Bana göre dert konu oğlum.

Ya bunun anne babayla ilgisiyle felan alakasi yok. Yorum olsun diye yorum yapmayın. Boyle durumda olan cok cocuk var. Ki boyle cocuklara genelde aileleri daha fazla tolerans gösteriyor,ilgileniyor. Disardan biri gorse belkide anne babasi simartmis diyecekler. Yani bu tedavi olunmasi gereken bir sey.
Hemen aynayi kendinize cevirin ,kendinize bir bakin lafi yapmayın allah askina
Ben ilk olarak aileyi yorumlarım bu durumda
Sizin fikrinizde sizi ilgilendirir
Ne diyorum bana göre/bana kalırsa neresini anlamadınız

Tv izleriz biraz tablet bakar resim çizeriz top oynarız dışarı çıkarırım dışarıda oynar bazen parka gideriz öyle..
4 yasında cocuk delı fısek gıbı cok enerjık olur bıraksanız duvara tırmanır :) bız sanslıydık cocukken sokakta ozgurce oynadık sımdıkı cocuklarda ımkanlar kısıtlı genelde evdeler bu sebeple bunlar yeterlı degıl

enerjısını dogru yonlendırmek ve bosaltmak lazım

trampolın alın eve zıplayın bırlıkte :) hışı cıkana kadar zıplasın
bunun dısında osman abalının dıkkat guclendırme setlerını alın yasına uygun ve baslayın hergun yarım saat bunu calısın
puzzle yapın mutlaka hergun
patatesten sekıller yapıp boyayıp kagıda desenler cıkarın ıpı boyayın boyalı ıple kagıda desenler yapın bırlıkte kurabıye yapın verın elıne sekıl versın fırına koyun kapagını kapatsın bırlıkte pısmesını bekleyın yanı bırlıkte bırseyler hazırlayın
renklı bantlarla eve sınırlar cızın arabacılık oynayın yanı bırlıkte oyun oynayın anlattıklarınız asla yeterlı degıl cunku

Size bir sorum olacak acaba başlarda falan çocuğa önce bir kaç kez hayır deyip sonra evet dediğiniz olaylar oldu mu? Mesela cips almak istiyor siz sebep söylemeden hayır diyorsunuz tutturuyor tekrar hayır diyorsunuz ve en sonunda bezip al tamam bıktım al diyorsunjz bunun gibi??
Aynen bunu çok yaşıyoruz Bi Türlü lafımı dinletemiyorum..

Çok kötü bir olay falan mı geçti başından ve bu onda tramva mı yarattı? Bebekliğinden beri mi böyle huysuz? Allah kolaylık versin hiç kolay değil huysuz çocuğa bakmak.
Bebekliği biraz daha sakindi ama bebekken bile diğer çocuklara nazaran zor ve hareketliydi..

Tuvaletten dolayı almıyorlar..
Hayır deyip 10 dk sonra tükürdüğümü yalıyorum maalesef..
maalesef buda olmaz benım kızım 3 bucuk yasında asla tutturmaz tutturamaz bu ben super anne oldugumdan veya cocugum cok uslu oldugundan degıl kendını de parcalasa yerden yere de atsa kendısını ben bırseye hayır dersem hayırdır bunu bılır :) bır kere 2 bucuk yasında denedı tutturdu ve olmadıgını kesın olarak gordu bırdaha denemedı

asla gerı donmeyın herseye hayır demeyın hayır demeden once neden olmaması gerektıgını anlatın sebebını bılsın bu yuzden olmaz deyın ve ne yaparsa yapsın hayır dedınız mı o gerı donmesın tukurdugunuzu yalamayın yanı

Ne olursa olsun çocuğuna bir tane patlatırsan (!) o da böyle öfke patlamaları yaşar, huysuz, şiddet yanlısı bir çocuk olur çıkar ablacım. Çünkü sen tek yolun bu olduğunu gösteriyorsun. Dayanamıyorumla bilmem neyle olmaz. Sen yetişkin kocaman kadınsın, o çocuk. 4 yaşındaki çocuğa vurulmaz ne olursa olsun. Döverek, cezalandırarak sen çocuğa sen sadece bir şeyi "yapmaması" gerektiğini öğretiyorsun (nedenini de bilmiyor tabi) ama neyi "yapması" gerektiğini öğretmiyorsun.

