• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana gelen komşu kızının giderken kriz olusturmasi

Şöyle sizin gibi bir komşum olmadı ya. :kızgın:

İki değil üç dört devam. :KK53:

Şaka bir yana bu kadar uzun saat kimseye çocuğumu da göndermem kimsenin çocuğunu da almam. Üstelik sizin ki daha üç yaşında. Göndermeyin tek bence çok küçük. Ben birinci sınıfta tek olarak göndermeye başladım güvendiğim komşuma. O da bir saat olacak şekilde.

Arkadaşlar çok iyi bir komşum var beş yaşında kızı var benim çocuğumla oynamaya geliyor genelde 2-3 bazen 4+5 saat bende duruyor.kendi çocuğumun yemek saatiyse aynısını onada yediriyorum.benim tek çocuğum olduğu için daha ilgilenebiliyorum.ama komşum yeni doğum yaptı sayılır gece gündüz sürekli bebeği ağlıyor perişan.Ya sorun şu ki bu çocuk çok aksi önce ona çok merhametle yaklaşıyor aşırı iyimser bir tutum içindeydim ama baktım beni yönetmeye çalışıyor.acim diye ağlayıp kendini yere atıyor.istedihi olmayincae filan gereksiz odalara kusmeler ağlamalar tripler sanki ergenlik çağında.neyse şimdi tavır aldım biraz eski ilgimi azalttık mesafe koydum ben yonetimi ele aldım.boyle dacranirsan yemek yok ama izin istersen hazırlarım diorum.cocuhumla yaptığımız faaliyetleri aşırı kıskanıyor onunlada yapmaya çalışıp ödül takdir ilgi göstermeye calisiyorm sırf annesi az rahat etsin diye.cocuhun bana gelmesinden şikayetim yok.fakat beni deli eden bir olay var ki çocuğu annesine teslim edicem diyelim önce ya çizdiğimiz bı resmi götürüyor veya bı oyuncak verip gönlünü yapiorumki gitmek istemiyor yoksa.burda kal desem kalican o derece.neyse tam gidiyor sakin bı şekilde bu sefer annesinin ziline basıp başlıyor ağlamaya..anneeee komşu teyzenin çocuğuda bize gelsin die zıplıyor hopluyor.ahliuor bağırıyor annesine asiliyor.ay zaten minimum 2+3 saat burdaydiniz birde mükemmel de anlaşmiuorlar kadininda bı bebeği var çok yoğun.esimde asla hiçbir komşuya yollama çocuğu diyor.3 yaşında benimki.o an başlıyor benimkide ağlamaya illa gidicem diye.kadinda istersen gelsin bizde oynasın hadi filan die ısrar ediyor bazen kiramiyorum ama içim huzursuz oluyor.bi saat sonra basıyorum zilini çocuğu alıyorum kalsaydi diyor filan ama bu küçük kızın bizi yönetmesi çok zoruma gidiyor..acaba diyorum kız giderken direk kapıyı kapatsam sadece kapının dürbününden baksam annesine ulaştığına emin olunca da kapıyı acmasam ayıp olurmu??ben çocuk annesine teslim oldum diye bakıyorum bu her seferinde annesi kapıyı açınca çıldırıyor kriz ortamı oluuor,x markete gidecekmis gitmesin bize gelsin.hoplayip ziplamalar..hayır x e i birde çok kıskanıyor.zarar vermiyor ama bazen bağırıp seni sevmiyorum filan diyor benimki ağlıyor filan psikolojik baskısı çok.inanin napsam bilemedim.ewimdeyken psikolojik baskılarını konuşarak torpulemeye çalışıyorum biraz toparladı sanki gelişme var ama şu kapı olayı beni çok geriyor.
Siz aşırı iyilik seversiniz bence.Komsunuz 2. çocugu size guvenerek mi yapti acaba?2 değil isterse 5 tane olsunlar doğuruyorsa bakacak,onun bunun evine yollamayacak.Ayda bir olur da surekli çocuğunu yollamasi cok yanlis,resmen sizi kullaniyor.Çocuğunun durumunun farkinda degil mi?Cocuk surekli kriz cikartiyormus,normalde boyle bir durumda size rahatsizlik vermeyelim deyip yollamamasi lazimdi.Komşum rahat edecek diye ne kendimin ne de evladimin psikolojisini bozamam.Cok darlaniyorsa kreşe filan versin.Bu kadar yüz vermeyin bence ayrica siz 2. yapsaniz o bu kadar destek olurmuydu bir de onu düşünün

