Bana değer vermiyor mu?

pc_ogretmeni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
514
60
53
Çorum
Günaydın hanımlar,
Canım çok sıkkın.. Dün yemeğe misafirim vardı, eşim beklenmedik bi toplantı işi çıktığını söyledi ve geç geldi 9 gibi.
8 aylık hamileyim, kaç kere aradım telefonuna cevap vermedi dün akşam.. Geç kalırsam haber veririm dedi, haber vermedi, msj attım ona cvp yazdı, toplantı uzamış-mış.

Bu sabah da sorduğum birkaç soru üzerine toplantıda değil de arkadaşları ile ps oynadığını söyledi..
Çok kırıldım. Evimize misafir geleceğini biliyordu, bu şekilde davranması çok ağırıma gitti.

Sabah işe gitmeden önce yapmıştı itirafını..Geldi özür diledi, haklısın dedi ama benim içime oturdu bir şeyler..
İşe giderken yolcu etmedim onu, bana msj atmış. "Sana iyi bir eş olamadım üzgünüm" diye.

Şimdi ona karşı nasıl davranmalıyım bilmiyorum.. Normalde bi özürle her şeyi unutabilen birisiyim ama bu sefer farklı..

Bu arada misafirim ailemdi.

ailenizle görüşmekten hoşlanmıyor olabilirmi sordunuzmu ?yada aralarında bir soğukluk olabilirmi

sana değer vermediğinden değild galiba canı pek misafirlerle oturmak istememiş....
ama haklısın kırılmakta...

ailenizle görüşmekten hoşlanmıyor olabilirmi sordunuzmu ?yada aralarında bir soğukluk olabilirmi

Ailem eşime karşı çok iyidir. Sorun olacak bir durum yok ortada.. Kendisinin bi rahatsızlığı varsa bilemiyorum. 10 günde 1 görüyor zaten. Gündüz o işteyken ben aileme gidiyorum, o konuda kısıtlamaz beni ama 10 günde bir 2-3 saat bir arada oturmak da rahatsız etmesin bi zahmet..

zaten kız ailesi her zaman iyidir .... kızımıza iyi davransın diye belkide ...bende yaşadım çünkü biliyorum...ama 8 aylık hamile bir kadın evde ailesi gelmiş adam ps oynamaya gidiyor üstelik yalan söyleyerek...açıkca sormalısınız...ailemden hoşlanmıyormusun diye...kavga etmeyin çünkü bebek zarar görür..sakince konuşun küsmekle bi yere varamazsınız...yada bunalmış olabilir hamilelik yorucu bi süreç erkekler içinde

Ben bu dertten muzdaribim açıkçası, eşim çok sıkılıyor ailemin yanında, gerçi kendi ailseninde de öyle. Hep ben büyüklerin gönlünü yapmaya çalışıyorum arada kalıyorum
Her neyse eşiniz düşüncesizlik ettiğinin farkında, bence oturup konuşmakta fayda var. Şu an hamileliğin verdiği hassasiyet de olabilir. Ona bi daha seni ailenin önünde zor durumda bırakmamasını söyle. Ve sen hamilesin ya doğum gibi bi durum olsaydı o süre zarfında, gene mi açmayacaktı telefonunu, çok yanlış yapmış

Son düzenleme:

Hamileliğimde etkilenmedi ki o, hamdolsun çok sıkıntılı bi halim olmadı şimdiye kadar, hala ev işlerini kendim hallederim.
Bu konuda da dertliyim ondan ama artık nerdeyse doğurcam kafaya takmamaya çalışıyorum.
Ailemden hoşlanmaması için bir neden yok, sorup da ailemi savunma durumuna geçmek istemiyorum.
Senin ailen, benim ailem muhabbeti yüzünden annemle babamın çok kavgasına şahit oldum..

Aileme yakın olmamız ona bu anlamda rahatlık veriyo.. Ona ulaşamazsam arayacağım birileri var çünkü..
Ama yine de böyle düşüncesizce hareketleri beni düşündürüyor.. Sevgisinden şüphe etmeye başladım..

