Bana bir tavsiyede bulunmak istermisiniz...

Öncelikle düzenli spor yapmanı tavsiye ederim. Bu sadece açık havada yürüyüş de olabilir. Kesinlikle çok faydası var.

Gıcık olmak pahasına söylemeden edemeyeceğim; kitap okumak bir hobi değildir

Puzzle yapabileceğini söylemişler, hak veriyorum. Saatlerin nasıl geçtiğini anlamazsın.

Muhtelif el sanatları ile uğraşabilirsin, ilgi ve yeteneğine göre herhangi biri olabilir. Misal benim müziğe yeteneğim yoktur, bir enstrüman çalmayı öğrenmek bana her zaman eziyet olmuştur. Ancak kendimi bildim bileli resim yaparım, çok severim. Vitray ve seramik de düşünülebilir.

Mutfağa ilgin varsa okuyup araştırarak yeni alanlar keşfedebilirsin. Hatta kendine blog bile oluşturabilirsin.

İmkanın varsa bir evcil hayvan edinip onunla ilgilenebilirsin.

Hayır işleriyle uğraşabilirsin. Hem enerjini faydalı bir alana yönlendirmiş hem de manevi tatmin sağlamış olursun.

keceden cok guzel bardak altlıgı yapmıstım ben de, renk renk cok tatlı duruyorlar.
en begendigim de yesil yaprak

Kendiniz mi tasarlıyorsunuz...

evet, ama bu yazdıgım piyasada gorulebilecek seyler.
ben baska alanlarda da tasarımla ilgili ugrastıgım icin evde canım sıkılınca aklıma ne gelirse hangi malzeme olursa oyle takılıyorum.
mesela dumduz bir mutfak onlugu alıp (dikis nakıs bilmedigimden) onu artan keceyle suslemistim, hayvan figurleri vs.
aynı tonları kullandıgım icin mutfaktaki tekstil takım gibi oldu :)

internette cok guzel modeller bulabilirsin, illa kendin tasarlamak zorunda degilsin,
buna benzer seyleri gordukce yaratıcılıgınız zamanla artar zaten.

sen simdilik keceyi yogurarak farklı teksturler elde etmeye calısmaya falan ugrasma (int.te boyle seylere denk gelebilirsin)
el isi kagıdı gibi, kesme bicme yapacaksın. sonra dikme veya yapıstırma ile sabitlesen yeter.
bak minik bir canta yapabilirsin, yaka ignesi de olur. tanıdıklarına da hediye edersin, eglenceli oluyor.

kk daki hobi bolumune de bakmanı tavsiye ederim.
belki bir seramik ustası dogacak...

Son düzenleme:
Yazınızı okuyunca çok heveslendim umarım başarabilirim...

Yazınızı okuyunca çok heveslendim umarım başarabilirim...

amaaan yapamasan nolcak canım, keceyi kesmek zor gelir puzzle yaparsın
ondan sıkılırsın kil ile ugrasırsın,
daldan dala atla demiyorum ama hangi konuda yetenegin oldugunu deneyerek ogrenmek gerek.
her sey kesfetmeye ve edilmeye acık...

Herkes zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın demiş ama depresyon tedavisi görmüş biri olarak sana keyif veren şeyleri yapmanı tavsiye ederim. Zamanı çabuk geçirmek değil amaç hayata biraz daha bağlanman, keyif alman tamamen soğumaman bence. Ben enteresandır çocuk parkına gider onları izlerdim kafamı boşaltırdı. Açık havada spor yaptım, kışın evde pilates yapıyorum. İnsanlarla daha çok iletişim kuracak aktiviteler yapmak iyi gelebilir. Örgü çok iyi geliyor netten videolarla bir şeyler örüyorum. Takı yapabilirsin internette malzemeleri var, resim yapabilirsin, keyifli bir dizi takip edebilirsin. Ebru yapabilirsin, dikiş kursuna gidebilirsin. Yemek yapabilirsin. Yürüyüş çok iyi geliyor bana. En olmadı netten karaoke aç şarkı söyle. :)) Biz ne dersek diyelim sen yaparken beynini rahatlatan şeyleri daha iyi bilirsin. Yeteneğin var mı düşüncesinden ziyade beni ne rahatlatır diye düşün. Kitap tavsiye etmem ben iyice içe kendi derdine döndürüyor kitap insanı bu dönemde.

Bende bi donem depresyona girdim ve psikiyatriste gitmistim.
Aynisini demisti banada.cok dusunme seni uzen seyleri ugras bul.kendini mesgul et diye tavsiyelerde bulunmustu.tabi ilacta yazmisti.
Ben polisiye gerilim criminal kitaplar okuyarak dagitmaya calistim kafami.isee yaradi gercekten.normalde sevmem bu tarz kitaplari bos gelir hepsi birbirinin ayni gibidir ama surukluyo ya o an ona veriyosun kafani.

Birde criminal dizilere sarmistim bu tarz kitaplari okudukca.
Sikintilari unutturmuyo ama rahatlatiyo zihnini bosaltiyo insanin.
Bende ise yaradi bunlar.yada bi donemdi zaten gecicekti ve gecti bilmiyorum artik

Birde kurslar var ismek falan dusunebilirsiniz bence.

aynısı bendede var napıcam bilmiyorum

Banada verdi ilaç tabiki kullanacağım ama meşgaldede bbul düzelmene yardımcı olur dedi...Bende yapacağım birşeyler saolun hepinizde yardımcı oldunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…