Bunun için birazcık kendini geri çekmen gerekiyor.Baskın karakter olduğum için ben de herşeye atlar,herşeyi ben bilirim herşeyi ben programlarım derdim.Böyle yapa yapa eşimi sindirdim.Aynı şekilde eşim de bana aynı cümleleri kurdu sevgilin gibi ve uzman psikologları dinleyerek yazılarını okuyarak biraz hal ve hareketlerime dikkat ettim.Sorumlulugun onda olması gereken şeyleri ona bıraktım.Daha rahatladım ve öfkem,stresim ne varsa geçti gitti.Şimdi daha mutluyum daha huzurluyum.O da bana diyor ki „iliskimizde sanki erkek sen kadin benim, bana erkek oldugumu hissettirmiyorsun“, ee demek ki ortada bi sorun var, ben zaten baskin bi karaktere sahibim ama bunu yeni ögrenmedin ki, bu hep böyleydi...bilmiyorum yani, ben de gerek duyuyorum Demek ki iliskimizde erkek gibi olmayi, onda erkeklik yoksa...dengeyi saglamak icin
Hanımlar konu sahibesi evli değil, bahsettiği kişi erkek arkadaşı.
Ben konu sahibesini inatçı bulmadım şahsen, bir adamın erkekliğini hissetmesi için kadın her dediğini yapmak zorunda mı?
Size bir soru o zaman, kayınvalideniz size etmedik eziyet bırakmadı, üstüne bir de iftira attı, eşinizde kayınvalidenizle barışın diye baskı yapıyor, siz hayır dedikçe erkekliğimi hissettirmiyorsun diyor, adamın dediğini yapar mısınız?
Konunun basit veya zorlayıcı bir talep olması değil önemli olan, adamın ısrarcı olması, çiftler birbirinin huyunu bilip ona göre davranmalı, hayır hayırdır sürekli şansını deneyip ısrar etmek, bunu erkekliğe getirmek karşınızdakinin düşüncelerine saygı duymadığınızı gösterir bence.
Velev ki adam tırnaklarına manikür yaptır dedi istemiyorsam neden yaptırayım, onun mutlu olması için mi? Peki benim düşüncemin hiçbir önemi yok mu?
evlilik su an söz konusu degil, nerden cikardiniz? "Böyle" sitelerde dolasmami su sebepten dolayi istemiyor, orda mutsuz insanlar, aldatilan, siddet gören insanlar var, üzülmeni, etkilenmeni istemiyorum diyor. Erkeklerin hepsi kötü degil, aldatmayan erkekte var, siddet uygulamayan erkekte var, vaktini bosuna öyle sitelerle harcama diyor.
Seni seviyorum apla:*
Aynı benim düşünce yav
Ben küçük/büyük fark etmez yapmam..
İstemiyorum çünkü.
Karşımdaki hâlâ kendi dediği benim istemediğim şeyi diretiyorsa...
Gözümdeki yeri de belli olur açıkçası
İsteklerime fikirlerime değer vermediğini
Sırf egosu için umursuzca ısrar ettiğini anlarım..
Ciddi bir konuşma yaparım anlamazsa anlayacağı dilden konuşurum
:))) aynen, istekler küçük olabilir büyük olabilir fark etmez, dedim ya eşim düğünleri sevmez, adamın kafası kaldırmıyor kalabalık ve gürültülü ortamları ama öyle dostlarım oluyor ki düğününe gitmem icap ediyor, asla eşimi yakasından sürükleyip götürmem, söylerim de düğün sahiplerine eşimin sevmediğini, kişisel olmadığını alınmamaları gerektiğini, ben giderim kurtlarımı da dökerim, düğün sahiplerini de tebrik eder evime dönerim, adamı sıkboğaz etmem, o da beni sıkboğaz etmez, neden hoşlanıp neden hoşlanmadığımı bilir ona göre davranır, ısrar ederse başına gelecekleri biliyor, benim sol kaş çok pis çatılır
Yanlış okumadıysam konu sahibesinin erkek arkadaşı buraya takılmasını istemiyormuş, bu bence kişisel karara müdahale, valla eşim siteye girmeyeceksin dese kıyamet kopar, ki zaten giremediğim zaman çenem düşüyor, adam siteye girse de sussa diye dakika sayıyor hahahahaha
Her bireyin kişisel alanı ve hakları var, şimdi sırf ben istiyorum diye adama çiçekli pantolon giydirmeli miyim ? Çok basit bir istek bu, altı üstü pantolon ama çiçekli :)Hahha çok tatlısın abla ya
Aynen bende buraya üye olurken eşim yanımdaydı bir şey dese dalardım
Kişisel haklarıma fikirlerime müdahale edeme bende etmem amaaaan çokta umrumda derim
Her bireyin kişisel alanı ve hakları var, şimdi sırf ben istiyorum diye adama çiçekli pantolon giydirmeli miyim ? Çok basit bir istek bu, altı üstü pantolon ama çiçekli :)
Bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorumdur ama 24 yıl ve ondan önce de 5 yıl flört vs derken eşimle 29 yıldır birlikteyiz, dünyaya bir daha gelse onca huysuzluklarıma, keçiliklerime rağmen gelir beni bulur, vantuz gibi yapışır, adam gıcıklığımı seviyor, benim en cazibeli yanım sinir bir tip olmam sanırım :)
Ya ne güzel hoşgörülü davranabiliyorsunuz bunu nasıl basariyorsunuzHer bireyin kişisel alanı ve hakları var, şimdi sırf ben istiyorum diye adama çiçekli pantolon giydirmeli miyim ? Çok basit bir istek bu, altı üstü pantolon ama çiçekli :)
Bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorumdur ama 24 yıl ve ondan önce de 5 yıl flört vs derken eşimle 29 yıldır birlikteyiz, dünyaya bir daha gelse onca huysuzluklarıma, keçiliklerime rağmen gelir beni bulur, vantuz gibi yapışır, adam gıcıklığımı seviyor, benim en cazibeli yanım sinir bir tip olmam sanırım :)
Sevgi ve saygıyla, konuşarak ve birbirimizi olduğumuz gibi kabul ederek, iletişim ve herşeyi eşle konuşabilmekse evliliğin olmazsa olmazıdır, evlilikler kendine özgüdür, her karı-koca birbirinin tamamlayıcısı, çok zıt karakterler de olabilirsiniz, önemli olan evlilik temelini sarsacak büyük olaylar yaşanmadıkça birbirinize saygıyı elden bırakmamaktır, saygı biterse sevgi de hoşgörü de yok olur.Ya ne güzel hoşgörülü davranabiliyorsunuz bunu nasıl basariyorsunuz
Yazınızı okurken eşimi gördüm ☺ ben sizin kadar anlayışlı olamıyorum bazen deli oluyorum söylüyorum onuda sinir ediyorum ortada bir gerginlik oluşuyor
Sizi anlıyorum ama erkek 100 defa tekrarlasa 100 defa hayır diyen bir kadın varInatcilikla ne ilgisi var ki? Cevremde benim icin inatci diyebilecek 1 kisi bile bulamazsiniz, aksine uzlasmaciyimdir, uyum sağlamaya çalışırım, diretmem kuru kuru.. Ayni ornekten gideyim, "yüzünü yika, sakinles" dediginde bu o kisinin iyiligine olabilir ama o insan o an bunu ISTEMIYORSA ISTEMIYORDUR, degil mi? Biraz rahat birakmak gerekmez mi karsidakini? Insan o denileni yapmak zorunda mi hemen?
Hastasindir, miden fenadir, kalkacak halin yoktur, yatmak uyumak istersin, birisi zorlar "yemek ye, kalk duş al, şunu yap".. Elbette iyiligi icindir bunlar ama insan o an yapamayabilir, hali olmayabilir.. Bunu anlamak zor olmamali.. Insanlarin yakasina yapışmanın manasi yok.. Tavsiye verilir ve cekilinir kenara..
Bu beyefendininki kompleks ve ego savasi olmuş benim anladığım.. "Hic tavsiyeye gelmiyorsun, her seye itiraz ediyorsun" demiyor farkindaysaniz.. "Ben erkegim, dediğim olmali, lafimi dinleyip erkekligimi yuceltmiyorsun" diyor açıkça..
24 yıllık evliliğimde istemediğim hiçbirşeyi yapmadım, yapmam da istenmedi, ben de eşime yapmak istemediği hiçbirşeyi ısrar etmem, istersem çok basit birşey istemiş olayım fark etmez, yapmak istemiyorum dediği anda mesele benim için kapanır, bu bence karşımdakinin istememe hakkına saygı duymaktır, size daha basit bir örnekler vereyim o zaman, eşim düğünlerden hiç hoşlanmaz, gürültülü ve kalabalık bulur bunalır, asla illa geleceksin diye baskı yapmam kendim giderim, ne var canım benimle yarım saat düğüne katılsan geleceksin diyebilirim, baskı yapabilir surat asabilirim, daha ileri gidip kavga da çıkarabilirim, istesem eşimi zoraki de olsa istediğim düğüne götürürüm ama onu buna zorlamak bana göre istememe hakkını elinden almak olur, mutsuz edecek birşeyi dayatma olur, ilişkilerde zorlamalar olmaz gönül rızası olmadan yapılan her eylem bir gün birikir patlama yapar, eşler, birliktelik yaşayan çiftler birbirinin haklarına saygı duyarsa o ilişkiler uzun ömürlü olur, mutlu etmek illa istemediğiniz birşeyi yapmak değildir, bir tatlı söz, bir güleryüz de mutlu eder.
Iyi ama 1-2-3-4-5-... kere "hayir" cevabini aldiktan sonra 100ncuye kadar zorlamak neden?Sizi anlıyorum ama erkek 100 defa tekrarlasa 100 defa hayır diyen bir kadın var
yahu ne olacak yapıverseniz gönlünü alsanız, madem bu kadar basit birşey ve sevdiğiniz adam, değer mi kalbini kırmayaIstedigi sey cinsellik felan degil, ve ya onunla ilgili bile degil. Cok basit bisey. Söylemek istemiyorum ama. Aslinda onu kirmamak icin 2 dk'da yapabilecegim bisey ama ben ISTEMIYORUM. Yani....istemiyorum ya, ötesi var mi? Istedigi sey ask mektubu olsun misal, ask mektubu yazmak istemiyorum, tamam sen isteyebilirsin uygun görebilirsin ama ben böyle seylerden hoslanmiyorum, sevgimi yazili olarak degilde sözlü olarak ifade etmek istiyorum, niye zorluyorsun. Yani buna benzer bisey.
Evet adam tuhaf çok ısrar ediyor. Ama aynı şekil konu sahibi de hayır diyor. Sorun tek taraflı değilIyi ama 1-2-3-4-5-... kere "hayir" cevabini aldiktan sonra 100ncuye kadar zorlamak neden?
Hepimizin kendi fikri elbette ama her şeye itiraz eden bi profil canlanmadi benim gözümde konu sahibine dair.. Laftan anlamayan ve mutlaka dedigini yaptirma kafasinda olan bi adam var zihnimde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?