• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir akıl verin arkadaşlar

Canım, hoş olmamış tabi, ama zor yoldan öğrenilmiş bir ders olsun bu sana. Sakın evinin huzurunu kaçırma, sen kötü olursun yine.

Epey yüzsüzmüş bunlar, ama napcan insanın kısmetinde yoksa bir şekilde uçuyor o para zaten. Araba ile kaza oluyor, evde bir sorun çıkıyor, hastalık oluyor, bir bakmışsın birikimler gitmiş. Sen de böyle düşün artık. Allah sana ve eşine sağlık versin. Gençsiniz, yine kazanırsınız inşallah.

Bir daha böyle yüklü miktarlar istemeye yeltenirlerse, uygun bir dille hayır diyebilmelisiniz.

.

6 ay düzen oturtmak için çok az bir zaman..
henüz evlilikle ilgili alışkanlıklarınız oturmamıştır diye düşünüyorum.
eşinin şu an yaptıkları, takındığı tavırlar alışkanlığa dönüşmeden bir darbe uygulamalısın :)

bir kere aranızdaki derdi etrafa yansıtması çok çocukça.
burdan başlayabilirsin.. konuşarak empati yapmasını sağlayabilirsin..
eve annen baban geliyor paşa geçip yatıyor, hiç nazik değil.
''bak ben görümcemin işini halledeceğim diye akşam annemler gelecek olmasına rağmen uğraştım sırf senin hatırın için
sen neden benim için çabalamıyorsun, bu davranışların beni üzüyor.
gözündeki değerimi sorgulamama sebep oluyor'' gibi damardan girebilirsin.

evde küsmek yasak, birbirimizden ayrı ve habersiz iş yapmak yasak vs gibi
kurallar getirebilirsiniz birlikte.
henüz yolun başındasın ve istersen bu işi halledebilirsin diye düşünüyorum.

iş mevzusuna gelince sanırım şu son olaylardan sonra senin yerinde olsam
iş yeri açma fikrimi biraz ertelerim..
eşin tek başına idare etmeye başlayınca eminim gözü babasının, kardeşinin masraflarını göremeyecektir :9:
kendi kendine ailesine biz de zor geçiniyoruz, yetiremiyoruz falan dedi miydi bir iki sefer,
onlar da isteyip durmaz herhalde.

Çok teşekkür ederim yorumun için gerçekten basit ve akıllıca çözmler . Bir yandan düşünmüyorum değil , biraz sıkışsın anlasın paranın değerini.

Bencil insanlardan nefret ediyorum canim bence esini sen tanirsin onun anlayacagi bir dille rahatsız olduğun bu durumu ona anlatmaya calis sende biliyorsun ki bn kendi isimi yapmak istiyorum de kendi evimiz olsun istiyorum de isten ayrilma sebebim buydu zaten de o artik bir çözüm bulsun madem kendi ailesiyle o muhatap oluyor bu konuyu Eşiniz cozmeli

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

birde birşey söyleyeyim.kısma kendinden.ben 2 sene evlendiğimde tişört bile almadım ama değer bilen oldu mu hayır.al giy sür sürüştür.sonra kocan demesin sana kendine hiç bakmıyorsun diye.

bence erkekler para harcamadıgı kadınlara değer vermiyorlar ben artık böyle düşünüyorum.hani deveyi diken derler ya işte o hesap.dünyaya bir daha mı geleceksin.1 dk sonramızın garantisi yokken sıkma kendini.

onlarıda allaha havale et ve bunu onlarada söyle.içinde tutma.içimizde tuttuklarımız her zaman bize zarar verir.ay o üzülürmü ay bu şöyle olurmu diye aşamaktan vazgeçin hanımlar.öperim :)

Canım ben de 6 ayluk evliyim :3: sana tavsiye eşin küsse de tavır da yapsa kendini hiiiç ortaya koyma.hele ki onun ailesi için hiç.senin ailen için de aynı şey geçerli.yeni yuva kuruyosun düğünden kalan borçlar falan.madem umreye gidecekler 6 ay daha beklesinler de parasını biriktirip gitsinler.ay milleti anlamıyorum yaa :37: sonra içine dert olur kalır bak.benimkiler para konusunda öyle sıkıntı yapmadı yüz yüze gelmedik para konularında ama başka konularda sıkıntı yaşattılar.ben hep neyse deyip geçtim .ama bugün bi de baktım ki :28: bana yemeğe gelecekler ve benim onlara yemek hazırlamak hiç içimden gelmiyor.misafir severim hep 4 4 lük hazırlamaya çalışırım herşeyi ama içimden gelmiyo.demek ki hep içime attığım birikmiş. :25:
sen aynı hatayı yapıp içine atma :45:

Zaten masrafların yarısını ailem ödedi. Onlar da ödediler şimdi doğruya doğru. Ama düğün paralarını onlar aldılar. O kadar ödesinler yani.
Gerçekten insalar çok rahatmış Ben ele karışınca öğrendim. Allah kimseyi böyle bi şeyle karşı karşıya bırakmasın. Bişey desen aileleri en değerli oluveriyor.

bilmem mi.. Allah yardımcın olsun napmayı düşünüyorsun peki şimdi?

