Bana Bir Yol Gösterin..

benim de çok biirken şeyler var içimde her kavgamızda bu biriken şeyler patlak veriyor sanırım..
ve eşim alıştı hep benim gidip konuşmama yahut adım atmama konuşmadan duramayacağıma.. birazda o yüzden bu kadar rahat nasılsa gelecek diyerek kaybetmekten korkmuyor beni galiba.
Uzmana gideceksiniz o zaman cift tarafli terapi alacaksaniz alin karsiniza ben bu evliligin gidis hattindan endiseliyim kendimden tavrimin degismesinden sana eskisi gibi bakamamaktanda endiseliyim bir cocugumuz var bu negatif mutsuz ortami haketmiyor dahada sarpa sarmadan destek alalim olmuyorsada o zaman bir daha oturup konusalim sende bende arastiralim terapisti aksam karsilastirir karaar veririz deyin

Benle boyle konusulsa ahada bka sardi ayrilmakmi istio derim hatam varsa telafisine bakarim misal

Kotu es degil Ailesine ezdirmez ilgilenir eksigimizi dusunur gozetir diyorsunuz yani yazimdan cvplardaki ama’bende’lardan anladigim kizmayin bana ama siz yazimin sonunda hala ne yapsamda ders versem diyorsunuz ders vermeyin konusun belkide sorun karsilikli ders merakinizdandir ders vererek iliski kurtaran varmi bilmiyorum varsa arkadaslar yazarlar benim bildigim iliskilerde ders mahiyetinde davranislar gizli ustunluk barindirir ve karsinizdaki ego olarak yuksekse sorun olur ders degil

Sürekli siz gittiğiniz için alışmış. Hiçbir adım atmayın bırakın ayrı yatsın aç kalsın belli etmeyin üzüldüğünüzü. Ayrıca bir daha kavga da ara aileni gelsin alsın dediğinde çekşn gidin aç kalmak daha iyidir bu lafları duymaktan.

O işler öyle olmuyor yalnız.
İnsanın önemli olan kavgada nasıl bir karakter olduğu kıstas alınmalı bana göre.
Normal zamanda ilgili,sevgi dolu olmak çok kolaydır. Zor olan kavga sırasında sakinliğini ve sevgisini koruyabilmesi.
Bana kavga sırasında hakaret eden adamın beni sevdiğine inanmam ben.
Ben aynen bu konuyu bundan 1o sene evvel gittiğim psikoloğuma sormustum
eski eşim tartısma sırasında çok ağır konusurdu bana buna çok içerlerdim, güçsüz oldugum zamanlardı ve psikolojik destek aldım ve gittiğim birkaç psikolog dediler ki;
sinirli anda söylenen söze bakmayacaksın bu gerçek düşünce değildir dedi.

ama ben bu konuda hiçbir zaman ikna olamadım
eşimden ayrıldım o dönem ama hala günlük hayatta sorun yaadıgım kişiler sinirli anlarında bana kırıcı konusurlarsa sinirle söylediklerini hazmedemiyorum.
bana göre bu gerçek düşüncesini fırsat bulunca acımasızca içten cıkartmak gibi oluyor

ama bu yanlış olanmış, çözemediğim kendi içimde senelerdir net yanıt alamadığım bir durum

Sürekli siz gittiğiniz için alışmış. Hiçbir adım atmayın bırakın ayrı yatsın aç kalsın belli etmeyin üzüldüğünüzü. Ayrıca bir daha kavga da ara aileni gelsin alsın dediğinde çekşn gidin aç kalmak daha iyidir bu lafları duymaktan.
çok haklsıınız halen kafamda o kelimeler çınlıyor sanki o adar ağrımı gitti ki ben hatalı isem o benden daha çok hatalı oysa. ama su an umrunda bile değil.

Çok rahatsız olduğum konuda ilk yorumumu yapacağım.
Neden anneler çocuklarını maddi anlamada geçindirme kaygısını düşünüyor ayrılıklarda?
O çocuk onunda eseri,yani sorumluluk yarı yarıya olacak,sen ayrıldıktan sonra sana maddi destek vermeyeceğini mi düşünüyorsun?
Ama kanunen bu yardımı yapmak zorunda zaten.

