• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana bir yardım bir fikir - kaynana sorunu

Benim kv de boyle biraksak her seyi alacak Allahtan maddi durumlari pek iyi degil esim defalarca soyledi bizim icin paranizi harcamayin dedi. Esim kiziyor kvdem de bazen akdiklarini sadece bana soyluyor esimden gizli yapiyoz :) ama ben de hoslanmiyorum. Gerek yok ama sen bilirsin diyorum.Tabi ki heves ediyorlar alsinlar ama abartmanin bir anlami yok neticede annesi var babasi var. Insanlarin bana maddi bir seyler yapmasini istemiyorum biraz da bundan dolayi.
Maddi durumları aşırı iyi değil ama benim kayınvalidem zaten para hesabı nedir bilmez kayinpederim le çok tartisiyorlar bu konuda.

Esinize diyecek tek seyiniz var. İcimde kaldi ister gel ister gelme ben cocuguma bi seyler alicam. Pembe rengi sevmedigimi biliyosun. Kaynananiza da ayni sekilde. Ya gidelim aldiklarini degistirelim baska renk alalim ya da artik daha fazla sey alma ben de cocuguma alisveris yapmak istiyorum. Kizinin eskilerini de versin. Lekelileri gozunun onune ayirin, abla geri gotur htirasi vardir diyin. Neden giydirmiyosun derse onca kiyafeti var lekeli bi sey giydirmek istemiyorum diyin. Bu kadar basit. Kendi kendinize dert ediyorsunuz. Onca kiyafet almis hangi birinin pesine dusecek onu giydirdin mi bunu giydirdin mi diye. Pasif duruyorsunuz anladigim kadariyla, bunda kalp kirilacak falan diye dusunmeye gerek yok. Cocuk sizin cocugunuz kime ne yahu?

Yeni alınacaklara hevesiniz olabilir ama kendi kızının bebeklik kıyafetleri neden zorunuza gidiyor?
Bebek bu ikinci el giydirmek neden bu kadar zor? Çoğunlukla evde olacaksınız kusacak dökecek lekelenecek sürekli bişeyler küçük gelecek bazıları yetmeyecek ne güzel destek olur. Alın güzelce yıkayın ütüleyin seçin içinden giydirebileceklerinizi derim. Ha ben giydirmem derseniz de kırmayın bari kadını alın arkadaşların dediği gibi yine yıkayıp ütüleyip giyilebilir durumda olanları verin ihtiyacı olan birine veya bir kuruma. ZAten mşisafir geldiğinde veya bir yere giderken daha cici alır giydirirsiniz.
Hepsine baktım kıyafetlerin öyle giyilebilir olanları yok denecek kadar az. Mevlüt kıyafeti ni bile kendi kızının kıyafeti ni verecekmis bana kendi alma hakkı tanımıyor.
Ben kendim başkasının kıyafeti ni giymem çocuğuma neden giydireyim ki. Evet kusacak batıracak biliyorum ama kendi kıyafetini batırsın sorun değil.

Korkmak değil kesinlikle ben şimdiye kadar hiç sorun çıkmasın diye uğraştım hala da aynı şekilde devam ediyorum. Laf söyleme kısmına geldiğinde ortalığı ayağa kaldıran bi tip.
Hamileliğimin ilk zamanlarında alıngan ve hassas olduğum bi dönemde gorumcemle oynarken bana laf etti bende kırıldım ve odada yalnizken kırıldığımı belirttim orda konuştuk hallettik sanıyordum ki 10 dakika geçmeden salonda herkesin içinde ağlamaya başladı bana kırılmış güya kayinpederim eşim falan herkes ben yanlış bişey yapmışım gibi algiladi. Yani çok güzel haksız durumuna düşürdü beni
Umursama canim
Hediye almanin da bir adabi var koyarsin icine degistirme kartini olur biter veya senin sevdigin bir magazadan hediye ceki alsin tamam diyecegim defalarca da uyarmissin anlamiyorsa demek ki gicikligina yapiyor, ya alinanlari cope at ya da ihtiyaci olanlra ver sen gonlune gore al canim ne derse de desin hic sesini cikarma

