bana doğru gelmedi. sizlerinde fikirlerini merak ediyorum.

tamam kan vermek çok güzel bir davranıştır, fedakarlıktır, hayat kurtarmaktır ama vermek istemeyen adamın da yakasına yapışıp zorla ver diyemeyiz. adam vermiyor işte. kan onun damar onun

bende böyle birşey duymuştum kilo ile ilgili ama birinin hayatından daha kıymetlimi yani kilo almak nasıl bir insansa artık yazık

hiçbir bahane insan sağlığından daha önemli olamaz... bu konularda insanların bencilce davranmalarını anlamıyorum ve çok kızıyorum... hele AB RH negatif bir kan grubu var ki aman allahım bulmanın imkanı yok... insanlar daha özverili olmalı bugün sana yarın bana diye düşünmeliller...

Ne kıymetli kanı varmış eşinizin.

Ben hiç kan vermedim verdim desem yalan olur ama eşim senede 2 kere mutlaka verir.

Hatta geçen hafta kızımı bir alışveriş merkezine götürdü orada kızılay kan alıyormuş, orada da vermiş gelmiş, 2 gün sonra kızılaydan mesaj geldi verdiğiniz kan ihtiyacı olan birine ulaştı, hayat kurtardığınız için teşekkür ederiz diye.

koyun can derinde kasap et ne kadar bencilce bir davranış ileride ona da bel ki kan gerekebilecek hayat bu ne olacağımızı bilemiyoruz inşallah ona ders verebilecek bir olay gelirde başına pişman olduğunu anlar

Kan bu ya böbreğini ciğerini vermiyor ya . Kimiside felsefe yapmış .
Bencillik bu baştan sona.
Birgün o duruma gelme ihtimalini düşünmüyor insan ama canınızı almıyorlar kan ihtiyacı olana verilir.
Yaşamadığınız için bilemiyorsunuz felsefik konusan arkadaşlar.

Garip bir düşünce kan verince niye kilo alınsınki ne alaka bir kere? Aksine almaz, verir
Kısaca oraya kadar gidemem, üşeniyorum demek istiyor zannımca

kan verince kilo alanı ilk defa duydum ne bahane ama

birgün onunda ihtiyacı olduğunda birisi kilo alıyorum diye kan vermemezlik yapmaz İnşallah.insan hayatı herşeyden önce gelir ya da biz öyle biliyoruz.canını vermeyecek altı üstü kan verecek.

iğneden ya da kandan korkuyor olabilir tabi size korktuğunu söylemez, çoğu erkek korkar benim eşim de korkar mesela, ama işin ucunda bir can olunca korkularını aşması gerekir.

Yıllardır gönüllü donörüm, Allah kimseyi muhtaç etmesin ama gün geldi, zaman döndü... kayın pederime kanser teşhisi kondu ve yoğun bakım döneminde sürekli kan ihtiyacı oldu ve hep söylerim karı-koca biz radyoda anons duyup yolumuzu çevirdiğimizi biliriz.. ve ben bir gün bile babam için kan ararken zorlanmadım, ne zaman ihtiyaç duysam buldum ve bunun sebebini de zamanında verdiğimiz gönüllü bağışlar olarak yorduk..

Keşke, küçük bahaneler büyük iyilikler yapmaya engel olmasa...

"damar benim,kan benim" sloganıyla yaşıyor herhalde.
ama vermek istemiyorsada zorla bunu ona yaptırmayın.kan verdikten sonra hergün sizin başınızın etini yiyecektir ve sizde onu buna mecbur ettiğiniz için pişman olacaksınız.

Kocani 2. kere zorlamana anlam veremedim, insallah ucuncude bunu yapmazsin, adam kan vermeye karsi iste napalim. Ben de veremem, bayilirim orda ayilmam da cok zor oluyor krize giriyorum. Evet kilo almasi kocaniz icin sorun oluyor olabilir, sonucta kilo almak da sagliga zararli degil mi niye esinin sagligi bu kadar onemsiz?
Not: kan verince kilo alma olayini ilk defa duyuyorum bence zayiflar insan

Kana ihtiyacı olan başkasıyken 1 kiloyla mı sağlığından olunuyor.
Eğer birgün o bir gram kana muhtaç olursanız muhtaç olanı anlarsınız.