Ama kendi fikrimi söylemek istiyorum ki ; Senin ayrılman için çok ciddi bir sorunun yok.
Seninle kavga ettikten sonra içi alevlerle yanmıyorsa,seni görmemezlikten geliyorsa,seni önemsemiyor ne hissettiğini görmemezlikten geliyorsa en önemlisi sana MERHAMET etmiyorsa '' SENDE ETMEYECEKSİN.

O konuşana yaklaşana kadar konuşma yaklaşma,yokmuş gibi davranmaya devam et,o bunu başarıyorsa sende başarabilirsin.
Artık yorulduğunu yalnız biz değil oda anlasın..

Yemeğini hazırla,çamaşırlarını yıka ,ütüsünü yap rutin ev işlerine devam et,AMA KONUŞMA.
Ve-Bakalım ,dışarıda mükemmel eş imajını çizen adam,bir misafirlik veya toplantıda seninle konuşmamaya devam edecek mi?

Ben hep söyledim yine söylüyorum.
Bu dünyaya yalnız geldik ve yalnız öleceğiz,ahiret akibet imiz yalnız olacak.
Bu yüzden kendimizden değerli hiç bir şey yok.
Kimseyi kendinden fazla önemseme! Düşünme ! Hayatta senden değerli başka kimse yok.

Artık oda mutlu olmayı seçerse,hayatına dahil olur ve paylaştığın mutluluktan faydalanır.
Ama şu da var; Ben sürekli dır dır eden ,her konuyu kavgaya süren,alınganlık yapan,küslük çıkaran,saygısızca konuşan,ağzı hiç susmayan(KADIN ve ERKELER)den nefret ediyorum.
club_hit-1-gif.1318330

Şu saniyelik dünyada kimse kimsenin nazını gazını dırdırını çekmek zorunda değil.
Öncelikle kendinle alakalı bir öz eleştiri yap.
Sen kimsin? Nerede hataların var? Bu adam senden ne istiyor ?
Sen kendini düzeltince belki her şey rayına oturacak.
Ama bencil biriyle evliysen yapacak bir şey yok.
Sende bencil olacaksın...
bigsmilie40-gif.1318314

Merhaba kandil günü buraya konu açmıştım.. eşim ile yaşadığımız kavgayı anlatmıştım sizlere.
Ben çok yorulduğum hissediyorum ;
Eşimin her kavgada hakaret etmesinden, ( açıklaması ise ben ona zamanında çok etmişim birikmiş. )
Beni anlamamasından senden boşanacağım, benden sana koca olmaz diye tehtid etmelerinden evden gideceğim diye blöf yapmalarından, beni sindirmeye çalışmasından tartışma büyüdüğü zaman ara aileni gelsin deyip beni anneme şikayet etmesinden herşeyden çok yoruldum..
3 gündür konuşmuyoruz yüzüne bile bakmıyorum kendisi salonda yatıyor, yatak ayırmak hep yaptığı birşeydir zaten.! içimde fırtınalar kopuyor gidip yüzüne haykırasım geliyor herşeyi yaptıgı bencillikleri, haksızlıkları, ama susuyorum kara bir diken yuttum sanki, diken içimi parçalayıp geçiyorda sesimi çıkartamıyorum iyi değilim hiç iyi değilim..
eşim alışmıştı böyle durumlarda benim konuşmama, içime atamayacağımı biliyor çünkü, yahut metre metre mesajlar atmama birşeyleri kırıp dökmeme .. ama tek kelime etmiyorum hoş ya oda etmiyor, aynı evin içinde iki yabancı gibiyiz
Bizi uzaktan görenler nasılda imrenir.. çok mutlusunuz çok yakışıyorsunuz maşallah eşin çok iyi bir der herkes oysa..
Dün annemle konuştum, boşansam ayaklarımın üzerinde durabilirmiyim? yapabilirimyim ?
Saçmalama kızım, senin bir evladın var, boşandığında çok mu iyi olacak ne kadar gelirin var nasıl geçineceksin ? vs vs.. her zaman ki kelimeler sıralandı
aslında haklı nasıl duracağım ayaklarımın üzerinde ? baba evine gidemem çünkü çok neden var asla orda yapamam.. nasıl karsılayacağım yavrumun ihtiyaçlarını
Eşim normalde; işten eve evden işe giden, bizi kırmayan evi ile ilgili sorumluluklarının bilincinde bir insandır. beni şimdiye kadar ailesi dahil kimseye ezdirmemiştir ama kendi beni ezip sindirmeye çalışıyor..
Ama gücüm yok artık birşeylere.. içim kan ağlıyor
Sizce ne yapmalıyım ? bu şekilde olup eşi düzelen oldu mu ? susmak çare olur mu ?
Boşanmak çözüm olur mu kafam allak bullak.. böyle bir insana nasıl ders verilir yok sayarak mı ben bilemiyorum, beynim durdu sanki.
hep adım ben attım ben kıymetsiz oldum,, sustum ezildim konuştum kavga çıktı .. değer verdim kıymetsiz oldum ben yolumu bulamıyorum..
Kırmayım derken kırıldım
İncitmeyim derken incindim
İçime atmakdan baharımı kışa çevirdim..
Oysa ne ettiysem kendime ettim..
iyi bir gelir kaynağı bul kendine bence acilinden

