O terk edilme korkusu sizin kendinize olan saygınızı yitirmenize sebeb olur, bende de bi dönem oldu dışardan etki eden insanlar da sebeb oldu eşimle problemler yaşadığımız bir dönemde beni kıskandığı İÇİN sürekli hakaret eden bi kadın vardı o dönem işte ; benim ,eşime layık olmadığımı, eşimin ben üzülmeyim diye benle durduğunu, benim geçim kaynağım eşim diye terk edilme korkum olduğunu filan söyleyen sağlıksız bir kadın :) tespitleri gerçek dışı olmasına rağmen beni kötü etkiledi o dönem ,sonra psikiyatrisim kadını görmeden anlattıklarım ile kadına da aşağılık kompleksi ve saplantı teşhisini koymuştu :) ama içten içe etkilenip aynada kendime eziksin diyordum itiraf edeyim özgüvenim yok olmuştu sonra psikiyatri tedavileri sonucunda ve eşimle olan o zor dönemlerimiz sonunda gittim dedim ki ;ben ayrılmak istiyorum,bana mecbur değilsin ben de sana değilim sadece istediğimiz için birbirimizin hayatında kalmalıyız zorla DEĞİL , ayrılırsak çok üzüleceğim zor geçecek ama geçecek er geç biliyoruz ; yani kaybetme terk edilme korkusunu yendiğim gün inanın evliliğim boyut değiştirdi ; eşim daha çok üzerime düşüyor eskisinden daha çok saygı duyuyor bana hatta daha çok sevdiğini hissediyorum ,bana danışmadan adım atmaz karar vermez ,ben de öyle ona artık … hep diyorum kendime saygım olmadığı İÇİN terk edilme korkusunu başkaldırın etkisi ile kendime empoze ettiğim için o tedirginlik hali içinde kendim huzursuz olup eşimi de huzursuz ediyormuşum ha ben sizin gibi kendimi asla ezdirmedim kuyruğu hep dik tuttum eşim de asla eşiniz gibi davranmadı karakteri öyle değil yapmaz hakaret vs asla bana en kötü olduğumuz zamanlarda bile yapmadı ama sorun benim kendi içimdeki terk edilme korkusu ,dışarıdaki dış kapının mandallarınız değersizlik hissini aşılaması .., şimdi görseniz neler yapıyorum neler başarıyorum hem kariyer yatırımı hem evlilik içerisinde çok mutluyum bazen kendime inanamıyorum kapasitemi keşfettim :) uzun oldu ama lütfen iyi bir psikiyatriye gidin terk edilme korkunuzu yenin ,kendinize olan keşfiniz ve saygınız başlayacak