Son düzenleme:
Büyük konuşmak istemiyorum ama Allah izin verirse ikinci evladım doğduğun da oğlum 5yaşında filan olacak asla ve asla tutup benim olmadığım yerde çocuğumu bırakmam. Hele 4-5 saat hiç yani kime neye nicin güveniyor bu kadar valla hayret yazık o çocuğa

Biz cocuktuk bir komşumuz vardı. Kadın 3 çocuğunu da bize yollar evde temizlik yapardı. Annem kafayı yerdi. Bir sustu iki sustu sonra çocuklara hadi evinize demeye başladı. Kadın sen annemle dalaş. Sonra akşam kapıda bekle babam gelince annemi şikayet et. Resmen evde huzur bırakmadılar annem hala soyler. Siz komşunuzla kavga etmeden bu sorunu çözün bence kızla mesafe köyün bizim oğlan hasta bulaşır vs deyin eve gelmesin. Sizin ev kreş değil oğlunuzun da huyu değişiyor.

Şu komşuya çocuk bırakma işini oldum olası sevmem yaşadığınız durumları çok yaşadım tekrar yaşıyor gibi gerildim. Öncelikle benim de bebeğim oldu kızım 6 yaşındaydı kimseye göndermedim doğum yaptığımda bile evde babası ile kaldı. Komşu kızı annesi gelip annesi ile gitmeli. Ben bizim siteye yeni taşınınca karşı komşunun kızımın yaşına yakın kızı vardı bir gün çaldı kapıyı birlikte oynasınlar diye evine çağırdı bu arada kadının adını dahi bilmiyorum kızım bi baktım gitti kapıyı kapadım Allahım ben ne yaptım dedim hemen çaldım kapısını kızım gelsin dedim noldu ki dedi kadın bozuldu ben çok vesveseliyim. Organ mafyası oluyormuş öyle komşuluk yapıp çucukları öldürüyormuş dedim ben etkisinde kaldım kusura bakmayın dedim kızımı aldım hemen açık konuşmak lazım siz de açık konuşun. Yaşadığınız çok sinir durum herkes çocuğu ile ilgilensin çocuklar oynayacaksa da anneler ile beraber iken olsun.

Esiniz cok dogru soylemis cocugunu gondermek istememekte cok hakli. Neler neler izliyoruz okuyoruz bu devirde cocuklar yalniz bir yere gonderilmemeli.

Komsunun rahatligina bak o kadar saat cocugunu yolluyorsun insan utanir biraz.. Cocuk gelirse bir saat oynasin sonra eve yollayin annesi sizinki de gelsin derse babasi musade etmiyor diyin. Kullandirmayin kendinizi

İkinciyi komşunuz doğurmuş ama bir anda sizi de 2 çocuk sahibi yapmış.

Çocuk bu ağlar ağlar susar. Ağladı diye her dediğini yaparsak ohooo.

Arkadaşlar çok iyi bir komşum var beş yaşında kızı var benim çocuğumla oynamaya geliyor genelde 2-3 bazen 4+5 saat bende duruyor.kendi çocuğumun yemek saatiyse aynısını onada yediriyorum.benim tek çocuğum olduğu için daha ilgilenebiliyorum.ama komşum yeni doğum yaptı sayılır gece gündüz sürekli bebeği ağlıyor perişan.Ya sorun şu ki bu çocuk çok aksi önce ona çok merhametle yaklaşıyor aşırı iyimser bir tutum içindeydim ama baktım beni yönetmeye çalışıyor.acim diye ağlayıp kendini yere atıyor.istedihi olmayincae filan gereksiz odalara kusmeler ağlamalar tripler sanki ergenlik çağında.neyse şimdi tavır aldım biraz eski ilgimi azalttık mesafe koydum ben yonetimi ele aldım.boyle dacranirsan yemek yok ama izin istersen hazırlarım diorum.cocuhumla yaptığımız faaliyetleri aşırı kıskanıyor onunlada yapmaya çalışıp ödül takdir ilgi göstermeye calisiyorm sırf annesi az rahat etsin diye.cocuhun bana gelmesinden şikayetim yok.fakat beni deli eden bir olay var ki çocuğu annesine teslim edicem diyelim önce ya çizdiğimiz bı resmi götürüyor veya bı oyuncak verip gönlünü yapiorumki gitmek istemiyor yoksa.burda kal desem kalican o derece.neyse tam gidiyor sakin bı şekilde bu sefer annesinin ziline basıp başlıyor ağlamaya..anneeee komşu teyzenin çocuğuda bize gelsin die zıplıyor hopluyor.ahliuor bağırıyor annesine asiliyor.ay zaten minimum 2+3 saat burdaydiniz birde mükemmel de anlaşmiuorlar kadininda bı bebeği var çok yoğun.esimde asla hiçbir komşuya yollama çocuğu diyor.3 yaşında benimki.o an başlıyor benimkide ağlamaya illa gidicem diye.kadinda istersen gelsin bizde oynasın hadi filan die ısrar ediyor bazen kiramiyorum ama içim huzursuz oluyor.bi saat sonra basıyorum zilini çocuğu alıyorum kalsaydi diyor filan ama bu küçük kızın bizi yönetmesi çok zoruma gidiyor..acaba diyorum kız giderken direk kapıyı kapatsam sadece kapının dürbününden baksam annesine ulaştığına emin olunca da kapıyı acmasam ayıp olurmu??ben çocuk annesine teslim oldum diye bakıyorum bu her seferinde annesi kapıyı açınca çıldırıyor kriz ortamı oluuor,x markete gidecekmis gitmesin bize gelsin.hoplayip ziplamalar..hayır x e i birde çok kıskanıyor.zarar vermiyor ama bazen bağırıp seni sevmiyorum filan diyor benimki ağlıyor filan psikolojik baskısı çok.inanin napsam bilemedim.ewimdeyken psikolojik baskılarını konuşarak torpulemeye çalışıyorum biraz toparladı sanki gelişme var ama şu kapı olayı beni çok geriyor.