Anladığım kadarıyla bir sorun olduğunda sürekli iletişim kurmaya çalışan taraf siz olmuşsunuz. Hep aynı şeyleri yapıp farklı bir sonuç elde etmeyi beklemek gerçekçi değil. Bu kez bir tavır değişikliğine gidin. Ya sessiz kalın ya da iletişim kurma biçiminizi değiştirin. Bu anlamda kendinizi de sorgulayın. Doğru şekilde iletişim kurabiliyor muyum yoksa kullandığım yollar fazla mı agresif? Fakat şunu bilmelisiniz ki bir insan iletişime kapalıysa ve doğru iletişim kurmayı bilmiyorsa ne yapsanız sonuçsuz kalır. O yüzden aranızdaki bu iletişimsizliği çözmek zorundasınız. Belki bir çift terapisi almak iyi gelir size.
evet tamda bu yüzden sessiz kalıyorum aslnda her zaman bir sorun oldugunda ben dayanamaz konuşurdum
yatakdan giderdi gel şu yatagına yat derdim mesela..
neden böyle ypaıyorsun derdim.. içime atamazdm arkasından metre metre mesajlar yazardm bunu çok güzel kullandı eşim.

Çok rahatsız olduğum konuda ilk yorumumu yapacağım.
Neden anneler çocuklarını maddi anlamada geçindirme kaygısını düşünüyor ayrılıklarda?
O çocuk onunda eseri,yani sorumluluk yarı yarıya olacak,sen ayrıldıktan sonra sana maddi destek vermeyeceğini mi düşünüyorsun?
Ama kanunen bu yardımı yapmak zorunda zaten.

Ama kendi fikrimi söylemek istiyorum ki ; Senin ayrılman için çok ciddi bir sorunun yok.
Seninle kavga ettikten sonra içi alevlerle yanmıyorsa,seni görmemezlikten geliyorsa,seni önemsemiyor ne hissettiğini görmemezlikten geliyorsa en önemlisi sana MERHAMET etmiyorsa '' SENDE ETMEYECEKSİN.

O konuşana yaklaşana kadar konuşma yaklaşma,yokmuş gibi davranmaya devam et,o bunu başarıyorsa sende başarabilirsin.
Artık yorulduğunu yalnız biz değil oda anlasın..

Yemeğini hazırla,çamaşırlarını yıka ,ütüsünü yap rutin ev işlerine devam et,AMA KONUŞMA.
Ve-Bakalım ,dışarıda mükemmel eş imajını çizen adam,bir misafirlik veya toplantıda seninle konuşmamaya devam edecek mi?

Ben hep söyledim yine söylüyorum.
Bu dünyaya yalnız geldik ve yalnız öleceğiz,ahiret akibet imiz yalnız olacak.
Bu yüzden kendimizden değerli hiç bir şey yok.
Kimseyi kendinden fazla önemseme! Düşünme ! Hayatta senden değerli başka kimse yok.

