Bana bir akl verin...

hilye81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
133
0
96
Konya
yaklaşık 2.5 yıllık evliyim. eşimin hassasiyetleri noktasında elimden geldiğince dikkatli olmaya çalışıyorum. ama nedense o bunları görmüyor. inanın harcamalarımdan tutunda söylediğim sözlere bile özen gösteriyorum. ama bazen bir duvarla evli olduğumu düşünüyorum. bugünde kredi kartı yüzünden kavga ettik. bana ait hiçbir harcama olmamasına rağmen sen istedin aldık dedi. (yazıcı ona telefon aldığımızda ) bende patladım tabi. eşimin maaşı 1300 tl biz bu maaşla 25 ayda 15000tl biriktirdik hala da benim masraflarımın çok olduğunu düşünüyor allah aşkına bir hesab edin. mutfak masrafları, kredi taksitleri arabanın benzin parası vb şeyleri çıkarın üstüne 15000 tl biriktirdiğimizi düşünün. şimdi benim aşırı olacak ne masrafım olabilir. üstelik kendim için aldığım tek bir eşya yok olanlarla idare etmeye çalışıyorum. bu haksızlığa artık dyanamıyorum. ne yapmalıyım onu da bilmiyorum... benneyaptımki

bu maaşla bu kdr zaman da bu kdr parayı biriktirmek...
büyük başarı
hala da takdir edilmiyosun garip walla

bu erkek milletine ne yapsan yaranamazsın.bunların 2 kaşığı varsa birini kıracan.fazla taviz verme.onun isteklerine göre yaşayamazsın.birgün bir yerde patlarsın.bence şimdiden tavrını koymaya başla ipleri eline verme..sen idareli gittikçe daha fazlasını isterler...

ya işe gır calıs tatlım ya da laf soyluyor katlaıjcaksın ne dıycen
yapcak bısey yok adam deemek cok pintı cok para hırslısı sen de toka yap gunlerde sat ne bıleyım
zor bunu demek böle akıl vermek komık oluyor ama.

ağzınla kuş tutsan yaranamzsın bu erkeklere.o yüzden kendinden çok fazla taviz verme.
anneanemin bi lafı vardır " yapanda avrat yapmayanda"

tavizlerin sonu bitmez canım.gün gelir adam yerine bile konmazsın.hep ver hep ver olmaz.bu kadar iyi niyetlisin.dahada tepene cıkarlar.günün birinde patlarsın ama fayda etmez.ben 20 yıldır aynı durumdayım.vakit varken bişiler yap canım.kendini düşün degmiyor inanki bu kadar fedakarlık.

şiddetle çalışmanı öneririm bence bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı eğer çalışırsan kendi paranı harcarsın ve sana birşey diyemez arkadaşlarında dediği gibi taviz verme sonra çok pişman olursun dünyaya bir kere geliyoruz. tamam bir kenarıya para koymak çok güzel birşey ama yarın yaşayacağımızın garantisi yok :sm_confused:

madem bundan önce kıstın kendinden hep

bu sözlerinden sonra sürekli birşeyler iste dur:delphin:

ay sonu geldiğinde önceki aylarda harcama yapmış mısın yapmamış mısın dank eder kafasına
sırnaşık şey

evlilik nasıl iki kişiyle yapılıyorsa bunun devamında da ortak kararlar almak gerekir...destek olmak
anlayışlı olmak gerekir ama her iki taraf içinde geçerlidir...siz elinizden geleni fazlasıyla yapıyorsunuz
hatta aşırısını bile maddi yönden zor durumda kalsanız bile kısıtlamalarınız hep olmuş....
umarım eşiniz en yakın zamanda bunu anlar...evlilik tabi ki hep iyi günler için değildir zor anlarda da
beraberlik önemli olandır...

tebrik ederim gerçekden bu zamanda tek maaşla gerçekden iyi bir birikim yapmışsınız....bu da sizin ne kadar vefakar olduğunuzu gösterir..

bunca zaman kendinden fedakarlık yapmışsın we şu duruma bak.bırak takdir edilmeyi normal bile dawranmıyor sana.
sende bundan sonra ihtiyaçlarından kısma,görsün o zaman ne oluyor.
faturaları kredi kartlarını karşılaştırma yap gözü önünde,belki o zaman anlar senin zamanında neler yaptığını...

