bana doğru gelmedi. sizlerinde fikirlerini merak ediyorum.

açıkçası bana da çok mantıklı gelmedi, ki böyle birşey yok,
olsa da bi insan hayatı söz konusu,
keşke kansızlığım olmasa, senede 2 kez mutlaka bağış yapardım,

Yerden göğe haklısın. Birinin canından daha kıymetli eşinin kiloları demek ki. İnşallah o muhtaç olmaz.

Her kan verdiğimde bayılırım gene de veririm, insanın yapabileceği en basit ve en büyük iyiliklerden biri.

Hayatımda duyduğum en saçma şey!!bi insanın hayatı söz konusu ve o kilosunun derdinde..

Evet yadirgadim ben. Hani rahatsizlaniyor olsa anlarim ama birine yardimim dokunacaksa varsın kilo alayim yahu. Esiniz iğneden korkuyor da yoksa diyemiyor olabilir mi?
Geçen bir tanidigimizin bebegine acil trombosit gerekiyordu neredeyse 40 kisiyi getirdiler uymadi esimin bir arkadaşının grubu uyuyordu ama adam dedi ben kötü oluyorum sonrasinda esim de o zaman zorlayamayiz seni dedi adamin yine de icine sinmedi sanırım geldi ve bir tek onunki uydu gerçekten de tansiyonu düştü o an ama saolsun bebeğin ihtiyaci giderildi ne büyük iyilik.

biz bazen eşim ile arabadayken radyodan anons yapılıyor acil kan lazım şu hastahaneye gidin veya şu noyu arayın die biz hiç tanımıyor olmamıza rağman eşimde bende can hıraç yardıma koşabiliyorz.
eşiniz çok bencil ve vicdan yoksunu (bence)..
bir insanın canı söz konusu iken insan kilosunu nasıl düşüne bilir ki..
herşeyden önce yarın öbürgün kendi ailesinden birininde başına gelebilir empati yapsa belki vicdanı sızlaya bilir.

Korkuyordur belki. Benim de iğne fobim var. 4 yıldır kan alırlar diye hastalıktan ölsem doktora gidemiyorum.

bencil olduğu konusunda haklısın belkide. kendi ailesinin başına bişey gelse canını bile düşünmeden verir.ama bu konularda ???

İğne korkusumu var acaba bir insan ufacık kanla kocaman iyilik yapmayı neden reddederki bahaneside mantıklı degil kilo alsa ne olacak kişi düşünmeli ya Allah korusun benimde başıma böyle bir durum gelse ihtiyacımız olsa insan kan ararken hayat meselesi yani kanım herkeste bulunan cinsten eger aransaydı seve seve koşarak veririm ilik bile verebilirim yeterki ihtiyaç olsun ufacık hareketimiz ne kadar önemli olaylara sebep oluyor bir bilsek

İnsanların kendi sağlıkları için de ara da kan vermeleri lazım.Eşinin kan vermemesi,onun vicdansız,ya da bencil olduğunu göstermez.Kiloyu bahane ediyordur,belki korkuyordur,kan tutuyordur.Oturup konuşsan daha iyi anlarsın.

bencil olduğu konusunda haklısın belkide. kendi ailesinin başına bişey gelse canını bile düşünmeden verir.ama bu konularda ???

buda bencil olduğunu gösterir çünkü bencil olmamak kendinden olmayan insanlar içinde birşeyler yapmayı gerektirir diye düşünüyorum..

hepatit gibi kan yoluyla geçenbi hastalığı varda sizdenmi saklıyo acaba yada başka bişey ne bilim

o zaman empati kurduracaksın, belki önemli olmayabilir onun için o yüzden bahane uyduruyordur çok fazla tepki vermeden yarın öbürgün senin ve sevdiklerinin acil kana ihtiyacı olmaz umarım diyerekten lafı çakacaksın ya da yemeği fazla kaçırdığında kilolarıyla ilgili dürteceksin genetik olarak laf çakma olsun taş atma konusu olsun vardır bunlar bizde yani bencil olmamalı bir insan ya... dünya çekilmez hale gelir :/ 1 insan da olsa...

yok canım öyle bişey olamaz. Tek nedeni gerçektende söylediği gibi kilo alıyor olması. Işine gelmemesi

Sizi kuskulandirmak istemem fakat neden olmasin? Burda neler neler okuyoruz ve açikçasi ilk sefer böyle bir saçma bahen duyuyorum. Hiçkimseden ben kaç çektirdikten sonra kilo aliyorum bahanesini duymamistim.

yok canım öyle bişey olamaz. Tek nedeni gerçektende söylediği gibi kilo alıyor olması. Işine gelmemesi

çok şükür ozaman. demekki eşin hiç sevdiğini kaybetme korkusu yaşamamış allah yaşatmasın yaşasa o asıl bi çaresizlik anlardı

Bencilligi gectim, kan vermenin kilo aldirdigini da nerden duymus. Tam tersi, kan vermek kilo verdirir. Bak Red Cross'un sayfasinda buldugum bir arastirmadan direkt yapistirdim asagiya:

"Perhaps blood donation could be promoted as one way to lose a bit of unwanted weight. Taking into account the composition and energy in each component … I estimated that one unit of blood reflects about 600 cal of food intake. Hence, a single donation can off-set either 2 hamburgers, 3 donuts, or 5 granola bars. Awareness of these statistics might increase the appeal of blood donation, particularly among healthy adults who are concerned about obesity."

Yani kisaca diyor ki her kan bagisladiginda 600 kalori kaybediyorsun. Tabi ki bu cok fazla bir kilo kaybi yaratmaz. Bir kilo 7000 kalori olduguna gore 600/7000=85. Yani canim esin verdigi kanin agirligi + 85 gram kaybeder her kan verdiginde.

Hayat memat meselesi değilse, gayet kolay bulunan bir kan grubuysa, kana ihtiyaç duyan kişiyi de tanımıyorsa insan, kan vermek istememesi doğal bence. Gönül ister ki hepimiz her zaman fedakarca hareket edelim. Evrensel doğrularla yaşayalım. Kan istendiğinde koşalım, para istendiğinde verelim. Bende iki tane olacağına, herkeste bir tane olsun diye varımızı yoğumuzu dağıtalım. Komşumuzu kendimiz gibi sevelim vs. Şimdi kime sorsak, işte ben tam da böyle bir insanım der. Madem öyleyiz neden ideal bir dünyada yaşamıyoruz? Herkes kendince yardımda bulunuyor çevresine. Sizin eşiniz de kanını vermez de başka konularda yardıma koşar. Takılmamak lazım. Kendi tercihi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…