Esinize diyecek tek seyiniz var. İcimde kaldi ister gel ister gelme ben cocuguma bi seyler alicam. Pembe rengi sevmedigimi biliyosun. Kaynananiza da ayni sekilde. Ya gidelim aldiklarini degistirelim baska renk alalim ya da artik daha fazla sey alma ben de cocuguma alisveris yapmak istiyorum. Kizinin eskilerini de versin. Lekelileri gozunun onune ayirin, abla geri gotur htirasi vardir diyin. Neden giydirmiyosun derse onca kiyafeti var lekeli bi sey giydirmek istemiyorum diyin. Bu kadar basit. Kendi kendinize dert ediyorsunuz. Onca kiyafet almis hangi birinin pesine dusecek onu giydirdin mi bunu giydirdin mi diye. Pasif duruyorsunuz anladigim kadariyla, bunda kalp kirilacak falan diye dusunmeye gerek yok. Cocuk sizin cocugunuz kime ne yahu?
İşte ben bunu anlatamıyorum çocuk benim çocuğum ama kayınvalidem eşya alırken ilk kez babaanne olcam özeniyorum diyor bende ilk kez anne olacağım diyorum sesi çıkmıyor. Hamilelikten dolayi işi bırakmak zorunda kaldım yoksa bende çıkıp tek başıma bişeyler almayi bilirim ama eşime bagliyim malesef bu konuda.
Eşim de iyi niyetinden yaptığını biliyor bende aksini idda etmedim zaten.
En son annemin yanında gösterirken kendi kızının mevlüt takımını çıkardı Mevlüt te bunu giydiririz dedi bi baktık sapsarı olmuş bembeyaz takım. Annem çıkmaz bu dedi çıkar çıkar atarım ben makinaya hemen çıkar dedi. ( annem terzidir kumaştan anlar) yani biz ne desek boş oluyor

Umursama canim
Hediye almanin da bir adabi var koyarsin icine degistirme kartini olur biter veya senin sevdigin bir magazadan hediye ceki alsin tamam diyecegim defalarca da uyarmissin anlamiyorsa demek ki gicikligina yapiyor, ya alinanlari cope at ya da ihtiyaci olanlra ver sen gonlune gore al canim ne derse de desin hic sesini cikarma
Çok severim normalde gıcık lik yaptığını dusunsem bile inanmak istemiyorum kaale almıyor diye düşünmek daha mantikli geliyor.
İlk hamile olduğum zaman kimseye soylememistik o zaman bi battaniye almıştım ilk ve tek aldigim şey. Geçen o battaniyenin aynisindan almış. X abla bunun birebir aynısı var aldım ben dedim. ( herseyi o alınca şaşırdı) ama çok hoşuma gitti dedi. İyi de var aynisindan dedim ama benim hoşuma gitti demeye devam etti ( neyse değiştiririm demese çok hoşuna gittiyse yap ikinciyi kendin kullan dememek için zor tuttum kendimi )

Çok severim normalde gıcık lik yaptığını dusunsem bile inanmak istemiyorum kaale almıyor diye düşünmek daha mantikli geliyor.
İlk hamile olduğum zaman kimseye soylememistik o zaman bi battaniye almıştım ilk ve tek aldigim şey. Geçen o battaniyenin aynisindan almış. X abla bunun birebir aynısı var aldım ben dedim. ( herseyi o alınca şaşırdı) ama çok hoşuma gitti dedi. İyi de var aynisindan dedim ama benim hoşuma gitti demeye devam etti ( neyse değiştiririm demese çok hoşuna gittiyse yap ikinciyi kendin kullan dememek için zor tuttum kendimi )
Bu arada pembe konusunda haklisin ya kiz cocuk diye bastan asagi sivama pembe giydiriyorlar ya el kadar bebeyi ben de cok sinir oluyorum gercekten cirkin duruyor
Sen bosver dedigim gibi, hediyenin de bir sonu var bu ne yahu butun evi pembe yapmis kadin

Bu arada pembe konusunda haklisin ya kiz cocuk diye bastan asagi sivama pembe giydiriyorlar ya el kadar bebeyi ben de cok sinir oluyorum gercekten cirkin duruyor
Sen bosver dedigim gibi, hediyenin de bir sonu var bu ne yahu butun evi pembe yapmis kadin
Aynen öyle normalde seven bir insan olsam belki bu kadar batmaz gözüme ama hiç sevmiyorum. Onunda pembe takıntısı var 7 yaşındaki kızı bile pembeden başka renk giymiyor nerdeyse. Bi okul kıyafeti bi de montu farklı renk mavi okul kıyafetinin bile altına çoğu zaman pembe çorap giydiriyor şaşırıyorum.
Bosvermeye çalışacağım teşekkür ederim

