Anne deyince içim acıyor artık içimi acıtan oldular...
Paylaşmak isterseniz buyrun arkadaşım..
Uzun biraz belki sonra kısaca evlendikten sonra çok değiştiler sırtını döndüler eşime karşı mahcup ettiler vs.. Evlendim ne halin varsa gör oldu yani
Anladım canım ve üzüldüm inan.
ne zaman istersen anlatabilirsin..
Ah kıyamam size,maalesef gerçekler bunlar,
çoğumuz cidden duymamışız bu kelimeleri,
halbuki ne kadar büyük bir yara açmış içimizde...
Yavrunuzu Allah bağışlasın,siz sevginizle büyütün,
onlar sıkılmaz bence...
teşekkür ederim Songül..
malesef öyle ..bu yarayı ömrüm boyunca hep taşıdım içimde kız çocuğu diye sürekli aşağılandım suçum neydi ise babam rahmetli anneme benden bahsederken hep kız yada kızın derdi bi gün kızım demedi duymadım ben o kelimeleri oysaki küçücük halimle yıllarca gözünün içine baktım yapamadığım en ağır ev işlerini yapmaya çalışırdım gücüm yetmesede beni azıcık sevsinler diye her yaptığım kabahatti onun için soruyordum bazen neden bana böyle yaptınız diye cahildik acemiydik ilk çocuk sendin diyorlardı 15 yasında evlendirdiler ben kızımın 16 yasında doğum yapmasına göz yumamazdım vicdanım elvermezdi geldim 37 yasına hala öyle annecimi kaybettim ama babam hala öyledir aylarca görmese umursamaz eşimden ayrıldım bi gün yalandanda olsa sormadı bana kızım ne haldesin diye maddi bişey beklemedimki .neyse çok uzun oldu bitmez yaşanan acılar ve sanırım böylede sürecek rabbim herkesin kuzusunu bağışlasın insallah evladın yeri çok farklı ..
O kadar çok varki bu nedenin arkasına saklanan anne, baba...
cahilliği anlarım,ilk çocuk büyütmek zordur,herşeyi onda öğrenirsin ama
sevgi vermenin acemilikle,cahillikle alakası yoktur,
ister cahil ol,ister bilgili kendi canından olan candır,nasıl sevgi gösterilmez..
yaşadıklarınıza çok üzüldüm,anneciğinize de Allah rahmet eylesin...
yavrunuzu Rabbim size bağışlasın.siz sevgi ve ilgi anlamında görmediklerinizi,duymadıklarınızı
kızınızla yaşarsınız inşallah. istediğiniz zaman paylaşmak adına ,rahatlamak adına yazarsanız sevinirim.
içinizde yaşamayın,içinize hapsetmeyin bu duygularınızı...
bahane bunlar canım..insan kendi içinden canından cıkan bir parcaya nasıl böyle davranabilirki..
ben 16 yasındaydım anne olduğumda tabiki hatalarım oldu ama hep arkadastım kızımla ailemin hatasını kendi hayatımla ödedim halada ödüyorum bastırılmış ezilmiş olarak hala hakkımı arayamıyorum çoğu zaman brada bunları anlatmak ne kadar doğru bilmem ama patlıyor insan bazen... ha yapılacak bişey varmı yok bitti geçti yıka yıka yaralayarak geçti hala ağlarım bazen ama burayı okuyan yeni anneler böyle davranmaz en azından
canımsın güzel dileklerin için teşekkür ediyorum basını ağrıtmazsam yazarım tabi bazen konuşmaya anlatmaya candan bir insana o kadar ihtiyaç duyuyorumki..
Bitanem,maalesef hayat bazen çok acımasız oluyor,
çok dengesiz oluyor.ama ne olursa olsun alnımıza yazılanı yaşıyoruz..
geçmişi tamamen silemezsin belki ama unutmaya çalış.
eminimki yavrunla arkadaş gibi,sevgiyi en üst noktada yaşayan bir annesin..
Acılarımızı,kırgınlıklarımızı içimize hapsetmeyelim dedim ya,gerçekten anlatarak unutabiliriz,
anlatmak istemediğin şeyler olabilir,onlarıda kağıda dök,yazmakta
rahatlama yöntemidir.ama buraya yazarsanda paylaşacağın,
belki fikir alacağın çok arkadaş var..kendini hiçbir zaman yalnız ve çaresiz hissetme...
konuşmak istediğin zaman,birşeyleri anlatmak istediğin zaman ben buradayım en azından,
her zaman dinlemeye,drtleşmeye ,fikir vermeye hazırım...
ben ailenin en küçüğüyüm. babam beni torunu gibi sevdi. ilgilendi. ablamlara ve abimlere nazaran çok şanlıydım. annemde beni çok severdi. ama rüyalarımda hep bi eziklik hissederdim. sevgi vardı bizde ama değer yoktu. o yüzden kendimi yıllarca çok değersiz hisstim.
çocuklarıma kzıyorum yeri geliyo bi iki pataklıyom ama onara her fırsatta değerli olduklarını hatırlatmaya çalışıyom. sözlerini dinlerim. oyunlar oynarım. seni seviyorum derim. onlarla tepeden konuşmam asla. hep göz seviyesinde iletişim kurarım.
umarım geleceğe kendine öz güvenli olarak taşıyabilirm onları. çünkü öz güven olmadan bu hayta tutunmak çok zor. ve bunu kendi kendine başarmak iki katı zor.
Beni umutlandıran şimdiki aklı başında,daha bilinçli anneler babalar..
sanırım sevgisiz büyüyen çocuk sayısı daha da azalacaktır.
Acaba annelerimiz babalarımız da,bu anlamda keşke demişler midir??
Beni umutlandıran şimdiki aklı başında,daha bilinçli anneler babalar..
sanırım sevgisiz büyüyen çocuk sayısı daha da azalacaktır.
Acaba annelerimiz babalarımız da,bu anlamda keşke demişler midir??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?