• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana biraz kızkardeş tavsiyesi

Aslında benim eşim de bunu hiç dert etmedi, etmiyor, tecrübemin bilgimin fazla olması bazen onu ezik hissettiriyor. Hep senin dediğin oluyor şeklinde çocuksu bir isyan yaşanıyor
Ordan topu nasıl çevireceğimi bilemiyorum çünkü surat asıyor, 2 gün sonra düzelebiliyor, gönül alabiliyor, bu defa ne yapacak gözlemliyorum bakalım
Mesela onun da iyi olduğu bir konuda onu övmeyi unutmayın mesela benim eşim tamir işlerinde yemek yapmada çok iyi ve bende her zaman bunu ona söyleyip onu yüceltmeye çalışıyorum.

Yaşla ne alakası var yaşadıklarınızın, ikiniz de aşırı uçsunuz bence sizin “yaş büyük olunca kıymetsiz mi olunuyor” fikrinizle, eşinizin “yaşlanınca sana ben bakarım” fikri saçmalık konusunda kapışır. Bunlar yaştan bağımsız her çift arasında olabilecek sorunlar, eşim de benden 5 yaş küçük hiç böyle düşüncelerimiz yok ya, siz çift olarak uyumsuzsunuz bence.

Eşimle yaşıtım bu sorunları bizde yaşıyoruz. Eşimle asla ortak bir dizi izleyemem çünkü o ya haber ya spor izler dizi zevklerim asla birbirini tutmaz.

Kadının dediği gibi tek ortak yanımız aynı gün evlenmemiz. Eskiden gezmeyi çok severdik şu an ki buludunğumuz yer itibari ile gezemiyoruzda. Fikir konusunda genelde ayrıyız ama benim inat bir yapım olmadığı için evde genellikle eşimin dediği olur (zaten ben yapı olarakta sorumluluk almayı sevmediğimden işime geliyor)

Sevgililik dönemimiz çok iyiydi herkes full +fulll nazik kibar anlayışlı Altan almalar falan filan ama evlilikle birlikte aradaki bağ değişiyor artık aynı evdesiniz kimsenin kimseye rol kesmesine gerek yok sinir krizide geçirsen aynı evdesin 😁 mesafe yok yani.

Ben sadece şunu gördüm canını sıkan bir şey olduğunda artık eşimi övüyorum 😁 eleştiriyi bıraktım. Kavga edeceksem de kendi kendime söylenip geçiyorum bu söylediğim gündelik konular için geçerli. Tabi şu da var asla affetmeyeceğim konular bunlar ayrı.

Bir de yeni evliliklerde alışma süreçleri farklı oluyor umarım tez atlatırsınız.
Çok tatlıydı, iyi geldi
Senin yuvana huzur, mutluluk diliyorum bütün yuvalar gibi 🌸

Adam sizi elde ettikten sonra hevesi geşmiş malesef, objektif bir yorum isterseniz siz de baskın bir karakter olduğunuz için fazla uzun sürmez. Çok büyük yaş farkı yok aranızda ama erkekler malesef geç olgunlaşıyor ve ya hiç olgunlaşmıyor.

Zamanla güzel olur, sabret diyorum kendime
Büyümesi gerekiyor gibi hissediyorum

Yaş büyük olunca kıymetsiz mi oluyoruz sahiden
Hiç aklımda yokken, başka biri olabilir mi hayatında düşüncesi de geldi.
Sevgi gününü kutlamamız gereken şu günlerde gündeme bakın...
Eşim ondan bilgili, deneyimli ve çoğu zaman haklı olmamı kaldıramıyor.
Ona yardımcı olmak, takım arkadaşı olduğumuzu hissettirmek istiyorum ama tepkilerim galiba biraz fevri, çocuksu hallerine tahammülüm yetersiz.
Eski tavırlarımı unutamıyor, bilmiyorum gerçekten ne yapacağımı, umarım Allah doğru yolu gösterir, kıymetimizi anlarız kısa sürede
Bunun yaş ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Eşim benden yaş olarak daha büyük ama ben daha bilgili kültürlü gündür. Eşim de bununla gurur duyar . Eşiniz kendisini yetersiz hissediyorsa bunun sebebi siz degilsinizdir.

