• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana bir yardım bir fikir - kaynana sorunu

Öyle bir şansım yok malesef verdiği herseyin arkasını arar kullanıyor muyum diye 5 dk lik mesafede oturuyoruz onun verdiği eskileri giydirmezsem laf soyleyecek o yüzden o kıyafetleri hiç almamam lazım.
Hiç bişey almamasina razıyım çünkü o aldık ca ben birsey alamıyorum çocuğuma. Hemen o var biz aldık o var ben aldım sen alma diyip duruyor

O geldiginde giydir o zaman kırma kadini heves etmiştir

Sizinkisi kıyafet almış benim daha ortada çocuk yok olursa ben bakarim anne dediktircem kendime diyo kayinpeder de babasının ismini istiyor bebek henüz rahme düşmedi ama böyleler işte sürekli kiz coxuk

Senin de yine iyi benim """"erkek arkadaşımın""""" annesi ustune basa basa erkek arkadaskm diyorum yani esim degil. Ayy bi cocugunuz olsa bana birakirsiniz siz tatile gidersiniz dedi yaa niye birakiyorim ben cocugumu ayrica hangi cocuk :KK70:

Anacim insanlar ne cins bu nedir böyle seninde ilginç ah şimdiden böyleyse ilerde daha zor ben bide altlı üstlü oturuyorum vah halimize

Öz kaynanam öz torununa bir mendil bir zıbın bir kutu süt bile almadı. Bence iyiniyetli olarak görün.

Bir de hediye sonuçta, taniki kendi zevkine göre alacak.

Ben pembeciyim mesela, her şeyini pembe yaptım. Ablam da hediyelerini diğer renkleri sen almazsın diye böyle alıylrum diyerek kırmızı banyo havlusu renkli kıyafetler mavi elbiseler vs aldı.

Küçülenletin verilmesine de bozulma. İster giydirir ister giydirmezsin. Ek gıdaya geçince giydirir kirleninxr atarsın vs..
Problem etmeye değmez

Anacim insanlar ne cins bu nedir böyle seninde ilginç ah şimdiden böyleyse ilerde daha zor ben bide altlı üstlü oturuyorum vah halimize

Oyyy amaan dünya iyisi bir kadın melek gibi cidden ama ben rahat edemem öyle kendi ailemden hatta cook sevdigim kuzenlerimle bile altli ustlu oturmak istemem herkesin evi ayrı olsun

Zorun ne anlamadım gercekten.ne güzel dusunmus aliyo kadin. Sen al beğendiklerini giydir begenmediklerini kaldırılsın bi kenara.eskileride al ama için rahat etmiyosa giydirmezsin.bnm kaynanam ogluma bi iğne bile almadı(gerçi gorusmuyoruz) buradaki kizlarin kayinvalideleriyle olan sorunları keşke hep böyle olsa.neler var neler.bide kayinvalidende degilmis sanırım.gerçek kayinvaliden olsa bakalım bu kadar ilgilenicekmiydi snnle bide bu açından bak.sakin kalbini kırma kadincagizin.Terliğine varıncaya kadar dusunmus.

Sen de buldun da bunuyorsun yazık kadına kıymet bilmeyene uğraşıyor ne var pembe aldiysa almisya ona bak benim ki öz olduğu halde bi çöp bile almadı

Alirsa alsin kullanmayiver. Silah zoruyla kullandiracak degil ya.

Hanımlar fikirlerinize ihtiyacım var.

Benim kayınvalidem eşimin kendi annesi değil kayinpederim in ikinci eşi kendisi de daha 8-9 yıllık evli ve 7 yaşında bir kızı yani 7 yaşında bir görümcem var.

Ben simdi hamileyim kızım olacak inşallah. Ve kayınvalidem sağolsun bi sürü eşya alıyor sorun nerde diyeceksiniz çok abartıyor. Zaten çocuk dediğin çabuk büyür çok eşya bana gereksiz geliyor. (Kıyafet alıyor eşya derken kıyafet kastediyorum )

Ben pembe rengi hiç sevmem bunu çevremdeki herkes bilir kayınvalidem de biliyor. Zaten kız diye doğumdan sonra hediye getirenler pembe getirecek ( kıza pembe erkeğe mavi algısı değişmiyor ne yazıkki ) ama kayınvalidem ne alırsa pembe alıyor. Alt açma alacağım dedi ne renk olsun diye sordu pembe olmasın dedim gitmiş onu da pembe almış.

Ve ne hikmetse alışverişe çıkarken asla bana haber vermiyor beraber gitsek istediklerini alamayacak biliyor sanırım. Ama ben artık pembeden fenalık geçirme aşamasına geldim.

Hatta son çarşıya çıktığında bana lohusa terliği almaya kalkmış ben almıştım kendime. Neyseki bulamamış.

Benim kızdığım kısım benim kullanacağım eşyayı bile seçmeye kalkıyor kendi zevkimi bana bırakmıyor.

