Bana bi care söyleyin ne olur

geçen sağlıkocağında gördüm.sizin durumunuzda bi bayan geldi.2-3 aylık bebeğiyle.bizim aşı vardı.emzirme odasındaydık.doktorla anne baya uğraştılar.bebek çıldırıyor emme pozisyonunda tutunca.bebek sadece uykuda alıyormuş.kadın o kadar Üzgün dü ki.bende çok üzülmüştüm.allah yardımcın olsun.benim 2 kızım da 5.aylarında emmek istemediler.yaz günü 2 yada 3 kez emiyorlardı.ek gıda vermediğim halde.daha sonra düzeldi.inş. sizinde geçici bir durumdur.

Yani uyur vaziyette emiyor ama uyanıkken kesinlikle emmiyor canımı sıkan bu hiç emmese anlayacağım ben anne sütü alsın istiyorum ama artık çok yoruldum hergün aynı kavga
aynen benim kızım böyleydi, ama uykusunda emmesi bile dudak tiryakisi gibi çok kuvvetli değildi, 4 aylıkken bıraktı, ben 3 aydaha az az sağıp verdim, oda ne kadar süt olacak ikizler zaten yetmiyor mama takviyesi zaten çenesini yorup karın doyuracak bi çocuk değil halen, bence üşeniyordur. ben vermesem şekeri yada tekrar elektrolit düşer diye mecburen verdim biz o sebepten yoğun bakımlık olduk çünkü. evet anne sütü önemli ama bebeğin doyması çok daha önemli yoksa Allah korusun başka sıkıntılar olabiliyor. yani mama sizi ürkütmesin.

geçen sağlıkocağında gördüm.sizin durumunuzda bi bayan geldi.2-3 aylık bebeğiyle.bizim aşı vardı.emzirme odasındaydık.doktorla anne baya uğraştılar.bebek çıldırıyor emme pozisyonunda tutunca.bebek sadece uykuda alıyormuş.kadın o kadar Üzgün dü ki.bende çok üzülmüştüm.allah yardımcın olsun.benim 2 kızım da 5.aylarında emmek istemediler.yaz günü 2 yada 3 kez emiyorlardı.ek gıda vermediğim halde.daha sonra düzeldi.inş. sizinde geçici bir durumdur.
inşallah saolun

Kızlar anneler bebeğim uyanıkken tam bir aydır emmeyi reddediyor memeye yatırdığım anda çığlığı basıyor bu kalıcı birşey mi daha önce başına böyle birşey gelen ve sonra düzelen varmı çok yıprandım artık bana bi care bulanın kırk yıl duacısı olurum dayanamıyorum artık
Ben çok yaşadım. Ama bana doktor uyurken daha çok emecegini söyledi. Gercekten uykuya ilk daldığı zaman damarda süt akışını elimle hissediyor dum.zamanla geçse de dönem dönem yine oldu. Ama 4 buçuk aylıkken dış çıkardı bizimki ve her dış çıkarma dönemi öncesi yada gazı varken uyurken emmeyi tercih etti. Bir sıkıntısı vardır kesin. Bol bol gazını cikart annesi. Uyuması demek sıkıntısı neyse geçmiş rahatlamış demektir Çünkü. Birde uyurken emiyor ise uyanınca tok olur. Ve uyurken emzirdiğin için gazını da cikartamazsın. Uyanınca şişkin hisseder o yüzden emmek istemez

Yani uyur vaziyette emiyor ama uyanıkken kesinlikle emmiyor canımı sıkan bu hiç emmese anlayacağım ben anne sütü alsın istiyorum ama artık çok yoruldum hergün aynı kavga
Gelişimi iyi ise sakın pes edip mama verme. Benim2 gün sutum azaldı hemde baya azaldı. Aldım yanima surahi ile su hem içtim hem emzirdim. Tabi süt az olunca sinirlenip emmiyordu ama en son ben kazandım süt geldi tekrar.