Çok teşekkür ederim yorumun için gerçekten basit ve akıllıca çözmler . Bir yandan düşünmüyorum değil , biraz sıkışsın anlasın paranın değerini.

erkeklerle didişmek bir işe yaramıyor ben bunu kendi evliliğimde de farkettim..
aslında ağamsın paşamsın en güzel çözüm de o kadarını yapamıyorum :9:

senin içindeki öfkeyi ve kandırılmışlık hissini de çok iyi anlıyorum fakat bunu
bıdı bıdıyla çözüme kavuşturamazsın emin olabilirsin.
iyi kalpli olduğun besbelli. bu devirde kim verir öyle parayı..
bu iyi kalbini eşinin görmesi lazım artık. umarım tez vakitte görür.
yaptığın şeyler senin görevin bile değil, tamamen insani duygularla yapmışsın.

ama kırılmazsan yanlış gördüğüm birkaç şey söylemek istiyorum.
mesela; parayı verirken üstüne basarak söylemedin mi ne zaman geri alabilirim diye?
onlar biliyorlar iş kuracağımı diyorsun ama maalesef böyle zamanlarda parayı verirken kulaklarına sokmazsan
karşındakiler umursamamayabiliyor.
söyleseydin keşke açık açık. umreden dönünce bir an önce ayarlarsanız ben de hemen iş kuracağım
bakın başvurularımı yaptım ona göre falan diye..
sonra bir diğer konu da evime masraf olmasın diye maşa bile almıyorum demişsin.
e zaten borçlara yardım ediyorsun, kendine alışveriş yapmıyorsun, evine de birşeyler almayınca
adam da ev geçindirmek kolay sanmış olmasın?
tamam tasarruf edilir, birikim yapılır da neden o kadar kısıyorsun ki..
ihtiyaçlarından vazgeçmişsin resmen.
karşındaki bunu kavrayabilse alkışlarım seni gerçekten ama
senin kıstığın başkasının lüksüne gidecekse evine de bakarsın kendine de arkadaş..

eskiler ne demiş erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın :1:
(bu sözü sonunda bir yerlerde kullandım ya rahata erdim:10:)

neyse umarım anlaşabilmişizdir ve bana kızmamışsındır :)

Canım ben de 6 ayluk evliyim :3: sana tavsiye eşin küsse de tavır da yapsa kendini hiiiç ortaya koyma.hele ki onun ailesi için hiç.senin ailen için de aynı şey geçerli.yeni yuva kuruyosun düğünden kalan borçlar falan.madem umreye gidecekler 6 ay daha beklesinler de parasını biriktirip gitsinler.ay milleti anlamıyorum yaa :37: sonra içine dert olur kalır bak.benimkiler para konusunda öyle sıkıntı yapmadı yüz yüze gelmedik para konularında ama başka konularda sıkıntı yaşattılar.ben hep neyse deyip geçtim .ama bugün bi de baktım ki :28: bana yemeğe gelecekler ve benim onlara yemek hazırlamak hiç içimden gelmiyor.misafir severim hep 4 4 lük hazırlamaya çalışırım herşeyi ama içimden gelmiyo.demek ki hep içime attığım birikmiş. :25:
sen aynı hatayı yapıp içine atma :45:

yemek olarak ne yaptın peki o gün:1: içli pilav cuk otururmuş da anlayana..:9:
bozulduğun şeyleri kibarca konuşsan ya da belli etsen böyle olmazdı sanıyorum. içine fazla mı atmışsın ne.

ben de 6 aylık evliyim.

bi arkadaş eşinin davranışları alışkanlığa dönüşmeden önlemini al demiş. çok doğru.

bana da buna benzer durumlar olmuştu. açtım isyan bayrağını. şimdi kuzu gibi oldu. sessiz kalırsan el bu sindirdikçe sindirirler .

inşallah her şeyin hayırlısı olur.

benim anlamadığım şey eşinizin kredi kartı borcunu siz niye ödediniz? eşiniz ödeseymiş kredi kartı borçlarını, siz de evinizi geçindirseydiniz. eşiniz evi geçindiriyorum diye babasının telefon faturasını dahi ödüyor :18: yanlış anlamayın ama suç sizde bence fazla iyi niyet göstermişsiniz... :50:
düğün borçlarını siz ödüyorsunuz, erkek tarafı düğün yaptı olacak.
kendinizi kullandırmayın ve mesafesinizi baştan koyun.
asıl onların size yardımcı olması gerekir şu anlattıklarınıza göre..