Üzgünüm arkadaşim ama sanki sizden olmazmış ya.

Evlenmeden önce nasıldınız, neleri gözden kaçırdınız acaba? Yorumları okumadım belki bahsetmişsinizdir ama benim de 1 buçuk yıllık ilişkim var ve sevgilimle keyif aldığımız şeyler çok farklı olabiliyor zaman zaman. Mesela ben çok okurum sevgilim o esnada uzanır telefonda okey oynar. Ben hiç sorun etmiyorum çünkü ilişkiden beklentim farklı. Annelik ya da hocalık yapamam kimseye. Ben kendi zihnimi ruhumu beslerim sevgilim de kendisine ne iyi geliyorsa onu yapsın. Onunla da edebiyat üzerine konuşmayız da baska konulardan konusuruz ne olmuş yani der geçerim.

Ama sizin için bunlar çok göze batıyorsa dilinizle ifade etmeseniz de tavırlarınızla ona yetersiz hissettirebilirsiniz.

Hepsinden önemlisi, bence bi insanin entelektüel seviyesinden de akademik seviyesinden de önemli olan şey iyi ve temiz niyetli olup olmadigidir. Ben buna bakarim en önce. Eşiniz bana iyi niyetli gelmedi. Sizi anlamaya çalışmıyor. Siz 2 ay sonra dönüşüm yaşamış ve ilişkinizin iyiliği için tavizler vermişsiniz ama o işi iktidar savaşına çevirmiş. Iliskiyi de en çok baltalayan şey bu iktidar savasidir.

Burdan dönülür mu bilemedim. Taviz verdikçe hırçınlaşacak karakterde biri gibi görünüyor eşiniz bu yuzden dengeyi iyi ayarlamanız gerekiyor

İşte o batmaya nasıl engel olabilirim, terapi mi alsam
Bana herkes batabiliyor çünkü yorgun olduğumda
Genelde sakin tatlı biriyim ama bazen yanımda konuşan kimseyi kafam götürmüyor gerçekten nasıl olacak hiç bilmiyorum

Sizlerde olmuyor mu ya, laf sokmalar, ayrı düşmeler
Hep hemfikir misiniz bu bana normal gelmiyor
Nasıl üstesinden geliniyor fikir ayrılıklarının
Evliliğin ilk zamanları bu tarz tartışmalar, adaptasyon sorunları,ben buyumlar oluyor. 2 yıllık evliyim bende. İlk yıl çok zordu.
Düzelmek isteyen düzeliyor ve çabalıyor da. Sizin eşinizde üstte yazan arkadaşlar gibi kaybetme korkusu yok. Kaybetme korkusu olan biri çabalar, orta yolu bulur. Zamanla iletişim kurarak düzeltmeye çalıştığınız evlilik sinir bozukluğuna dönüşecek bunu da gözardı etmeyin derim.
Benden tavsiye evliliği düzelttiğinizi belli etmeyin. Özür dilemeyin, hatayı kendinizde aramayın, boşanmak mı istiyor tamam deyin. Kaybetme korkusu oluşursa düzeltmeye çalışacaktır.

Evliliğin ilk zamanları bu tarz tartışmalar, adaptasyon sorunları,ben buyumlar oluyor. 2 yıllık evliyim bende. İlk yıl çok zordu.
Düzelmek isteyen düzeliyor ve çabalıyor da. Sizin eşinizde üstte yazan arkadaşlar gibi kaybetme korkusu yok. Kaybetme korkusu olan biri çabalar, orta yolu bulur. Zamanla iletişim kurarak düzeltmeye çalıştığınız evlilik sinir bozukluğuna dönüşecek bunu da gözardı etmeyin derim.
Benden tavsiye evliliği düzelttiğinizi belli etmeyin. Özür dilemeyin, hatayı kendinizde aramayın, boşanmak mı istiyor tamam deyin. Kaybetme korkusu oluşursa düzeltmeye çalışacaktır.
Harikasın, çok teşekkür ederim

Eşinize aranızdaki beş yaş birinde ortaya çıkmadığına göre bu konuyu sürekli düşünmeyi bırakmanız iyi olur. 5 yaş büyük olsa bile bu sorunlarla yine karsilasabilirdiniz, bu biraz karakterle ilgili.