Artık oda mutlu olmayı seçerse,hayatına dahil olur ve paylaştığın mutluluktan faydalanır.
Ama şu da var; Ben sürekli dır dır eden ,her konuyu kavgaya süren,alınganlık yapan,küslük çıkaran,saygısızca konuşan,ağzı hiç susmayan(KADIN ve ERKELER)den nefret ediyorum.
club_hit-1-gif.1318330

Şu saniyelik dünyada kimse kimsenin nazını gazını dırdırını çekmek zorunda değil.
Öncelikle kendinle alakalı bir öz eleştiri yap.
Sen kimsin? Nerede hataların var? Bu adam senden ne istiyor ?
Sen kendini düzeltince belki her şey rayına oturacak.
Ama bencil biriyle evliysen yapacak bir şey yok.
Sende bencil olacaksın...
bigsmilie40-gif.1318314
cok haklısınız aslnda ayna olmak lazım değil mi ? birde eşim alıştı..
ben hiç birşeyi iiçimde tutamamam mesela hemen patlarım sayarım susmam.. ama eşim cok güzel içinde tutar asla dışa vurmaz ve cok sabırlı bir insandır ben tez canlıymdır belkide bu yüzden kıymetim bilinmedi..
yatagını ayırır giderdi içim içimi yer uyuyamaz cagırıdm mesela
kavga ederdik neden böyle olduk diye giderdim yanına vs.. şimdi suskun kalmak bana çok zor geliyor içimde fırtınalar kopuyor ben suskun kalacak bir kişilik değilim şu an bunu nasıl başarabildiğimi bile bilemiyorum anlayamıyorum..

öncelikle ailenize çok kızdım ben. ne var kapılarını açsalar arkandayım yavrum deseler.
belki onlara sadece manevi ihtiyacınız olacaktı.
bu sadece sizin için değil tüm Türk aileleri için geçerli. sırf yuvası yıkılmasın diye güya!!!
ama aile demek her zaman beraber olmak demektir. evlenince bitti sanıyorlar öyle olmamalı. inş. ben öyle olmayacağım.

neyse sizin az önce konunuzu okudum. madem şu an gücünüz yok bazı şeyleri görmezden gelin. 3 saate biter demiş ya tamam deyiverin. alın çocuğunuzu siz planınızı gerçekleştirin. kendinizce çözümler üretin.

eski eşim tartısma sırasında çok ağır konusurdu bana buna çok içerlerdim, güçsüz oldugum zamanlardı ve psikolojik destek aldım ve gittiğim birkaç psikolog dediler ki;

eşimden ayrıldım o dönem ama hala günlük hayatta sorun yaadıgım kişiler sinirli anlarında bana kırıcı konusurlarsa sinirle söylediklerini hazmedemiyorum.
bana göre bu gerçek düşüncesini fırsat bulunca acımasızca içten cıkartmak gibi oluyor

ama bu yanlış olanmış, çözemediğim kendi içimde senelerdir net yanıt alamadığım bir durum
benimde hatalarım var yok değil kimse sütten cıkma ak kaşık değildir..
ama çok yoruldum evet ben de zamanında dilimi tutamadım eşime hakaretler ettim kırdım döktüm yıktım.. bagırdım cagırdım krizler geçirdim
ama evladm olunca değiiştim şimdi o başladı hakaret etmeye kırmaya dökmeye bagırmaya..
acıklaması ise zamanında ben yapmışım o yüzden dolmuş... eski zamanla yşaayarak evlilik yürümez oysa bunun bilincinde değil halen ne yazık ki..
ben çok tez canlı bir insanım asla susamam mesela.. hele ki haklı isem hiç susmam.. içimi kusarım öfkemi kusarm ama eşim o kadar sabırlıdır ki herşeyi içine atar.. herşeyi..
bende şimdi susuyorum .. susmak çok zormuş susmak çok zormuş susmak çok acıymış. asla adım atmayacağım.. metre metre mesajlar yazardm.. yatakdan giderdi yanına gider gel yatagına yat derdim.. demeyeceğim.. bu ben değilim bana ne oldu bu evlilik nasıl bu hale geldi bilmiyorum.

öncelikle ailenize çok kızdım ben. ne var kapılarını açsalar arkandayım yavrum deseler.
belki onlara sadece manevi ihtiyacınız olacaktı.
bu sadece sizin için değil tüm Türk aileleri için geçerli. sırf yuvası yıkılmasın diye güya!!!
ama aile demek her zaman beraber olmak demektir. evlenince bitti sanıyorlar öyle olmamalı. inş. ben öyle olmayacağım.

neyse sizin az önce konunuzu okudum. madem şu an gücünüz yok bazı şeyleri görmezden gelin. 3 saate biter demiş ya tamam deyiverin. alın çocuğunuzu siz planınızı gerçekleştirin. kendinizce çözümler üretin.
bundan sonra öyle ypaacagım ama şimdi diyorum ya konuşmuyorm susuyorum ben susmayı hiç beceremem biliyormsnz ama susuyorum kendime hayret ediyorum.. sizce işe yarar mı susmak geri çekilmek ?