Son düzenleme:
Bunu eşime sormadım bile üzülmesin diye. Ama kendileri ödeyebilirler. Kayınpederim emekli ve kendilerine ait iş yerleri var. Biz böyle kısarken bunu yapmaları çok moralimi bozdu. Ben mutfağma masa bile almadım masraf olmasın diye. :2:

Eşim çok kırılgan biri, küsüyor. Dün annemler gelecekti. 45 dakikalık mesafede olmalarına rağmen evlendiğimden beri 2. kez geldi annem.
Dün beni çok sinirlendirdi eşim. Görümcemin sınav parasını yatırmak için çarşıya git dedi. 2 saat elimde eşyalarla sıra bekledim. arıyorum bilgileri almak için ne eşim ne görümcem açıyor telefonları. Az daha ödemeden geri dönecektim ki, mesaj attılar.
Akşam ben de biraz surat astım haliyle. Eşim de küstü , misafirler varken yatak odasında yatıyo.
Zorla içeri getirdim. Ayıp yaptığın dedim. Ben sürekli görümcemi onun ailesini ağırlıyorum, ne olursa olsun güler yüz gösteriyorum. Sabrım tükenmek üzere. :5:

Eşiniz üzülmesin ama siz üzülün... Ne güzel valla.

Böyle giderse daha da fena tepenize çıkacaklar. Ayrıca ben kayınvalidenin borç olarak aldığı parayı vereceğine inanmıyorum. Baksanıza haberinizin bile olmadığı faturalar çıkmış ortaya.

Eşinizin biraz üzülmesinin zamanı gelmişte geçiyor bile.

Eşim çok kırılgan biri, küsüyor. Dün annemler gelecekti. 45 dakikalık mesafede olmalarına rağmen evlendiğimden beri 2. kez geldi annem.
Dün beni çok sinirlendirdi eşim. Görümcemin sınav parasını yatırmak için çarşıya git dedi. 2 saat elimde eşyalarla sıra bekledim. arıyorum bilgileri almak için ne eşim ne görümcem açıyor telefonları. Az daha ödemeden geri dönecektim ki, mesaj attılar.
Akşam ben de biraz surat astım haliyle. Eşim de küstü , misafirler varken yatak odasında yatıyo.
Zorla içeri getirdim. Ayıp yaptığın dedim. Ben sürekli görümcemi onun ailesini ağırlıyorum, ne olursa olsun güler yüz gösteriyorum. Sabrım tükenmek üzere. :5:

kusura bakmada bu kırılganlık değil düpedüz hayvanlık saygısızlık. sen onun annesi babasına aynısı yap bakalım sana nasıl davranıyo. sende hala onu üzmemenin derdindesin. boşuna dememişler insanın kendine ettiğini bir dünya ayağa kalksa edemez diye.:47::47:

Parası olmayıpda umreye vs gidenlere ben kızııyorum.

Biriktirirsin paranı yaparsın görevlerini
Ondan bundan para isteyipde gitmekle olmaz o işler.
Bariz gezmeye gitmişler.

Muhtemelen eşinizde ailesine bişi söyleyemeyen bir tip

Ben olsam vermezdim.

Açıkcada söylerdim hac görevinizi bence biriktirdiğiniz parayla yapmanız daha makbule geçer falan gibi bir açıklama yapardım.

Belli ki eşiniz sizi üzmekten çekinmiyor. Siz neden çekiniyorsunuz ki? Evlendiniz diye kendinizi maddi manevi eşiniz ve ailesine adamak zorunda değilsiniz. Çok kızıyorum evlenince kendi ailesini ikinci plana atıp eşinin ailesine yönelen insanlara, kusura bakmayın.

Kizkardesine yardımcı olduğunuz için minnettar olacağı yerde ailenize surat asabilen bir eşiniz var. Ve siz de kendi birikiminizi ailenize değil onun ailesine harcıyorsunyz. Hata sizin.

Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere canımı çok fazla sıkan bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Çünk kimseye anlatamıyorum.

Ben 6 aylık evliyim. 2 hafta önce işten çıktım kendi iş yerimi açmak istiyorum.
Bunu da istememin sebebi, eşimin ve benim maaşımın ev almak için yeterli olmaması.
Evlendiğimizden beri benim maaşım eşimin düğün alışverişinden kalan kredi kartı borcuna gidiyordu ve eşimin maaşıyla da giderlerimizi karşılıyorduk.
Benim eski iş yerimden aldığım tazminatım da banka hesabımda duruyordu ve ona dokunmuyordum iş yeri açmak için.
Her zaman az harcamaya ve tutumlu olmaya gayret gösterdm ki evlenmeden önce aklımda kalan bir çok şeyi alırdım. Şimdi ise kıskıkça kısıyorum.
Ama gelin görün ki eşimin ailesi, sürekli bizden beklenti içindeler. Kendileri asla gezmekten ve harcamaktan geri kalmazlar ama bize gelince kayınvalidem söylenir az harcayın bilmem ne.

