BANA BAYRAM GELMEDİ :(

Gelmesi lazım kendi gelemiyorsa ailesinin gelmesi lazım. Gelirken de altını boynuzunda Koç getirmesi lazım , sana bayramlık almaları lazım:KK45: seninki masraftan kaçıyor gibi geldi :KK53:

gelmezlerse ben nasıl davrancam nasıl bir tepki koycam onu bile kestiremiyorum tatsızlık da olsun istemiyorum

İşte cevap burda saklı

Senin yumuşakkalpli sorun çıkmasın yeterki olur ok yapını bildikleri için

Seni cepte görüyorlar bi zahmet çıkıp gelme gereği duymuyorlar

Bu onların ayıbı tabi ne anası ne babası tuhaf kendileri demeliydi gelicez kızım die

Ayrıca evlwnincede kocan ailene gitmezse bu daha kahreder seni unutma

Tavrını koy onlar senin peşinden koşsun

Gerçekten anlayamıyorum. Bir insanın birlikte yaşlanmaya, soyadını taşımaya, onunla çocuk dünyaya getirmeye karar verecek kadar birini sevmesi, güvenmesi o kadar kolay mı? O insanı bulunca adet gelenek diyerek zorlamanın anlamı ne? Madem gelenekte bunlar var. Neden geleneğin bir kısmı elzem de bir kısmı tu kaka? Kurbanı altınla süsleyip getiren, bayramlık alan, bohça hazırlayan kayınvalidenin "bizde adet budur, aynı evde oturacağız" ya da "bayram geldi gelin evi pakla" ya da ya da "bizde cüzdan birdir, herkes kazandığını bana verecek"demesi herkesin tüylerini diken diken ediyor?

Ben de Trakyalıyım. Ama biz de bayramda erkeğin ailesinin kızın ailesini nişanlıyken ziyaret etmesi diye bir adet yoktur. Yani eğer yaşları büyükse falan gidilir de sırf kız tarafı diye gidilmez, ama; nişanlıyken erkek bayramda ilk gün kız evine gider orada bayramlaşır sonra kızı alır erkek evine getirir ve orada bayramlaşırlar sonra yine kızı evine götürür adet budur. Ayrıca nişanlın Kırklareliliyse Allah yardımcın olsun. Kendi adetleri çoktur, çeyizi çok çok isterler ama senin adetlerini de hiç bilmez, hiç duymazlar bi de genel itibari ile parayı çok sevdikleri rivayet edilir :110: Ben de Kırklareli geliniyim de ordan çok iyi biliyorum ne yazık kio_O Bu yazdıklarım ayrıca Kırklareli ile ilgili kendi gözlemim Kırklarelililer saldırmayın bana:KK70::KK30:

Değişik bi aile ama bezdirme sakin kndnide ailenide sen her zmn nisanli olmcksn sonrasında basin çok agrir aileni saymadiklarinda ewlenince erkekler neyse iki kati beter oluyor çünkü...

Yahu kırklarelinden istanbul 2 saat bişey yani trafik de olmaz bayram bayram. Gelip dönüversinler sanki nolcak gören de on saatlik yol sanır bence konuş böyle böyle beni aileme karşı mahcup etmeyin gelin de bakarız filan olmaz öyle

simdi bende trakyalıyım ve adetleri bende az cok biliyorum
Merhaba arkadaşlar benim de bir derdim var yardımcı olursanız çok sevinirim. Ramazan bayramında nişanlanmıştım. Nişanlım ve ailesi Kırklarelnde yaşıyor biz İstanbulda. Bide bayramda kız tarafına ziyarete gidilir. Onu da geçtim ben nişanlımı görmek vakit geçirmek istiyorum. Kendisi bir hafta önce iş başı yaptı ve bayramın 3. 4 . günü çalışıyor. İlk gün bir kaç saatliğine de olsa gelin ya da babanda çalışorsa sen gel diyorum bakacağız belki falan diyor. Ve ben çok üzülüyorum bu duruma. Ailem soruyor gelecekler mi diye. BEN NİŞANLIMA NE DEYİM NASIL DAVRANIYIM SİZCE TAVSİYELERİNİZE İHTİYACIM VARR :KK43:

simdi bende trakyalıyım ve adetleri bende az cok biliyorum
söyleki bizdede pek öyle dünür gelis gidisligi olmaz seninki hele uzakmıs yanii 3 saat anladım ama ailesini bekleme haa nisanlın gelmez ona kız o ayrı gelmesi lazım onun ama ailesini takma sen nerelisin bilmiyorum ama nisanlıda olsan evlide olsan pek gidilmez bayramlarda haa belki yakın otursanız 2 ailede sen evine yemeye davet edersin 2 side bulusur

Ben de Trakyalıyım. Ama biz de bayramda erkeğin ailesinin kızın ailesini nişanlıyken ziyaret etmesi diye bir adet yoktur. Yani eğer yaşları büyükse falan gidilir de sırf kız tarafı diye gidilmez, ama; nişanlıyken erkek bayramda ilk gün kız evine gider orada bayramlaşır sonra kızı alır erkek evine getirir ve orada bayramlaşırlar sonra yine kızı evine götürür adet budur. Ayrıca nişanlın Kırklareliliyse Allah yardımcın olsun. Kendi adetleri çoktur, çeyizi çok çok isterler ama senin adetlerini de hiç bilmez, hiç duymazlar bi de genel itibari ile parayı çok sevdikleri rivayet edilir :110: Ben de Kırklareli geliniyim de ordan çok iyi biliyorum ne yazık kio_O Bu yazdıklarım ayrıca Kırklareli ile ilgili kendi gözlemim Kırklarelililer saldırmayın bana:KK70::KK30:
bende aynısını dedim bende trakyalıyım bizdede böyle bi adet yok

Back
X