Ilk cocuksa ikinciye tovbe etmişsinizdir eminim.
Benim kuzenimin oğlu da boyleydi ve ona ozel egitim almasi lazim dediler. Anasinifinda sizin bu anlattiklariniz gibiydi.malesef istemediler ve ozel eğitim okullarina gitti. Ama simdi cok duzeldi akillandi. Isiniz zor valla.
Bir kadin vardi super dadi diye programi vardi hani,netten onu izleyin bi belki bi faydasi olur
Bende öyle diyorum krese versek yarım saat sonra ararlar mı aynı yöntemleri izleyip uyguladım ama 20 dk geçmiyor aradan isteği bişey olmadı mı başlıyor tırnaklamaya.

Aynen bunu çok yaşıyoruz Bi Türlü lafımı dinletemiyorum..
Sorun burada işte.. ben çocuk gelisimciyim ve bu tür bütün öğrencilerimde hep ilk aileye sorduğum soru bu oluyor ve cevaplar genelde ne yazık ki evet oluyor. İlk olarak tutarlı olmanızı öneririm cocugunuz büyümüş sizin sınırlarınızı genişletmiş ve size sizin tabirinizle eziyet ederek iş yaptırmaya alışmış. Değişir ama çok zorlar.. iradeli olmalısınız bir şey hayirsa hayırdır gerekirse 3 gün 5 gün istedin yine de hayır ama aynı zamanda çocuğun aglamasinj kendini savurmasini da engellemelisiniz çünkü siz hayır dedikçe o zorluyacak haddini aşacak bu süreçte de dikkatini başka yöne cevirmelisiniz laf cambazlığı yapıp gerekirse çok başka konular hakkında konuşturmalisiniz onu....... Daha çok şey var ama uzun yazamiyacagim kusura bakmayın en azından bununla baslayin

Sorun burada işte.. ben çocuk gelisimciyim ve bu tür bütün öğrencilerimde hep ilk aileye sorduğum soru bu oluyor ve cevaplar genelde ne yazık ki evet oluyor. İlk olarak tutarlı olmanızı öneririm cocugunuz büyümüş sizin sınırlarınızı genişletmiş ve size sizin tabirinizle eziyet ederek iş yaptırmaya alışmış. Değişir ama çok zorlar.. iradeli olmalısınız bir şey hayirsa hayırdır gerekirse 3 gün 5 gün istedin yine de hayır ama aynı zamanda çocuğun aglamasinj kendini savurmasini da engellemelisiniz çünkü siz hayır dedikçe o zorluyacak haddini aşacak bu süreçte de dikkatini başka yöne cevirmelisiniz laf cambazlığı yapıp gerekirse çok başka konular hakkında konuşturmalisiniz onu....... Daha çok şey var ama uzun yazamiyacagim kusura bakmayın en azından bununla baslayin
Aslında bu dediğinizi bir kez uygulayabildim parka bisikletiyle gitmek istedi hayır dedim bayağı ağlayıp parçalandı daha sonra bırakıp gidebiliriz dedim tamam dedi..

Benim kızım da oğlunuzun tam tersi.hassas düşünceli, uyumlu, kibar mı kibar insanlara karşı.6 yaşında teşekkürler rica ederimler düşmez dilunden.sevgi pıtırcıgı kelebeğim. ama bu özellikleriyle ne yazıkki eziyorlar kızımı.bütün çocuklar uyanık bir garip olmuşlar.valla beni bile kandırırlar.ben neredeyse özendim oğlunuza.keşke biraz da benimki ittirse kaktırsa.beter biri olsa ya...
Digerlerine önerim yok ama yemek problemini de peşinden koşmayın zorlayıp 8natlaşmayın bakayım ne yapacak.
Aynı sizin kızınız gibi arkadasımın 7 yasındaki kızıda böyle ama annesi benden kaygılı hayat ona karsı hep böyle naif davranmayacak diye ne diyeyim sizinkide zor :(

Arada bir patlatıvererek vurmayı normallestirmişsiniz, öcü var diyerek çocuğu korkutmussunuz, ağlıyor diye hayır dediğiniz şeyi yapmışsınız. Davranışlarının tek sebebi sizsiniz diyemem ama etkinizin olduğu kesin.

Muhakkak bir predagogla görüşün, tuvalet eğitimi içinde destek almaya çalışın. Çocuğunuz hareketli ise de enerjisini atması için oyunlar kurun, dışarıda oynayın aynı şekilde.

