Düğünümden iki ay önce, iki ay sonra düğün yapacağımı dahi bilmiyordum. Üstelik de düğünün yapılacağı memlekete çok çok uzak yaşıyorum, müstakbel eşim zaten yurt dışındaydı. Aileler istiyor diye aniden karar verip 20 günün içinde mis gibi düğün yaptık. Yani 2 ay içinde siz istedikten sonra her şey yapılır.
Kına+düğün için verdiğim meblağ geçtiğimiz şubatta 150 falandı, arkadaş kuzen saçlarıyla birlikte toplamda 250 veya 300 gibi bir şey ödedim.
Ben kına kıyafetini 100 liraya kiralamış, gelinliği 1000 liraya almış biriyim, sadece saçımı yapmaya 700 deseler oturur hakikaten kendim yapardım.
Adam belki de sizin taleplerini fazla buldu, yani sizin başörtünüzü sardırmak için vermek istediğiniz meblağın yaklaşık iki katına gelinlik, damatlık, ayakkabı, takı kurdelası vs her işimi hallettim ben. Daha fazla veremez miydim, elbette verirdim ve koymazdı ama yani geldi geçti, kim hatırlıyor şu an benim saçımı, eşimin damatlığını? Bir kere giyilip atılacak şeyler bunlar, törensel kostümler. Eşime gelecek kış için alacağım mont damatlığının iki katı fiyatından fazla, bu durumda ben onu sevmiyor muyum damatlıkta kazıklanmadık diye?
Bence nişanlınız haklı, adam üstüne az daha koyup size bilezik diye takar yani onu.
Para harcamaya evet ama kaz gibi yolunmaya hayır.