Merhaba sanki bu mesajı ben yazmış gibi hissediyorum çünkü bende 34 eşim 28 haftaya 29 olacak bizim evliliğimizin 2 yılı evliliğin ilk yılı zehir gibi geçti sürekli kavgalar eşimin sürekli benimle küsmesi küsmeyi günlerce uzatması beni o kadar yorduki he bu arada 4 yıl geçen evlilik öncesi dönemde bana sinirini göstermemişti evlendikten sonra ni anda değişti evlilik iyice sarpa sarınca eşimi hem kendi ailesine hemde kendi anne babama şikayet etmek zorunda kaldım çünkü gördüğüm psikolojik şiddetin haddi hesabı yoktu eşim bana sürekli kapı orda eşyalarını al git diyorurdu ben eşimle bi konuşma yaptım dedim benimle bir daha bu şekilde konuşursan herşeyimi alır giderim dedim o günden bu yana şiddetli kavga olmuyor ama malesef küsme huyu var evde yokmuş gibi davranıyor yemek yemiyor cidden anlamıyorum bıktım yaka silktim mesela bugün benim paramla alınmış arabamı o kullanıyor bana öğretir misin dedim yok ben beceriksizmişim yok çarparmışım diye diye kavga çıkardı yine küstü gitti eminim bu küslük de bi hafta sürecek evliliğin ikinci yılı nasıl mı geçti benim sürekli herşeyi alttan almamla hakaretlerini yutmamla
Arabanın anahtarını alın elinden.

Eşim ondan bilgili, deneyimli ve çoğu zaman haklı olmamı kaldıramıyor.
Ona yardımcı olmak, takım arkadaşı olduğumuzu hissettirmek istiyorum ama tepkilerim galiba biraz fevri,

Buna somut bir örneğiniz var mı merak ettim.
Ne oluyor da daha bilgili daha deneyimli ve çoğunlukla haklı oluyorsunuz?
Bana eşinizin kaplayamayacağını düşündüğünüz alanı işgal ettiğiniz gibi bir hava esti.

Eşinizin telefon konuşmasına takılıp onu neden söyledin diyorum eşime demişsiniz.
E ama siz de çocuk yetiştirmiyorsunuz ki öğretmen de değilsiniz anne de.
Çok absürt bir şey demediği sürece İngiltere prensiyle konuşmuyorsa gündelik konuşuyordur işte.

Buna müdahale etmenizi hiç beğenmedim eğer saçma sapan bir şey değilse, sizin alanınıza müdahale değilse sizi ilgilendirmez.
Adamı alan savunmasına itmeyin, bu takımcılık değil güç savaşı olur.

Kafam götürmüyor demişsiniz iki yerde ya hu ömrünüzün baharındasınız bu nasıl laf ununu elemiş eleğini asmışlar gibi.
Siz sanki o 'büyüğüm ben' rolüne aşırı adapte olmuşsunuz.

Mutlu bir evlilik tesis etmek istiyorum
Tekrar sevgisini kazanmak tavırlarımla
Siz neler yapıyorsunuz mesela tahmmül noktasında, bir kadın ne yapmalıdır?
Çevremde sabrı , tahammülü çok yüksek bir kadın olarak bilinirim ancak şu var sürekli tahammül sağlıklı bir davranış değil. Eşiniz gibi olgunlaşmamış bireylerde her konuda kullanılır çünkü. Sabırlıyımdır lakin hayatın getirdiklerine sabırlıyım eşim beni suistimal edemez bunu kabul etmem. Boşanmayı aklına koymuş insan eninde sonunda boşanır bunun için boşa emek vermeyin, yol verin gitsin hele de çocuk asla yapmayın. Bu kadar basit şeyleri çözemeyen adam hayatın zor dönemeçlerinde uçuruma iter sizi