İlginç...
Ben de kavga esnasında kırıcı olmamak gerektiğini psikoloğumdan öğrenmiştim.
Seven insan her ne olursa kıyamaz.
Kıran ve kıyan sevmeyendir,"öyle bir anlık öfke,şuna kızdım senden çıkardım bahanelerine asla aldanma" derdi.
Kendisiyle hala iyi görüşürüm ve gerçekten de onun sayesinde ayaklarım yere daha sağlam basıyor.
Hatta ben eskisinden nefret/tiksinti/mide bulantısı noktasına gelip de boşanmıştım ki ağzımdan bir defa ne ona ne ailesine hiç bir zaman ters bir cümle çıkmamıştır. Sevgiden mi? Asla!
Önce kendime olan saygımdan sonra onun da insan olmasından dolayı oluşan saygımdandır.
Herkesin görüşü farklı tabii...
Zamanında çok incitildim,artık buna müsade etmem.
Kavga esnasında ya da normal zamanda seviyorsak göstereceğiz.
Yoksa ellerden ne farkımız kalır?

bundan sonra öyle ypaacagım ama şimdi diyorum ya konuşmuyorm susuyorum ben susmayı hiç beceremem biliyormsnz ama susuyorum kendime hayret ediyorum.. sizce işe yarar mı susmak geri çekilmek ?

tabi ki yarar. çünkü alışmış ilk adımın sizden gelmesine. gittiği yere kadar susun.

benimde hatalarım var yok değil kimse sütten cıkma ak kaşık değildir..
ama çok yoruldum evet ben de zamanında dilimi tutamadım eşime hakaretler ettim kırdım döktüm yıktım.. bagırdım cagırdım krizler geçirdim
ama evladm olunca değiiştim şimdi o başladı hakaret etmeye kırmaya dökmeye bagırmaya..
acıklaması ise zamanında ben yapmışım o yüzden dolmuş... eski zamanla yşaayarak evlilik yürümez oysa bunun bilincinde değil halen ne yazık ki..
ben çok tez canlı bir insanım asla susamam mesela.. hele ki haklı isem hiç susmam.. içimi kusarım öfkemi kusarm ama eşim o kadar sabırlıdır ki herşeyi içine atar.. herşeyi..
bende şimdi susuyorum .. susmak çok zormuş susmak çok zormuş susmak çok acıymış. asla adım atmayacağım.. metre metre mesajlar yazardm.. yatakdan giderdi yanına gider gel yatagına yat derdim.. demeyeceğim.. bu ben değilim bana ne oldu bu evlilik nasıl bu hale geldi bilmiyorum.
evet ben de tartısma anında susamam eşim susar
o sustukca ben daha da deli olurum ama erkeklerin cogu böyle sanırım
susmak onların doğasında var
susunca sorun çözüldü sanıyorlar

İlginç...
Ben de kavga esnasında kırıcı olmamak gerektiğini psikoloğumdan öğrenmiştim.
Seven insan her ne olursa kıyamaz.
Kıran ve kıyan sevmeyendir,"öyle bir anlık öfke,şuna kızdım senden çıkardım bahanelerine asla aldanma" derdi.
Kendisiyle hala iyi görüşürüm ve gerçekten de onun sayesinde ayaklarım yere daha sağlam basıyor.
Hatta ben eskisinden nefret/tiksinti/mide bulantısı noktasına gelip de boşanmıştım ki ağzımdan bir defa ne ona ne ailesine hiç bir zaman ters bir cümle çıkmamıştır. Sevgiden mi? Asla!
Önce kendime olan saygımdan sonra onun da insan olmasından dolayı oluşan saygımdandır.
Herkesin görüşü farklı tabii...
Zamanında çok incitildim,artık buna müsade etmem.
Kavga esnasında ya da normal zamanda seviyorsak göstereceğiz.
Yoksa ellerden ne farkımız kalır?
evet doğru olan o
ben de kırıcı olmam
dediğin gibi herseyden önce karsımdaki insandır , o da bir canlıdır diye düşünürüm .

evet doğru olan o
ben de kırıcı olmam
dediğin gibi herseyden önce karsımdaki insandır , o da bir canlıdır diye düşünürüm .
Ben kırmışımdır,üzmüşümdür kocamı maalesef...
Ama çok şükür önce Allah sonra kocamın gayretiyle törpüledim kendimi.
Öğrettim kendime sevginin her kapıyı kolayca açacağını...