İşte ben bunu anlatamıyorum çocuk benim çocuğum ama kayınvalidem eşya alırken ilk kez babaanne olcam özeniyorum diyor bende ilk kez anne olacağım diyorum sesi çıkmıyor. Hamilelikten dolayi işi bırakmak zorunda kaldım yoksa bende çıkıp tek başıma bişeyler almayi bilirim ama eşime bagliyim malesef bu konuda.
Eşim de iyi niyetinden yaptığını biliyor bende aksini idda etmedim zaten.
En son annemin yanında gösterirken kendi kızının mevlüt takımını çıkardı Mevlüt te bunu giydiririz dedi bi baktık sapsarı olmuş bembeyaz takım. Annem çıkmaz bu dedi çıkar çıkar atarım ben makinaya hemen çıkar dedi. ( annem terzidir kumaştan anlar) yani biz ne desek boş oluyor
O zaman bozun terbiyenizi bi kucuk sinir kriziyle halledin bu isi. Vallahi ben olsam simdiye basmistim yaygarayi

Ne güzel bu duruma sevineceğini yerde üzülüyor musunuz banada yeri gelir kayinvalidem birşeyler alır arar tesekkur ederim sarilirim keşke tek probleminiz bu olsa

ayyy valla ne alemsiniz yaa bunumu dert ettiniz gerçekten ? kadın hem üvey kaynana hemde bukadar düşünceli bravo diyorum takdir ettim doğrusu ...
benimkiler öz olduda ne oldu çocuğum oldu iki tane zıbın gibi elbise aldı kadın üstüne üstü bebek çeyizini annen yapsın kız tarafı yapar diye dünyanın lafını soktu benide krizlere soktu....
bırakın ne alıyosa alsın güleryüzle teşekkür edin beğenmediğini başkasına hediye ver çokmu zor yani

Burda iki turlu kadin var bi kaynanam gorumcem hicbir sey almiyo diyenler bir de ay bunaldim surekli bisey aliyo diyenler ortasi yok yani.:-) alsin birakin e siz de alsaydiniz zaten son aylara yaklasmadan bi cok seyi alinir bebegin. Siz erken davransaydiniz yani. Hem soyleyin sizde anne bunlar lekeli smdi yeni focuk gormeye falan gelirler giydirmiym bunlari deyin ya da herseyi var zaten gerek yok deyin konusamadikca boyle sorunlar ortaya cikiyo maalesef. Kibarca soylegin bence durumu. Ya da alin yuksek derecede yikayin bi kac sefer belki cikar lekeleri de oyle kullanin hic olmazsa temizligi icinize siner

En azindan kadin hevesli bardagin dolu tarafindan bak : )) ama sevmedigin renk kiyafetler almasi sinir bozucu sallamiyor gibi. . Sende alırsın kafana gore karışık giydirrsn bosver bunyuzden sinirlerini bozma. Kendi kizinin kıyafetlernide net bi sekilde reddet bir daha konu acmaycak sekilde tavrını belli et

Eşimin yanında sürekli herseyini aldım ben eksiği kalmadı diyip durduğu için eşim de bizim almamiza gerek yok herseyi var mantığı kuruyor o yüzden alamıyorum
hiçbişeyden çekinme canım. eşine karşı dik dur her istediğini yaparsın

Maddi durumları aşırı iyi değil ama benim kayınvalidem zaten para hesabı nedir bilmez kayinpederim le çok tartisiyorlar bu konuda.
Aynen benimki de oyle hic hesap bilmez. Yurt disinda gorumcelerim var onlara guvenir arada para falan gonderirler borca yasamayi cok sever. Esim de bu yuzden kizar annesine.

Hanımlar fikirlerinize ihtiyacım var.

Benim kayınvalidem eşimin kendi annesi değil kayinpederim in ikinci eşi kendisi de daha 8-9 yıllık evli ve 7 yaşında bir kızı yani 7 yaşında bir görümcem var.

