bana bir akıl verin

Hazır yol yakınken,
Bir daha düşün.
İşin daha başındasın,şimdiden böyleyse evlenince Allah muhafaza.
Hep derim bir erkek evlenmeden önce iyiyse evlenince kötü olur,evlenmeden önce kötüyse evlendikten sonra daha kötü olur.
Çok güçlü bir duruşunuz yoksa eğitmeniz zor değil imkansız.

Ben tesettürlüyüm ama yani genel olarak heryerde aynı diyorlar
Asıl tesettürlüysen Uzak dur bacım uzak duuurrr Allah muhafaza o tesettürlüler kafalarına neler yaptırıyor yaa Şık bir gelin olmak istiyorsan normal zamanda eşarbını nasıl yapıyorsan öyle yap Parasını geçtim Kuaför elinden çıkmış eşarp yapımı çok çirkin kendine yazık etme bak

700 TL.Benim canımı yakan bunun için beni üzmesi onun bu tavırları yüzünden bir arpa boyu yol alamıyoruz.
Canim bna da 700 tl cok geldi. Bir yil once evlendim 200 tl yaptirdim. Kinada da 100 tl verdim. Butcenizi bilmiyorum ama bir gece icin degmez birbirinizi uzmeye..

Hazır yol yakınken,
Bir daha düşün.
İşin daha başındasın,şimdiden böyleyse evlenince Allah muhafaza.
Hep derim bir erkek evlenmeden önce iyiyse evlenince kötü olur,evlenmeden önce kötüyse evlendikten sonra daha kötü olur.
Çok güçlü bir duruşunuz yoksa eğitmeniz zor değil imkansız.
aslında normalde cidden çok el üstünde tutardı.Ne zaman bu düğün işleri maddi şeyler başladı adam değişti bilmiyorum neden böyle?Gücü yetmio diye mi böyle yapıyor?

aslında normalde cidden çok el üstünde tutardı.Ne zaman bu düğün işleri maddi şeyler başladı adam değişti bilmiyorum neden böyle?Gücü yetmio diye mi böyle yapıyor?
Gücü yetmeyen ,adam gibi söyler.Evlilik stresi de sarmış olabilir ama ya ben çok kötü niyetliyim ki bu aralar normal pek iyi değilim,ya da adam size layık görmüyor böyle şeyleri.
Bilemedim .

Gönül'ler bir olsun hazırlıklar 1 haftada biter. Ama gelin başına karışması sıkıntı.

Gücü yetmiyosa , adam napsın param yok demek zoruna gidiyor belki Seni seven iyi davranan biriyse, sen alttan al maddi konularda, olsun de , şu olmasa da olur de, huzurumuz bozulmasın de. Adamı bu druuma düşürme yazık yaa Hem maddi olarak zorlanır borçlanırsa evlenince siz çekeceksiniz yine. Evlenince aylarca borç taksit vs ödediğini düşün Herşeyden kıstığını keyfince yiyip içip gezemediğini düşün Bi gelin başı bi gelinlik bi düğün salonuna değer mi Bi gecelik heves için aylarca sıkıntı Akıl işi mi Ki maddi sıkıntıdan öte bu huzursuzlukların getireceği aradaki soğukluğu düşün

Gücü yetmeyen ,adam gibi söyler.Evlilik stresi de sarmış olabilir ama ya ben çok kötü niyetliyim ki bu aralar normal pek iyi değilim,ya da adam size layık görmüyor böyle şeyleri.
Bilemedim .
öyle değildir ya öyle olmasın lütfen :(( Aslında sen herşeyin iyisine layıksın falan diyor ama 700 tl fazla bir bulaşık makinesi parası diyor.

öyle değildir ya öyle olmasın lütfen :KK43:( Aslında sen herşeyin iyisine layıksın falan diyor ama 700 tl fazla bir bulaşık makinesi parası diyor.
Doğru söylüyor Al sana gelin başı Bulaşık makinası alamıyoruz dese napıcan Elinde yıkamaya razıysan bi kıytırık gelin başı için Tabi orasını sen bilirsin

öyle değildir ya öyle olmasın lütfen :KK43:( Aslında sen herşeyin iyisine layıksın falan diyor ama 700 tl fazla bir bulaşık makinesi parası diyor.
700 ciddi çok. git evine eşya al. yuh yani 700 ne ya?

bence de çok ama burası küçük bir yer ne koparsak kardır diyor herhalde :KK43:((
Bak canım En kral ipek eşarplar en fazla 100 lira Al bi tane Kendin her zamnaki gibi yap, ki öyle çok daha güzel Sade olmak her zaman daha şık Gelinlik yeterince süslü zaten :)

bence de çok ama burası küçük bir yer ne koparsak kardır diyor herhalde :KK43:((
o zaman kendin yap bence de. abimin eşi kuaförü beğenmediği için kendi yaptı başını. çok da güzel olmuştu.

Düğünümden iki ay önce, iki ay sonra düğün yapacağımı dahi bilmiyordum. Üstelik de düğünün yapılacağı memlekete çok çok uzak yaşıyorum, müstakbel eşim zaten yurt dışındaydı. Aileler istiyor diye aniden karar verip 20 günün içinde mis gibi düğün yaptık. Yani 2 ay içinde siz istedikten sonra her şey yapılır.

Kına+düğün için verdiğim meblağ geçtiğimiz şubatta 150 falandı, arkadaş kuzen saçlarıyla birlikte toplamda 250 veya 300 gibi bir şey ödedim.

Ben kına kıyafetini 100 liraya kiralamış, gelinliği 1000 liraya almış biriyim, sadece saçımı yapmaya 700 deseler oturur hakikaten kendim yapardım.

Adam belki de sizin taleplerini fazla buldu, yani sizin başörtünüzü sardırmak için vermek istediğiniz meblağın yaklaşık iki katına gelinlik, damatlık, ayakkabı, takı kurdelası vs her işimi hallettim ben. Daha fazla veremez miydim, elbette verirdim ve koymazdı ama yani geldi geçti, kim hatırlıyor şu an benim saçımı, eşimin damatlığını? Bir kere giyilip atılacak şeyler bunlar, törensel kostümler. Eşime gelecek kış için alacağım mont damatlığının iki katı fiyatından fazla, bu durumda ben onu sevmiyor muyum damatlıkta kazıklanmadık diye?

Bence nişanlınız haklı, adam üstüne az daha koyup size bilezik diye takar yani onu.

Para harcamaya evet ama kaz gibi yolunmaya hayır.

images

buna benzer bir modeldi. saten eşarp üzerine, yine saten kumaşı burgu yapıp, burgusu bozulmasın diye inci görünümlü boncuklarla dikip sabitledi. herkes bayılmıştı.

Sen de deseydin "Ben yokum bu iste. Kendi gelinini evde kendin yap"

700 tl yüksek bir mebla tamam ama bunun sorun edilmesi daha büyük bir sorun bence.
Kına gecesi Türk adetlerinin en saçmalarından bir tanesi gözümde.

Başka ne gibi itirazları varmış ? Acaba pintilik mi ?karektersizlik mi? Artık buna sen karar vereceksin ,yarın çocuk olunca bu çocuk bezide almaz , kumaş al yıka der, kahvaltıda reçel istersin peynir yeterli der, kışında gündüz soba yakma der uzar gider bu , iyi düşün şimdiden bazı şeyler görünüyor bas tekmeyi ,insanlar mutlu olmak için evleniyor seni bazı laflarıyla eziyorsa evlendikten sonra bu şiddetlenerek devam edecektir

Back
X