Bence bunu kendinizden yola çıkarak cevaplayın. Sinir anında hiç istemediğiniz aslında öyle düşünmediğiniz şeyler söyler misiniz?
Açıkçası ben söylerim o an canım yandığı için, karşı tarafında canını yakmak istiyorum.
İlişkimde de bu böyle oluyor, sonradan çok pişman oluyorum ama o an engel olamıyorum buna.

Bence bunu kendinizden yola çıkarak cevaplayın. Sinir anında hiç istemediğiniz aslında öyle düşünmediğiniz şeyler söyler misiniz?
Açıkçası ben söylerim o an canım yandığı için, karşı tarafında canını yakmak istiyorum.
İlişkimde de bu böyle oluyor, sonradan çok pişman oluyorum ama o an engel olamıyorum buna.
ben söylemiyorum asla
bugune kadar kımseye kırıcı konusmamısımdır.
sevdiğimm kişilere ise ayrı bir hassasiyetim vardır
ancak eşim bazen kırıcı konusur , sonra o da sinirli anımda söyledim der geçer gider
ama bende geçip gitmez bazen günlerce o dediği sözü sorgularım beni sevse böyle demezdi diye

hatta eşim sürekli sevdiğini söyler , çok ilgili bana cok bağlıdır düşkündür ama tartıstıgımız zaman bazen can sıkıcı seyler söylediği olur
o zaman da ben beni sevdiğine inanmıyorum derim eşime
o da deli misin sen benim canımsın der:)

bu bakımdan çelişiyorum çok, dediğim gibi ben de kırmam kötü söz soylemem
canım yandı canını yakayım mantıgı yok bende

Erkeklerin geneli böyle sanırım.
Kavga esnasında küslük başlar o sessizlik beni aşırı yorar bi sabrederim iki sabrederim sonra patlarım.
Bazen uzatırım ilk o pes etsin diye ama etmez. Nasıl böyle susabiliyorlar bir anlasam?

Ama sizi sürekli ilk adım atan olmak yıpratmış ve yormuş anladığım kadarıyla.
İnsan tartışmaya bile girmek istemez böyle bir durumda çünkü sonucunda yine adımı siz atmak zorunda kalacaksınız.
Bence bu defa sabredin bakalım sizde adım atmayınca ne olacak ?
Eşiniz lütuf edip sizin gönlünüzü alacak mı ?
Biraz da onlar zorluk çeksin biraz da onlar düşünsün.

ben söylemiyorum asla
bugune kadar kımseye kırıcı konusmamısımdır.
sevdiğimm kişilere ise ayrı bir hassasiyetim vardır
ancak eşim bazen kırıcı konusur , sonra o da sinirli anımda söyledim der geçer gider
ama bende geçip gitmez bazen günlerce o dediği sözü sorgularım beni sevse böyle demezdi diye

hatta eşim sürekli sevdiğini söyler , çok ilgili bana cok bağlıdır düşkündür ama tartıstıgımız zaman bazen can sıkıcı seyler söylediği olur
o zaman da ben beni sevdiğine inanmıyorum derim eşime
o da deli misin sen benim canımsın der:)

bu bakımdan çelişiyorum çok, dediğim gibi ben de kırmam kötü söz soylemem
canım yandı canını yakayım mantıgı yok bende

Ama bende var mesela canım yanıyorsa can yakarım ben.
Yani böyle insanlar var onu bilin istedim :)
Sinir anında gözü pek bir şey görmeyen, kıran ama sonra çok pişman olan.
Buda bir karakter özelliği maalesef.
Herkes sizin gibi olamaz ki, kimse de dört dörtlük mükemmel insan olamaz.
Eşiniz zaten sinir anında söyledim diyorsa öyledir. Aksini düşünmeyin bence.
Ciddi ciddi söylemek istese, sinirliydim diye onun arkasına sığınmazdı.

Back
X