Aslında bu dediğinizi bir kez uygulayabildim parka bisikletiyle gitmek istedi hayır dedim bayağı ağlayıp parçalandı daha sonra bırakıp gidebiliriz dedim tamam dedi..
İnternetten inatçı çocuğu değiştirmek gibi konuları araştırıp bakabilirsiniz sizin en büyük derdiniz inat şuan anladığım kadarıyla burada çok uzun yazmak biraz zor kusura bakmayın 😅

Herhangi bir spor dalına verseniz nasıl olur acaba disiplin açısından mesela yüzme disiplin şart cezayla olmaz öfkelenir aynısını yapmaya devam eder onun dizginleyecek birşeyler bulman gerek mesela çocuk tiyatrosu gibi etkinliklere götür onu hem yoracak hem ona birşey katacak birşey bulmalısın tablet ile olmaz bu iş belliki bu çocuğun çok enerjisi var ve bir yerde atması gerek buda öfkesine yansıyor ama tuvalet eğitimi konusunda çok hatalısın lazımlık almadın mı aldıysan ve yine olmadıysa gerekirse başka lazımlık alsaydın çünkü çocuklar birini beyenmeyebiliyor

Herhangi bir spor dalına verseniz nasıl olur acaba disiplin açısından mesela yüzme disiplin şart cezayla olmaz öfkelenir aynısını yapmaya devam eder onun dizginleyecek birşeyler bulman gerek mesela çocuk tiyatrosu gibi etkinliklere götür onu hem yoracak hem ona birşey katacak birşey bulmalısın tablet ile olmaz bu iş belliki bu çocuğun çok enerjisi var ve bir yerde atması gerek buda öfkesine yansıyor
Buda gelmiyor değil aklıma sıkıldığından mı bu kadar üzüyor diye ama diğer çocuklarla da geçinemiyor..

Çocuğunuz da konuşma problemi var mı? Bazen konuşma problemi olan çocuklarda işitme sorunu da oluyor ve kendilerini anlatamadıkları için çok hırcın oluyorlar. Naçizane tavsiyem ilk önce kbb doktoruna götürün emin olun, sonra pedogog a götürün. Benim arkadaşımın oğlu da böyleydi geniz etinden dolayı kulağındaki sıvı birikmiş yüzde 20 oranında duyuyormuş Meğer. Ameliyat oldu çocuğun huyu suyu değişti

Ama sizde, pataklama, öcü, odaya kapatma falan olacak iş mi..

Benimki de tutturur, çığlık atarak istediğini yaptırmaya çalışır, bağırınca istediğini yapmayacağım, sakinleş diyorum, sakince bekliyorum.

Bazen vurup tırmalamaya çalışır, vurmak yok diyip tutarım.

Odasına da sakinles gel derim, öyle bırakırım, ama sakınce, kızıp yermeden..

Sonunda özür diler, öper, sonra aynısını yapar yine ama, deneye deneye öğrenecekler.

Size nacizane tavsiyem, bol oyun oynayın, bol sabır ve sevgi gösterin, öpün ,sarılın..
İmkan varsa kreşe gönderin.
O sinirlendiğinde siz sakin kalıp, örnek olun..

Çocuğunuz da konuşma problemi var mı? Bazen konuşma problemi olan çocuklarda işitme sorunu da oluyor ve kendilerini anlatamadıkları için çok hırcın oluyorlar. Naçizane tavsiyem ilk önce kbb doktoruna götürün emin olun, sonra pedogog a götürün. Benim arkadaşımın oğlu da böyleydi geniz etinden dolayı kulağındaki sıvı birikmiş yüzde 20 oranında duyuyormuş Meğer. Ameliyat oldu çocuğun huyu suyu değişti
Yok konusmada bir problemi yok duymada da yok diye biliyorum ama bazen tvnin sesini son ses açıyor..

Ama sizde, pataklama, öcü, odaya kapatma falan olacak iş mi..

Benimki de tutturur, çığlık atarak istediğini yaptırmaya çalışır, bağırınca istediğini yapmayacağım, sakinleş diyorum, sakince bekliyorum.

Bazen vurup tırmalamaya çalışır, vurmak yok diyip tutarım.

Odasına da sakinles gel derim, öyle bırakırım, ama sakınce, kızıp yermeden..

Sonunda özür diler, öper, sonra aynısını yapar yine ama, deneye deneye öğrenecekler.

Size nacizane tavsiyem, bol oyun oynayın, bol sabır ve sevgi gösterin, öpün ,sarılın..
İmkan varsa kreşe gönderin.
O sinirlendiğinde siz sakin kalıp, örnek olun..
Tuvalet eğitimini tamamlar tamamlamaz göndericem..

Back
X