Öncelikle sakin pes etme iki cocugumdada yaşadığım birşey bu..
Ayakta emzir, hoplayarak emzir, poposuna pat pat yap emzirirken bir müddet sonra tekrar emmeye başlayacaktır..ben emzirmeye çalışırken KV başını oksardi öylede ise yarardi bazen
Ama geçici bir dönem bu yoksa her bebek uç dort ayda bırakırdı emmeyi

Kızlar anneler bebeğim uyanıkken tam bir aydır emmeyi reddediyor memeye yatırdığım anda çığlığı basıyor bu kalıcı birşey mi daha önce başına böyle birşey gelen ve sonra düzelen varmı çok yıprandım artık bana bi care bulanın kırk yıl duacısı olurum dayanamıyorum artık
benim kızımda öyle yapıyordu bende zorla veriyordum neyseki zamanla aldı yoksa kesilip gidecekti sık sık ver devam et bıkma usanma baktın olmuyor sağar biberonla içirirsin

Ben çok yaşadım. Ama bana doktor uyurken daha çok emecegini söyledi. Gercekten uykuya ilk daldığı zaman damarda süt akışını elimle hissediyor dum.zamanla geçse de dönem dönem yine oldu. Ama 4 buçuk aylıkken dış çıkardı bizimki ve her dış çıkarma dönemi öncesi yada gazı varken uyurken emmeyi tercih etti. Bir sıkıntısı vardır kesin. Bol bol gazını cikart annesi. Uyuması demek sıkıntısı neyse geçmiş rahatlamış demektir Çünkü. Birde uyurken emiyor ise uyanınca tok olur. Ve uyurken emzirdiğin için gazını da cikartamazsın. Uyanınca şişkin hisseder o yüzden emmek istemez
Gerçekten de dediğiniz gibi olabilir çünkü ben onu tam uykudan uyanıp ta uyku sersemi verim derken ıkınmaya başlıyor bi emiyor bi ağlıyor

Öncelikle sakin pes etme iki cocugumdada yaşadığım birşey bu..
Ayakta emzir, hoplayarak emzir, poposuna pat pat yap emzirirken bir müddet sonra tekrar emmeye başlayacaktır..ben emzirmeye çalışırken KV başını oksardi öylede ise yarardi bazen
Ama geçici bir dönem bu yoksa her bebek uç dort ayda bırakırdı emmeyi
Sizinki ne kadar sürdü benim kızım üç aylık tam bir aydır böyle zaten pes etmeyi düşünmüyorum elbet birgun kendi isteği ile emecek ben o günleri görmeyi dört gözle bekliyorum artık ne kadar canıma tak ettiki adak ettim sorunsuz emerse kurban keseceğim

aynen benim kızım böyleydi, ama uykusunda emmesi bile dudak tiryakisi gibi çok kuvvetli değildi, 4 aylıkken bıraktı, ben 3 aydaha az az sağıp verdim, oda ne kadar süt olacak ikizler zaten yetmiyor mama takviyesi zaten çenesini yorup karın doyuracak bi çocuk değil halen, bence üşeniyordur. ben vermesem şekeri yada tekrar elektrolit düşer diye mecburen verdim biz o sebepten yoğun bakımlık olduk çünkü. evet anne sütü önemli ama bebeğin doyması çok daha önemli yoksa Allah korusun başka sıkıntılar olabiliyor. yani mama sizi ürkütmesin.
Benim oğlum 21 aylık, bende aynı şeyleri yaşadım gibi birşey.
Bizimkisi düzgün doymadığı için sarılık tehlikesi yaşadık ve gerçekten o dönemler kabus gibiydi.

katılıyorum, çocuğu zorlamaya gerek yok. Emmiyorsa emmiyordur.
Aç kalması daha tehlikeli çünkü herşeye açık bünyeleri var.

Ay biz neler yaşamıştık, hamd olsun büyüdü.
Çok fazla kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin zaman çabuk geçiyor ve büyüyorlar.
Dertleri farklılaşıyor, bazen birşeyler kolaylaşıyor bazen zorlaşıyor...
Allah sağlık sıhhat versin inşallah, bende çok istedim hep anne sütü ile büyüsün 2 yıl emzirebileyim ama olmadı 4. ayda bıraktı emmeyi. Çok şükür sağlıklı bir oğlum var, çok uzun süre emmese de sağlığı yerinde maşallah...

