bana dul mu desinler?

Geçtiğimiz günlerde eğitimin maddi güvencenin bile kadınlardaki zihniyeti değiştirmediğine şahit oldum burada. Evlenmek için işini gücünü okulunu bırakanlar bırakmayı düşünenlerde var. Keşke sadece eğitim yetse. Ne yapmak lazım bilmiyorum.

Haklısın ama zaten bu birden bire olacak birşey değil. Yıllar geçtikçe insanlar aldıkları eğitimi ve hayat görüşünü benimsemeye başlarlar. Böylece çevrelerineki insanları da etki altına alarak yeni ve daha bilinçli düşünen toplumlar gelişir. Yinede elbette farklı düşünenler olacaktır. Ama sayıları hatırı sayılır ölçüde azalır gibi geliyor bana..

Para için kendini satmış derim ben buna..

şu "elalem ne der" kaygısından kurtulduğumuz an hayat bizim için çok daha iyi olacak. kadın öyle hayatından bıkmış ki ölmek için dua ediyor ama dul denmesi daha büyük üzüntü kaynağı olmuş. ya sabır. hayır yani boşanan erkekler niye eyvah dul kaldım moduna girmiyorlar. dul kavramı kadına özgü değil. ve aslında gelişmiş ülkede dul kavramı yok. onlarda insan ya bekardır ya da evlidir. dul nedir bu kadar insanlara ölmekten daha kötü gelen ..

Dul deyince aklıma hep karadul örümceği gelir nedense..dul kelimesinden zaten hoşlanmam birde bu çağrışım yapınca ifrit oluyorum.
Dul kelimesini TDK kaldırsa keşke lugattan..

Insanin 'ikinci el'i olmaz. Bir insanin yasanmisliklari olur, gecmisi olur, gecmisinde hatalari ya da yanlislari olur ama bu onu 'kullanilmis', 'ikinci el' yapmaz. Ne yani insanoglu esya mi, koltuk mu, telefon mu ki bir baskasiyla daha once evlendi, birseyler yasadi diye eskidi mi? Elden dusme mi oldu? Hic evlenmemis birisi ambalajindan yeni cikmis bir urun mu? O ambalaji acmak buyuk bir marifet mi?

Malesef toplumumuzda -genel olarak- bayan ikinci sinifta yer aliyor. Bosanmis bir bayan ise ikinci sinifin, guya ikinci el urunu oluyor. Tum toplum baskisi bayani kucuklugunden beri, erkege (abisine, babasina, kocasina, hatta kucuk erkek kardesine bile) itaat eden, ozguveni dusuk bir birey olarak yetistiriyor.

ABD de yasiyorum, burada master yaparken gordum ki bayanlar gayet kendinden emin, gayet ozguveni yuksek kisiler. Gerci erkekler de oyle ama bizdeki bayan profiline bakildiginda ne ezik sahsiyetleriz. Hicbirseye hakkimiz yok. Dayagimizi yer de otururuz, yoksa dul oluruz. O bayana hak vermiyor degilim, zira toplumumuzdaki 'DUL' olmak baskisi kocanin dayagini yemekten daha kotu bir baski. Eger 'dul' isen hicbirseye hakkin yok, bekar bir erkege asik olamazsin bile senin hakkin yasli, bosanmis biridir yine. Dul isen boynun dik gezip tozamazsin, laf soz olur, dizini kirip evde oturursun. Dul isen artik cevrendeki erkeklerin bakislari bile sana karsi degismistir, surekli kendini korumak zorundasindasindir. Ve daha neler neler... Laflarim tabi herkese degil, bunlari yasadigina sahit oldugum niceleri var cevremde. Eh ne yapsin bu kadinlar, caresiz dizini kirar, dayagini, lafini yer, evinde, kocasinin dizi dibinde oturur.

Zipzip fenomendi ya tüm kknın yaşı ve bilumum demografik verileri ondan sorulurdu.

Ben de ikinci evliliği yaparsam bi gün bulurum seni paylaşırsın artık istatistiklerini benimle de
Ikinci evliligini yapmadan bul bence beni.Verilerimi paylasirim ozaman:

Adı dul olmasın diye dayaktan sakat kalırsa bir gün aklı başına gelir . Sanki adam ölse dul kalmıycak . Hey Allah'ım ya . Bu millet neyin kafasını yaşıyor acaba

Ben eşinden ayrılan bayanlar için ne kadar güçlü bi kadın diye düşünüyorum.Acıma duygusuylada bakmıyorum hani yüreklendirmek için söylemiyorum o bayana baktığımda ayakları üzerinde durmuş bi kadın görürüm şahsen.Belki yeni jenerasyon olarak bizim düşünce tarzımız böyledir.Eskiden belki ortam farklıydı yani bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…