Umreye gitmek için bizden borç istedikelr ve ben de gerçekten içimden kötü birşey düşünmeden onlara verdim.(eşimde olmadığı için benden istedi) Bizim için de dua ederler falan diye. Bu benim eski işyerimdeki tazminat parası, iş yeri açmak için kullanacağım olan para.

Görümcemi de bize emanet edip gittiler. Görümcem dersaneye gidiyor üniye hazırlanıyor.
Umrede 2 adet telefon almışlar son model. Ben buna çok şaşırdım. Ben ihtiyaçları var diye kendi kıstıım paradan veriyorum. Yaptıkların bakar mısınız?
Ne yapmalıyım sizce. Üstelik görümcemin harcamaları vs. Eşimin babasının telefon faturasını bile biz ödüyormuşuz ki bunu daha birkaç gün önce görümcemden öğrendim.
Sizce ne yapmalıyım ?

uzun yıllar iş hayatı olan ben ve iyi bir maaşal işi bırakan ben işte bunların yüzünden çalışmuyrum
çalışmayıda düşünmüyorum
aynı şekilde bende çalısşam eşimin ailesinin sürekli
gözleri bizim üzereimizde olacak ve benim eşimde nasıl olsa 2 maaş var deyip benim kıstığım ve biriktirfdğim parayı onlara verecek
onlar yetmeyecek kardeşlerine verecek
ve eşim daha çok bekler çalışmamı

Esinizin ailenize yaptigi saygisizlik... gidip yatmasi çok çirkin 15 yasinda mi acaba?

Siz aynisini yapsaniz etmediği laf kalmazdi...

ki ben derdim bu saygisizligi ben senin ailene gösterdiğimde bakalim ne olacak agzini acarsan o zaman hesaplasiriz derdim..

Ne kadar koyu niyetli ya...

Bence harcamanizdan kismayin bol bol harcayin hatta bir köşeye biriktirin habersiz...

İhtiyacı olmayana gideceğine geleceginize birikim yapmis olursunuz...

Ve gerçekten bunların önemlemini alin sonra değiştirmesi imkansiz olur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

direk sor bence bizden aldığınız parayı telefon için mi harcadınız dişimizden tırnağımızdan arttırarak biriktirmiştik oysa diye söyle.

Birikimlerinizi saklayin ya size mi kaldi evi arabasi olan insanlari umreye gondermek. Boyle bir uyaniklik gormedim. Benimki de ailesine destek olur gorevidir ama sizin boyle bir sorumlulugunuz yok.

Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere canımı çok fazla sıkan bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Çünk kimseye anlatamıyorum.

Ben 6 aylık evliyim. 2 hafta önce işten çıktım kendi iş yerimi açmak istiyorum.
Bunu da istememin sebebi, eşimin ve benim maaşımın ev almak için yeterli olmaması.
Evlendiğimizden beri benim maaşım eşimin düğün alışverişinden kalan kredi kartı borcuna gidiyordu ve eşimin maaşıyla da giderlerimizi karşılıyorduk.
Benim eski iş yerimden aldığım tazminatım da banka hesabımda duruyordu ve ona dokunmuyordum iş yeri açmak için.
Her zaman az harcamaya ve tutumlu olmaya gayret gösterdm ki evlenmeden önce aklımda kalan bir çok şeyi alırdım. Şimdi ise kıskıkça kısıyorum.
Ama gelin görün ki eşimin ailesi, sürekli bizden beklenti içindeler. Kendileri asla gezmekten ve harcamaktan geri kalmazlar ama bize gelince kayınvalidem söylenir az harcayın bilmem ne.

Umreye gitmek için bizden borç istedikelr ve ben de gerçekten içimden kötü birşey düşünmeden onlara verdim.(eşimde olmadığı için benden istedi) Bizim için de dua ederler falan diye. Bu benim eski işyerimdeki tazminat parası, iş yeri açmak için kullanacağım olan para.

Görümcemi de bize emanet edip gittiler. Görümcem dersaneye gidiyor üniye hazırlanıyor.
Umrede 2 adet telefon almışlar son model. Ben buna çok şaşırdım. Ben ihtiyaçları var diye kendi kıstıım paradan veriyorum. Yaptıkların bakar mısınız?
Ne yapmalıyım sizce. Üstelik görümcemin harcamaları vs. Eşimin babasının telefon faturasını bile biz ödüyormuşuz ki bunu daha birkaç gün önce görümcemden öğrendim.
Sizce ne yapmalıyım ?
çok üzüldüm arkadaşım,eşinle otur konuş adamakıllı..

Back
X