Benim ablama aylarca kan verildi kan aramanın o kana muhtaç olmanın ne demek olduğunu bilemezsınız. saolsun ki insanlık namına bişeyler taşıyan birileri var etrafta.

Soyleseydiniz keske...
Aliver iki kilo, insan sagligindan daha mi onemli, yarin birgun senin de ihtiyacin olur, empati kur biraz diye...
Kusura bakmayin, bana bencilce geldi...

Bende kansızlık var,hatta kan grubum çok nadir bulunan bir kan grubu.
Böyle kan arama gibi durumlar olunca inanın okadar vermek istiyorum ki.

Bir gün eşim ben arkadaşı arabayla biryere gidiyoruz başka bir ilden geçerken eşimin arkadaşı arabanın radyosunda kan arandığı haberini duydu hemen yolumuzdan döndük hastaneye gittik.Hiç düşünmeden kan verdi.

İnanın okadar duygulandım ki kanı verdiği kişinin ailesi bir dua ediyor duygulanmamak elde değil.
Ve eşimin bu arkadaşı kan verdikten sonra araba kullandı.hiç düşünmedi acaba baş dönmesi olurmu diye.

Birgün böyle kötü olayların bizimde başımıza gelmeyeceğinin garantisi yok.hepimiz duyarlı olsak keşke.

Kan verme,organlarımızı bağışlama,hastanelere gidin nekadar insan o çaresizlikle bekliyor.

iğneden korkuyo olabilir ya da kan tutuyodur belki de. Erkek olduğu için gurur yapıp saklmiş olabilir mi acaba?

Peki eşinizle konuşmadınız mı konuyu ne alakası var kilo almakla kan vermenin ne alakası var daha mı çok yiyorsun mantıksız sürekli kan verenler şişman mı diye ama kişisel tercihi yapacak birşey yok ben üniversitede çalışıyorum kızılay geliyor bikaç gün kalıyor öğrenci hoca veriyor kime giderse gitsin sevap tanıdık olması bilegegerekmez ben veremiyorum kilom müsait değilmiş eşimiz kanı zor bulunuyor o verdi ve bikaç gün sonra msj geldi ihtiyacı olana ulaşmıştır diye sevindik üç ay geçti gidip kendisi vercek yerine kan yenileniyor bir kere çok faydalı kaldı ki bugün başkasına yarın ona yani allah yaşatmasın

Ben kızılay'ın yıllardır gönüllü bağışçısıyım.Hamile kalmadan önce her 3 ayda bir verirdim. Ve kilom hiç artmadı. Gayet sağlıklı ve fitim. Ayrıca siz kan bağışında bulunduktan sonra telefonunuza bir mesaj gelir. "verdiğiniz kan ihtiyaç sahibine iletilmiştir, bir hayat bağışladığınız için teşekkürler" bu bence tüm kilolara bedel..

benim eşim düzenli bağışçı. hatta sistem o kadar güzel ki.. kanın akıbetini mesajla haber veriyorlar.. işte kan bankasına ulaştı..birinin hayatını kurtaracak, sağ duyunuz için teşekkürler gibi gibi...ben de bu yaz vermeyi düşünüyorum hatta..
etme bulma dünyası, bir gün kendisinin ya da sevdiği birinin kana ihtiyacı olursa o zaman anlar. ama öyle bir adalet var ki dünyada ve doğada aynı durumu yaşayacağını düşünenlerdenim.

Ben sizi haksiz buldum, istemeyen insani zorlayamazsiniz. Kocaniz da sizi baska konularda zorluyor mu?
Mesela hayatim harcliginin yarisini kestim yardim dernegine gondercem ne fakirler var, ya da bu bayram yeni kiyafet almak yok van a gondercem diyor mu.
Bence siz gul gibi adami bulmussunuz sorun ariyorsunuz. Kiymetini bilin o adamin. Benim kocam olsa assssslaaaaa ikinci kere arayamazdim, arattirmazdi, bir seferde anlamiyor musun derdi. Ama bir de sizin esinize bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…