Ben simdi hamileyim kızım olacak inşallah. Ve kayınvalidem sağolsun bi sürü eşya alıyor sorun nerde diyeceksiniz çok abartıyor. Zaten çocuk dediğin çabuk büyür çok eşya bana gereksiz geliyor. (Kıyafet alıyor eşya derken kıyafet kastediyorum )

Ben pembe rengi hiç sevmem bunu çevremdeki herkes bilir kayınvalidem de biliyor. Zaten kız diye doğumdan sonra hediye getirenler pembe getirecek ( kıza pembe erkeğe mavi algısı değişmiyor ne yazıkki ) ama kayınvalidem ne alırsa pembe alıyor. Alt açma alacağım dedi ne renk olsun diye sordu pembe olmasın dedim gitmiş onu da pembe almış.

Ve ne hikmetse alışverişe çıkarken asla bana haber vermiyor beraber gitsek istediklerini alamayacak biliyor sanırım. Ama ben artık pembeden fenalık geçirme aşamasına geldim.

Hatta son çarşıya çıktığında bana lohusa terliği almaya kalkmış ben almıştım kendime. Neyseki bulamamış.

Benim kızdığım kısım benim kullanacağım eşyayı bile seçmeye kalkıyor kendi zevkimi bana bırakmıyor.

Ve ikinci en çok zoruma giden kendi kızının bütün küçüklük kıyafetlerini bana verecekmis. Ya tamam 2. Çocuğum olsa buyugunun kucuklerini giyer ama benim daha ilk çocuğum. Bir de insan kirli lekelenmis kıyafetleri vermeye utanir. Geçen gün kıyafetleri gösterdi neredeyse hepsi lekeli yemek dökülmüş yıkanmış ama çıkmamış. Senelerdir sandıkta beklemekten sararmış kıyafetler falan. Evde koyacak yerim yok dedim bozuldu geçen annemin yanında tekrar çıkardı vereceğim bunları dedi annemin yanında bişey diyemedim. Annemde bozuldu ama sesini çıkaramadı.
Ben bu kadına nasıl yaklasayim akıl verin lütfen

Öyle bir şansım yok malesef verdiği herseyin arkasını arar kullanıyor muyum diye 5 dk lik mesafede oturuyoruz onun verdiği eskileri giydirmezsem laf soyleyecek o yüzden o kıyafetleri hiç almamam lazım.
Hiç bişey almamasina razıyım çünkü o aldık ca ben birsey alamıyorum çocuğuma. Hemen o var biz aldık o var ben aldım sen alma diyip duruyor

Canim o zaman lekeli eski şey istemiyorum. Başkasına verirsin diyeceksin. Bu kadar basit istemiyorum diyeceksin. Eğer diretirse evine biriyle gönderirse veya öyle insanların içinde verirse kaldır at çöpe. Sorarsa ay ben onları verdim başkasına dersin. Çok dertlenecek bir durum yok aslında.

Ben de giydirmem eski kıyafet ama kayınvalidem 5 dakikalik mesafede oturuyor gün içinde gelip bakar giydirmiyorum diye laf eder

Canim sen artık anne oluyorsun. Senin çocuğun senin kararın. Eğitimini terbiyesinde sen vereceksin sen yetiştireceskin. Bak bu önemli bugün kıyafeti yarın başka birşeyine karışır. Hep karışır. Sen yolunu kes bir şekilde üzülecek yapacak bir şey yok. Kendi düşünmüyor o zaman sen soyleyeceksin. Alınıyorsa da alınacak kendi düşen ağlamaz. Eski kıyafetleri alma kesinlikle. Yeni kıyafetleri degistirebildiklerini değiştir degistirmediklerini de dağıt. Böyle bir şey yaparsan var ya ömrün boyunca sana bir çöp bile almaz artık rahat edersin :)

Bizim oz kvde torunlarına pek bişey almadı.Sende kardeş kafana taktıgın konuya bak:-)
Annem de sarıl boynuna bence:-)

Sizinkisi kıyafet almış benim daha ortada çocuk yok olursa ben bakarim anne dediktircem kendime diyo kayinpeder de babasının ismini istiyor bebek henüz rahme düşmedi ama böyleler işte :mad:

Back
X