorba karıştırır eşine, ne eşinin beklentileri umrunda.. ne lafı laf ne aklı akıl.. ne işi iş.. sadece çıkıp iki bin lira kadar para getirebiliyor diye saygıdeğer mi buluyorum? Asla. Beş para etmez deyip geçiyorum. Ev hanımları kadar kim mesai yapıyormuş. 24 saat..
Benim yazımda eleştirdiğim bambaşka bir şey. Para kazanıyorum diye tamamen ne çocuğunun ne eşinin isteklerini beklentilerini önemsemesi.. yatakta yaklaşmamak dahil.. evle ve evlilik hayatıyla ilgili hiç bir sorumluluğu almaması.. konu sahibinin yorumuna göre ben bu insana sırf ekonomik bağımsızlığı var diye saygı duyar mıyım bunu söyledim. Kv belli ki para kazanmıyor diye gelini küçük görüyor. Belki atanamamış bir öğretmen onu başına kakıyor. Bana verdiğiniz cevaptaki gibi ne ev hanımlarını bütünüyle güzelliyorum ne çalışanları.. hayatta her şey dengesini bilince güzel.Çalışan kadınlar aynı zamanda ev hanımlığı yapmıyor mu... nedir bu ev hanımlığı güzellemesi övgüsü anlayamadım yıllardır. Çalışanlar yemek yemeden yaşamanın ya da makineden kuru çamaşır çıkarmanın sırrını mı çözdü de haberim yokaksine dar zamanda çok iş başarıyorlar ve toplum halen ataerkil
Anladım. Konu sahibi çalışıyor ama...Benim yazımda eleştirdiğim bambaşka bir şey. Para kazanıyorum diye tamamen ne çocuğunun ne eşinin isteklerini beklentilerini önemsemesi.. yatakta yaklaşmamak dahil.. evle ve evlilik hayatıyla ilgili hiç bir sorumluluğu almaması.. konu sahibinin yorumuna göre ben bu insana sırf ekonomik bağımsızlığı var diye saygı duyar mıyım bunu söyledim. Kv belli ki para kazanmıyor diye gelini küçük görüyor. Belki atanamamış bir öğretmen onu başına kakıyor. Bana verdiğiniz cevaptaki gibi ne ev hanımlarını bütünüyle güzelliyorum ne çalışanları.. hayatta her şey dengesini bilince güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?