Zaten hamilesin ve hassassın o yüzden yangına körükle gitmek istemiyorum canım ama eşinin misafirlere yaptığı çok büyük saygısızlık.Üstelik keyfi bir şey için eve gelmemesi yetmezmiş gibi telefonlarınızada cevap vermiyor.Ya gerçekten doğum sancınız başlasa, suyunuz gelse haber veremeyeceksiniz.Sakin bir şekilde kavga etmeden bunları sor bence.Hoş onada cevabı hazırdır ailen yanında ya onlar dr a götürür diye düşünmüştür.Sana değer veriyor mu bilemem ama yakında baba olacağı halde çok sorumsuz bir eş gibi geldi bana

işte bazı kadınlar bundan kaybediyor....neden bu kadar güçlü durmak zorunda hissediyorsunuz...sonuçta hamilesiniz biraz tadını çıkarın bence temizlik yapmalar falan artık ara verin biraz bunlara....ona ihtiyacınız olması garip değilki doğal ...adam alışmış benim hanım herşeyi halleder benide hemen affeder sorun yok demeye....ben kavga etmeyin dedim zaten farkındaysanız sakince konuşun dedim.hayatım eğer ailemle zaman geçirmek istemiyorsan bunu açıkca söyleyebilirsin buna kırılmam ama yalan söylemen çok incitici diyebilirsiniz...size göre ailenizle arası iyi olabilir ama madem bu kadar iyiler onlarla sohbet etmek yerine ps oynamaya gitmezdi değilmi biraz gerçekçi olalım...işlere ara verin dinlenin bol bol sonra benim gibi pişman olursunuz

ben burda misafiri filan geçtim. 8 aylık hamilesiniz. o akşam sancınız tutsaydı sizi hastaneye kaldırsalardı
demekki eşin bebek doğduktan sonra gelebilecekti.. bu nasıl bir düşüncesizlik.. evde hamile karın varken
telefonu açmamak ne demek yaaa. sizin önce bunun hesabını sormanız gerekiyor bence.

Empati yaparsak kızlar ben şunu gördüm. Erkeklerin çoğu iyi davransa sevse bile eşinin, sevgilisinin ailesiyle vakit geçirmek istemiyor. Nedenini bilmiyorum. Sizin eşinizde arkadaşlarıyla eglenip takılmak veya ailenizle vakit geçirmek arasında bir tercih yapıp size yalan söylemiş. Şöyle ele alırsak olayı, eğer size doğruyu söyleseydi daha çok bozulmaz mıydınız ? Yani 'hayatım ben arkadaşlarla takılıyorum' deseydi daha çok moraliniz bozulurdu. Yalan iyi birşey değil kesinlikle. Size itiraf etmesi bir artı bence. Fakat kesinlikle tavrınızı ortaya koymalısınız. Yalan affedilemez bir durumdur. Eğer yumuşak davranırsanız arkası gelir. Onu yalan söylediğine pişman edin ona soğuk davranın. Ama usandıracak kadarda değil tabi. Empati yapmasını rica edin kocanızdan. Kendi ailesi geldiğinde arkadaşlarınızla buluşacağını söyleyin. Özür dilesede hemen yüz vermeyin. Güven çok önemlidir. Sarsılırsa mazallah çatlaklar oluşur ve sonunda kırılır. Bu da aile denen kurumun bozulması katlanılamaz bir hal almasına neden olur.

hem saygisizlik hem yalan
affedilir gibi degil
esiniz kac yasinda?

Kesinlikle katılıyorum...

8 aylık hamile eş,
Eve gelen misafir (kim olduğu önemli değil)
Toplantı deyip, oyun oynamalar, yalan
Telefona bakmamalar.

Neresine empati yapacağız bu adamın Allah aşkına? Yok aileyle olmak istemezmiş de, yok belki sıkılırmış.. Hiçbir bahanesi olamaz. Nereden tutsak elimizde kalıyor..
Konu sahibi arkadaşım, çooook net bir tavır takınmanız ve burnundan fitil fitil getirmeden bu konuyu kapatmamanız gerekli, bence..

Son düzenleme:
Misafiri geçtim..Bence de takılmanız gereken konu hamile bir kadını tek başına bırakmak..
Telefonlarına bakmamak...
Hey yarabbim sen akıl dağıtırken şemsiyeyle mi geziyordu bu erkekler???

Hep diyorum bir kadın hamileyken şımartılmayacaksa, özenli tavırlar
göremeyecekse ne zaman görür ki?

Ailenize karşı yapmış olduğu saygısızlığa mı kızayım, size yalan söylemesine mi bilemedim.
Kendinizi üzmeyin bebeğinize kıyamam ama gerçekten ben olsam o mesaja evet gerçekten öyle derdim.
Ve bence bu kez bir özürle unutmayın.
Siz onun ailesine aynısını yapmış olsanız boşanma lafı bile ederdi emin olun.
Onların ailesi çok tatlıdır.
Ben olsam günlerce hizmet bile etmem, aklı başına gelir belki.
Adam baba olacak oyun peşinde yaa. Bu da ayrı bir sorun benim için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…