annesi ilgilensin çocuğuyla nasıl içleri rahat ediyor nasıl gönderiyorlar çocuklarını sizin için demiyorum ama bana çok yanlış geliyor yeni çocuğu olduysa oldu madem diğeriyle ilgilenemeyecekti ikinciyi ne aramaya yaptı üstelik yarım saat falan değil 2-3 saat bu çocuğun yemeği var tuvalet ihtiyacı var komşunuz baya rahat bi insan belli oldu hele ki bu zamanda bunları yapıyor olması ay ben sinir oldum ya Allah kolaylık versin böyle insanlardan

Komşunuza üzülüyorsunuz ama 2 çocuğa da bakan asıl sizsiniz farkında mısınız? Üstelik biri sizin bile değil.

hayır bi de yedirip içiriyomuşsunuz, çocuğun tribini çekiyormuşsunuz. hadi ilgilenmeyen anne çocukla oynayıp vakit geçirsin diyo desem o da değil, hem çocuğunuzla hem komşu çocuğuyla etkinlik yapıyomuşsunuz.

valla ben daraldım burda. bence çocuğunuzla çok daha faydalı etkinlikler yaparsınız siz, o komşu cocuğundan çok daha fazla kaliteli zaman geçirirsiniz.

4-5 saat nedir ya, komşu da relaxmış bravo.

Çocuk düşer birsey olur ne diye evinize alıyorsunuz? Ben de hiç anlamıyorum böylesi vicik vicik komşuluk iliskilerini

bırakın anneliği komşunuz yapsın çocuğu bir süre eve almayın.

Rahatmis komsunuz sahsen ben birakamazdim hergun hergun olur mu canim Allah korusun bisey falan olursa siz kotu olursunuz

O degil de, cocuk mocuk okurken vallahi itici geldi :D

Yok ben komşunuzun neden bu kadar rahat olduğunu anlamadım !
4-5 SAAT göndermek nedir ya ?
Herkes doğum yapıyor şu hamileliği de doğumuda doğurmayıda millet ne kadar abartıyor yahu !
Sanki bir tek bunlar ANNE olmuş çocuk yapmış sorumluluk almış....

bence sizde durduğu vakit çok fazla hem enerjinizi hem hayatınızı bu kadar çok vermeniz bence yanlış... ne kadra guvenilirde olsa komşu çocuğu yarın başına bişey gelse sizden kötüsü olmaz bence tedbirli davranın oyun saati maks 1 saat olabılr...

Bariz komşunun çocuğu anne-baba sevgisine ve ilgisine aç..
Çocuğu size güvenerek yapmadıklarına göre bırakın onlar başa çıkmanın yolunu bulsun, evlatşarına sevgi ve ilgi vererek onun bu hırçınlığını alsın.
Size düşen çocuğu bir daha eve almamak. Çocuğun yeri anne-babasının yanıdır. Kardeşinin çocuğu dahi olsa onun anne-babası rolü oynamak kimseye düşmez.
Zararlı siz ve yavrunuz olur. Zira psikolojik baskıdan çocuğunuz özgüvensiz olur. Büyük travmalara gerek yok. Herkesi evi ayrı, kapısı ayrı siz de kreş değilsiniz.

Back
X