Kafasını geriye doğru ittiriyorsa Bebek reflüsü olabilir. Yatarak emzirmek rahatsızlık veriyor böyle bebeklerde bu konuda biraz araştırma yaparsanız doğru yöntemleri öğrenirsiniz inşallah

uyurken emzir sigara içiyorsan sigara südünün tadını kötü etkiliyodur bu yüzden almıyor olabilir bide kolik ollma ihtimali var emzirdikten sonra yüz üstü yatır başını yan çevir nefes alması için sırtının her tarafına gazını çıkarması için masaj yap

uyurken emzır canım bızımkı öyle duzeldi müptelası şimdi :))

merhaba
benim kızımda 4,5 aylıkken ortalama 1 hafta aynı sorunu yaşadı..dogdugundan beri anne sütü alan cocuk birden bire nefret etti,emzırecegım anda cıglık kıyamet bagırıyodu,7 saat emmediğini bilirim..ama uykuya dalmadan önce yada uykudan uyanmasına yakın emzirdim bıkıp usanmadan..sonra toparlandı..
birde mama vs. vermedim

Gerçekten de dediğiniz gibi olabilir çünkü ben onu tam uykudan uyanıp ta uyku sersemi verim derken ıkınmaya başlıyor bi emiyor bi ağlıyor
Gaz oluyor dur canım. Sıkıntısız emmesi için. Hem emzirme öncesi hem sonrası hatta ara ara gaz çıkarttırman gerek. Yatarken bacaklarını topluyor ise buda gazı var demektir. Sen bol bol gazını cıkart. Ayrıca sütün için bol bol su iç. Saat koyamazsin belki o yüzden emzirmeden hemen önce bardak sonra yine1 yada2 bardak icebildigin kadar su iç. Ben yarım çay bardağı süt sağdım bir keresinde ve kenarda bekledi. Sonra bozulma evresinde farkettim bardağın uzerine beyaz bir tortu toplanmış yağ gibi alt kısmı komple saydam su. Anladım ki su yoksa sutte yok. Var ama az. Az olması aynı zamanda sana da zarar.

Sizinki ne kadar sürdü benim kızım üç aylık tam bir aydır böyle zaten pes etmeyi düşünmüyorum elbet birgun kendi isteği ile emecek ben o günleri görmeyi dört gözle bekliyorum artık ne kadar canıma tak ettiki adak ettim sorunsuz emerse kurban keseceğim
Benim oglanda 2.5 ay civarı başladı bir aya yakın sürdü sonra tek memeyi reddetti onuda atlattık çok şükür

uyurken emzir sigara içiyorsan sigara südünün tadını kötü etkiliyodur bu yüzden almıyor olabilir bide kolik ollma ihtimali var emzirdikten sonra yüz üstü yatır başını yan çevir nefes alması için sırtının her tarafına gazını çıkarması için masaj yap
hayır sigara içmiyorum ben hiç sigara kullanmadım

Mama kullanmayı bende düşünüyorum ama bir yandan korkuyorum beni bırakır diye siz çocuğunuzu bebek alerji bölümüne mi götürdünüz Reflü için yoksa normal uzmanami
Can'ım çocuk doktorunun yönlendirmesi ile çocuk gastirontoloğo Na gittik

Ay bu sütün ne çok yada ay Nasıl emiyor diyenler varya tokatlıyasım geliyor sanki çok acayip birşey oluyor alt tarafı çocuk emziriyorsun ordan nazarlıyorlar ya sanki çok acayip birşey oluyor

Ay bu sütün ne çok yada ay Nasıl emiyor diyenler varya tokatlıyasım geliyor sanki lçok acayip birşey oluyor alt tarafı çocuk emziriyorsun ordan nazarlıyorlar ya sanki çok acayip birşey oluyor
Aynen aslında doğal bi olay ama sanki çok değişik birşey mis gibi dillendiriyorlar

Back
X