Ve ikinci en çok zoruma giden kendi kızının bütün küçüklük kıyafetlerini bana verecekmis. Ya tamam 2. Çocuğum olsa buyugunun kucuklerini giyer ama benim daha ilk çocuğum. Bir de insan kirli lekelenmis kıyafetleri vermeye utanir. Geçen gün kıyafetleri gösterdi neredeyse hepsi lekeli yemek dökülmüş yıkanmış ama çıkmamış. Senelerdir sandıkta beklemekten sararmış kıyafetler falan. Evde koyacak yerim yok dedim bozuldu geçen annemin yanında tekrar çıkardı vereceğim bunları dedi annemin yanında bişey diyemedim. Annemde bozuldu ama sesini çıkaramadı.
Ben bu kadına nasıl yaklasayim akıl verin lütfen
Ayy aynı sorun bende de başlayacaktı nerdeyse ki ben başlamadan eşime hallettirdim. İlk bebek olunca insan herşeyini özellikle tek alınacak şeyleri kendisi beğenmek istiyor. Bi baktım benim kv hanım uyku seti bornoz takımı falan gitmiş beğenmiş alacakmış. Hevesi vardır diceksin ama onun 3. Torunu benim ilk bebeğim öyle şeyleri ben beğenerek almak isterim o kadar almak istiyosa beni de götürsün beraber beğenelim ama yok zaten zevklerimiz birbirine zıt. Eşim konuştu da alındı mı naptıysa bidaha da bir iğne almadı çocuğa. Bende beklemiyorum zaten abartıyo çünkü.
Seni de anlayabiliyorum o kadar çok kıyafet getirince sen de gidip kedi zevkine göre en fazla bikaç parça alabileceksin haklısın. Neden abartırlar anlamıyorum. Eşin konuşsun belki faydası olur. Seni yanlış anlayabilir.

o hediye alıyor kullanıp kullanmamak san kalmış.bence tersleme sen kendi zevkine göre al ne alacaksan ona da teşekkür et.gereksiz gerginlik yaratma bence

İyi de, o sizin kayınvalideniz de değil, eşinizin annesi de değil. Mesafeli olun ve kimsenin eskilerini kabul etmeyin. Getirdiklerinden kullanmayacağınızı sandıklara yüklüklere kaldırın, bebeğinizin bakımına vs karışmasına da izin vermeyin. Lohusayken de etrafınızda çok dolandırmayın. Siz onun gelini değilsiniz, o resmen yabancı sizin bebeğinize. Annenizi de tembihleyin, sizi bırakmasın doğumdan sonra.

bakın alınacak darılacak bir şey yok.

gerekirse şakayla kaşırık da söyleyebilirsin bence;

ilk konu ile alakalı : "ben çocuğun alışverişini kendim yapmak istiyorum, istersen birlikte de bakabiliriz. bir daha pembe kıyafet alırsın, bak şimdiden söylüyorum, giydirmem, ona göre :)"

ikinci konu ile alakalı: "ben eski kıyafet giydirmek istemiyorum, daha ihtiyacı olan kişilere ver bence"

ama ikinci konu ile alakalı, benim fikrim kabul et, çünkü çocuk o kadar çabuk büyüyor ki, kıyafete verdiğin paralara yazık oluryor. bir de özellikle bez bırakma döneminde, ciddi bir yedek eşya ihtiyacı oluyor :)

Yanlis anlamayin ama alsaniz nolur.bi kere giydiriverin ne cikar.bebek bu hemencik buyucek zaten sizde alsaniz oda verse bir iki ayda onlari giyemiycek bile.asil ondan sonra aldiklarinizi daha uzun giyiyo.o zaman ozene bozene alisveris yaparsiniz.zaten ilk zamanlar evden pek cikmazsiniz boy boy giydirin kadinla simdiden ters dusmeyin bence.aile ici huzur bozulmasin caput ugruna

Demekki torunda böyle oluyo. Ben ne zaman bisey almak istesem alma hediye gelir bebek hemen büyür gerek yok der kendisi görüp beğendiği ve bana alma dediği şeyleri alır Allah aşkına ilk çocuğumuz tabikide ne yaparlarsa yapsinlar derlerse desinler alicaz sevdiklerini ayir sevmediklerini kaldir koseye hediye felan götürürsün. Bende kızıma alınanları öyle yapiyorum :)

Herkes almayanlari örnek göstermiş fakat dert burda artık alinanlarin emrivaki ye geçmesi. Bir arkadaş yazmış hediyeyi alan tabiki kendi zevkine göre alacak diye. Aksini düşünüyorum birine hediye alırken onun beğenebilecegi onu mutlu edecek şeyleri seçeriz, yani bence normal olanı budur. Kayinvalide burada kendini tatmin etmek için alıyor karşı tarafın mutluluğu için değil. Bende bebek bekliyorum şimdi. Kardeşimin beşiği ve dolabıni alicam beğendiğim güzel bi kaç parça sakladığı kıyafeti vardı onları alicam eğer kız olursa. Fakat günlük penye tisort,pijama tarzı kıyafetleri istemem. Kardeşim de saklamaz zaten. Ki o benim dolabı beşiği kullanacagimi da düşünmemişti yeni alırım diye. :anneadayı::KK200: Yani kardeşimden başkasından da almazdim sanırım.

Valla kaynanan çok düşünceli ve senin kadar heyecanlı olduğunu düşünüyorum ne güzel her eksiğini düşünüp alıyor bence kıymetini bil bende doğum yaptm bana 5liralik Penye takım alıp getirmiş hiçbirşey demedm birtek battaniye ördü galiba onu hediye saydı altın falan hiçbirşey takmadilar ben artık soranlara altn taktilar diye yalan söylemek zorunda kaldm bunlar çok üzücü şeyler bence bu kadar abartma sana değer veriyor ki terligine varana kadar düşünmüş cok taktir ettim doğrusu..

Back
X