Eşimden yaşca büyüğüm, (ben 34,o 29)
İyi kalpli,çalışkan,anlayışlı tatlı biri
Ben de çocuksu ve yaşını göstermeyen biriyim
Aynı yaşıt sanıyorlar ya da onu büyük.
Evlilik fikrini aklımdan sildiğim bir dönemde beni ikna etti, her şeyine varım diyerek. (Yaşlanınca ben bakarım sana bile dedi)
Kısa sürede evlendik

koşulsuz kabul görmek istediğini hissediyorum ancak bu mümkün olamıyor
Elbetteki onu destekliyor çoğu düşüncesinde yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama bazen aşırı bilmiş hallerine de sinir olduğum için zıt fikirler söyleyebiliyorum, tespitlerinin yerinde olmadığını ifade ediyorum.
Entelektüel yapımız, çoğu boş vakit aktivitelerimiz, izlediğimiz programlar farklı, ortak noktamız yok mu elbette bulmaya ona eşlik etmeye gayret ediyorum, hayat bilgisi gibi eski dizileri izlemek onu mutlu ediyor mesela faaliyetleri boş geliyor, sosyal medya, telefon, tv karşısında uzanmak gibi

Çok takılma diyorum kendime annesi değilsin, adam rahat etsin, senin yanında huzur bulsun. Ama bazen kafam götürmüyor gerçekten
Erkek dediğin öncü lider öğretici hayran kalınan olmalıymış gibi kalıplar var kafamda.
Benim de çocuksu, hoş görüye ihtiyaç duyan davranışlarım var.
Onu eleştirdiğim noktalar oluyor, telefonla konuşurken, bunu neden söyledin, gibi. Önceden tembihleğim, ev hijyenine ilişkin uyarılarım, gezdiğimiz yerlere dair tecrübelerim
Uyurken çok fazla tırnak şıklatıyordu mesela
Bunu yapmamasını rica ettim. Uyanmama sebep oluyor çünkü.
5 aylık evliyiz, sabırlıydı genel olarak ilk 2 ayda benim tavırlarım daha fevriydi bunlara sesini çıkarmadı kırıldığını hissetmeye başladığımda kendime çeki düzen vermeye, görmemeye, susmaya, sabretmeye, onu kırmamaya dikkat ediyorum son 3 aydır.
Eleştiriye hiç gelemiyor, hemen karalar bağlıyor, özür dilesem bile konuyu kapatmıyor, kini geçmiyor.
Fikrimi sunduğumda "hep senin dediğin oluyor" diyip konuyu kesiyor.
Olgun, sabırlı, beni hoş gören tavırları bitti, sevgisini düşüncesini hissedemiyorum, rahatsız olacağım ne varsa hepsini yapıyor, uyurken uyanmam için özel çaba sarf ediyor adeta.
Zalim, acımasız, laflarıyla cezalandıran birine dönüştü ben çabaladıkça.
Hatalarım oluyor birbirimizi hoş görelim 1 sene dayanalım, kişilik çatışması bunlar her evliliğin başında olur diyorum, dinlemiyor ve boşanmaktan bahsediyor rahatlıkla, ne olacaksa olsun diyor
Oysa ki bebek sahibi olmayı aile olmayı ikimiz de istemiştik.
Bu durum beni kırıyor, aynı yatağa bile girmekte zorlanıyorum hep eski annelerimizin nelere katlandıklarını düşünüyorum adım atmaya ikna ediyorum kendimi, sarılıyorum ama reddediliyorum. Geçici midir, öfkesi kırgınlığı zamanla geçer eski haline döner mi?
Ne yapmalıyım sevgili hanımlar, törpülemem gereken çok yanım var
Tecrübeniz vardır mutlaka
5 aylık yuvam çiçeklensin istiyorum