hepinize teşekkü ederim.
biliyorum ben hatayı en başta eğitimimi yarıda bırakmakla yaptım. üniversitede kalsaydım şimdiye doktora bitmiş ve asistanlıktan terfi etmiş olacaktım, bense herşeyi yarıda bıraktım. kendime güvenim bile kalmadı.
çalışmak en iyisi galiba, üniversiteye dönmesem de başka bir kurum için kolları sıvamam lazım .
Çok üzgünüm çoook

1 ay sorumsuz davranın ve fuzuli harcamalar yapın.Ay sonunda hesabın nerede şaştığını sorarsa,tutumlu kadınla,tutumsuz kadın arasında şaştığını söylersiniz.
Bazen,bazı şeyleri sözle birlikte uygulamalı olarakta anlatmak gerekebilir.
Eminim şimdiki halinizi çok takdir edecektir,lüks tüketim mallarına maaşını verincekaydirigubbakcemile3

Valla helal olsun bu kadar para biriktirebildiğinize ben eşimden şikayet ediyorum çok para harcıyor diye ama bu kadar tutumlu olmakta iyi olmuyormuş galiba. Ortasını bulmak gerekiyor.

ben baştan diyorum herşey baştan olacak bu saatten sonra ne yapılabilir bilemiyorum ama sen süpersin bu kadar para biriktirmişsiniz ben değil para biriktirmek hal ataksit ödeyerek bişi alıyorum hatta müsrifliğim oluyor çoğu kez eşim katlanıyor hep benim mutluluğum için konuşma küs bişiler yap yani bir süre tavır koy ama tavrın nasıl olsun yemeğini getir önüne hizmetini yap ama sanki evde o yokmuş gibi davran yatakta arkanı dön yat bir gün ne oluyor diyecek dikkatinii çekecek tir ve soracak sana ne oluyor diye söylersin ona bu nankörlüğünü kusura bakma ama başka açıklaması yok nankörlük para biriktirmek istemesi çok güzel ama senin çabanı görmezden geliyorsa bu nankörlük eşim ve ebn çalıştık 6 ay sonra işten çıktığımda elimizde koca bir sıfır vardı gezmiş yemiş içmişiz eve almışız herşey eşya vs benim genelde dolabım kıyafetlerle dolmuş he benimyaptığım da iyi değil keşke biriktirseymişim ama eşimin gıkı çıkmadı senin bu tutumun çok iyi ama bilmeyene yapmıcan işte

hepinize teşekkü ederim.
biliyorum ben hatayı en başta eğitimimi yarıda bırakmakla yaptım. üniversitede kalsaydım şimdiye doktora bitmiş ve asistanlıktan terfi etmiş olacaktım, bense herşeyi yarıda bıraktım. kendime güvenim bile kalmadı.
çalışmak en iyisi galiba, üniversiteye dönmesem de başka bir kurum için kolları sıvamam lazım .
Çok üzgünüm çoook

üzülme arkadaşım evet çalışmayı düşündüğünü söyle ama asla eşine maaşını verme gibi irşeye alıştırma alsın parasını başına çalsın evine baksın ama sen kendi ihtiyaçlarını karşılarsın alsın para mı biriktiriyor ne yapıyorsa yapsın bakalım sendende hesap soramaz ama zıt gitme ona kalbinin gerçekten kırıldığına inandırmalısın bunu en güzel susarak fazla konuşmayarak yaparsın gibi geliyor ona ilgisizliğin dikkatini çekecektir bir gün böyle olduğunda yüzüne vurursun

Bulmusta bunamis :umursamaz:
Kocana cok yüz vermissin canim cok alttan almissin herseyi o yüzden böyle davraniyor hele biraz disini göstermeyi dene gör bak nasil davranacak o :umursamaz:

1 ay sorumsuz davranın ve fuzuli harcamalar yapın.Ay sonunda hesabın nerede şaştığını sorarsa,tutumlu kadınla,tutumsuz kadın arasında şaştığını söylersiniz.
Bazen,bazı şeyleri sözle birlikte uygulamalı olarakta anlatmak gerekebilir.
Eminim şimdiki halinizi çok takdir edecektir,lüks tüketim mallarına maaşını verincekaydirigubbakcemile3

Aynen katiliyorum....

Söyle bir ay boyunca kuaföründen tut manikürüne kadar kiyafet ayakkabi vs. vs. derken altindan cik üstüne bin paranin bakalim ne oluyor.....:hulya:

Kolaydi öyle can can konusmak.mirmirmirmir...sanki evdeki yemek ekmek kendiliginden oluyor...

Back
X