Çok teşekkür ederim, herkese huzurlu mutlu beraberlikler nasip olsun inşaallah, sakın yanlış anlamayın, yazdıklarınıza muhalif olmak için yazmıyorum kesinlikle ama eşimle aramızdaki bağ başka türlü, o yüzden eşim benden bir bardak su istese ah gülüm ya ben de susamıştım hadi 2 bardak doldur da bana da getir derim, kırılmaz öyle şeylere ya da eşim bana çok rahatlıkla öf valla hiç yapasım yok diyebilir, kaldı ki konu sahibesi bahsettiği beyfendiyle evli bile değil, eşinize bile fazlasını yapmamanız gerekirken, erkek arkadaşa kişiliğinizden taviz vermek ne derece doğrudur tartışılır, küçük gibi görünen her talep bir sonraki aşamada daha büyük talepleri doğurabilir çünkü, şunu yapmıştın o zaman bunu da yapmalısın diyebilir karşınızdaki, misal etek giymeni istemiyorum pantolon giysen daha güzel olur isteği, yarın karşınıza pantolonun üzerine uzun kollu bluz giysen daha iyi olur'a dönebilir bir anda, pantolon giymenizi istemesi çok basit ve masumane bir istek gibi gelir baştan, belki sizi önemsediği, değer verdiği belki kıskandığı düşüncesi yaratıp kıskanıyorsa seviyordur sonucu çıkarmanıza neden olabilir ama bir kere kabul ettiğinizde giyim zevkinizi eline teslim etmiş olur her isteğini yaparken bulursunuz kendinizi, sonrasıysa sürekli ödün veren taraf haline döneme ve mutsuzluktur, bu erkek içinde geçerlidir, ilişkilerde önemli olan birşeyi yapıp yapmamanız değildir, birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmektir.
Verdiğiniz örneklerin sevgililik dönemindeki kısmı yazayım size, sevgiliyken sizin doğum günlerinizi kutlar, değer verdiğiniz şeyleri gözünüze girebilmek için zorlamayla da olsa yaparlar, aşk kelebeği bir adam gibi dolanır etrafınızda, evlendikten sonra özel günleri kutlamayan adam zaten aslında böyle günleri kutlamayı sevmeyen biridir, o yüzden eşim sevgiliyken nişanlıyken hiç böyle değildi, evlenince çok değişti diye dert yanar kadınlar, bir nevi rol yapılır anlayacağınız, evlenince de hayal kırıklığı yaşanır tabii, oysa böyle oyunlara gerek yok, herkes olduğu gibi davransa, olduğu gibi yansıtsa karakterini evlenince değişti deyip üzülmez kimse, aslında değişmiyorlar sadece gerçek karakterleri ortaya çıkıyor, taa ilişkinin en başında kartlar açık oynansa, sevdiğimiz sevmediğimiz, yapmak istediğimiz veya istemediklerimizi ortaya net olarak koysak evlenince beklentilerimizin çıtası ona göre şekillenir ve zamanında yapıyordu şimdi neden yapmıyor beni sevmiyor mu artık diye üzülmeyiz.