Sevgiler
"Sen yaşlanınca ben bakarım" Bu cümleden sonra bırakıp gitmek yerine evlenmişsiniz.Bazen küçük bir kelime bile adamın iç dünyasını ,ne mal olduğunu açıkça gösterir . Üzgünüm yanlış bir evlilik olmuş ama nedeni aradaki yaş farkı değil. Bu adam olmamış çiğ tek nedeni bu

Siz sanki o 'büyüğüm ben' rolüne aşırı adapte olmuşsunuz.
Nasıl olmasın ki? Kocası olan çocuk adam sanki sugar mommy ile birlikteymiş gibi “yaşlanınca sana bakıcam ben” bile diyebiliyor hadsiz hadsiz. Altına kadının arabasını da almış evin ergen oğlu. Kadının bu tavırlardan içi çürümüştür artık.

Nasıl olmasın ki? Kocası olan çocuk adam sanki sugar mommy ile birlikteymiş gibi “yaşlanınca sana bakıcam ben” bile diyebiliyor hadsiz hadsiz. Altına kadının arabasını da almış evin ergen oğlu. Kadının bu tavırlardan içi çürümüştür artık.
Durun durun :)
İki vaka harmanlanmış bu yorumda, benim arabam alınmadı elimden 😅

Bu arada eski dizileri izlemek neden çocukluk oluyor anlayamadim? Bende en az on yıllık dizileri izliyorum, eşimden daha hiçbir şey duymadım. Adam 5 yaş küçük diye her şeyini kontrol etmeye çalışıyorsunuz, erkeklik gururunu kırarak hiçbir şey elde edemezsiniz. Elestirdiginiz şeylerin çoğunu yaşça büyük erkeklerde yapıyor.

Durun durun :)
İki vaka harmanlanmış bu yorumda, benim arabam alınmadı elimden 😅

Ben de araba meselesini okumadım gibi hatırladım, dönüp bakacaktım.

Ergen midir kompleksli midir eşiniz bilmiyorum ama eşiniz sık sık boşanma fikrini söylüyormuş, siz neden ikna etmeye çalışıyorsunuz ki
Ya hoşlanmadığı tavırları oturup konuşup bir çözüme bağlayın, tavrınızı değiştirin karşılıklı ya da ayrılın.

Bence 'bak burada böyle düşünmek yanlış, şöyle düşünmeliyiz' gibi bir yerdesiniz hala.
İnsanlar söze dökmediklerimizi de algılarlar belki adını koyamasalar da.

Ama bir de böyle bakmak isterseniz böyle bakabilirsiniz konu sahibi kendinize ve ilişkinize.
Zira boşanacak olsanız dahi yine aynı ilişki döngüsüne çekilme ihtimaliniz yüksek fark etmezseniz çünkü buna rağmen evlenmişsiniz.
Demek ki dümende olmayı istiyorsunuz aslında ama aynı zamanda baskın bir eş de istiyorsunuz. İki isteğinizin toplam evliliği bu oluyor işte, güç savaşı.

Ben yine de somut birebir bir örnek bekliyorum.
Çünkü hala bana daha baskın ve alan tanımayan, çok eleştiren, çocuksu bulmaya meyilli bir yapınız var gibi geliyor.

Kısaca üstten buldum ama sebep gerçekten bir ergenle evli olmak mıdır -mesela boşanmanın sık geçmesi ergenlik alametidir, evet, blöf bile olsa- yoksa öğretmen tavrınız mı buna yol açtı onu siz bilirsiniz içgörünüz varsa.

Kız öğretsin öyle alıcam öğreneniyorum bi türlü ya panik yapıyorum
Kızzz ne ? Tanıştığım üye değilsiniz. Ayrıca gülücük koymuşsunuz. Adamı alttan ala ala devam eden bir evlilik. Çocuk yoksa bu tamammül niye? Araba benim ister çarparım, ister yakarım, ben kullanacağım diyemediniz mi? Tutun bir araba eğitmeni öğretir . Azarlanmadan öğrenirsiniz hem de.

Back
X